| מחבר |
נושא  |
|
|
חיים רבינוביץ
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/23/2008 : 14:26:26
|
שלום, לפני כשנה וחצי הובחנו אצלי 41 דומי נשימה בשעה והתחלתי להשתמש ב- CPAP. לפני חצי שנה התחלתי בדיאטה ומשקלי ירד מ- 85 ק"ג ל- 73 ק"ג (גובה 1.70). לפני כחודשיים התחלתי לסבול בהפרעה בשינה כתוצאה מלחץ אויר שכבר לא התאים לי, ופניתי למעבדת שינה ושם בדקו ומצאו שמספר דומי הנשימה ירדו מ-41 ל-12 כאשר רק 4 הוגדרו כדומי נשימה קשים. אני ישן בשבועות האחרונים ללא מסיכה ואינני סובל מעייפות במשך היום. אשתי אומרת שאינה שומעת נחירות או דומי נשימה כמו שהיה בעבר. האם לאור מצבי המוגדר היום כקל ניתן להמשיך ולא להשתמש במסיכה? האם אין בכך סיכון רפואי? חיים
|
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 05/23/2008 : 14:35:48
|
שלום חיים
לעניות דעתי זאת שאלה שעליך להיוועץ בה עם רופא המשפחה שלך ובמקביל עם רופא השינה במידה ועברת אבחון במעבדת שינה , קבע תור לשיחת ייעוץ עם הרופא המומחה במעבדה ו/ או רופא אחר שמבין בשינה לצורך ייעוץ סביב הצורך בהמשך שינה עם המכשיר
אייל ירימי 0528512426 |
נערך על ידי - Eyal בתאריך 05/23/2008 14:36:56 |
 |
|
|
חיים רבינוביץ
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/23/2008 : 18:38:47
|
תודה. חיים |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/23/2008 : 21:30:15
|
הפחתת משקל היא אכן אחד הטחפולים בדום נשימה בשינה. קל לדרוש זאת מהפציינט אך קשה מאד לבצע ולשמור על המשקל הנמוך לאורך זמן-כל הכבוד שהצלחת. אני מניח שאת המדידה העדכנית עשו בלי סיפפ אך הייתי מוודא שהיא התבצעה לאחר מספר ימים של הפסקת הסיפפ כי התסמונת חוזרת בהדרגה ואם מודדים בלילה הראשון של הפסקת הסיפפ התוצאה היא קצת אופטימית מידי. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
חיים רבינוביץ
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/26/2008 : 14:08:27
|
תודה למשיבים, ולהערתך על פסק זמן עד לבדיקה: הבדיקה נעשתה לאחר כחודש ללא שימוש ב- CPAP מה שהביא אותי לבדיקה היה שבאמצע הלילה הייתי מתעורר עקב עודף אויר שהוזרם מהמכשיר. נתנו לי הביתה מכשיר לקביעת לחץ האויר הנכון, אך לא יכולתי להסתגל ללחץ האויר שהוזרם ממנו. גם נסיון שני כעבור שבוע עלה בתוהו. הוחלט לזמן אותי לבדיקה במעבדה והוסיפו עוד בדיקות כמו EEG, תנועות רגליים ועוד בדיקות שונות שלא נעשו לי בבדיקה הרגילה לגלוי דומי נשימה. לאחר שבועיים זימנו אותי לשיחה עם רופאה במכון השינה והיא זו שבישרה לי על הירידה המשמעותית במספר דומי הנשימה, וכן שתוצאות שאר הבדיקות היו תקינות. כל מה שאמרה היה להמשיך ולשמור דיאטה ואפילו לרדת עוד קצת כדי להגיע לנורמה שנכונה מבחינתה, ואני אכן שומר ואפילו עוד יורד מעט במשקל. ראיתי מישהי בפורום השואלת על מכשיר ממולץ כי יש לה 10 דומי נשימה בשעה, דבר שהביא אותי לשאול אם אני עם 12 דומי נשימה (8 קלים) לא מסכן את בריאותי. תודה, חיים
|
 |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 05/26/2008 : 17:38:31
|
מתוך כתבה באנטרנט: במבוגר עד 10 אפנאות והיפופנאות בשעה נחשב בגדר הנורמה, בין 20-10 נחשב כדרגת חומרה קלה, בין 40-21 נחשב כדרגת חומרה בינונית ומעל 40 לשעה נחשב כדרגת חומרה קשה .
כך שאתה בגדר הנורמה +- כל הכבוד על הורדת המשקל המהירה אצלי יותר איטי 5 קילו בחצי שנה , חשוב לשלב פעילות גופנית בכל דיאטה בכדי לשמור על מסת השריר ועוד פרמטרים בריאותיים, והחכמה היא לשמור על המשקל לאורך זמן , קראתי באיזה מאמר שרק לאחר 10 שנים באותו משקל נחשב להצלחה , בקיצור תמיד עם היד על הדופק (משקל) ובמידה ועולים קצת מיד לרדת , חשוב להרבה פרמטרים בריאותיים במיוחד אצלנו עם דומי נשימה. מאחל לך שתשמור על המשקל לאורך שנים. |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 05/26/2008 : 22:33:40
|
כל הכבוד והמשך כך! אכן ירידה במשקל מסייעת מאוד לפחות לקטע של העומס על מעברי הנשימה, במיוחד כששוכבים אז הכל נוחת וזה מסייע - כל המחקרים מעידים ע"כ, ששמנים ונחירות ודנ"ש הולכים יחד ייתכן אגב, וכל זה נבע מעודף משקלך... הדרך לאשש זאת היא בבדיקת שינה חוזרת ללא מכשיר לישון לילה במעבדה ולנטר אותך
המשך כך! לבריאות! |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/27/2008 : 15:21:14
|
| או יותר טוב- להפסיק לכמה לילות ואז לבדוק - לאחר גמילה והתיצבות המצב |
 |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 05/27/2008 : 17:19:57
|
זומר, לפי מה שהבנתי חיים לא השתמש במכשיר כחודש לפני הבדיקה במעבדה וקיבל המלצה לשמור על המשקל ולרדת עוד קצת, quote: לאחר שבועיים זימנו אותי לשיחה עם רופאה במכון השינה והיא זו שבישרה לי על הירידה המשמעותית במספר דומי הנשימה, וכן שתוצאות שאר הבדיקות היו תקינות. כל מה שאמרה היה להמשיך ולשמור דיאטה ואפילו לרדת עוד קצת כדי להגיע לנורמה שנכונה מבחינתה, ואני אכן שומר ואפילו עוד יורד מעט במשקל.
ולהבנתי הוא גם לא משתמש כרגע במכשיר אלא בקש לדעת אם אין סכנה עם 12 הפסקות נשימה היות שהוא על הגבול בין הנורמה להפרעה קלה. |
 |
|
|
חיים רבינוביץ
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 05/28/2008 : 14:37:43
|
תודה לכל המשיבים. חיים
|
 |
|
|
פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית
31 הודעות |
נכתב ב - 05/29/2008 : 14:58:28
|
quote: Originally posted by Eyal
שלום חיים
לעניות דעתי זאת שאלה שעליך להיוועץ בה עם רופא המשפחה שלך ובמקביל עם רופא השינה במידה ועברת אבחון במעבדת שינה , קבע תור לשיחת ייעוץ עם הרופא המומחה במעבדה ו/ או רופא אחר שמבין בשינה לצורך ייעוץ סביב הצורך בהמשך שינה עם המכשיר
אייל ירימי 0528512426
שלום רב, עלי לחלוק לחלוטין על הייעוץ הנ"ל. רופא משפחה איננו כלל צד בדבר מאחר ואין לא כל הכשרה ולו מינימלית לייעץ בנושא.לגבי רופא שינה השגותי ידועות. השיקולים באם להמשיך לישון עם מכשיר כוללות משתנים רבים. ראשית כל איננו יודעים את המבנה האנטומי של הפציינט. הרי עתה משקלו תקין ובכל זאת יש ליקוי אנטומי שעדיין גורם להפרעת הנשימה בשינה. האם רופא השינה ידע מהו? אולי את התיקון הסופי ניתן להשיג בניתוח ואולי אפילו קטן יחסית? אולי מסיבות שונות הניתוח הזה נחוץ גם מסיבות אחרות? משתנים נוספים הם מצב המערכת לב-כלי דם כולל האם יש יתר לחץ דם, עומס על הלב ועוד. כיצד הפציינט מרגיש וכיצד האשה - האם ה-CPAP פוגע בזוגיות ועוד.את השיקולים הללו יכול להביא בקלות בחשבון גם רופא אף, און וגרון המתמצא בתחום ולעשות הערכה מליאה. לעומת זאת רופא שינה לא יכול ליעץ מאחר ואת השאלה העיקרית, מה הגורם לכך שיש עדיין הפרעת נשימה הוא איננו יודע. אני חוזר ואומר שיש להבדיל בין רפואת שינה לבין הפרעות נשימה בשינה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין
|
פרופסור יהודה פינקלשטין |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/29/2008 : 23:57:20
|
ארז חביבי יפה ניסחת. רציתי לשלוח לך אימייל דרך האתר אבל זה עדיין רשום כאימייל אצל קלינטיקה. כדאי לתקן. בברכה |
 |
|
| |
נושא  |
|