| מחבר |
נושא  |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 08:36:34
|
לאיתי אם היה מדובר בשתיים שלוש חברות יתכן שהן לא הורידו מספיק והפסידו במכרז אבל ברגע שאף אחת מהחברות הרציניות לא נכנסה למכרז-אפילו אחת ! יותר סביר שהקטנים נתנו מחיר נמוך מידי (דאמפינג) ונוצרה סכנה ליציבות החברה והשירות או לחיתוך פינות ואי עמידה בכל התנאים .למכבי זה אולי לא איכפת והם מכסים את התחת בניירות המכרז ומקסימום יוציאו נזיפות ותביעות אבל מי יאכל אותה בינתיים ??????שני ניחושים!!
בתורת המשחקים ישנו מודל שבו מראש מכריזים ללא לוקחים במכרז את הזול ביותר אלא את הבא אחריו.זה מצמצם את הסכנה שתיארתי.
יעקב זומר וחברי מכבי האחרים |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 08:40:10
|
שאלה באחוזים: אם חוק הבריאות התחייב ל30 אחוז החזר ומגן זהב ל50 אחוז נוספים -מי יודע מאיזה סכום יחשבו כעת את העלות למבוטח מכבי?????? 20% ממחיר המחירון הגבוה או 20 % מהמחיר המקוצץ שנתנו הזוכים במכרז והוא נעלם גדול? שני ניחושים!!!!!!!!!
יעקב זומר חבר מכבי כהכנה לתביעה יצוגית. |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 09:17:30
|
| לא כל כך ברור לי מה היה רע בשיטה שבה נתנו לחברי מכבי מגן זהב 82% מסכום מירבי. האם עכשיו יקטינו את הסכום על פי מחירי המכרז? זה הרעיון? לפחות יתנו לנו סכום ונוכל לקנות איפה שבא לנו. מישהו יודע איך זה יתנהל? |
עמוס פורת
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 09:51:34
|
ארז, אייל, יעקב, האם אתם חושב שאנחנו שמצירים צעדנו, ונותנים לנו מכשירים בכוח, נוכל לפנות להנהלת מכבי לשפר את רוע הגזירה? להשתתף במאמץ לשנות? אני מוכן לעשות פעילות בקשר לכך. אם כן,למי לכתוב? מה לעשות? |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 11/15/2008 09:54:36 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 10:57:38
|
יעקוב שלום אולי יתנו חלק מהמכשירים בחינם או תהיה השתתפות סמלית.
ודבר שני, לפי דעתי היתה השתוללות במחירי המכשירים כאשר היתה קונה דרך הקופה (כאשר אצל ארז היתה קנה מכשירים מסוימים ב2000 ש"ח זול יותר כאשר הקניה לא דרך הקופה רק האחזר - זו עובדה בלי להכנס לויקוח הז עוד פעם ועוד יותר הבדל קניית מכשיר מחול). יכול להיות ששני החברות אילו הביעו מכשירים יותר זולים קצת פחות טובים ופער הרווח קצת יותר נמוך ואז יש אפרש די גדול בין המכשירים. יש לזכור ש RESMED , RESPIRONICS ,TYCO הם לא מכשירים זולים אומנם הם הכי טובים בשוק והכי ניקנים ובאופן אני הייתי קונה רק אחד מהם
אז שכל אחד יסיק מסכנות ממה שאני כותב וכדרך אגב אולי מצב זה יצור תחרות בשוק המקומי והורדת מחירים |
 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 17:29:41
|
שלום חברים. אני מתנצל מראש על כי שירשור זה עומד להיות ארוך.... טרחתי וקראתי את המכרז עד סופו וכפי שכתבתי אתמול, לעניות דעתי, המכרז רציני ונערך ע"י מישהו שמבין בנושא. על פי המכרז, בכוונת מכבי לספק לכל מטופל חבילת שרות ואחריות הכוללת את כל הנדרש לשימוש המטופל משך 3 שנים: • מכשיר, כולל הובלה ואספקה להיכן שתורה מכבי בכל רחבי הארץ. . המטופל רשאי להחזיר מכשיר תוך שבועיים מיום קבלתו ללא חיוב. • הדרכה. • אחריות. • מסכות- מסכה אחת לשנה, כולל משלוח המסכות לבית המטופל (למעט המסכה הראשונה אשר תסופק עם המכשיר). • ציוד מתכלה נדרש על פי צרכי המטופל ולא פחות מהמלצת / הוראת היצרן. (מסננים וכו') וכו', כולל משלוח לבית המטופל (למעט הציוד לשנה הראשונה אשר יסופק עם המכשיר). • שירותי אחזקה על פי צרכי המטופל ולא פחות מהמלצת / הוראת היצרן. • כל שרות / ציוד נלווה אחר הנדרש להפעלת המכשיר בהתאם לצרכי המטופל ולא פחות מהמלצת / הוראת היצרן.
שירותי האחזקה במכרז, הוגדרו בקפדנות ומהווים סעיף עיקרי בהסכם. מפאת חשיבות הנושא לאורך ציר הזמן, אני מצרף להלן ציטוט מהמכרז: הערה: הזוכה (בשורות הבאות) = הזוכה שיבחר במכרז.
9. שירות תחזוקה למכשירים.
9.1 הזוכה מתחייב לתקופת אחריות של 3 שנים לכל מכשיר. תקופת האחריות תחל ממועד מסירת המכשיר למטופל. (להלן"תקופת האחריות"). הזוכה יהיה אחראי שכל מכשיר שיסופק על ידו יהיה תקין על כל רכיביו ואביזריו ויפעל בצורה שוטפת ותקינה ללא הפרעה ו/או מגבלה כלשהן.
9.2 במהלך תקופת האחריות הזוכה יהיה אחראי לפעולתו התקינה של כל מכשיר, על כל רכיביו, ויספק, ללא תשלום נוסף, שירותי תחזוקה ותיקונים וכן תמיכה יעוץ והדרכה למטופלי מכבי.
9.3 שירות התחזוקה יכלול תמיכה טכנית והדרכה, תיקונים, תיקוני שבר (כתוצאה משימוש סביר), טיפולים מונעים לפי הוראות היצרן, אספקת חלפים הדרושים לשמירת המכשיר במצב תקין או לשם השבתו לתפעול תקין וביקורות טכניות, והכל ללא תוספת תשלום או תמורה מצד מכבי. השירות כולל את כל העבודות, החומרים והחלקים הדרושים לשם ביצוע התחזוקה .
9.4 שירותי התחזוקה ינתנו בימים א' עד ה', בין השעות 09:00 עד 17:00 ובימי ו' וערבי חג בין השעות 09:00 עד 12:00.
9.5 הזוכה מתחייב לתקן כל תקלה תוך מקסימום 48 שעות מעת קריאת השירות, למעט שבתות וחגי ישראל.
9.6 הזוכה יהיה ערוך לספק מכשיר חלופי במידה והתקלה במכשיר לא תתוקן בתוך 48 שעות ממסירת המכשיר לתיקון. במקרה זה מתחייב הזוכה להעמיד לרשות המטופל מכשיר חלופי ברמה זהה או דומה לזו של המכשיר נשוא הסכם זה ובאופן מיידי.
9.7 הזוכה מתחייב להחזיק ברשותו מלאי חלקים וחלקי חילוף על-פי המלצת היצרן, ככל הדרוש לתיקון ולתחזוקת המכשירים לאורך זמן.
9.8 הזוכה מתחייב להחזיק בכל תקופת ההתקשרות צוות עובדי שירות ותחזוקה הבקיאים במכשירי ה CPAP מהדגמים נשוא ההסכם, על כל רכיביהם, ובעלי הכישורים הנדרשים לצורך מילוי התחייבויות הזוכה על-פי המכרז והסכם זה.
9.9 בתום תקופת האחריות, שמורה למכבי הזכות לרכוש מהזוכה שירות תחזוקה שנתי בתשלום וציוד נלווה (מסיכות, צנרת, פילטרים) במחירים כאמור בהצעת הזוכה. למען הסר ספק, מכבי אינה מחויבת לרכוש שירות תחזוקה בתשלום וציוד נלווה מעבר לתקופת האחריות.
סעיף זה, על כל סעיפי המשנה לו, הינו סעיף עיקרי בהסכם, אשר הפרתו מהווה הפרה יסודית של ההסכם.
לענין המפרט הטכני (סעיף 1 בנספח א') של הסיפאפים רגיל/אוטומט: כותב המכרז רשם עמודה של תכונות, פרט את אלה שהן בבחינת דרישה הכרחית והוסיף כאלה שאינן דרישות הכרחיות אבל מהוות יתרון. לעניות דעתי, יש כאן פתח לבחירה במכשיר בעל תכונות הכרחיות/בסיסיות בלבד.
בנושא הבלעדיות ניכתב במכרז:
21. העדר בלעדיות
הזוכה מצהיר בזה, כי הוא מסכים לכך שההרשאה שניתנה לו על-ידי מכבי לספק את השירות אינה הרשאה בלעדית, וכי מכבי תהא רשאית, בכל עת, להתיר גם לאחרים להפעיל ולקיים שירות דומה ו/או מקביל עבור מכבי. מכבי לא מתחייבת לחלוקה שווה בין הספקים ו/או המותגים השונים, אשר יזכו במכרז.
לעניות דעתי, הנ"ל מאפשר לקוות שמכבי כן מתכוונת לאפשר למטופליה לרכוש סיפאפים גם מספקים נוספים. אני מניח ששעור ההשתתפות של מכבי יושפע מהמחיר של הספק שניבחר כתוצאה מהמכרז.
סיכום: כל הכתוב לעיל, מתייחס למכרז בלבד שאמור היה להימסר עד 15.07.08. אין לי שום מידע עם מי ואיזה הסכם נחתם. על פי ניסיוני, בין המכרז ועד לחתימת החוזה הסופי, עדיין יש מקום למו"מ והתאמות....... ברור לי שהזוכה חייב להיות חברה בעלת יכולת ותודעת שרות גבוהה ומוכחת. לדעתי ממש מגוחך אותו סף של מכירת 1000 מכשירים בשנת 2007 כמפורט ב :
4.1.5 יוצעו מכשירים מיצרן אשר מכר בישראל ו/או במערב אירופה ו/או בארצות הברית ו/או בקנדה ו/או ביפן לפחות 1000 מכשירים בשנת 2007.
תודה למי שקרא עד הסוף. בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 11/15/2008 17:38:31 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 18:00:01
|
נו אז יחיאל מפרט מכשיר זה לא ביג דיל קח לדוגמה אוטו פיאט מול טיוטה אפשר למצאו אותו מיפרט רצוי ובסיסי אבל תסכים איתי שטיוטה יותר טובה. לגבי השרות וחלפות מסכה כל שנה כתוב בכמה משתתף החולה?? ההההה שני דברים אילו לא כתובים ואולי הם הכי חשובים שבוע טוב |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 18:07:29
|
מטרתנו היא חופש בחירה של המכשיר וגם של המסכה. אם מכבי תאפשר לנו זאת - דיינו. בינתיים שאלתי ב CPAP.TALK וקיבלתי תשובה: במכשיר של DEVILBIS אין משהו שדומה ל A=FLEX C-FLEX או EPR ואין שום טיפול בנשיפה. להלן הנוסח המקורה שקיבלתי תשובה מאחת בשם ברנדה:
Sorry no aflex, cflex or EPR on this machine. No pressure relief on exhale at all. You can check for info on this machine here
עכשיו באמת אכלנו אותה. מכבי במכרז כלל לא התייחס כלל לאביזר הזה שהוא לדעתי חשוב ביותר!!! |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 11/15/2008 18:18:21 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 18:29:10
|
חברה בבדיקה קלה באינטרנט: לחברת אורקמד יש אתר בבניה הכתובת שלו www.orcamed.com לחברת מקסימה יש גם אבל מוזכר בו CPAP אבל יש לו דבר מענין למנחם החברה ניסחרת בבורסה בתל אביב ויש לה דוחות כספיים באתר שלה www.maxima.co.il (שמדטכניקה תילמד גם לפרסם את זה באינטרנט) כמו כן היא במקום 21 בחברות הגדולות בארץ מצורף לינק לזהhttp://duns100.dundb.co.il/2008/600019343/indexh.asp ויש לה חברת בת בשם מקסימה מדיקל שעוסקת בטיפול בבעיות שינה לשירותכם איתי |
 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 18:49:23
|
לאיתי ויתר החברים, לפי הבנתי מחיר הרכישה הראשונית כולל את כל החבילה למשך 3 שנים מיום הרכישה, כולל שרות מלא, כל החלקים המתבלים וגם את 2 המסיכות הנוספות......... כל הנ"ל ללא תוספת מחיר.ככה אני הבנתי את המכרז....
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 11/15/2008 19:54:51 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 18:58:04
|
אבל דבר אחד לא הבנתה מה הישתתפות שלך |
 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 19:52:22
|
עמוס כן אתה צודק, כותב המפרט במכרז התיחס ל : הפחתת לחץ בזמן נשיפה, כאל תכונה לא הכרחית והגדיר אותה בקטגוריה של: תכונות המהוות יתרון.
בברכה  |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2008 : 19:56:18
|
אתם מדברים כל הזמן על המחיר למכבי שכנראה ישאר סודי. אדרבא-שמכבי תפרסם את המחיר הנמוך שהגיעו אליו במכרז וממנו תגזור את 20 האחוזים שיוטלו על הרוכש!!!!! ככה זה בתרופות - למשל תרופות יקרות שקופת חולים רוכשת בכמות גדולה מחברת טבע למשל היא מקבלת הנחה משמעותית אבל ההנחה היא סודית ואפילו בגצ לא יכול לכפות על הקופה לפרסמו כי זה סוד עיסקי. ואז - כשאני כחבר מכבי משלם 50 אחוז השתתפות למשל-מדובר ב50 אחוז ממחיר המחירון בבית המרקחת לאדם פרטי .כלומר אני בעצם משלם הרבה יותר ואולי אפילו את מלוא מחיר התרופה או אפילו הקופה מרויחה! אבסורד? זו מדינת אבסורדים. |
 |
|
|
fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות |
נכתב ב - 11/16/2008 : 08:30:40
|
עמוס.
זכה מי שזכה וזהו זה - חבל להוסיף ולהתבכיין כי זה לא יועיל במאומה. אני יודע בוודאות שהמכרז התנהל בצורה תקינה לחלוטין ואין סיכוי שמכבי תחזור בה מהחלטה זו - תשאיר את המלחמה הזו לחברות הגדולות שהפסידו - הם כבר התחילו לנסות ולערער. לדעתי עלייך לנסות ולהפגש עם הגורמים הרלוונטיים במכבי ולנסות להסביר שיש לאפשר לחברים שמעונינים בכך לרכוש את הציוד שהם חפצים בו ולהמשיך ולקבל החזר במקביל לזכיינים.
ארז |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 11/16/2008 : 10:09:12
|
ארז תודה! אני אנסה לברר עם מי צריך לדבר במכבי. |
עמוס פורת