שלום כולם, אני משתמש חדש מזה מספר חודשים. לא כותב הרבה אך קורא בפורום בקביעות. משתמש במכשיר Remstar M של רספירוניקס-מדטכניקה, עם מסיכת Swift II . המכשיר מורה על ממוצע של 2.5 AHI ולחץ 90% של 7 ס"מ. לפי אייל ירימי אלה אינן הפסקות נשימה אלה פתיחות פה ובאמת אני נוטה לפתיחת פה בשינה ומרגיש זאת בבירור בשעת ההירדמות וכן בהתעוררות עם פה יבש ודיווח של זוגתי על רעשי דליפת אוויר מהפה . בגלל סיבות שונות אני צריך להגיע לאפס הפסקות ולכן התחלתי בניסוי של מסיכה שלימה Activa/Quattro של רסמד באדיבותו הרבה של ארז פוקס. מסיכה שלימה אינה פיקניק אך התעקשתי לישון עמה מספר לילות. לפליאתי המכשיר מורה על AHI ממוצע שבועי של 5 עד 7 הפסקות בשעה ולחץ 90% של 8.5 ס"מ. שאלתי למומחי הפורום: כיצד ייתכן שכיסוי של אף+פה מניב תוצאות גרועות יותר מכיסוי אף בלבד?? מה עצתכם לשיפור המצב? תודה
במידה ואתה לא שקט בנוגע לקיום הפסקות נשימה כאלה ואחרות שיש או אין לך עם מכשיר ה CPAP....הדרך הכי מדוייקת תהיה קביעת תור לבדיקת שינה עם מכשיר ה CPAP במעבדת שינה מוכרת, לצורך קביעה.
מעבר לזה, בנוגע לשאלתך הנוספת, קח בחשבון שייתכן והמסיכה פשוט פחות מתאימה או לחילופין עדיין לא התרגלת אליה מספיק היות ומדובר בעקרון נשימה שונה של אף ופה יחדיו.
בנוגע למסיכת נחירונים ייתכן והפתרון הוא תוספת של סנתרון(מומלץ לנסות עם מסיכת הנחירונים).
אייל שלום, האם שימוש בסנטרון אינו מסוכן במונעו נשימת פה גם כשזו דרושה לאספקת חמצן תקינה (בגלל נשימה אפית לא מספקת עקב הצרה במעברי האוויר באף המהלך הלילה, למשל)?