סיפאפ פורום ישראל - מייצב לשון מסיליקון מול CPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מייצב לשון מסיליקון מול CPAP
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

levidan
חבר חדש מהשקית

1 הודעות

נכתב ב - 04/23/2013 :  00:50:51  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום רב לחברי הפורום.
אני בן 24 ומאז שאני זוכר את עצמי אני נוחר חזק ואנשים שישנים לידי אומרים לי לעיתים קרובות שזה נשמע כאילו אני נחנק..
בילדות עשיתי ניתוח להסרת שקדים ובגיל 18 ניתוח מחיצות+קונכייה למקרה וזה רלוונטי.
הבעיה המשיכה ועשיתי בדיקה במעבדת שינה עם ערכה שאתה לוקח הביתה ובמקביל הלכתי לרופא א.א.ג לייעוץ וזה המליץ לי שלא לעשות עוד ניתוח וטוען כי הבעיה נובעת מקריסת הלשון שלי אחורה וזה חוסם את מעברי האוויר במהלך השינה.
מתוצאות הבדיקה עולה שאני חווה במשך השינה מספר פעמים דום נשימתי וניתן לי מכשיר CPAP לשבוע והלחץ הממוצע שלי עומד על 8 שאני לא יודע עד כמה זה רלוונטי.
השאלה שלי היא האם אפשר להסתמך על יעילות הבדיקה הביתית או שיש טעם לבקש בדיקה במעבדת שינה עם השגחה ?
כמו כן עד כמה כדאי לבדוק עם המייצב לשון מסיליקון באמת יכול לעזור ? זה הוצאה של 700 שקל ללא החזר ומכיוון ואני סטודנט זה באמת בעיה קשה.
בכנות אני מעדיף לעשות כל צעד אפשרי להמנע מCPAP שכן זה חוייה לא נעימה בעיניי..

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 04/23/2013 :  17:56:38  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום עידן וברוך הבא לפורום שלנו.

ראשית הבעיה העיקרית ממנה כנראה אתה סובל אינן הנחירות, שהן כנראה סימפטום
אלא הפסקות הנשימה בשינה.
לא כל נוחר סובל מהפסקות נשימה בשינה אבל כל סובל מהפסקות נשימה בדר"כ נוחר.
אני למד מדבריך שבבדיקת השינה נמצאת סובל מהפסקות נשימה בשינה וכאן הבעיה העיקרית.
הייתי שמח אם תפרט יותר על תוצאות הבדיקה שכן יש כמה רמות חומרה לבעיה. מקלה ועד קשה.
לשאלותיך:
1. בדיקה ביתית שנעשתה על ידי מעבדה מורשית היא יעילה כמו בדיקה במעבדה (יש הטוענים אפילו יותר כי היא מראה על תוצאות הבדיקה בתנאי אמת - הבית ולא שינה במעבדה השונה משינה בבית). מאידך במעבדה בודקים ערוצי מידע נוספים כמו גלי מח (שהינם פחות רלבנטיים להפסקות נשימה חסימתיות - כמו קריסת הלשון שאתה מתאר)

2. הטיפול הכמעט יחידי המוכח מדעית לטיפול בבעית הפסקות הנשימה הוא מכשיר ה- CPAP. מעבר לכך יכולה לעזור גם ירידה דרסטית במשקל אם יש עודף משקל.
סד דנטלי - גם הוא יכול להיות יעיל לסובלים ברמה קלה-בינונית.

3. את המייצב לשון מסיליקון איני מכיר.

4. ה- CPAP אכן אינו קל להסתגלות אבל כאמור הוא הפיתרון האולטימטיבי לטיפול בבעיה שאי טיפול בה עלול לפגוע באיכות חייך ובבריאותך לטווח ארוך

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 04/23/2013 17:57:55
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.