| מחבר |
נושא  |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 10/26/2008 : 17:13:00
|
אני חדש בפורום ה-CPAP . אני סובל מדנש כבר 5 שנים לפחות. רק השבוע החלטתי להתחיל להשתמש במכשיר CPAP . בעקבות ביקור נוסף אצל רופא ,הוא שלח אותי לטכנאי שעובד ב/עם הקופה. הטכנאי נתן לי מכשיר לשבוע ניסיון(WEINMANN). בערב הראשון המכשיר היה עלי בדיוק 15 שעה ומייד הורדתי אותו. בלילה השלישי הצלחתי לישון איתו . אישתי אומרת שיש המון רעש (כנראה שלא מהמכשיר אלה מהאויר שהוא פולט תוך כדי נשימה) . האם זה נורמלי, הרעש ?האם רמה של 5 ס"מ מים ,גבוהה? האם כדאי לסמוך על הטכנאי ? תוך כמה זמן ,לאחר שמתרגלים למכשיר(אני מקווה להתרגל אליו)מרגישים שיפור בעיפות וכו. אני מתנצל על רשימת השאלות הארוכה. דרך אגב ,הטכנאי אומר שהמכשיר שקיבלתי נועד רק למדידות ולאחר מכן יקבע סוג המכשיר המתאים. |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 10/26/2008 : 19:33:09
|
שלום אבי רמה של 5 ס"מ מים נחשבת לנמוכה מאד. אם זה באמת המצב, כדאי לך ללמוד את נושא ההתקן הדנטלי אשר נדון בפורום הזה באריכות רבה: http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=974
בנוסף, מומלץ לך לקרוא את כל הנושאים הראשיים המופיעים בתחילת הדף הראשון של הפורום ובמיוחד את: עשרת כללי הזהב למשתמש ה CPAP החדש!
אני לא מכיר את המכשיר WEINMANN שקיבלת לניסיון. הסיפאפים החדישים שקטים מאד וחשובה לא פחות, המסיכה בה אתה משתמש. אם הבנתי נכון, אתה מבצע את הבדיקה בביתך. אני באופן אישי מעדיף את הבדיקה המתבצעת במעבדת השינה. אל תתנצל,אנחנו שמחים לעזור.
בברכה  |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/26/2008 : 20:46:29
|
אברהם, אנחנו כאן לעזור לך וככל שיהיו לך שאלות, כך נשתדל לענות. בעיקרון אני מוסיף לדברים של רובין שמכשיר תקין ואי דליפות אינם צריכים ליצור רעש כל שהוא. אני מציע לך שלא להסתפק במכשיר אחד אלא לקחת לניסיון כמה מכשירים מתוצרים שונים. אם תרצה לשוחח אתי, אתה יכול להשאיר את מספר הטלפון שלך ב cpapusers@gmail.com |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 10/28/2008 : 18:42:24
|
קראתי את המדריכים וזה פרוייקט רציני לישון עם מכשיר. הבנתי שלא טוב שהמסכה דולפת (למרות שאני מרגיש יותר נוח שהיא דולפת,קל לי יותר להרדם...). גם יותר נוח לי לבצע בדיקת התאמה בבית ,במעבדה אני מתקשה להירדם. הטכנאי שמטפל בי(איתן קורץ, מאוד נחמד),הסביר לי שהמכשיר שהוא נתן לי ,מיועד למדידות ומבצע רישום להתאמת לחצים. אני כבר 5 לילות עם המכשיר והצלחתי לישון איתו רק לילה אחד שלם,כשבלילה שני הורדתי אותו באמצע ,כי הרגשתי מחנק. אתם רושמים שכדאי לבדוק כמה סוגי מכשירים ,האם מדובר בבדיקה של כמה לילות לכל מכשיר ?
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/28/2008 : 20:26:21
|
שבוע ואם אפשר יותר לכל מכשיר. שאל את איתן אם למכשיר שלך יש הנחתת לחץ בנשיפה (הוא דיווח לי שכן). אתה אמור לנשום חופשי ולא להיחנק. קרא את הודעת " לחיות עם CPAP" עמוס |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 10/28/2008 20:28:07 |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 10/29/2008 : 09:13:55
|
| עמוס ,המון תודה ,אני המשיך לבדוק ,עד שיימצא המכשיר שמתאים לי . |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2008 : 19:31:44
|
לחץ 5 הוא נמוך מאד ולפעמים נמוך מידי. לכן קורה שבערות נראה הכל בסדר וכשנרדמים וחלה הרפיית שרירים הלחץ לא מספיק ופותחים פה לנשימת חרום ואז האויר בורח מהפה וקמים בבהלה או זורקים את המסכה. נסה לשבת מול הטלויזיה בכורסה נוחה ולהתיידד עם הסיפפ במשך שעה שעתיים והרשה לעצמך לנמנם קצת.לאחר הסתגלות זו יותר קל לישון איתו. וזכור-אנו בעד סתימת פיות!!!!! |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2008 : 20:22:56
|
חשבתי שרק אישתי... יום חמישי נפגשתי עם איתן הוא אומר "כל המכשירים אותו דבר,כולם קומפרסורים שדוחסים אויר ,מה שבאמת חשוב ,זו המסיכה. לקחתי את המכשיר לעוד שבוע ,הפעם לחץ קבוע של 8 ס"מ מים. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2008 : 21:14:18
|
לא בדיוק-יש שוני בספיקה ובמיוחד בתגובה הדינמית לשאיפה ונשיפה.עד שהמכשיר מגיב עלולות להיווצר עליות וירידות בלחץ שבתוך המסכה שלפעמים לא נעימות. גם שואבי אבק ואופניים ומשקפיים הם לכאורה אותו דבר ובכל זאת.... |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 11/01/2008 : 20:03:44
|
שלום
גם אני קבלתי מכשיר לניסיון מאיתן. איתן סוכן מקצועי ונחמד מאוד. שמעתי שהחברה הוציאה מכשיר חדש שעונה על פונקציות נוספות -חדשות בתחום הCPAP ,ספר לנו בבקשה איך התרשמת מהמכשיר. ברור לנו שלמסכה יש חשיבות ענקית, אך גם למכשיר יש חשיבות.
עצתי, כמו קודמי, לנסות חברות שונות, לרשום התרשמותך מכל לילה בנפרד. בסיכום הנסיונות, תבחר את המכשיר והמסכה הטובים לך.
עדנה בר |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 11/02/2008 : 09:11:01
|
אינני מסכים עם הקביעה :"כל המכשירים אותו דבר,כולם קומפרסורים שדוחסים אויר ,מה שבאמת חשוב ,זו המסיכה.
אכן חשיבות עצומה למסיכה , אך להבדיל מתקופות עברו, קיימים הבדלים מהותיים בין המכשירים השונים.(טכנולוגית, גודל, רעש, וכו)
|
 |
|
|
Simha
חבר חדש מהשקית
Israel
7 הודעות |
נכתב ב - 11/02/2008 : 17:57:08
|
שלום אברהם גם אני חבר חדש בפורום ולא מזמן קניתי מכשיר לדעתי חשוב שתנסה מס' מכשירים ומסכות אני יושן נהדר עם מסכת נחירים .אך אצל כל אדם זה שונה . ולנסיון קח מכשיר אוטומטי. |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 11/07/2008 : 17:37:43
|
שלום לכולם . במשך שבועים ניסיתי בשבוע הראשון מכשיר אוטומטי שלפי הרישומים איתן קבע שבשבוע השני אני מקבל מכשיר לחץ קבוע של 8 ס"מ מים. במשך השבועים האלו לא כל כך הצלחתי להתרגל למכשירים ויתר מזה ,הרעש הפריע לאישתי לישון ,מה שגרם לי, במספר לילות להסיר את המסכה. לזכותו של איתן יאמר שהוא נתן לי מספרי טלפון של סוכנים אחרים ואמר לי לנסות מכשירים נוספים ,ואפילו ייעץ לי על מספר מכשירים ומסכות(מסכת נחירים מסוג (SWIFT LT). ביום ראשון אני אמור להפגש עם נציגה של חברת resmed באיזור הצפון ואני יתחיל בסבב בדיקות נוסף. בקיצור בזכות הפורום הנהדר הזה אני מתחיל להכנס לאט לאט לענינים,תודה לכולכם. |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 11/24/2008 : 23:18:46
|
המשך הסיפור שלי בכך שניפגשתי עם נציגה של חברת RESMED במפרץ חיפה ,וממנה קיבלתי מכשיר אוטומטי (RESMED)ומסיכה אפית. המשיר שקט מאוד ,והמסיכה בסדר גמור והצלחתי לישון(גם אישתי). לאחר שבוע היא נתנה לי מכשיר לחץ קבוע עם מסיכה MIRAGE SWIFT 2 ומשום מה לא הצלחתי לישון איתה ,בגלל שהיתה התנגדות גבוה מאוד לנשיפה ,לכן חזרתי,למסיכה האפית הקודמת. רק מה המכשיר הזה בלחץ קבוע מרעיש . הנציגה טוענת שכדאי לי לקנות את המכשיר האוטומטי ולא את הלחץ הקבוע(800 ש"ח לעומת 2950 ש"ח לאחר השתתפות כללית מושלם. מה דעתכם ? בנוסף לזה עם אני רוכש את המכשיר הזול ,המסיכה עולה לי 200 ש"ח נוספות , שלא יעלו לי כלום במידה ואקנה את האוטומטי. |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 11/26/2008 : 19:46:59
|
עמוס ערב טוב! שלחתי לך מייל ,תוכל להחזיר לי תשובה? זה חשוב. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/27/2008 : 21:36:47
|
חבל מאד שקביעת הלחץ נעשית על ידי חברת מכירות ולא רופא או טכנאי במעבדת שינה. גם ההחלטה אם קבוע או אוטומטי צריכה להיעשות על ידי מעבדה ולא על ידי איש מכירות שתמיד ירצה בכובע זה למכור יותר וזה תפקידו. דנתי בהבדלים בין רגיל ואוטומטי בפורום ארוכות.מכשיר קבוע יכול להיות גם טוב יותר כי הוא מונע הפסקות נשימה ולא רק מצמצם אותן.רק שאמנות קביעת הלחץ והתאמת המסכה דורשת נסיון והבנה בעוד שאוטומטי לא דורש זאת.
|
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 11/27/2008 : 22:21:40
|
זומר
שמוע שמעתי שבקופת חולים לאומית, אין תהליך התאמת לחץ מסודר, ונציגי חברות ה CPAP קובעים לחץ טיפולי ללקוחות הקופה ללא שום השגחה רפואית מצד מעבדת שינה או רופא מומחה אחר. האם למשרד הבריאות יש אמירה בנושא הזה?פרוטוול מסודר/מחייב? האם מכשיר אוטומטי מחייב מרשם רופא? לצורך קבלת החזר כספי מקופת חולים בוודאי שכן...אך האם מבחינה רפואית גם כן?
האם זה נכון?
אייל |
נערך על ידי - Eyal בתאריך 11/28/2008 02:39:34 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/03/2008 : 08:46:13
|
YOU R TALKING TO ME ???????? ראית את הסרט נהג מונית ? דמיין אותי מול הראי !!!
ולענין-על כל מכשיר סיפפ רשום שהוא ניתן במרשם רופא בלבד. גם אספירין-למרות שאתה יכול לקנות לבלוע ולדמם למוות .
לאחר התביעה הראשונה שמישהו יתפגר תוך שימוש בסיפפ ויתבעו את הספק ששינה לחץ נראה מה יקרה. כדאי שהסוכנים יבדקו עם החברה המפעילה אותם אם הם מבוטחים כנגד תביעה כזו אחרת הם יעמדו לבד .הנחיה בכתב לפעול עצמאית כדאי שתהיה לך בכיס ! אני לא מאמין שתקבל הנחיה כזו במיוחד בחברות מסודרות עם איזו 9000 ושאר ירקות. |
 |
|
| |
נושא  |
|