מחבר |
נושא  |
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 14:13:50
|
היי לכולם. כידוע, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מנטר ומבקר את פעילות הסיפאפ שלנו ומבקש כל פעם שמתחשק לו לרוץ למעבדת שינה לצורך פיענוח, אצלי זה פעם בחצי שנה או 4 חודשים או כל אימת שאלוהים יודע מתיי שבא להם.
הבעיה הגדולה מאוד שלי היא כזו. ב3 חודשים האחרונים מתוך 98 ימי שימוש במכשיר קיימים 42 ללא שימוש כמעט חצי, וממוצע שינה של 4:20שעות וזאת כי התחלתי לסבול תדיר מאף סתום ומנוזל שמקשה עד בלתי אפשרי להשתמש במסיכת הנחירונים שברשותי.מגוון פתרונות לאף סתום רפואיים וטבעיים שניסיתי מכל הסוגים והמינים,כאלה גם שמיוצרים בטיבט הרחוקה לא ממש עזרו לי.כיום המצב השתפר קמעה וחזרתי להשתמש במכשיר באופן רגיל. והבעיה היא כזו חברים :\ מנהל מעבדת השינה מבקש להמליץ למרב'ד על אישור נהיגה לרכב פרטי בלבד וזאת ללא רשיון המשא כבד שברשותי ושהוא מקור פרנסתי היחיד, מובן מאליו שה"רופאים" במרב'ד ימליצו את אותו הדבר למשרד הרישוי ומשם אני כבר נדון לכליה.מנהל מעבדה טוען מצידו שחובת דיווח תקין חלה עליו, ושאין לו פתרון רפואי לבעיית אף סתום עד כמה אדיוטי שזה נשמע, וכך בכזו קלות
נגזרת עליי שלילת מקור פרנסתי לטווח זמן בלתי ידוע, הרי ידוע ומוכר לכל מי שיש ניסיון עם המרב"ד ששלילת רשיון זה דבר נפוץ ומהיר,והיפוכו של דבר לאחר בדיקות רפואיות שיהיו תקינות ויפות עד כמה שניתן לא ימנעו סחבת של לפחות שנה(מניסיון אישי של חברים ואינספור תלונות של אזרחים ברשת) של מכתבים וניירות ובקשות ועו'ד שעולים כסף רב ועוגמת נפש רבה.
*כל עצה ממישהו שנתקל בבעיה כזו תתקבל בברכה רבה חברים, אני במצוקה גדולה מאוד מהמצב הקשה הזה שאליו נקלעתי ואובד עצות לחלוטין. בזמן כתיבת שורות אלה עדיין לא שלחתי את 'המלצת' רופא המכון, אך עדיין אני על זמן שכן המרב'ד מחכה לתשובה של תוך שבועיים עד חודש, ובמידה ואין כזו הם פשוט מתלים את הרשיון עד להודעה חדשה.
מצטער על המגילה הארוכה מנשוא שכתבתי:) פשוט לא מצאתי מילים קצרות יותר לפרט את הסרט הרע שאני נמצא בו, כמו כן גם אנשים טובים כמו בפורום המצוין שיוכלו אולי להיות לי לאוזן קשבת.
בתודה רוני. |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 15:18:22
|
רוני שלום,
אתה מתאר בעיה קשה וכואבת.
אישית לא נתקבלתי בבעיה עם המרב"ד (מכון רפואי לבטיחות בדרכים) וגם לא הייתי מודע לכך שמעבדת השינה מעבירה באופן אוטומטי דיווחים על ממצאיה לגורם זה.
האם באמת כך הדבר?
בכל אופן נשמע לי שצורך הבעייה שאתה מתמודד איתה כרגע תצטרך ייעוך משפטי ורפואי.
בהצלחה ונשמח אם תעדכן בהתפתחויות
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 16:59:09
|
שלום יצחק, מעבדת השינה אינה מעבירה אוטו' את הדיווחים למרב'ד, המרב'ד מבקש להעביר אליו פענוח תוצאות מהמכשיר דרך מעבדת השינה.המעבדה מצידה מוציאה דו'ח שניתן לי ע'יי הנתונים הדיגיטלים מהמכשיר האישי שלי ומוסיפה את חוות דעתו של המנהל האחראי. וכל זה אמור להישלח בדואר דרכי אל המרב'ד, התוכנה(rescan של מכשיר הS8 )בה הם משתמשים במעבדה מצויה ברשותי ואני רואה למעשה את אותן נתונים, ואני זה שמבקש פיענוח בתאריכים רצופים שדרושים למרב'ד.הפניה למעבדה מתבצעת עצמאית על ידי בכל אחת מהמעבדות שמאושרות בארץ.
מבחינת משפטית(ואני דיי בקיא בנושא לצערי)אין שום אפשרות משפטית לסתור את קביעתם ו\או להעמידם על טעותם אם יש כזו, אלה אם כן הם מחליטים לשנות את החלטתם מה שקורה לעיתים רחוקות מאוד מסיבות שונות ומשונות, ומן הסתם לוקח תקופות ארוכות.
לינק לשרשור מחכים דעת בנוגע לאסון הזה שנקרא מרב"ד
http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=2668490 |
נערך על ידי - RON בתאריך 03/14/2011 17:03:38 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 17:53:37
|
תודה על ההבהרה רוני.
מה שחסר לי בהבנה הוא מתי המרב"ד פונה למעבדה לקבל פענוח תוצאות המכשיר?
איך הם יודעים ביחס לאיזה אדם לבקש תוצאות ואיזה לא?
האם הם מבקשים את התוצאות של כולם?
אם אתה לא עושה בדיקת התאמה של מעבדה האם הם גם יכולים להגיע אליך? |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 18:22:56
|
קופות החולים מחוייבות להודיע למרב"ד על שורת ליקויים רפואים שמפורטים במסמך שהופץ לכל הקופות לפני שנתיים לערך.(לא כל הרופאי משפחה מקפידים על הדיווח הזה,במקרה שלי הרופאה הייתה ייקית) איך שמתקבל אצל המרב"ד הדיווח הם שולחים לכתובת המטופל הודעה חד-משמעית שמאיימת בשלילת רשיון.המטופל קרי אני, פונה עצמאית למעבדת שינה לפי בחירתי מוציא פריקת נתונים מהמכשיר שעולה 150ש'ח בנוסף ל120ש'ח של אגרת המרב"ד ,ובצירוף עם המלצת רופא המעבדה שמציין בטופס "רשאי לנהוג" וכו' ,שולח בדואר את כל הניירת למרב"ד.אם הכל עבר בשלום, לא שומעים מהם יותר עד הפעם הבאה השרירותית בדר'כ שהם מבקשים בדיקה חוזרת. למעשה מעבדת השינה 'מכירה' אותי בתור לקוח משלם שלהם ולא את המרב'ד, אבל מחוייבת מן הסתם בדיווח אמת. המרב'ד כמובן שומר לעצמו את הזכות להזמינך למכון שלהם בת'א ליום סיוטים שנמשך כ-10 שעות וכולל בדיקות ומבחנים הזויים. רבות רבות נכתב עליהם ואני בספק אם יש איזה נהג מקצועי שלא מכיר את הסיוט הזה.אם רק היה לי מושג ולא בדיעבד על מה אני אעבור בגלל המכשיר, איכותי ומטיב חיים ככל שיהיה ,לא הייתי מתקרב אליו אפילו.
לסיכום.אם רופא המשפחה שלך או רופא א.א.ג מחליטים להגדיל ראש הם חייבים לדווח למרב"ד ומשם צפה להוצאות כספיות וטרטורים שכנראה לאיגמרו לעולם, והכל הכל תחת הכותרת הפופוליסטית של 'מלחמה בתאונות הדרכים' אלפים חפים מפשע נרמסים עד דק ואין מי שיעזור.
שלא תדעו מצרות. |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 19:11:29
|
עכשיו הבנתי רוני תודה.
מה שנראה לי לא הגיוני הוא המסקנה שלך שהלוואי ולא היית מתקרב למכשיר.
ממה שאני מבין מדבריך, רופא המשפחה מעביר למרב"ד את תוצאות בדיקת השינה שלך (היותך סובל מהפסקות נשימה בשינה)
במקרה זה אם לא היית מוכיח שאתה מטופל ב- CPAP היו שוללים את רשיונך.
כך שבכל מקרה לא היתה לך ברירה אלא להשתמש במכשיר
זאת ועוד, הפרנסה היא אחד הדברים החשובים בחיים, אבל הכי חשובה הבריאות, והמכשיר הזה חשוב ביותר לבריאותך כך שבכל מקרה אין לך מה להצטער שאתה משתמש בו. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/14/2011 19:17:45 |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 19:59:33
|
רק שבמקרה שלי אני פניתי עצמאית למעבדת השינה, אחרי שחברתי תיזמנה בין 10 ל15 שניות של הפסקת נשימה.רופא המשפחה ידע מזה בגלל שבתמימותי הזדקקתי לאישור ממנו בכדי לקבל החזר חלקי על הרכישה מהקופה, שבדיעבד אם הייתי מוותר על ההחזר כיום הייתי חופשי מהמוסד המסוייט הזה.
וזו אגב הייתה עצתי לקרוב משפחה שהתייעץ איתי בעניין. הסיבה הנוספת שאני מפרט באריכות את העניין כאן היא, כי אולי וזה יהיה לעזר למישהו איי שם ברחבי הרשת או הפורום שיגגל את הנושא.אני אישית נעזרתי המון בתחילת הדרך בעצות מהפורום הנכבד הזה.
בכל מקרה אשמח מאוד לשמוע על עצה או טיפ טוב בנושא הזה ממישהו שנתקל בסיטואציה דומה.
תודה יצחק. |
 |
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 03/15/2011 : 08:43:36
|
היי רון
לעניות דעתי המכון לבטיחות בדרכים מכבד ורואה במעבדות השינה סמכות רפואית בנושא עייפות.
ייתכן ונכון יהיה לגשת למעבדת שינה אחרת לצורך חוות דעת נוספת בנושא.
ישנן מעל 10 מעבדות שינה אשר מוכרות על ידי המכון לבטיחות בדרכים אשר אתה זכאי לפנות אליהם לצורך חוות דעת נוספת.
בהצלחה
|
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/15/2011 : 09:38:24
|
לפי מה שאני מבין הבעיה שלו היא שימוש לא רציף במכשיר ה- CPAP
דבר שגורם למעבדה להוציא המלצה שלילית.
רוני - כתבת שהבעיה היא במסיכת הנחירונים והאף הסתום.
מסיכת נחירונים מגרה את מערות האף הרבה יותר ממסיכות אחרות.
תנסה לעבור למסיכה אפית (משולש על אזור האף) היא הרבה פחות גורמת לצינון.
עוד אפשרות - תנסה שימוש עם מכישר לחות המחמם את האויר - גם הוא מפחית גירויים במערות האף. |
 |
|
איתן-כללית הנדסה רפואית
חבר חדש

60 הודעות |
נכתב ב - 03/15/2011 : 10:03:13
|
יצחק בוקר טוב, צור איתי קשר בבקשה 052-5011999 וננסה לעזור לרון. |
 |
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 00:16:09
|
שלום, מזה מספר שנים, לקראת חידוש רישיון הנהיגה, אני נדרש להגיש למשרד הרישוי דו"ח בריאות. הרופא שלי כותב/מאשר שאני משתמש בסיפאפ בהצלחה (דיווח אמת) וזה עובר בלי בעיות.
בברכה  |
 |
|
יואבד
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 09:55:38
|
המרב"ד רודף רק נהגים מקצועיים שזו עבודתם או גם נהגים פרטיים רגילים?
|
 |
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 15:56:34
|
שלום, אני נהג פרטי רגיל.
בברכה  |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 19:30:57
|
quote: Originally posted by rubin37
שלום, מזה מספר שנים, לקראת חידוש רישיון הנהיגה, אני נדרש להגיש למשרד הרישוי דו"ח בריאות. הרופא שלי כותב/מאשר שאני משתמש בסיפאפ בהצלחה (דיווח אמת) וזה עובר בלי בעיות.
בברכה 
רובין, כשאתה אומר ה'רופא שלי מאשר' ,אתה מתכוון לרופא המשפחה, או רופא מכון השינה?
ויואב.המרב'ד מגיע בסוף לכולם, לאט ובטוח.כל מטופל וכל נהג הוא לקוח פוטנציאלי שמשלם במזומן.המכון הזה חי ומתוקצב אך ורק מהאגרות שהוא מטיל על הנהגים, כך ש'בדיקות בריאותיות' הם בעצם לחם חוקם עד כמה שזה אבסורד וחסר היגיון.יש פסקי דין של שופטים וועדות שונות שמזמן תקפו את ניגוד העניינים המובהק הזה, אבל איך אומרים "הכל דיבורים". נ.ב - הוכח בכמה מחקרים שקראתי שאין קשר ישיר בין עייפות וסכנת הירדמות לשימוש בסיפאפ במקרים מסויימים.אבל למה שזה יהיה איכפת להם. |
 |
|
יואבד
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 22:39:29
|
רון, בלי קשר למרב"ד שנשמע איום ונורא, באמת כדאי למצוא את הדרך להשתמש בסיפאפ כל הזמן. למרות סטרפטוקוקים ומחלות חורף בחודשים האחרונים אני משתמש בסיפאפ כל לילה. זרם האוויר מהנחירונים עוזר לי להרגיש שאני לא נחנק מהאף הסתום חלקית ומקל מאוד על הנשימה שלי. ותדע שאף סתום אפילו לא לגמרי מחמיר את הפסקות הנשימה.
|
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 23:27:38
|
הבעיה שעם אף סתום ברמה בינונית פלוס,לחץ האוויר האוטו' עולה במהלך הלילה עד ל16 ו 17CM מה שגורם לי להתעורר בלילה ולהרוס את השינה במקום להטיב איתה.אני אנסה את העצה של יצחק ואחליף למסיכה אפית, מסיכת הנחירונים באמת מציקה לפעמים בכך שהאוויר ישירות אל תוך האף גורם לרגישות יתר.
אגב.לידע כללי, אחרי שיחה עם כמה מכוני שינה וטכנאיות שינה וכו', עולה שאין בינהם דעה אחידה לגבי ממוצע שעות השינה ללילה עם המכשיר.במכון אחד מעל 5 שעות שינה בלילה מספיקים ובאחר 4 שעות ומעלה מניחות את הדעת בכל הקשור להמלצה בדבר נהיגה למרב"ד.כולם מכירים בכך שאין 100% רציפות שימוש איתו. |
 |
|
יואבד
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 03/17/2011 : 08:32:38
|
רון אתה צודק לגמרי. מה שקורה שמכשיר אוטומטי הוא לפעמים "טמבל" ולא יודע להתמודד נכון עם אף סתום. הוא מזהה מגבלת נשימה flow limitation חושב שהגרון חסום מנסה לפתוח אותו בלחץ הולך ועולה וכמובן שלא מצליח כי החסימה היא באף שלא נפתח מלחץ אוויר כמו הגרון.
הפתרון דווקא פשוט ואני מתפלא שלא הציעו לך. בשיתוף מכון השינה תבדוק מהו הלחץ המירבי שאתה צריך בלילות "רגילים" ותבדוק מהו הלחץ המירבי שאתה יכול לישון אותו טוב ואז תכוון את הלחץ המקסימלי של המכשיר בהתאם. אין שום סיבה להרשות למכשיר לרוץ ללחץ 17 אם אתה לא יכול ישן בלחץ כזה. המכשיר לשירותך ולא להפך. עדיף שתישן עם סיפאפ בלחץ יותר נמוך שיפתור את רוב החסימות מאשר שתישן בלי סיפאפ בכלל ותחטוף את כל החסימות.
|
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/17/2011 : 13:38:42
|
כמה טיפים שקיבלתי:
1 ניתן לפנות למרב"ד ולבקש ארכה של 6 חודשים להסדרת הנושא.בתקופה זו להשלים השימוש ב- CPAP כך שתהיה תקופה רציפה יותר של שימוש עם שעות סבירות כל לילה. 2. ניתן לפנות עם פריקת הנתונים לרופא של הקופה על מנת שיאשר את השימוש (ללא תשלום) 3. כדאי מאד שתלמד לפרוק לבד נתונים באמצעות כבל ותוכנה מתאימה למחשב האישי שלך |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/17/2011 : 13:43:15
|
אגב העיצות של יואבד טובות גם כן.
אפשר במכשיר אוטומטי להגביל את הלחץ המקסימלי שהמכשיר יגיע איליו.
זה מונע מהמכשיר להגיע ללחצים שהם "בלתי נסבלים" ומפריעים בעצמם לאיכות השינה.
כמובן שכדאי לשנות את כוונון המכשיר רק לאחר התייעצות עם רופא/או טכנאי מעבדה מוסמך |
 |
|
RON
חבר חדש מהשקית
Israel
37 הודעות |
נכתב ב - 03/17/2011 : 19:05:02
|
quote: Originally posted by יצחק
כמה טיפים שקיבלתי:
1 ניתן לפנות למרב"ד ולבקש ארכה של 6 חודשים להסדרת הנושא.בתקופה זו להשלים השימוש ב- CPAP כך שתהיה תקופה רציפה יותר של שימוש עם שעות סבירות כל לילה. 2. ניתן לפנות עם פריקת הנתונים לרופא של הקופה על מנת שיאשר את השימוש (ללא תשלום) 3. כדאי מאד שתלמד לפרוק לבד נתונים באמצעות כבל ותוכנה מתאימה למחשב האישי שלך
יצחק, אני אודה לך עד מעל לגג אם תרחיב בנושא, לפנות למרב"ד לצורך ארכה?באמת ישנה אפשרות כזו ל'תיקון' המצב הקודם בלי לפגוע ברשיון?? רופא הקופה ציינת?איזה מהם, הרופא המשפחתי האישי שלי? או רופא א.א.ג או אחר? פשוט במכתב מהמרב"ד, מצויין בכתב יד לפנות לסוכנות ממנה נרכש המכשיר או לאחת ממעבדות השינה הפזורות בארץ לצורך פענוח.
פרטים בנושא הארכה מול המרב"ד יעזרו לי מאוד מאוד.הפחת בי תקווה רבה בעצם ידיעה על קיום אפשרות כזו.פשוטשאר החלופות מדירות שינה מעיניי תרתי משמע.
יש בידי את התוכנה והכרטיס נתונים של המכשיר, ואני דיי בקיא בהם למעשה אני זה שבמעבדת השינה עוזר להם בפריקת הנתונים אצלם במחשב כשהסוכנת האישית שלי לא נמצאת שם.אני חובב מיחשוב וגדג'טים מושבע כך שעיסוק בזה, זה חלק מהפאן אצלי למעשה.
בתודה מראש. |
נערך על ידי - RON בתאריך 03/17/2011 19:11:27 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/17/2011 : 19:36:39
|
רון,
אלו טיפים שקיבלתי ממישהו אחר ואינני מכיר את המרב"ד אותו אדם יש לו ניסיון עם המרב"ד ולטענתו הם יכולים לתת ארכה להסדר הנושא ועושים כך. כמו כן לדבריו אפשר לקבל אישור מרופא משפחה על שימוש ב- CPAP שאמור לספק את המרב"ד אםשרות נוספת לקבל אישור כזה מרופא מומחה ברפואת שינה (יהיה להם קשה יותר להווכח עם אישור כזה)
|
 |
|
נושא  |
|