| מחבר |
נושא  |
|
|
שלומי
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2008 : 22:31:34
|
שלום רב,
אני צרכן cpap כבר חודשיים, עברתי כבר את בעיית ההסתגלות למכשיר , כך שאני חולק איתו את יצועי כמעט כל לילה.
אבל מה, אישתי טוענת כי במהלך הלילה היא רואה כי כל האויר יוצא לי הפה.
מנגד אני מרגיש כי ה-CPAP לא יעיל עבורי ולא עושה את עבודתו.
קראתי שיש אפשרות להשתמש בסנטרונים - רצועות המונעות את הפתיחה של הפה במהלך הלילה - היכן רוכשים את זה ? זה יעיל ?
האם יש למשהוא רעיון או עצה שיכולים לעזור ?
תודה !
|
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 01:34:57
|
שלומי שלום
ראשית ומבלי לזלזל ביכולות האבחנה של אשתך כמובן יש לוודא שאכן התופעה של פתיחת הפה אצלך, בזמן שימוש במכשיר אכן קבועה וחוזרת על עצמה כל הזמן. במידה והתשובה היא כן, האפשרויות העומדות בפניך הינן: 1 מעבר למסיכת אף פה/נחיריים ופה. 2 שימוש בסנתרון. 3. שינוי הלחץ הטיפולי במידה ואתה ישן עאם מכשיר בלחץ קבוע או לחילופין ללא קשר לסוג המכשיר שאיתו אתה משתמש - ייתכן וכייון מחדש של הערכים(לחץ האוויר) ישפר את המצב משמעותית ואף יפתור את הבעיה שתארת.
האפשרויות שמניתי אינן מסודרות לפי סדר חשיבות, והייתי ממליץ לך דווקא להתחיל עם האפשרות השלישית שלטעמי הינה הכי יעילה. לצורך כך פנה למי שמספק לך שירות או למעבדת השינה(לצורך כך הצטייד בטופס 17).
במידה ותרצה לנסות סנטרון אתה מוזמן ליצור קשר לקבלת סנטרון לבדיקת היעילות(כמובן ללא תשלום).
לגבי חוסר שביעות רצון כללי ממכשיר ה CPAP ...בזה אני פחות יכול לעזור אבל להבין את הקושי בהסתגלות למכשיר אני מבין....למרות שבפורום הזה תמצא בעיקר אנשים מאושרים מטיפול ב CPAP
בהצלחה
אייל ירימי 0528512426
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 09:27:56
|
שלומי, תנסה להוציא פלט תוצאות השינה שלך. תבדוק את הדליפה ומספר ארועי דום הנשימה החורגים. יתכן שהמכשיר מתגבר על הדליפה מהפה. השאלה היא גם איך אתה חש למחרת? האם אתה עיף? סובל מסחרחורות? כאבי ראש? הפרעות? האם יש שוני במצבך מלפני התקופה בה ישנת עם CPAP? תתקשר גם עם מעבדת השינה. הם אמורים לבדוק האם קיימת דליפה. יתכן ותתבקש לחזור על הבדיקה. האם המכשיר שלך הוא אוטומטי או בלחץ קבוע? מהו הלחץ שנקבע לך? |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 06/12/2008 09:30:33 |
 |
|
|
אהרן כהן
חבר פחות חדש

Israel
103 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 10:42:49
|
| אני מיום ששמתי את המכשיר אני יושן עם פה סגור ולא יכול לפתוח בזמן שהמכשיר פועל.ומאז שהתחלתי עם המכשיר גם ביום נושם דרך האף ,זה התיקון של המכשיר |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 11:14:00
|
למעט מקרים חריגים בהם ישנן פתיחות פה, בד"כ סביב לחץ לא מדוייק מספיק ו/או אנשים שיש להם צניחת לסת על אף השימוש במכשיר(מניסיוני מדובר באחוז קטן מאד של משתמשים), רוב משתמשי ה CPAP שאני מטפל בהם מדווחים על פה סגור כל הלילה-בזה גדולתו של המכשיר
אייל |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 14:01:11
|
אייל/ יעקב זומר, האם במכשיר אוטומטי יש אפשרות להתגבר על דליפת פה באמצעות הגברת הלחץ? כלומר, האם הוא דליפה מהפה נחשבת כמו דליפה מהמסכה? |
עמוס פורת
|
 |
|
|
V7V
חבר חדש מהשקית
17 הודעות |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 19:54:43
|
היי עמוס
מניסוני ברוב הכמעט מוחלט של פתיחות פה אצל פציינטים (ואני מדבר על מקרים ממש נדירים ולא שכיחים)המכשיר פשוט רושם את זה כהפסקות נשימה (AHI)ובדו"ח ניתן לראות את זה באופן מאד ברור. האלגוריתם של העלאת/הורדת לחצים מונחה לפעול רק במקרים של דנ"ש מלא/חלקי ונחירה. במצב של פתיחות פה המכשיר לא מעלה לחץ או מוריד לחץ.
כמובן שכל האמור לעיל מתייחס למכשירי רספירוניקס - Respironics
אייל ירימי 0528512426 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 20:18:30
|
אייל, לפי מיטב הבנתי ציינת בנשימה אחת דבר והיפוכו. אם המכשיר רושם את זה כהפסקת נשימה, מדוע אינו מעלה את הלחץ? |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 06/12/2008 20:19:32 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 20:36:50
|
לא יקירי
אם יש הפסקת נשימה מלאה או חלקית או נחירה ---אז יעלה לחץ ויקליט את האפקטיביות. אך זה לא אומר שאם הקליט אכן היו הפסקות נשימה!
זה נקרא הגיון פסיכומטרי בשפת הנוער
אייל |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2008 : 21:35:43
|
הייתי מסתכל על הגרפים ובוחר לחץ קבוע לנסיון ואז עובר לאוטומטי שמוגבל בתחום. אגב-פתיחת פה לפעמים נובעת ממסכה לא מותאמת שלוחצת בצידי האף. כדאי לנסות לנשות עם המסכה מורכבת ובלי צינור,בשכיבה ובהרפיית שרירים המדמה שינה. אם יש התנגדות לזרימת אויר כדאי להגדיל את המסכה או להוסיף מרחיב נחיריים -בריז רייט -מתחת למסכה. המסכה המתאימה במקרה כזה היא אופטילייף כי יש לה בעצם סנטרון והיא כמו כל נחירונים מרחיבה קצת את כניסת האויר . |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2008 : 08:41:31
|
| לפי דעתי אתם ניכנסים לענינים מקצועים שמעבדת השיינה ורופא צריכים לתת תשובה |
 |