מחבר |
נושא  |
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2011 : 00:18:39
|
הבעייתיות בעניין אם ישנה היא כזו שבמידה וחברך טועה, או שבאופן פרטני וחד פעמי(איני מכיר את הנסיבות האישיות שלו) אישרו לו ארכה כזו. בקשה שלי מהם לארכה דומה יכולה לשמש נגדי כהוכחה שלא השתמשתי באופן מספק ב4 חודשים האחרונים במכשיר, ועל כן בנקודת זמן זו איני כשיר לנהיגה בתקופה העתידה לבוא ועל כן אני 'בר-שלילה' עד שיוכח אחרת ואראה שימוש של חודשים העתידים לבוא ועד אז בנתיים אשאר בלי רשיון ובלי עבודה. הבנת את הכיוון אני משער. נראה מסוכן קצת.
כרגע אני 'ישן' עם המכשיר על זמן שאול, עד שההתראה הבאה מהם תגיע(הם שולחים אחת בדואר רגיל ואת השניה בדואר רשום)מה שבדר'כ לוקח בין חודש לחודשיים, אני כרגע אוסף שעות שינה ראויות עם המכשיר בתקווה שזה יעלה את ממוצע השעות היומי לשימוש ויוביל לחוות דעת נאותה ואולי זה יציל אותי מאבדון.
כאב ראש לא קטן. אני אנסה לגשש במענה האנושי במרב"ד אם ישנה מדיניות גורפת כזו בכל מקרה, הם זמינים למענה כזה שעה וחצי בשבוע עם עומס של כמה מאות אנשים על המרכזיה שם, אני מקווה ואצליח לתפוס אותם.בעילום שם כמובן:)
הרבה תודה יצחק על העצות הטובות. |
 |
|
איתן-כללית הנדסה רפואית
חבר חדש

60 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2011 : 20:04:14
|
שלום רון, תתקשר או שלח פקס או תכתוב מכתב למר"בד ותגיד שהיית תקופה בח"ול ולא השתמשת או שהתקלקל המכשיר או שסתם לא השתמשת ואתה מבקש ארכה של כמה חודשים להתארגן והם ייתנו לך (אתה תראה)ואז כשתשתמש כשלושים יום בדיוק כ-4 שעות מינימום בממוצע ותביא מכתב (עדיף מרופא שינה-ממעבדה) שאתה ישן טוב, ערני בנהיגה וישנה הענות טובה לטיפול תצרף(חובה מהזמן האחרון) גם את פריקת הנתונים יחד עם המכתב שלח להם ותראה כי יבוא הכל על מקומו בשלום. שיהיה בהצלחה, דווח לנו. איתן. |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2011 : 20:29:11
|
תודה איתן, אני מנסה לחשוב מה לכתוב להם וזקוק להצעתך, בנוגע לחו'ל או קלקול המכשיר מן הסתם הם יוכלו לבקש חשבונית על התיקון או צילום דרכון להיותי בחו'ל וכו'.או שאני פרנואידי מדיי כבר? והודאה באי שימוש לא 'תפליל' אותי בעצם ? לעצתך הטובה אודה\ |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2011 : 23:16:37
|
לא כדאי לשקר בנושא כזה .איתן אני מתפלא עליך. הבעיה כפי שאני מבין אותה היא הסתגלות לסיפפ לאחר שכבר נקבע שאתה סובל מדום נשימה בשינה ברמה משמעותית שעלולה לפגוע בכושר נהיגתך וכבר הוחלט שסיפפ זה הפיתרון. יש פתרונות אחרים לבעיה .ראשית -באף סתום מעשיר לחות או מסכת אף פה יכולים לסייע . שנית טיפול אנטי אלרגי ואחר בחסימת האף -יתכן שיועילו.גם ניתוח באף יכול לבא בחשבון-כדאי להתייעץ עם רופא אאג טוב. הפחתת משקל במידה ויש עודף משקל משמעותי יכולה להוריד את חומרת הדנש ואז ניתן להבדק שנית במעבדה ולהוכיח שיש ריפוי או שיפור משמעותי בדנש. גם מבחן ערנות יומי יכול להוכיח זאת (MWT ). התקן דנטאלי יכול להפחית משמעותית את חומרת הדנש -ניתן להתייעץ עם רופאי השיניים המנוסים שכתובתם נמצאים גם בפורום שלנו.אם אכן ההתקן הדנטאלי מועיל יש להוכיח זאת במעבדה ולבטל את הצורך בסיפפ.יש סיכוי-לא ודאי.
המרבד עושה כמיטב יכולתו וההתקפה עליו לא כל כך לעיניין. נהג מקצועי עם כל הכבוד שוהה הרבה שעות ולעיתים בלילה או לפנות בוקר מאחורי ההגה ולא הייתי רוצה לפגוש אותו כשהוא מנומנם ונוהג במהירות 110 קמש בכביש משעמם . דווקא בנהגים מקצועיים הייתי נוטה להחמיר ולא להקל .צטערת. האם בכנות אתה יכול להגיד לנו שאתה לא יותר רענן לאחר לילה עם סיפפ יחסית ללילה בלי סיפפ?????? מקווה שתפתור את בעית ההסתגלות לטיפול . |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
יואבד
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 03/19/2011 : 09:06:09
|
יעקב, אני חושב שההתקפה על המרב"ד אינה נובעת מהדרישה לסיפאפ שאיתה כולם מסכימים שרון צריך אלא מצורת התנהלות המרב"ד כפי שתוארה כאן (לי אין נסיון אישי): לא נגיש לציבור, כללים סודיים ולא ברורים, החלטות שרירותיות ולא מנומקות, תוצאות חמורות לנבדקים. |
 |
|
איתן-כללית הנדסה רפואית
חבר חדש

60 הודעות |
נכתב ב - 03/19/2011 : 09:56:14
|
היי זומר, כל הפתרונות שהצעת יכול להיות שיעזרו וצריך לנסותם אך בינתיים לבחור אין רישיון(להזכירך פרנסה). ניתן לצלצל למרב"ד לבקש ארכה ולבנתיים לנסות ככל שניתן לישון כל לילה לקבלת תוצאות שייספקו את המר"בד. אני לא מתקיף את המרב"ד חלילה אלה חושב שהוא גוף חשוב והכרחי ואומר זאת כי באמת חושב כך ולא כי גובה 200 ש"ח על הצאת מכתב (אצלנו בכללית זה חלק מהשרות,בחינם!) ולך רון,תעשה מה שהצעתי בלי לחשוש ובמקביל פנה לאיש מקצוע לקבלת עזרה ושיפור שימוש עם הcpap. בהצלחה. |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/19/2011 : 22:03:28
|
quote: Originally posted by יואבד
יעקב, אני חושב שההתקפה על המרב"ד אינה נובעת מהדרישה לסיפאפ שאיתה כולם מסכימים שרון צריך אלא מצורת התנהלות המרב"ד כפי שתוארה כאן (לי אין נסיון אישי): לא נגיש לציבור, כללים סודיים ולא ברורים, החלטות שרירותיות ולא מנומקות, תוצאות חמורות לנבדקים.
לא יכולתי לנסח זאת קצר וברור יותר.ויותר מכך יעקב,דווקא בתור נהג מקצועי שנמצא בכביש שעות ארוכות ורואה ויודע מה זה תאונות דרכים, לא יעלה בדעתי אפילו לצאת נגד מהותו של המכון שבסופו של יום נמצא שם כדי להגן עלינו מנהגים מסוכנים. אלא בדיוק כמו שיואב אמר, אך ורק נגד ההתנהלות הדורסנית והלוקה בחסר שלהם שגורמת עוול לציבור גדול.
הרצה קטנה בגוגל עליהם ובטוחני שתסכים איתי ואף למעלה מכך.
רק בריאות.
|
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2011 : 08:41:43
|
בסדר אז הסכמנו שצריך לחתוך איפהשהוא .נהג מקצועי בן 90 ומעלה,נהג אוטובוס עם אפילפסיה ,טייס גאמבו בן 70 עם פרקינסון קל, נהג סמיטריילר לאילת עם דום נשימה קשה ,מורה לנהיגה פדופיל,יעקב זומר בלי משקפיים,נהג מונית או רופא מנתח לאחר ארוע מוחי , ועוד ועוד ועוד. על ההתנהלות אני לא מדבר וברור שגם שוטר וגם שופט וגם כבאי צריכים להיות אדיבים אבל תקיפים ואנו נוטים לכעוס על כל רשות אכיפה (שוטר שתפס אותנו ב120 קמש, פקח חניה שנתן דוח על 2 דקות בחנית נכים,רשות ההגירה שחטפה לנו את הפיליפינית , וכדומה. אבל רשיון נשק ונהיגה וטיסה ועריכת דין ורפואה הם לא זכות מוקנית לכל החיים אלא זכות מותנית בקיום כמה תנאים.
והעיקר :ברוך השם אני נושם ......... |
 |
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2011 : 19:00:30
|
שלום רון, אני מכיר נהג שעבר חוויה "מתקנת" מהסוג שעליך לעבור, הבחור הפקיד את הרישיון ועבר בדיקות מקיפות במעבדת שינה ורק לאחר הוכחה כאלה ואחרות הוחזר לו רישיון הנהיגה - (נהג מיקצועי אוטובוס וגורר תומך). שלך לי כתובת מייל ואכתוב לך את מס' הטלפון של אותו נהג - התיעץ עימו איך עליך לנהוג. אל תשכח שכולם מחפשים כ ס ת " ח.
בהצלחה. |
 |
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 03/23/2011 : 10:02:32
|
שלום רון,
נו? יש תוצאות לשיחה? |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/23/2011 : 11:31:51
|
תודה גיל, שוחחתי איתו בחור נחמד, הבעיה שלו איתם הייתה כללית יותר לא דומה לשלי, אם כי נעזרתי בו בכמה טיפים מועילים.
שוב תודה. |
 |
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 03/23/2011 : 21:01:10
|
שמח שיכולתי לעזור לך,
בהצלחה |
 |
|
אבא פיל
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 23:44:50
|
מה שמדהים בעניין דנ"ש והמרב"ד זה שיש נהגים רבים , ביניהם מקצועיים ,שיש להם דנ"ש ואפילו חמור שאינו מטופל ובוודאי לא מדווח ומפריע באמת לתפקודם , אבל המרב"ד ממש נטפל לאלה שמטופלים (CPAP) ובפועל אין להם בעיית תפקוד עקב הטיפול , כי עליהם יש דיווח .
זה לחפש את המטבע תחת הפנס או גרוע מכך !
ואנחנו , שמכירים את התופעה , נהנים גם ממרב"ד על הוריד , גם מCPAP על האף וגם מכל הסכנה לנו ולאחרים כשהפצצות המתקתקות ממשיכות לטייל בכביש באין מפריע ללא טיפול וללא אכיפה ......
|
 |
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 23:52:44
|
יותר גרוע מכך נושא המשקפיים מי שעשה רשיון כשהוא חובש משקפיים מחויב בכך (בדרך כלל למי שיש משקפיים נבדק ומחליף) ויש המון נהגים ללא משקפיים שלא נבדקים ולא רואים טוב (בלשון המעטה...) אבל זאת בעיה לא ניתן לשלוח כל נהג לבצע בדיקת שינה... אבל לפי דעתי בדיקת ראייה כן צריך לבצע לכל נהג לפחות אחת ל 3 שנים. |
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel |
 |
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2012 : 08:15:42
|
שלום לכולם תוכלו בבקשה לסכם מתי מועבר דיווח על חולי דנ"ש למשרד הרישוי ? |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2012 : 20:41:44
|
רופא מטפל חייב להודיע למרבד אם הוא סבור שמצב בריאותו של המטופל עלול לפגוע בכושר הנהיגה שלו זה בגדול (נדמה לי שיש משהו דומה גם בנשיאת נשק) . לחפש בחוזרי משרד התחבורה או הבריאות הם מרעננים חובה זו מידי פעם אך מעט רופאים מדווחים-בדרך כלל במקרים ממש קיצוניים או במקרה של הרדמות שגורמת לתאונה.אז זה צף . ברכב מסחרי או כבד יש דרישה חמורה יותר של אישורים רפואיים והאחריות על הרופא המאשר את מצב בריאותך גבוהה,לכן יש סיכוי גדול יותר שידווח.
לגבי השימוש בסיפפ-שימוש סביר מאפשר המשך נהיגה אף חסום-אפשר לעבור למסכת אף-פה. אפשר גם לטפל באף בניתוח או תרופות.
אתה לא מצפה שתספר לרופא שאתה עייף וישנוני ויש לך סיפפ אך אתה לא משתמש בו -והוא יחתום על אישור שאתה כשיר לנהיגה.איך היית מגיב אם זה שדרס את ילדתך במעבר חציה היה אומר שהוא כזה ולא שם לב ואולי נמנם לרגע ????? |
 |
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2012 : 21:14:22
|
ואיך אתה יודע אם דיווחו עליך ? |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/04/2012 : 08:18:17
|
תקבל הודעה לזימון לבירור כושר נהיגתך......
אה -אתה רוצה גם לדעת מי דיווח כדי לפנצר לו את האוטו???????? אני לא בטוח שיגידו לך |
 |
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/04/2012 : 14:20:01
|
הי זומר רק החלק הראשון ... אני לא בקטע של פנצ'רים :) |
 |
|
אבא פיל
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 02/06/2012 : 08:31:31
|
quote: Originally posted by אפנאי
שלום לכולם תוכלו בבקשה לסכם מתי מועבר דיווח על חולי דנ"ש למשרד הרישוי ?
המידע קיים כאן : http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=2668490
לקחתי מתחילת השירשור הזה....
העיקרון הוא שכל מוסד ממלכתי שנתקל בתופעה רלוונטית מפנה למרב"ד. |
 |
|
נושא  |
|