סיפאפ פורום ישראל - מאז המכשיר לא הייתה לי לילה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מאז המכשיר לא הייתה לי לילה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

karineo
חבר חדש מהשקית

1 הודעות

נכתב ב - 02/11/2013 :  16:46:28  Show Profile  תגובה עם ציטוט
היי לכולם

אני מבקשת עידוד .
זה כל כך קשה לישון עם זה.
קבלתי את המסכה לפני 10 ימים ואולי אני לא עושה משהו נכון כי זה פשוט קשה.
מכוון שאני לא מוותרת אולי יש לכם עצות בשבילי?

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/11/2013 :  20:17:53  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
ההתחלה אכן קשה. כולנו עברנו אותה.
היא קשה נפשית ופיזית.
עם זאת, את צריכה להבין שהמטרה היא החשובה. את דואגת לבריאותך ולאיכות חייך. אם הגעת לשימוש במכשיר סימן
שלילותייך היו קשים, התעוררת מספר רב של פעמים בלילה (בין במודע ובין לאו), סבלת מכאבי ראש, עייפות, חוסר ריכוז, עצבנות ועוד.
סיכוייך לחלות במחלות קשות כמו: סכרת, שבץ, מחלות לב ועוד עלתה בהרבה.

כל אלו יכולים להיפתר באמצעות מכשיר ה- CPAP ולכן הוא ידידך.

כמה עיצות :

1. לאתר טכנאי CPAP שירותי ואדיב שיבקר בביתך בתדירות גבוהה.

2. יספק מסיכות נוספות. הכי חשוב בשלב הראשון למצוא מסיכה נוחה לך אישית.ניתן למצוא זאת רק על ידי ניסוי מספר רב של מסיכות ויש מגוון גדול.

3. לקבל ייעוץ שוטף מהטכנאי תוך ניתוח נתוני קריאת המכשיר ושינוי פונקציות במכשיר.

4. אם אין לך שירות כזה פני לחברה נוספת. יש תחרות בשוק

5. תמשיכי לשאול להתייעץ ולקבל תמיכה וייעוץ

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/11/2013 20:19:23
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/11/2013 :  21:32:13  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
צודק

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 02/12/2013 :  13:02:21  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

את חייבת להתמיד!
כל פעם לזהות מה מפריע לך בשינה,לשנות את תפיסת הרצועות, לשנות תנוחת השינה, כרית, העברת הצינור פעם מלמעלה, פעם מלמטה ומהצד - עד למציאת הפוזיציה הנוח לך ביותר על הפנים.
אם רצועת הסנטר מפריעה, אפשר לנסות ולוותר עליה ולראות אם יש שיפור.
רק את יודעת מה נוח לך ומה את מרגישה וצריכה לשפר.
אם הלחץ שלך עד 10 אולי להשתמש במסכת נחירונים.
מסכים שיש לנסות מספר מסכות ולמצא את הכי מתאימה.
מכשיר אוטומטי נוח מאוד, כיון שמתחיל בלחץ נמוך ומאפשר להכנס לשינה במינימום הפרעה של לחץ גבוהה קבוע.
יום יגיע ולא תוכלי לישון בלי המכשיר 8 שעות, לי לקח שנה, אפילו במנוחת הצהריים משתמש במכשיר, כיום לא יכול בלי זה.
חבר שלי אחרי מספר חודשים נשבר. לאחר שנה הוא חזר שנית להשתמש במכשיר והים הוא לא מבין איך אפשר בלי !!!

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

David78
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  09:10:24  Show Profile  Reply with Quote
הי קארין, לצערי אני באותו מצב כמו שלך. עשרה ימים (בדיוק עשרה ימים) עם מכשיר CPAP ומסיכת נחירונים. מנסה לחצים שונים, הוספתי מעשיר לחות, וכלום- אצלי הבעיה זו לא ההתרגלות למסיכה, אלא שפשוט המדדים שלי מראים שכמעט אין שיפור. אתה מוריד לחות- מרגיש אויר קר מדי באף, אתה מעלה לחות - נוצרות טיפות, לחץ גבוה - מתעורר מוקדם בגלל לחץ חזק מדי של אויר (כאילו המכשיר מנסה לדחוף לך כמות גדולה מדי של אויר לתוך האף), מוריד לחץ - אז אין מספיק לחץ וזה לא יעיל. ואני עוד עם מכשיר אוטומאטי שאמור לווסת את הלחצים האלה..בקיצור - המצב מאכזב, אבל כמוך גם אני - לא מוותר.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  12:14:09  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by David78

הי קארין, לצערי אני באותו מצב כמו שלך. עשרה ימים (בדיוק עשרה ימים) עם מכשיר CPAP ומסיכת נחירונים. מנסה לחצים שונים, הוספתי מעשיר לחות, וכלום- אצלי הבעיה זו לא ההתרגלות למסיכה, אלא שפשוט המדדים שלי מראים שכמעט אין שיפור. אתה מוריד לחות- מרגיש אויר קר מדי באף, אתה מעלה לחות - נוצרות טיפות, לחץ גבוה - מתעורר מוקדם בגלל לחץ חזק מדי של אויר (כאילו המכשיר מנסה לדחוף לך כמות גדולה מדי של אויר לתוך האף), מוריד לחץ - אז אין מספיק לחץ וזה לא יעיל. ואני עוד עם מכשיר אוטומאטי שאמור לווסת את הלחצים האלה..בקיצור - המצב מאכזב, אבל כמוך גם אני - לא מוותר.

דוד,

המצב שאתה מתאר כן קשור למסיכה.
אתה מתאר שאתה מתעורר בגלל לחץ גבוה מידי.
במסיכת נחירונים הלחץ מוזרם ישירות לנחיריים וזה מציק
במסיכה אפית פחות מרגישים בכך.
במסיכה אפית אפשר גם לותר לפעמים על מעשיר הלחות ואז אין את בעיית הלחות.
אני בכלל ממליץ לא להתחיל בנחירונים אלא רק לנסות אותם בהמשך. יותר קשה להסתגל אליהם.
בנוסף אתה צריך לנסות גם לחץ קבוע בכדי לראות באיזה מצב אתה מרגיש יותר נוח ומגיע לתוצאות יותר טובות.

והעיקר אל תתיאש!

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/14/2013 12:15:47
למעלה

David78
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  17:40:25  Show Profile  Reply with Quote
בטוח שאני על אוטומאט, ומה שאני עושה זה לא בדיוק "לשחק" עם הלחצים, אלא מנסה לחצים שונים (טווח שינויים מאוד קטן), כיוון שבקרוב איאלץ להחזיר את המכשיר, ואני שואף למצוא את הלחץ הכי מתאים לי, במקום להמשיך עם אותו לחץ ולראות מדדים גרועים. למעשה כשדיווחתי על מה שקורה, שינו לי את הלחץ מ 3-7 ללחץ של 3-8 ואז אחרי כמה ימים שינו ללחץ של 4-6 - זה לא עזר, אז אני מנסה 4-7 (שגם לא עוזר) . כלומר אני נמצא תמיד באזור שהציעו לי. לא אנסה פתאום לחץ של 10-15 למשל..

יש גם משהו שיצחק הציע בשירשור אחר, והוא לבקש מנגנון שמפחית את הלחץ בנשיפה. אני לא רוצה לעשות כמה דברים ביחד- אחרת לא אוכל להבין אם השיפור נובע מזה שמצאתי לחץ נכון או שזה בזכות המנגנון שיצחק מדבר עליו.
מאוחר יותר - אני סבור שאני גם אבקש את המנגנון הזה.

לגבי עניין הנחירונים - ההערה האחרונה של יצחק נשמעת לי הגיונית. הנחירונים די נוחים, במיוחד אם הצינור מגיע דרך הלולאה שמעל הראש, כיוון שאז שום צינור לא מסתבך לך עם השמיכה (אני מקווה שיש את עניין ה"מעל הראש" גם במסיכה אפית), א-ב-ל הנוחות לא שווה אם אתה מתעורר מוקדם בבוקר בגלל שאתה מרגיש לחץ חזק של אויר קר בנחיריים. העלאת הלחות כדי למנוע את תופעת האויר הקר גורמת לטיפות בצינור, וכן, המכשיר נמצא מאוד סמוך לרצפה (על גבי קופסה קטנה מקרטון של יהיה ממש על הרצפה). שבוע הבא אני אבקש לנסות את המסכה האפית.
מישהו ניסה במקרה גם את המסכה מהפלסטיק וגם את המסכה מהבד?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  18:05:08  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
1. הלחצים שציינת לא כל כך הגיוניים. בד"רכ במכשיר אוטומטי מכוונים את טווח הלחצים ל- 4-15 , לפחות בהתחלה עד שעושים קריאת תוצאות ואז מחליטים לשנות.

2. גם במסיכה אפית אפשר לסדר כך שהצינור יגיע מלמעלה. פשוט מעבירים את הצינור מעבר למסעד המיטה.

3. תנסה מסיכה בשם COMFORT CLASSIC מסיכה מאד פשוטה ומתאימה להתחלה.

4. מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה הוא מנגנון סטנדרטי וכדאי לנסות אותו מההתחלה שכן הוא מאפשר הסתגלות קלה יותר בדר"כ. (בחלק מהמכשירים יש לו כמה רמות)

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/14/2013 18:06:07
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  19:00:18  Show Profile  Reply with Quote
אתה עובד הפוך ממה שצריך.
מציאת הלחץ הטיפולי מתבססת על איסוף נתונים במשך תקופה מסיימת ולא באמצעות ניסוי וטעייה. או תעיה או תהיה.
אני משתמש בנחירונים וכל התופעות שאתה מספר עליהן לא קורות אצלי.
זה גם לא הגיוני שברמת הלחצים שלך תרגיש לחץ חזק של אויר

שים לב, לטענת רסמד הנחירונים שלהם FX מתאימים גם ללחץ המקסימלי של המכשיר (20).

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/17/2013 14:32:07
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  21:29:31  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אפנאי,

אף אחד לא מוציא את דיבת הנחירונים ותפסיק כבר לקשקש.

הנחירונים מצויינים ואין על כך ויכוח

די כבר!

למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 02/14/2013 :  23:38:39  Show Profile  Reply with Quote
קארין שלום,
נסי מסכה אפית בה צינור ההזנה של האויר מגיע מהמצח ולא ממרכזה - (בלי החיבור בחזית המסכה, מכביד מעוד ומושך את המסכה קדימה ואז יש צורך למתוח את הרצועות מאוד חזק ואז מתחילים כאבים באזור שפה עליונה), אני מכיר שתי מסיכות כאלה אחת נקראת מיראז' והשניה פפילון.
(אני לא הצלחתי להתרגל למסכת נחירונים ולא למעשיר לחות וטוב לי בלעדיהם).
בסופו של יום המאמץ משתלם ואיכות החיים גם.
עוד עצה, נסי לסדר כך שצינור האויר למסכה יגיע מעליך ואז תנועותיך לא תוגבלנה ותהיה חופשיה לנוע מצד לצד.
לילה טוב ובהצלחה
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 02/15/2013 :  08:29:41  Show Profile  Reply with Quote
ע"פ הניסיון שלי, ממליץ להשתמש במסכת אפית בהתחלה עד שמתרגלים למכשיר ומתחילים להרדם, לי זה לקח יותר מחודש שימוש, במסכת נחירונים רק אחרי שהתרגלת. הבעיות בנחירונים מורגשות בלחצים גבוהים - כלומר מעל 10-12! ניסיתי 3 סוגי נחירונים לבסוף מצאתי כי הכי נוחה לי- Swift™ FX Nasal Pillow CPAP Mask with Headgear - כי המבנה והתפיסה שלה שונים מהאחרות, איתה אין לי גירויים או דמומים כמו באחרות, אבל רק עם לחות כיון שהלחץ שלי גבוהה.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/15/2013 :  17:34:42  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
מה אמר האסקימוסי שראה בגן חיות גירפה בפעם הראשונה??????
בדיוק מה שאני אומר על לחץ 3 ב:CPAP

אין דבר כזה!!!!!!!!!!!!
פחות מ:5 זה סתם צרה מציקה
דוד - נסה לחץ 6 קבוע בלי בולשיט ושן איתו.סגור פה ותשכח מפרמטרים.
כמו בדיאטה שהעצה החשובה היא לא להשקל

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

David78
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 02/16/2013 :  18:48:05  Show Profile  Reply with Quote
לשים לחץ של 6 ולשכוח מפרמטרים?!?! טוב , מה אני מבין בנושא הזה ? כמעט כלום: יש מישהי שנאמר עליה ע"י רופא השינה של בית החולים, שהיא הבכירה בארץ בנושא ה- CPAP , ואם היא אמרה לי שאני צריך להיות בלחץ של 3-7 במכשיר אוטומט אז זה מה שאני עושה.
לאחר מכן אותה בכירה אמרה שאני צריך להיות בלחץ של 4-6 , וזה מה שעשיתי.
להערתך יצחק, לי אין מושג מהו טווח הגיוני ומה לא – אני רק יכול לסמוך על מה שהיא אומרת. אלה הטווחים שהיא אמרה ואני משנה רק מעט כדי למצוא את הלחץ המתאים לי.

אפנאי לא הבנתי למה ניסוי וטעיה זה לא דבר נכון, אם זה למעשה מה שאותה בכירה בדיוק עשתה אחרי שאמרתי לה שאני לא ישן טוב בצורה הזאת (יומיים אחרי הטיפול הסוכן שינה ל 3-8 ויומיים אחרי כן הבכירה מבית החולים שינתה ל 4-6)
וכי מה עלי לעשות לפי דעתך? להמשיך לישון לא טוב? אם היא היתה בעצמה אומרת לי "לא נשנה כי צריך לבדוק רק אחרי שבועיים" אז לא הייתי משנה, אבל העובדה היא - שהיא עצמה שינתה קצת כדי למצוא הלחץ הנכון.

אני בכלל לא יודע אם החבר'ה בבית החולים התחשבו בנתון החשוב שיש לי דבר שקרא "תמט" באף. כאשר אני שואף אויר הדפנות של האף קורסות מעט כך שנכנס מעט מאוד אויר. סוכן המכירות אמר שהמכשיר פותר בעיה זו, אבל אולי זה לא בדיוק נכון.
אין יום שבו אני לא בודק את המדדים, וכל יום אני רואה שאני לא מצליח לרדת מעשר חסימות נשימה בשעה (מלבד היומיים הראשונים שבהם הייתי ללא מעשיר לחות ומספר החסימות בשעה היה שמונה... אבל אז הרגשתי אויר מאוד קר בנחיריים).

אני מתכוון לנסות את המסיכה האפית בשבוע הקרוב אבל בלי הרבה תקווה, כי אין לי בעיה כלשהי עם מסיכת הנחירונים ככה שמבחינת נוחות זה לא העניין. הבעיה היא שעניין חסימות הנשימה נמשך ואני מרגיש עייף במשך היום
למעלה

Avi_G
חבר חדש מהשקית

Israel
31 הודעות

נכתב ב - 02/16/2013 :  19:16:57  Show Profile  Reply with Quote
שאלה ל-JZOMER: אתה כותב "פחות מ:5 זה סתם צרה מציקה". יצא לי לעקוב לפעמים בהתפתחות הלחץ במכשיר האוטומטי לפני שאני נרדם וראיתי שהלחץ מתייצב על 3-4 ואני ישן טוב עם זה. האם ייתכן שהלחץ עולה בזמן השינה ?? מעניין.

אבי ג.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 02/16/2013 :  20:09:55  Show Profile  Reply with Quote
קטונתי מלתת עצות - מכירים את היועץ והברווזים?
למי שלא מכיר,
בחווה היה לול ברווזים שמתו כל יום 50 ברווזים. בעל הלול הלך ליועץ שנתן לו עצה להאכיל אותם תירס, זה לא עזר והמשיכו למות. למחרת יעץ לו לתת להם תרד אבל המשיכו למות.
בעל הלול הלך ליועץ ושאל אותו אם יש לו עוד עצות, היועץ חיכך בגרונו ואמר: עצות? יש לי הרבה השאלה אם נשארו לך ברווזים.
ובכל זאות אני בעד שתשתמשי בעצה של יצחק בנושא לחצים מסכה וכל מה שהוא כותב אני מסכים אתו בכל.
רק את תמצאי לבסוף את הפתרון המתאים לך, עצות יש לי הרבה
יום אחד תצחקי על כל העבר, אבל שיגיע היום הזה! (:

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 02/17/2013 11:52:00
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/16/2013 :  21:22:09  Show Profile  Reply with Quote
לפני שקובעים רצועת לחץ אתה אמור לעבור טיטור.
המטרה של הטיטור היא להבין מהו אותו לחץ טיפולי שמתאים לך.
במהלך הטיטור אתה אמור לעבור על התוצאות ולנתח אותן.
אגב - מה זה לחץ 3 ? הרוב מתחילים בארבע. איזה מכשיר יש לך?

המכשירים האוטומטיים מאפשרים לך להתחיל את הטיטור בספקטרום רחב לעבור תהליך שבו אתה לומד על עצמך.
אם באותה תקופה אין תנאים חריגים כמו מחלה או סתימת אף וכד׳ אז נתונים סטטיסטיים אלו יסייעו לך לקבוע את אותה רצועת לחץ עבורך.
רצועת לחץ ולא נקודת לחץ כי מדובר בתנאים פיזיולוגיים שמשתנים וגם אנשים נוהגים לשנות תנוחות בלילה ולכן הרצועה מאפשרת למכשיר להגיע לאותן תוצאות אופטימליות תוך שימוש בלחצים נמוכים יותר במקום להמר על נקודה אחת.

אולי בעבר היה מקובל לעבוד עם מכשירים לא אוטומטיים ולכן היה הכרח לקבוע נקודת לחץ.
מאז התקדמנו ויש מכשירים משוכללים ואוטומטיים ולכן כיום אין הכרח לקבוע נקודה בודדת. יש גם מטופלים שנותנים שליטה מלאה למכשיר האוטומטי ומאוד מרוצים (בכל אופן רצועת לחץ יכולה להגן משינויים שגורמים לשינוי בלחץ, לרבות שינויים עתיים או תקופתיים ואף שינויי תנוחת שינה).
אוטומטים גם חוסכים את הצורך בטיטור מדי כמה שנים.

תעשה מה שטוב לך אבל מעמדה של ידע!!!
תלמד את הנושאים. תבין מה ההבדלים בין הגישות. בסוף תחליט על הגישה הנכונה עבורך.
תיזהר מגישות דווקניות. אולי לך עדיף פתרון א׳ ולא פתרון ב׳.

צריך גם סבלנות כי התהליכים האלו גוזלים זמן. אתה לא יכול להבין מה הלחץ הטיפולי תוך יום יומיים ואתה גם לא יכול לקבל עצות טיפולויות טובות ספציפיות בשלט רחוק (אלא רק גישות או דעות).
הקיצורים עלולים להאריך לך את הדרך - אני מניח שלא התחייבת על תאריך :)

בהצלחה!

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/16/2013 22:02:46
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/16/2013 :  23:08:03  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אפנאי, דווקא לך יש גישות דווקניות:
רק מסיכת נחירונים
רק לחץ אוטומטי

אבל העיצה שנתת נכונה. צריך ללמוד את הנושא ולהעזר במומחים טובים בתחום וגם בפורום ולנסות עוד אפשרויות.
הייעוץ בפורום הוא אכן לא תחליף לייעוץ מקצועי ספציפי אלא רק סיוע ותמיכה.

דוד:

אפשר לקבל פרטים על תוצאות בדיקת השינה שלך. כמה הפסקות נשימה נמצאו לך?. איזה רמת חומרה?
באיזה מכשיר אתה משתמש?
איך קבעו את טווח הלחצים שלך? האם ישנת כמה לילות עם מכשיר אוטומטי בטווח לחצים גדול יותר?

כנראה שבכדי להגיע "למנוחה ולנחלה" תצטרך להמשיך ולחפש את האפשרויות הטובות עבורך.

אל תפסול מראש לפעמים שינוי קטן הוא שינוי גדול.

אתה תצטרך לנסות גם:

1. מסיכות נוספות כולל אפיות. ההרגשה איתם היא לגמרי אחרת.
2. טווח לחצים שונה (אולי רחב יותר)
3. לחץ קבוע
4. שימוש/ שינוי במנגנון עוצמת הפחתת הלחץ בנשיפה
5. מכשיר נוסף

אחרי שתנסה את כל אלה אני כמעט בטוח שתמצא את מה שמתאים לך.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/16/2013 23:09:29
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/16/2013 :  23:46:38  Show Profile  Reply with Quote

לגבי נחירונים - יש העדפה מוטית כאן וצריך לאזן.
אני מתעקש שאנשים ינסו (שלא יוותרו בגלל ימי ההסתגלות הראשונים). לא ממש איכפת לי עם איזה מסכה הם משתמשים בסוף.

לגבי לחץ - אני לא פה ולא שם. סגרתי על רצועת לחץ סביב הלחץ הטיפולי בשילוב ramp up + (E)PR .
שני המנגנונים האחרונים הם יותר בקטע של פינוק (לא ממש בדקתי איך זה בלעדיהם ...).

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/17/2013 14:34:06
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/17/2013 :  08:49:26  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אפנאי אני מבקש ממך פעם אחרונה. די!

אין שום העדפה מוטית לשום מסיכה.
כל מסיכה, כולל נחירונים מצויינת למי שמסתגל אליה.

אתה טוען שנחירונים זה לדור החדש, יש כאן עכשיו גולש בשם אבי שלדבריו הוא בן 65 ומשתמש במכשיר 18 שנה והוא משתמש בנחירונים.גם מי שהקים את הפורום עמוס פורת המשתמש במכשיר למעלה מ- 20 שנה, משתמש בנחירונים.

כל מה שאנו אומרים זה שלהתחלה כדאי להתחיל עם מסיכה אפית כי זה יותר קל ובהמשך לנסות מגוון מסיכות נוסף כולל נחירונים.

אני מבקש ממך להתחיל להגיב לגופו של עניין ולא להתעסק בשטויות!

אני מבקש גם שלא תמשיך בהתדיינות הזו בנושא נחירונים או בנושאים אישיים.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/17/2013 15:30:49
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.