סיפאפ פורום ישראל - מכרז מכבי למכשירי CPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכרז מכבי למכשירי CPAP
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/13/2008 :  22:49:25  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
נא להביע את עמדתכם לאחר שתקראו את המכרז.
האם מישהו מוצא כאן פסקאות כנגד חופש הבחירה של המשתמשים?
במה שונה המכרז הזה משנים קודמות?
האם קיים איום אחר?
http://www.maccabi-health.co.il/site/HE/macabi.asp?pi=34&doc_id=4352

http://www.maccabi-health.co.il/SIP_STORAGE/files/2/2782.doc

עמוס פורת

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 11/13/2008 :  23:11:50  Show Profile
חברים.

מבלי להשמע ציני מדי - פיספסתם - הפור נפל.
המכרז של מכבי נסגר לפני מספר חודשים והקופה הכריזה על 2 זכיינים,
חברת אורקמד וחברת מקסימה.

חברת אורקמד - מנוהלת ע"י אור מורגנשטיין (לשעבר SLP ) יבואנית DEVILLBIS בישראל - חברה חדשה בשוק.

חברת מקסימה - חברה וותיקה מדרום הארץ העוסקת בייצור שיווק והפצה של גזים לתעשיה ורפואה - חדשה בתחום רפואת השינה ועוסקת בתחום מזה מספר חודשים מאז שאופיר גלצר (לשעבר מנהל טכני של מעבדות השינה של הטכניון) הצטרף אליהם - אני לא בטוח עם איזה מכשיר סיפאפ הם זכו אני יודע שהם מייבאים מכשיר גרמני כלשהוא אבל הבנתי שלמכרז הם ניגשו עם מכשיר סיני - דורש ברור.

בכל אופן חברים בחצי השנה הקרובה עדיין תוכלו לרכוש את הציוד שתמצאו לנכון ולהנות מהחזר של הקופה אבל אחרי החצי הראשון של 2009 חברי מכבי יוכלו לרכוש רק את 2 הסוגים הנ"ל.

זה למיטב הבנתי המצב - חבל שלא ניסיתם להשפיע כל עוד ניתן היה - אני משכונע שמכבי הייתה מטה אזן קשובה לגוף נייטראלי המייצג ציבור לקוחות שלהם.

אני מאחל הצלחה לזכיינים מקרב לב.

ארז.

נ.ב. מעניין שאייל לא שמע על כך..

נערך על ידי - fox4x4 בתאריך 11/13/2008 23:59:38
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  07:50:57  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
שאלות רטוריות:
איך קופת החולים יכולה לעקוף את חוק הבריאות שעל פיו יש 30 אחוז החזר על רכישת סיפאפ????
איך חברות קטנות וחדשות ( עם כל הכבוד ויש כבוד לאור ואופיר -תלמידי וחברי הטובים ) תעמודנה בשירות הארצי בבית כמתחייב מדרישות מכרז מכבי?
כמה מלמין יש במכשיר הסיני שעדיין לא זכיתי לראות ???
אילו מסיכות יסופקו על פי תנאי המכרז ?
איזה שידרוג אפשר לקבל אם אני רוצה מכשיר קצת יותר טוב ומוכן לשלם קצת יותר?
מה לעשות אם אני רוצה להחליף מכשיר ידוע ישן בחדש בלי להחליף סוג ציוד שפועל טוב והתרגלתי אליו?
מה שמה קופת חולים מכבי על המבוטחים שלה?
איך מתחלקת מכבי? 90% קופה ו10% חולים ?????????
איך עוברים קופה?

יעקב זומר
חבר מכבי ומכבי מגן זהב
למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  08:18:52  Show Profile
יעקב שלום.

לא בוכים על חלב שנשפך - השתתפתם והפסדתם קבל את את זה יפה ותאחל להם בהצלחה יפה ותמשיך הלאה להיות חבר בקופה הטובה בארץ - נקודה.
לגופו של עניין תן קרדיט לקופת החולים ולזכיינים שהכל נעשה כשורה ושהם ימצאו את הדרך לספק את מגוון המסכות בפריסה ארצית וכ"ו.

אגב נציג רשמי של COVIDIAN (טייקו לשעבר) אישר בפני שהם העבירו את קוו הייצור של סדרת ה420 לסין - אז מה זה אומר שמוסיפים לו מלמין כעת??

ארז
חבר מכבי ומגן זהב
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  09:33:42  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
אינני יודע אם היינו יכולים להשפיע על ההחלטה. גם לא היה לנו מידע מספיק מוקדם.
אין לנו גם מספיק אינפורמציה על המכשירים שנבחרו. האם הם שווים ברמתם למכשירים הטובים ביותר?
לפי המכרז נראה שהדרישות היו ברמה גבוהה.
עד כמה המכשירים ברמה הזו - לא ידוע לי.
האם ארז ויעקב יכולים להאיר את עינינו בהשוואה נגיד ל REMSTAR ו AUTOSET SPIRIT II?

עמוס פורת
למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  10:01:57  Show Profile
עמוס.

לגבי DEVILLBIS בהחלט מדובר במכשיר טוב (במיוחד אם הם הציעו את הדגם החדש והשקט מאוד) http://www.cpap.com/cpap-machine/devilbiss-intellipap-auto-adjust-cpap-machine.html

לגבי המכשיר של מקסימה - אין לי מידע מספק - אני חושב שמדובר במכשיר סיני כלשהוא אשר בוודאי עונה על דרישות המכרז מבחינה פונקציונאלית והקף המכירות שלו בעולם (אבל מעניין לראות איך הם התגברו על הסעיף המתייחס להיותו מוכר ונמכר בארץ??).

הבעיה העיקרית תהיה כפי שציין זומר ביכולת של הספקים החדשים לעמוד בהיקף הפעילות הנגזרת מזכייה זו במיוחד לאור שולי רווח נמוכים מאוד בהם הם יפעלו (בכדי לזכות הם נתנו מחירים הנמוכים ב40-50% ממחירי השוק)- כאמור הם יצטרכו להקים מערך מכירות ולהשקיע בתשתיות העולות כסף רב בכדי לעמוד בדרישות המכרז - ימים יגידו אם זה היה צעד נבון..יש לדעת שהמחיר כולל אספקת מכשיר + 3 סטים של מסכות צינור + אחריות ל3 שנים כך שהלקוח יהיה מכוסה לתקופה של 3 שנים.
לא חושב שלקוחות הקופה יוכלו להמשיך ולרכוש את הציוד שבו הם חפצים מעבר לתקופת הרצה של 6 חודשים.
ארז
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  14:12:59  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
האם למכשיר של דה וילביס יש משהו מקביל ל A-FLEX או EPR?
לא מצאתי בתאור.

עמוס פורת
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  14:37:59  Show Profile
שלום לכולם
את חברת מקסימה לא שמעתי עליה אולי היא מיצגת חברה מחול. לגבי חברת אורקמד היא חברה חדשה מאוד בשוק אולי שנה ולא יכול להיות שהיא תיזכה במיכרז כי היתה צריכה למכור 1000 מכשירים בשנת 2007 לפי המיכרז.
מאוד מוזר הם זכו או אולי עד היום החברות הגדלות מכרו לנו במחיר מופקע כך ששני חברות קטנות בלי עניים גדולות הצליחו לזכות במיכרז
שבת שלום איתי

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  15:59:52  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
הי ארז
פתאום הופעת בכוחות מחודשים -התגעגעתי............
כתבתי את מה שכתבתי בכובעי האישי כחבר מכבי שאולי עם עליה קלה במשקל אהיה קלינט של סיפאפ כמו כולנו.
אין שום קשר לאסאלפי ולכן לא הפסדנו ולא בטיח.
כחבר מכבי אני מרגיש שעבדו עלי במכרז תפור וזה כל כך מסריח שאני לא צריך הוכחות.
מי זה מקסימה בשוק הסיפפ? אפילו אתה כבר יותר ותיק מנוסה וראוי .....
כמה פציינטים שמעו עליה?
טענתי הייתה שההחלטה נפלה על פי המחיר הנמוך ביותר בלי שום קשר לאיכות המוצר והשירות .
אבל - את המס חבר שלי למכבי לא מורידים בעקבות ההוזלה בעלות השירות !!!
אז מי יקח את הכסף? הירשזון? -סליחה זה היה בלאומית..........
לגבי סין-המון רכיבים של מכשירים מיוצרים בסין אבל הפיקוח הוא של חברה מערבית.מכשיר סיני יכול להיות טוב אבל קודם שיבדק ינוסה בארץ ובארהב וימצא טוב ואז נדבר.
בכירי מכבי מוזמנים לנסוע במכונית צרי הסינית שתיובא לארץ בקרוב - למה לא-שיחסכו ויורידו את דמי החבר! הם עובדים בשבילי ולא אני בשבילם!!מכבי זה מלכר נכון?
ומעבר לזאת-איזו זכות יש להם לקבוע לי איזה ציוד רפואי לקנות? שיגבילו את ההחזר לסכום מסוים-אחוזים או קבוע ,ויאפשרו לי לבחור .
תרשה לי להתנבא שזה לא יעבור כל כך חלק ואי אפשר לשטות באלפי מבוטחים שכבר מטופלים בסיפפ ולכפות עליהם .
שוב -אני מתבטא כחבר מכבי לגיטימי ולא כיועץ לשום חברה!
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  16:08:02  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לאיתי
היצרן היה אמור למכור בישראל או במערב אירופה 1000 מכשירים ב2007.
יתכן והיצרן הסיני מכר בקוסובו 1000 מכשירים וזה מספיק למכבי.אפילו אחד לא נמכר בארץ למיטב ידיעתי.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  17:10:52  Show Profile
שלום חברים
במבט ראשון ודי שטחי, אני מבחין במכרז רציני שנערך ע"י
מישהו שמבין בנושא.
http://www.maccabi-health.co.il/SIP_STORAGE/files/2/2782.doc
אני מזהה דרישות מהספק לעמידה בתנאי אספקה ושרות טובים
לאורך זמן וכן במפרט טכני טוב של תכונות הסיפאפ שהוא חייב לספק.
בשלב זה עדיין אין לי תגובה יותר עניינית, אני חייב לקרוא את
המכרז בעיון כדי לגבש דעה באם יחסית לקיים,הוא מרע או מטיב
עם מבוטחי מכבי.
יש חשיבות רבה למי שישב בועדת המכרזים.
האם יש להם את הידע וההבנה הנדרשת בעניני סיפאפ?
איזה משקל ניתן ליכולות של משתתפי המכרז ולא רק למחיר שנקבו
בשורה התחתונה?

כפי שהבנתי, נבחרו שני ספקים בלתי מוכרים והשאלה אם הם באמת
יכולים לעמוד בדרישות המכרז.....

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 11/14/2008 17:35:15
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  17:21:00  Show Profile
הי ארז
פתאום הופעת בכוחות מחודשים -גם אני התגעגעתי............
"זומר יעקב"(יקירי)

על המכרז בוודאי ששמעתי ועל התוצאות שפורסמו בין החברות המתמודדות גם כן.
ברשותך(כרגע אני נוקט בציניות....)...אני מבקש לעדכן את חברי הפורום על דברים יותר מקצועיים ו/או שקשורים לטיפול עצמו...ולא בכל סדר היום שלי.

אני מקווה שתאשר לי(גם זה בציניות....) להתרכז בטיפול ב CPAP לאזרחי מדינת ישראל שעדיין לא כפו עליהם שימוש במכשיר ומסיכה מדגם ספציפי ועדיין השאירו בידיהם את חופש הבחירה לפנות לחברות לפי שיקול דעתם/ן.
ולא תכפה עלי להעלות לרשת את הלו"ז השבועי שלי

תודתי אליך נשלחת מראש,

סופ"ש נעים לכולם

אייל

נערך על ידי - Eyal בתאריך 11/14/2008 17:38:00
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  18:35:23  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
כרגע אישית אני מסודר לכמה שנים, אבל מי שרוצה לרכוש?
אינני יודע אם זה יעזור, אבל בשם חברי הפורום, אני מוכן לכתוב למכבי (תציעו רק למי) שישאירו לנו את חופש הבחירה למכשיר ה CPAP. כמו תמיד, שישלמו לנו את החלק המגיע.
האם אני דון קישוט? תמים?

עמוס פורת
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  19:29:55  Show Profile
אייל שלום
היה נחמד עם היתה מעדכן אותנו בפורום על מיכרז זה. אולי הינו עמדת לחץ שחברה גדולה כמו שלכם תיזכה במיכרז(אני מאמין שיש חלק מהנלה של מכבי שעוברים בפורומים אך לא מגיבים בו)
הייתי אומר שעם קלינטיקה ומדטכניקה לא זכו במיכרז זה קצת בושה ואולי זה אומר משהוא.
אייל הייתי מעוניין שתגיב על מה שכתבתי פה.

למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  19:36:30  Show Profile
ליעקב זומר
בדקתי שנית ואתה צודק 1000 מכשירם שהיצרן מכר.
ויש לי שאלה אילך: 1000 מכשירים למכור בארה"ב ארופה וישראל בשנה אחת זה לא קצת מעט מכשירים למכור בשנה אחת, כאשר הם אומרים שרק במכבי מוכרים 1200 מכשירים בשנה???

למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  20:25:26  Show Profile
הי איתי.
אני מניח שמכבי רצתה לוודא בדרישתה (ל1000 מכשירים) שלא מדובר ביצרן קיקיוני וגם לנסות לצמצם את טווח התקלות שעלולות לצוץ בציוד חדש - בקיצור להתגלח על חשבונם של אחרים.

לגבי הבושה - אני לא חושב שזה רלוונטי לעניין - הקריטריון העיקרי של מכבי היה מחיר זול - לכן אני מניח שיצרנים גדולים כמו רסמד ורספירוניקס לא היו מוכנות לתת לנציג שלהם הנחות מספקות בכדי שיוכלו להתחרות ביצרנים זולים יותר אשר זכו במכרז (1200 יחידות "קטן" עליהם).

נחמד לך לצחוק על חברי מכבי אבל, תתחיל לדאוג כי בקרוב יהי מכרז דומה גם בכללית.
ארז
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  20:45:53  Show Profile
ארז שלום
אז אני יביא מכשיר מחול והיה לי יותר בזול.
ואתה תיתן לי אחריות על חשבונך

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  20:47:34  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
איתי,
אתה חושב שלכל אחד יש יכולת להתערב במכרז של מכבי? לא איל ולא זומר ולא אף אחד. מי שמציע את המחיר הזול ביותר לוקחים אותו על הגב שלנו, המבוטחים, שלקחו לנו את חופש הפעולה.

זה כמו שקראת לי ל"התנפל" על המעבדות כאילו משם תבוא הישועה.
מה אתה רוצה ממדטכניקה ומקלינטיקה? אתה חושב שהם לא הגישו הצעה למכרז?
אתה חושב שמישהו שם חייב לך דין וחשבון על איך טפלו בזה? מה אתה הבוס שלהם?זה לא אסיפה של הקיבוץ. אתה יכול להאמין שכל אחת מהחברות עשתה את כל שביכולתה לקבל את המכרז הזה. אנחנו גם לא יודעים מי ישב בועדה? איך קיבלו החלטות? למה לא שאלו אותנו, הלקוחות שכפו עלינו את הדבר הזה. בכלל מה זה מדאיג אותך. אתה בכללית.
לאף חברה אין מחויבות לעדכן אותנו. אני שמעתי את זה ממקור אחר לפני כמה זמן. המכרז כבר היה גמור. פספסנו וזהו. כרגע צריך להתרכז בשאלה מה עלינו לעשות כרגע. צריך לחשוב על זה טוב ולא לזרוק האשמות אחד על השני ולהתלהם. העליהום הזה רק נותן נשק בידי אלו שמעונינים להחליש אותנו ואתה עוזר להם.
לא שמעתי ממך רעיון אחד איך לדעתך, מהמצב הזה שבו אנחנו נמצאים בו, איך לטפל בעניין. מה אפשר לעשות עכשיו. בלי לדרוש תשובות שאף אחד לא יספק לך.
אני מציע שכולם יעלו רעיונות מה אפשר לעשות במצב הזה.

עמוס פורת
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  22:17:51  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
עמוס -אני מסכים איתך כי כל רעיון המכרז שבו מוגדר ש70% מההחלטה היא המחיר ורק 30% היא השירות הוא פסול.
אני לא בחרתי במכבי כי היא הקופה הזולה ביותר ולא ביקשתי ממנה כמשרתת אותי לבחור לי את הציוד הזול ביותר.
מכבי תמיד נתנה את ההחזרים הטובים ביותר -גם ברכישה וגם באביזרים מתכלים , ואם היא החליטה לרדת באיכות לפחות שתאפשר לנו המבוטחים לבחור אם נרצה מכשיר מהמכרז או לקבל החזר כספי מוגדר על ידי רכישה מכל מקור אחר .אנשים הביאו מכשירים ביבוא ישיר ,השאילו מיד שרה ,רכשו משומשים ועשו טרייד אין לפי שיקוליהם.
יש הזקוקים למכשיר שעומד בדרישות ההפעלה בשבת,יש האלרגיים למסכות מסוימות ויש המעדיפים לשדרג לאוטומטי אפילו אם המעבדה ציינה שיש להם לחץ טיפולי קבוע וזה מספיק.( אבל לא הסתגלו לקבוע לצערם).איזה שירות ינתן למכשיר קיקיוני בנסיעה בעולם לאדם שנוסע הרבה ? (בהשוואה לפירמות הגדולות הנפוצות בעולם).
אילו דרישות המינימום היו יותר מכובדות ולא מינימליסטיות -ניחא- למשל מיליון מכשירים נמכרו עד כה מהחברה .-ולא אלף שזה ממש יצור התחלתי.
500 מטופלים בארץ, שנתיים של שירות מוכח -בתחום הסיפפ ולא סתם בתחום הרפואה .
כל החברות שניגשו למכרז ברצינות ( היו 7 או 8) ניסו לחשב עלויות ולחתוך מחירים כדי לקבל נפח מכירות מובטח ,כולן יודעות כמה עולה השירות בבית,השאלות לשבועיים ,פריקות נתונים , אחריות ל:3 שנים כולל משלוח לחול לתיקונים ואספקת מכשיר חלופי ,שרות טלפוני זמין - הכל ועוד כתוב במכרז.
החברות המנוסות נתנו את המחיר הנמוך שעדיין יש מעט ריוחיות-לא מילה גסה , והעובדה שכולן עד אחת לא זכו רק אומר שזה לא ריאלי לקיים את המכרז כלשונו וגם לא לפשוט רגל.
העתיד ישפוט את קביעתי ואני מאחל כל טוב למשתמשי הסיפאפ שיתחילו לחפש תיקון או החלפה או אביזרים ושירות בחברות שעובדות בהפסד וחותכות פינות כדי לשרוד.

אני חושב שמיציתי
רק עוד משהו קטן - אתם יודעים מה ההבדל בין רצוי ומצוי בגימטריה ???????
כסף !!!!!!
תבדקו
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/14/2008 :  22:58:51  Show Profile
עמוס נירא לי שאתה מאוד ניפגתה מיזה שקלינטיקה ומדטכניקה הפסידו במיכרז וגם מיזה שיגידו לך ממי לקנות את המכשיר. אז אל תיקח את זה ללב זה לא אישי נגדך זה רק נגד הכיס שלך
ועם לא הבנתה למה היתה כוונתי אז:
1. יכול להיות שקלינטיקה ומדטכניקה חשבו שהם מאוד חזקות ואולי קצת זילזלו במחיר ונתנו מחיר גבוה.
2. ועוד יותר גרוע שהקופה זילזלה בחולה ולקחה מכשיר זול, ואנחנו יודעים שיש מכשירים טובים והרבה יותר זולים מהמכשירים של קלינטיקה ומדטכניקה. קצת פחות טובים משלהם, אבל הם עושים את העבודה. ובקיצור כמו בתרופות יש תרופות זולות ויקרות שהם עושים את אותו העבודה.

למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 11/15/2008 :  00:20:42  Show Profile
הי עמוס.

לא ראיתי במפרט של הדווילביס מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה..
לא מכיר את המכשיר מספיק בכדי לומר - צריך לשאול את אור - על פניו אין לו.. אגב למרות השקט והשלווה לכאורה החברות הגדולות לא מרוצות המתוצאות המכרז והן שוקלות את צעדיהן (מדיקוויפ - קלינטיקה - מדטכניקה - אס אל פי) אבל מהכירי את מכבי לא חושב שהם ישנו את החלטתם.
ארז
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.07 שניות.