סיפאפ פורום ישראל - החזרים במאוחדת ועוד שאלות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 החזרים במאוחדת ועוד שאלות
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

hop
חבר חדש מהשקית

8 הודעות

נכתב ב - 01/27/2013 :  12:31:10  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם,

כבר 5 שנים אני חבר במועדון הCPAP ויש לי מכשיר של חברת RESPERINICS, מכשיר שמסתבר שהוא כבר ישן ולא נמכר...
המכשיר מתחיל לקרטע והגיע הזמן להתעדכן ולהשתדרג.

אשמח אם תוכלו לעזור לי:

1- אני כבר מס' שבועות מנסה לקבל תשובה ברורה מקופ"ח מאוחדת לגבי גובה ההחזר שמגיע לי על קניה של מכשיר חדש ובאילו תנאים, לצערי אני לא מצליח לקבל תשובה ברורה. אנא האם יש למשהו כאן מידע/ניסיון לשאלה הנ"ל?

2- מה היתרון של הימודיפייר וצנרת מחוממת?

3- האם בעת רכשית מכשיר מארה"ב ניתן לכוון את המכשיר לבד לפי המרשם שישלי מהרופא ומהמעבדת שינה? פעם קודמת הטכנאי עשה עבודה ממש גרועה... במידה ולא, האם יש טכנאים שעובדים בצורה פרטית ולא דרך הספקים המקומיים שיכולים לתת שירות כזה?

4- האם ניתן לרכוש חלקי חילוף למסכות או רק מסכות קומפלט?

תודה רבה להתיחסותכם ושבוע טוב!

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/27/2013 :  19:13:18  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hop

שלום לכולם,

כבר 5 שנים אני חבר במועדון הCPAP ויש לי מכשיר של חברת RESPERINICS, מכשיר שמסתבר שהוא כבר ישן ולא נמכר...

אשמח אם תוכלו לעזור לי:

1- אני כבר מס' שבועות מנסה לקבל תשובה ברורה מקופ"ח מאוחדת לגבי גובה ההחזר שמגיע לי על קניה של מכשיר חדש ובאילו תנאים, לצערי אני לא מצליח לקבל תשובה ברורה. אנא האם יש למשהו כאן מידע/ניסיון לשאלה הנ"ל?

אינני מכיר את שיטת ההחזר של מאוחדת. כדאי שתפנה לסניף בבקשה לקבלת מידע

2 מה היתרון של הימודיפייר וצנרת מחוממת?

האם אתה משתמש במעשיר לחות מחומם?
אם כן למכשיר S9 של רסמד יש צינור עם בקרת אקלים האמור להתאים את הטמפרטורה של מעשיר הלחות והאוויר המוזרם לטמפרטורה ותנאי הלחות המשתנים בחדר
.

3- האם בעת רכשית מכשיר מארה"ב ניתן לכוון את המכשיר לבד לפי המרשם שישלי מהרופא ומהמעבדת שינה? פעם קודמת הטכנאי עשה עבודה ממש גרועה... במידה ולא, האם יש טכנאים שעובדים בצורה פרטית ולא דרך הספקים המקומיים שיכולים לתת שירות כזה?

האם אתה משתמש במכשיר במצב אוטומטי? או בלחץ קבוע?
בלחץ אוטומטי יש לכוון את טווח הלחצים של המכשיר. בלחץ קבוע יש לכוון ללחץ הנדרש לך ונקבע לך על ידי רופא.
אתה משתמש במנגנון הפחתת לחץ בנשיפה?
בסופו של דבר הכוונון אינו מסובך כל כך בוודאי למשתמש ותיק כמוך.
אתה יכול לבקש בדיקה במעבדת שינה לאחר זמן כה רב והתאמת לחצים. יש גם גורמים פרטיים שנותנים שירות כזה.

4 האם ניתן לרכוש חלקי חילוף למסכות או רק מסכות קומפלט?
ניתן לרכוש חלקי חילוף אצל רוב הספקים. תלוי בסוג המסיכה ובספק

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/27/2013 19:16:13
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/27/2013 :  19:33:50  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
מצאתי לך התייחסות מ- 2009 להחזרים במאוחדת.

לא בטוח שזהו עדיין המצב

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10602&SearchTerms=מאוחדת

למעלה

hop
חבר חדש מהשקית

8 הודעות

נכתב ב - 01/28/2013 :  11:14:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by יצחק

quote:
Originally posted by hop

שלום לכולם,

אשמח אם תוכלו לעזור לי:

אינני מכיר את שיטת ההחזר של מאוחדת. כדאי שתפנה לסניף בבקשה לקבלת מידע

ניסיתי להשיג מידע רלוונטי אצלם ללא הצלחה, אני אנסה שוב

2 מה היתרון של הימודיפייר וצנרת מחוממת?

האם אתה משתמש במעשיר לחות מחומם?
אם כן למכשיר S9 של רסמד יש צינור עם בקרת אקלים האמור להתאים את הטמפרטורה של מעשיר הלחות והאוויר המוזרם לטמפרטורה ותנאי הלחות המשתנים בחדר
.
כיום אני לא משתמש בכלום רק במכשיר CPAP פשוט ללא שום תוספת או שדרוג, הגיע הזמן לקפוץ לדור הבא ולכן אני מתעניין ביתרונות של התוספות הללו.
S9 - הוא מכשיר מיוחד? האם יש לו יתרונות על מכשירים אחרים? אם כן אשמח אם תוכל לפרט, או משהו אחר שמשתמש בזה האם יכול לפרט מנסיונו.

האם אתה משתמש במכשיר במצב אוטומטי? או בלחץ קבוע?
בלחץ אוטומטי יש לכוון את טווח הלחצים של המכשיר. בלחץ קבוע יש לכוון ללחץ הנדרש לך ונקבע לך על ידי רופא.
אתה משתמש במנגנון הפחתת לחץ בנשיפה?
בסופו של דבר הכוונון אינו מסובך כל כך בוודאי למשתמש ותיק כמוך.
אתה יכול לבקש בדיקה במעבדת שינה לאחר זמן כה רב והתאמת לחצים. יש גם גורמים פרטיים שנותנים שירות כזה.

משתמש כיום בלחץ אוטומטי, אין לי כיום מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה, מה זה? למה זה טוב?
כאשר אני מוגדר בשימוש אוטומטי, למה יש צורך להתאמת לחצים מחדש?

4 האם ניתן לרכוש חלקי חילוף למסכות או רק מסכות קומפלט?
ניתן לרכוש חלקי חילוף אצל רוב הספקים. תלוי בסוג המסיכה ובספק

תודה רבה! עזרת המון

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/28/2013 :  14:59:12  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אני ממליץ לך להשלים את הבירור לקבל זכויותיך להחזר.

לאחר מכן להתקשר ישירות לספקים - למשל מדטכניקה וקלנטיקה ולבקש מכשיר לניסיון

הטכנאי אמור להסביר לך באופן מפורט על המכשיר ולאפשר לך להתנסות בו בטרם רכישה.

מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה מקל על ההסתגלות למכשיר. הוא מפחית את הלחץ בעת הנשיפה. אם אתה משתמש ב- CPAP חמש שנים בלעדיו כנראה שאתה לא זקוק לו.

למעלה

hop
חבר חדש מהשקית

8 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  20:51:08  Show Profile  Reply with Quote
עדכון:

ביררתי לגבי החזרים ממאוחדת, הבוקר אושר לי החזר של 50% לא משנה היכן אני רוכש את המכשיר בארץ או בחו"ל.
כמובן שעדיין יש צורך בהפניה חדשה של א.א.ג והתאמת CPAP מחדש. משהו מבין מה ההגיון בהתאמה מחדש?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  21:00:07  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אין הרבה הגיון.
יכול להיות שזו פרוצדורה פשוטה יחסית

למעלה

jackr
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 12/30/2013 :  19:48:31  Show Profile  Reply with Quote
שלום, אני מתעניין חדש מבוטח במאוחדת- הציעו לי לאחר בדיקה מכשיר אוטומט
עם מסכה של -JOYCE הבדיקה הייתה עם מסכה אחרת.
ממאוחדת אמרו לי (רופאה מנהל ) שההשתתפות הינה 50% על המכשיר ו 30% על המסכה שהציעו לי של חברת APEX
החברות שעובדות עם מאוחדת :מדיקויפ ו קלינטיקה
מה דעתכם?
למעלה

jackr
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 12/30/2013 :  20:02:33  Show Profile  Reply with Quote
יש רשימה של סוכנים באזור ירושלים?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 12/30/2013 :  20:16:31  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
הייתי מנסה את המכשיר של קלנטיקה - RESMED ואח"כ את המכשיר של מדיקוויפ לצורך השוואה

תתקשר לסניף הראשי של קלנטיקה בחיפה.

הם אמורים לשלוח אליך סוכן

נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/30/2013 20:16:54
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 12/31/2013 :  09:13:25  Show Profile  Reply with Quote
בהמשך ליצחק,
הרבה מאוד יתרונות יש למכשיר S9 האוטומטי על פני האחרים, לא אוכל למנות את כולם אבל אתן את העיקריים לאו דווקא לפי החשיבות.
שימו לב, זו דעתי על סמך הניסיון ואין לראות בה קביעה מדעית או עקיפת רופא אם נדרש:
קל לתפעול ולכוון, לא צריך טכנאי או בדיקת שינה במעבדה!!! שלא לדבר על השקט, התאורה והמסך הצבעוני.
הורדת תוצאות למחשב קלה ואוטומטית על מצב השינה, החל ממספר הפסקות איזה סוג חסימה ובאיזה שעה, לחץ בכל רגע ורגע, עוצמת נחירות ועוד.התוצאות מכילות גרפים ומספרים במהלך כל רגע בשינה, תוצאות מפורטות יותר מאשר קבלתי, ממעבדת שינה בארץ. מהתוצאות ידעתי מה הלחצים הנכונים שנדרשים לי ועלי לכוון.
אפשרות לכוון את הלחץ בזמן נשיפה בכדי להקל על הנשימה. כמובן גם כוון מחזורי לחץ אם נדרש.
מערכת מעשיר לחות עם חימום משוכללת כולל צינור חימום, ניתן לכוון טמפרטורה רצויה או שהמכשיר יקבע אוטומטית. מערכת אוורור לצינור לאחר השימוש שמייבשת את הצינור ומונעת ריחות של מים עומדים (תופעה שהייתה לי במכשיר הקודם שלי RESPERONICS)
כוון סוג המסכה שבשימוש וקוטר צינור בשימוש!(קוטר קטן 14 או 22 גדול) זה מאפשר למכשיר לפצות אוטומטית את הלחצים הנכונים. לא חשוב איזה מסכה ושל איזה חברה אתה משתמש.
התראות על הזמן שעבר לצורך החלפת פילטרים, ועוד כל מיני התראות לאחזקה.
על פניו היה נראה לי מסובך בהתחלה אך בעזרת זומר ויצחק שכוונו אותי, כיוונתי את זה בקלות. התברר שזה כל כך קל, שכל אחד, גם עם 2 ידיים שמאליות, יכול לכוון.
להלן וידאו שמסביר את תהליך הכוון.
http://www.apneaboard.com/resmed-s9-cpap-setup
היום אני משוחרר מכל קשר עם טכנאי (אולי בגלל שזומר ויצחק צמודים אלי) ישן כמו ילד קטן, ואפילו בלי מוצץ מפלסטיק.
אגב, בקופ"ח כללית חייבים לעבור דרך מעבדת שינה בכדי לצרף את המרשם לבקשת ההחזר. בפעם האחרונה הם על המקום הורידו את תוצאות השינה מהמכשיר שלי הפרטי ונתנו לי מרשם לרכישת מכשיר חדש. כמובן שהם קבלו את טפסי 17 המלאים כך שהם קבלו את הכסף כאילו עשיתי בדיקה בעוד שבפועל הם רק הורידו תוצאות מהכרטיס זיכרון שלי.
לסיכום, אני אומר, מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל, יחד עם זה, אין זה אומר שצריך לקנות על עיוור.
את המכשיר רכשתי מחו"ל כולל משלוח וכולל מעשיר לחות + צינור מחומם + 3 שנים אחריות בסביבות 1000$, כבר כתבתי על זה הרבה בפורום בעבר.
בהצלחה,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 12/31/2013 09:33:04
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/31/2013 :  23:07:59  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
מאוחדת לא תמיד מאשרת מכשיר אוטומטי אלא אם הרופא המפנה מספק הסבר למה דווקא אוטומטי.הם דורשים שבמרשם יהיה מצוין הלחץ וסוג המסכה וגם אם יש צורך במעשיר לחות.הם לפעמים מערבבים בין ההחזר לפי חוק הבריאות-שזה 30 אחוז ובין ההחזר על ידי הביטוח העדיף שלהם.כך שהם מסכמים בסוף ל50 אחוז.
בקיצור-לברר טוב טוב.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

jackr
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 01/03/2014 :  20:02:14  Show Profile  Reply with Quote
ערב טוב,
תודה על העצות,הסרט ממש עוזר אך למרות שEPR מכוון 3 (S9 )עדיין קשה לי להוציא את האוויר ולא הצלחתי לישון עם המסכה (קיבלתי את ה WEINNMAN JOYCE )
יש הצעות לכוון נוסף או שצריך להחליף מסכה. דווקא המכשיר והמסכה של מדיקויפ היו בסדר אך זה עשה רעש לאישתי
אודה לכם על עצות נוספות

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/03/2014 :  22:49:03  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
תחליף ותנסה עוד מסיכות.
החשיבות העליונה בשלב הראשון היא למצוא מסיכה נוחה.
הייתי מנסה בשלב הראשון את ה- COMFORT CLASSIC של רספרוניקס מסיכה מצויינת למתחילים.
בנוסף תנסה גם לישון עם לחץ קבוע, בהתאם להמלצה של המעבדה ללחץ הטיפולי שלך, אולי יהיה לך יותר נוח

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/04/2014 :  08:17:54  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
יתכן שהמסכה טיפה לוחצת בצידי האף.נסי קצת יותר גדולה

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 01/04/2014 :  18:19:42  Show Profile  Reply with Quote
לי היו הרבה קשיים בבחירת מסכה. היו לי לחצים באף ואפילו בשיניים.

הגעתי למסכה כפולה של חברת מדטכניקה ,מסכה המונעת בריחת אוויר, כך הכל

נפתר.

בהצלחה
עדנה
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/04/2014 :  20:31:59  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
עדנה מתכוונת למסיכה בשם EASYLIFE

למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 01/10/2014 :  13:05:52  Show Profile  Reply with Quote
נכון, מומלצת מאוד למתקשים בהסתגלות למסכה

עדנה
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא