| מחבר |
נושא  |
|
tishrey
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 08/18/2013 : 12:34:23
|
החלטתי לרכוש מכשיר CPAP אוטומטי של פיליפס בעקבות המלצתו של יועץ השינה. הופניתי לרשימה של ספקי CPAP מקומיים וקיבלתי הצעות מחיר (בסביבות 6,500 ש"ח לאחר משא ומתן). בדקתי במקביל מחיר של מכשירים ברכישה ישירה באתרי אינטרנט דוגמת CPAP.COM. גיליתי כמו רבים לפני שמחיר המכשירים מחו"ל + כל העלויות הנלוות ליבוא הוא מעט יותר ממחציתם אצל הספקים המקומיים. אם לוקחים בחשבון את החזר הקופה בגובה של עד 3,500 ש"ח ניתן לראות שההשתתפות העצמית היא קרובה לעלות מלאה של מכשיר ברכישה ישירה מחו"ל. פניות שלי לכללית וכללית מושלם לקבלת אישור להחזר עבור רכישה בחו"ל נענו בשלילה. רק לאחר דרישה תקיפה שלי לראות מתוקף מה ניתנת תשובה זו הובהר לי שישנו סעיף התקנון המושלם המגדיר זאת. משנכשלו נציגי המושלם להציג סעיף שכזה (משום שהוא לא קיים) הובהר לי שתקנון השב"ן פועל מתוקף חוק בריאות ממלכתי שחל רק בגבולות ישראל ועל כן לא ניתן לבצע החזרים לרכישות ציוד רפואי שלא בישראל. גם כאן התעקשתי וביקשתי לדבר עם היועץ המשפטי של כללית מושלם כדי לתהות כיצד מתבצע פרוש כה יצירתי של חוק. לאחר התעקשות זו והעברת מכתב תקיף לכללית מושלם בענין, התבשרתי טלפונית כי אוכל לקבל החזר עבור רכישת CPAP בחו"ל עם החזר בתנאים זהים לרכישה בישראל. דרשתי לקבל אישור כתוב אך כזה טרם נתקבל. דרשתי שהאפשרות הזו תופיע בכתובים לכל המבוטחים והובטח לי שעם הוצאתה של הגרסה הבאה של התקנון ב 11/2013 לערך יהיה סעיף מפורש המסביר את הענין. נקווה...
חברים יקרים: ניתן לרכוש CPAP בחו"ל ולקבל החזר !!!
אני תמהה מדוע כללית וכללית מושלם (ויתכן שגם ביטוחי בריאות אחרים), מתעקשים שגם המטופל וגם הם יציאו מכיסם סכומים גדולים יותר מהנדרש תוך כדי השארת נתח נאה מאוד בכיסי הספקים הישראלים המומלצים על ידם?
בדיקה עם נציגי פיליפס ישראל - מדטכניקה העלתה שהם מתכוונים להשית מחיר גבוה עבור שרות למכשירים שלא נקנו אצלם (350 ש"ח לפניה). ההסבר שלהם למחיר המכשירים המופקע הוא השרות שניתן ללקוחות לאורך שנים. אני בדרך כלל מעדיף שלא לשלם מראש עבור שרות למשך מספר שנים מספר אלפי שקלים ונוטה לשלם על פי הצורך ובמועד קבלת השרות.
פניתי עם כל הנושא גם לחברת פיליפס בארה"ב והתלוננתי על יוקר המכשירים אצל נציגי הישראלים.
בתקווה שקצת פחות יעבדו עלינו וינסו לעשות עלינו קופה שמנה ומהר .
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/18/2013 : 22:40:16
|
שלום רונן,
ברוך הבא לפורום שלנו אם היית עושה חיפוש בפורום היית מוצא שכבר מצויים סיפורים על נסיונות של אנשים ברכישה בחו"ל וקבלת החזר ראה למשל הפוסט המפורט הזה
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=19565&SearchTerms=חו"ל
בכל אופן אני שמח שהצלחת להשיג את ההחזר מקופת החולים ומקווה שתהנה מהמכשיר
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
tishrey
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 08/18/2013 : 23:54:27
|
שלום יצחק. הגעתי לפורום בהמלצתו של איתן קורץ. ברכות על הפורום המושקע. קראתי היטב את כל התכתובת של שחר בנושא לפני שפעלתי. ניסיתי ליצור קשר עם שחר כדי ללמוד מנסיונו אך הוא לא חזר אלי. אשמח לקבל את הטלפון שלו אם זה אפשרי.
הסיבה שכתבתי היא משום רציתי לעדכן במידע העכשווי בנושא ולנסות לקדם את פתיחת היבוא האישי באופן רשמי כך שלא יהיה רק נחלתם של אלה שלא הצליחו קופות החולים להפחיד. מעבר לכך נראה שלכאורה ישנם סימנים מחשידים להתארגנות של המבטחים והספקים המקומיים כדי למקסם רווחים (סוג של קרטל לכאורה) על חשבון הנזקקים ל CPAP. להערכתי מדובר בהרבה כסף שמתגלגל כך ולא רק בתחום CPAP. עוולות ציבוריות מאורגנות מניעות אותי לפעולה.
אגב עדיין לא החלטתי על רכישה ישירה בחו"ל. אני מקווה שפנייתי לפיליפס ארה"ב והפעלת לחץ על הספקים בישראל וקופות החולים תאפשר לכולם להיות מרוצים עם מחירים יותר נמוכים כפי שקרה בהרבה מאוד תחומי צרכנות טכנולוגיים. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/19/2013 : 09:26:57
|
יופי רונן,
אנחנו צריכים כאן אנשים אקטיבים כמוך שמוכנים לפעול ולעשות בכדי לשנות את המצב. אני אישית חבר מכבי. מכבי בעבר היציעה תנאים טובים מאד למבוטחים שלה כאשר עד 2012 יכולת לרכוש מכשיר מתוצרת כל יצרן בהשתתפות של הקופה בסכום של כ- 5,500 ש"ח. ב- 2012 השתנה התקנון ועתה ניתן לרכוש מכשיר רק מתוצרת 3 ספקים ספציפיים אבל בהשתתפות מאד נמוכה של פחות מ- 1,000 ש"ח.
נשמח אם תמשיך לעדכן |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 08/19/2013 : 09:53:56
|
במקום לטרוח כל כך הרבה, הייתה קורא את אשר כתבתי - שם יש כתובת נציג קבילות הציבור: http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=20971 כמוכן הייתה מקל על עצמך בלמידה מניסיונם של אחרים בכדי לדעת מה לעשות, ראה כתבה על מה שאני עברתי: http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=20251
בכל אופן אין כמו ללמוד על בשרך, חזק ואמץ,
אגב, היועץ לא מעודכן ש-S9 משוכלל יותר, ואתה יכול בעצמך להוריד תוצאות שינה ודוחות מתי שתרצה בעזרת חיבור למחשב. כשהיה לי פיליפס הם לא ספקו תוכנה ולא היתה אפשרות לפרוק אותו רק במעבדת שינה ! כמוכן חבל שלחצת עליהם לראות את התקנון, עכשיו כמו שכתבו לך, הם ישנו את התקנון בנובמבר, ואכלנו אותה כולנו !!! עכשיו תכתוב: חברים יקרים, ניתן לרכוש מכשיר בחול עד נובמבר !!!!
|
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis בתאריך 08/19/2013 12:03:57 |
 |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 08/26/2013 : 05:42:28
|
| אני מחכה לשמוע שמישהו ממאוחדת קיבל החזר על יבוא אישי. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 08/26/2013 : 13:38:38
|
אתה תחכה הרבה זמן כי אין דבר כזה אצלם. יתר על כן הם מכתיבים לך איזה מכשיר לקנות. יש להם קומבינות עם היבואנים. עוד מעט זה בסוף השנה יהיה גם בכללית אסור לרכוש מחו"ל עלפי מה שידידנו כותב |
 |
|
|
tishrey
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 08/26/2013 : 14:19:21
|
חברים יקרים. זה עוד לא סוף הסיפור. לאחר שקיבלתי אישור בע"פ והתעקשתי על אישור כתוב, קיבלתי בכתב "תיקון טעות" עם הפנייה שלי פנייתי הכתובה לועדת הערר שאליה לא ביקשתי לפנות. הענין הוא עקרוני ולא אישי. ברור לי שיש נתיב לקבל החזר כספי לרכישה בחו"ל דרך קבילה משרד הבריאות, אבל חורה לי מאוד שעובדים עלינו בצורה מאורגנת ממוסדת. לאור זאת אנסה לעשות סדר בענין בתקוה שאיש לא יפגע, אלא להפך. התקשורת בימינו מחפשת נושאים כגון זה כדי להתפרנס ולדעתי זה נושא שימשוך את תשומת ליבה מאוד. להבנתי הכספים כאן גדולים מאוד ואינם מוגבלים רק לרכישת CPAP אלא להחזרים גם על ציוד רפואי אחר. אני מציע לא לחשוש. אגב, נעזרתי מאוד במידע הקודם שפורסם בפורום בנושא ומעריך מאוד הנוגעים בדבר. אינני בא לסתור את הנעשה אלא לנסות להוסיף ולסייע עוד.
אעדכן בהתאם.
אשמח גם לשוחח טלפונית 054-7233280 רונן תשרי |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/26/2013 : 18:25:11
|
רונן אין לי ספק מדבריך שכוונותיך טובות המשך לפעול כך שהמצב ישתפר עבור כולנו |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
|
|
etofach
חבר חדש מהשקית
37 הודעות |
נכתב ב - 01/29/2014 : 08:43:25
|
1. רכישת מכשיר S9 מחו"ל במימון הכללית, מישהוא יכול לעדכן אותי האם זה אפשרי 2. איפוא קונים בארץ את ה S9 3. מהי תקרת המימון (לאחר 5 שנים עם מכשיר ראשון) ושיעור המימון באחוזים של הרכישה (עד לתקרה כמובן) |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 01/29/2014 : 11:39:17
|
לפני כשנה רכשתי S9 מחו"ל וקבלתי החזר מהכללית ובנוסף גם מהמושלם, ראה כתבות שלי בנדון. הבנתי שמהשנה יש שינויים בתעריפים לכן כדאי להתעדכן בסניף שלך ולקבל פרטים מעודכנים. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/29/2014 : 14:08:33
|
בארץ היבואן הרישמי הוא חברת קלנטיקה
http://www.cleanetica.info/ |
 |
|
|
etofach
חבר חדש מהשקית
37 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2014 : 11:19:25
|
תודה אבי ותודה יצחק אני שוב שואל לגבי מימון מקניה CPAP בחו"ל כי הבנתי שתקנות הכללית השתנו לקראת סוף 2013 1. מה ידוע לכם על כך? אני מנסה לרכוש מאתר CPAP והם דורשים ממני מירשם, לפי דף שלהם באנגלית. 2. לאן אני פונה בכללית כדי שייחתמו לי על דף זב, - בעבר רופא א.א.ג שהייתי אצלו סירב למלא ולחתום לי עליו והמסמך שהוא סיפק לי בעברית לא אושר באתר CPAP
לבסוף פניתי למעבדת השינה ושם חתמו לי על המסמך ואתר CPAP אישרו אותו |
נערך על ידי - etofach בתאריך 02/17/2014 18:25:32 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2014 : 12:47:30
|
1. אין לי מושג לצערי ביחס לתקנות קופ"ח כללית לגבי החזרים בגין רכישה בחו"ל
2. ביחס למרשם רופא. אין סיבה שרופא ישראלי לא יחתום לך על המרשם כי אתה זקוק למכשיר CPAP אם כך קבעה מעבדת השינה . אם רופא א.א.ג. מסרב. פנה לרופא המשפחה שלך. שלי חתם בלי שום בעיה. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2014 : 11:50:08
|
שים לב, CPAP.COM לא ימכרו לך מכשיר או מסכה שיש להם סוכן בארץ, אלא אם תספק להם כתובת בארה"ב למשלוח. רופאת המשפחה שלי חתמה על המסמך למטה, אבל CPAP רצו גם פרטים על הרופא גם בחלק העליון של המסמך. לגבי החזרים מקופת חולים גש למנהלת הסניף שלך וקבל פרטים ברורים ממנה. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2014 : 21:51:25
|
אני עשיתי כמה פעמים הזמנה של מסיכות המשווקות בארץ מ- cpap.com עם משלוח לישראל.
אבי - אתה בטוח שהם שינו מדיניות ולא שולחים לארץ מסיכות או מכשירים שיש להם יבואן רישמי בארץ?
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/02/2014 21:53:01 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2014 : 08:10:29
|
בצ'ט האחרון אתם לפני 3-4 ימים, בקשתי להוסיף להזמנה שלי את המסכה החדשה של RESMED והם כתבו לי שלא יכולים לשלוח בגלל הסכם נציגות. יחד עם זה, אנסה לעשות הזמנה בפועל ואראה אם זה יעבור, אודיע לכם על כל חדש בנושא. |
נערך על ידי - avis בתאריך 03/25/2014 08:41:09 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2014 : 10:21:13
|
אני רכשתי מסיכות של RESPERONICS
גם להם יבואן רישמי בארץ ולא עשו לי בעיות
יכול להיות שהם עושים בעיות עם RESMED
בכל מקרה יש חברות שליחות שמספקות לך כתובת בארה"ב ומבצעות בעצמן את המשלוח לארץ. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
|
|
jzomer
חבר ותיק