סיפאפ פורום ישראל - קושי בשימוש בשיטת ה CPAP או ?
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 קושי בשימוש בשיטת ה CPAP או ?
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
דף קודם
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 4

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/27/2008 :  23:21:34  Show Profile
quote:
Originally posted by מנחם

אחרי עיון מעמיק בתשובותיו של פרופ' פינקלשטיין אשאל שלוש שאלות:

איך אתה רואה את תפקידו של רופא השינה. ניראה כאילו לדעתך הוא מיותר. הרי לשיטתך, שימוש בסיפאפ דורש אישור מוקדם מטעם רופא א.א.ג, אזי נובע מכך שאת ההמלצה הזו, בסוף הדרך, יכול לתת גם רופא א.א.ג.

האם מנסיונך, הרבה משתמשי סיפאפ, שהגיעו אליו בעיקבות המלצת רופא השינה, היו זקוקים בעצם לטיפול א.א.ג? או שמא מדובר בדיון תאורטי בלבד?

האם אתה מכיר נזקים שניגרמו לחולים, עקב היענותם למה שאתה בעצם רואה כהליך לא תקין?

-----------------------------------------------------------------
אני משוכנע שרופאי שינה מעיינים בפורום זה. מדוע קולם לא נישמע?

שלום רב,
הגדרת "רופא השינה" בעייתית מאד. רופאי הריאה הפעילו כוח רב ו"השתלטו" על הנושא בהכירם את הערך המוסף שלו. בסופו של דבר, גם הם אינם קוראים EEG כלומר גלי המוח כנוירולוגים. יש להבין שהפרעות שינה כפאראסומניה, הפרעות כרונוביולוגיות ועוד ניתנות כיום ללמידה בפרק זמן קצר יחסית. בכל מקרה אין בהכשרתו של רופא הריאות כל יתרון על פני הכשרתו של רופא עור או אורתופד כאשר מדובר בהפרעות שינה קל וחומר כאשר מדובר בהפרעות נשימה בשינה. אם "רופא שינה" מייעץ בהפרעות כגון "איחור פאזת השינה", תנועות רגליים מחזוריות או אחנסומניה אין בכך בעיה. אך לרופא השינה אם איננו רופא אף, אוזן וגרון אין לו כל הכשרה ויכולת לייעץ בתחום הפרעות נשימה בשינה. הרי ברור שהמלצה גורפת לכל על שימוש ב-CPAP יכול כל פקיד לתת בשער מעבדת השינה.
עקרונית ברפואה יש הפרדה מוחלטת בין מעבדה לרופא, כלומר הקלינאי המטפל. אי לכך אין כל טעם להביא רופא אף, אוזן וגרון למעבדות השינה. אלא הפציינט חוזר לרופא המטפל עם הבדיקה ממעבדת השינה. הרי לא יתכן להביא רופא אף, אוזן וגרון למכוני רנטגן בהם מבצעים הדמיות אלו ואחרות של דרכי הנשימה העליונות. או להביא לשם אורולו, כירוג כללי, רופא עיניים וכו'. מכון הרנטגן, מעבדת השינה ומעבדות אחרות מבצעות את הבדיקות בלבד ואינן עוסקות בטיפול. הפציינט חוזר לרופא המטפל עם תוצאות הבדיקה והוא ישלים את התשבץ. פציינטים רבים שהומלץ בפיהם על CPAP ממילא כלל לא יכולים לישון עם המכשיר. ראינו פציינטים עם גידולים שונים ומשונים שהתבטאו בנחירה והרעות נשימה בשינה אך הומלץ להם על CPAP. אחרים לאחר שינה עם CPAP קמים עייפים עוד יותר. המכשיר גורם לעיתים לגירוי עז בדרכי הנשימה העליונות. המכשיר פוגע לעיתים מאד בזוגיות ולו יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת על חיי הנישואין. אין הצדקה להיאבק במכשיר אם יש מצוקה נשימתית גם בערות או כאשר קל יחסית לפתור את הבעיה בניתוח. ועוד ניתן להעלות בעיות רבות נוספות. השימוש ב-CPAP אסור בילדים אלא לאחר תום גדילה. ואכן יש נזקים כבדים לשלד הפנים בעקבות שימוש ב-CPAC בתחילת החיים.
בברכה
פרופ, יהודה פינקלשטין

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

avilavie
חבר חדש מהשקית

28 הודעות

נכתב ב - 05/28/2008 :  03:57:57  Show Profile
פרו'פ פינקלשטין שלום ,

מבלי להמעיט בחשיבות ההסברים לכאן או לכאן הייתי מעוניין לרדת לפרטים היותר פרקטים מבחינת החברים כאן שסובלים מבעיות שינה/נשימה ואשר הלכה למעשה הינך מכוון אליהם.

מדברייך בשירשור זה עולים שיש לבצע מספר בדיקות בנוסף לבדיקה הפיזית שמבצע רופא א.א.ג. איזה בדיקות עלי לעבור ,מלבד אותו צילום רנטגן שאתה מפנה, לפני הגעתי אלייך , ע"מ לקצר תהליכים ועלויות?

האם ניתן לבקש ולקבל (בהמלצת מומחה מקו"ח) טופס 17 עבור אותו צילום רנטגן שלדברייך אינו מכוסה בקו"ח (איני זוכר את שמו) ע"מ לחסוך בעלות שלו?

האם אחרי אותו ביקור אצלך אני אדע באופן וודאי מה מקור ה דנ"ש שלי?
כי הנחירות שלי הן בעיית משקל היתר שלי, האם מדויק?

תודה

למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/28/2008 :  23:34:28  Show Profile
quote:

מי שרוצה לדעת (הועתק מאתר הכללית) ללמדכם שיש רופאים מומחים ומרשימים החושבים אחרת.

אודות פרופ' אשר טל

קריירה: בוגר בית הספר לרפואה בטכניון בחיפה. התמחות ברפואת ילדים מרכז הרפואי סורוקה. התמחות במחלות ריאה ודרכי נשימה בילדים בוויניפג בקנדה. השתלמות ברפואת שינה בסטנפורד קליפורניה בארצות הברית.

כיום: מנהל מחלקת ילדים ב' בסורוקה ופרופ' מן המניין בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון. מנהל מרפאה למחלות ריאה ובעיות שינה בילדים בסורוקה.

תחומי מחקר עיקריים: אסתמה בילדים ובעיות נשימה בשינה בילדים.

פעילות באתר: מנהל פורום הפרעות שינה ומחלות נשימה בילדים

שלום רב,
פרופ' אשר טל הוא בעל מקצוע מעולה. רופא ריאות מצויין ואדם מרשים.
אך ילד הסובל מהפרעות נשימה בשינה סובל מבעיה בדרכי הנשימה העליונות והאזור הזה מבחינת אנטומיה, פיסביולוגיה ופתופיסיולוגיה איננ קשור כלל לרפואת ריאות אלא אף, אוזן וגרון. לילד האידיווידואלי הסובל מאטימות אף לא יועיל רופא ריאות במאומה. הילד אטום האף והנוחר בשינה איננו זקוק כלל לבדיקה במעבדת השינה ולא לרופא ריאות. הוא זקוק לרופא אף, אוזן וגרון אשר יידע לאבחן את הסיבה לחסימה ולהגדיר את האנטומיה של ראש-פניםדרכי הנשימה העליונות שלו ספציפית. פרופ' אשר טל ששוב אני מודיע בכנות שהינו בעל מקצוע למופת בתחום רפואת הריאות ואדם מרשים לא יוכל להועיל לו במאומה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/28/2008 :  23:41:06  Show Profile
quote:
Originally posted by juliata

כיצד בודקים מאמץ נשימתי במעבדת שינה?
פרופ' פינקלשטיין התייחס בקצרה לנושא המדדים הנבדקים בבדיקת השינה הרלוונטיים לנושא המאמץ הנשימתי ולכן אני מוצאת לנכון להבהיר כאן כי-
נוסף לספירת אירועי נשימה חסימתיים מלאים וחלקיים, ולאירועי ירידה בסטורציה (ריווי חמצן בדם) ואחוז הנחירה ועוצמתה:
1) אנו מתייחסים למדד שנקרא flow limitation שמשמעותו הגבלה בזרימת האויר דרך האף- דבר המצביע על מאמץ נשימתי מוגבר גם אם אין הפסקת נשימה חסימתית חלקית/מלאה מובהקת.
) אנו מתייחסים למדד שנקרא "נשימה פרדוקסלית" מצב שבו תנועות בית החזה הפוכות לתנועות הבטן בעת נשימה (כלומר החזה "עולה" והבטן "יורדת") - דבר שגם הוא מצביע על מאמץ נשימתי מוגבר ב"מעלה" צינור הנשימה.
3) אנו מתייחסים לכל יקיצה, ולו הקצרצרה ביותר מעל 3 שניות- כחלק מפגיעה בגיבוש השינה.
4) אנו מתייחסים לעומק השינה כפי שמתבטא בקיומן וצפיפותם של גלי אלפא בEEG.- כל זה כמדד לאיכות השינה.

שלום רב,
הנושא רחב ותקצר היריעה אך מובן שמאמץ נשימתי כך לא ניתן להעריך. מיגבלה בנשימת האויר דרך האף איננה מספקת נתונים על העבודה הנשימתית הנחוצה כדי להתגבר על ההיצרות ועל הלחצים השליליים בבית החזה. מסיבה זו גם רינומנומטריה איננה יכולה להגדיר דרגות חומרה של אטימות אף.היעדר נשימה פרדוקסלית איננו שולל מאמץ נשימתי. בעבודות של גואילמינו מסטנפורד שהתבססו על מדידת לחצים תוך ושטית כביטוי למפלי הלחצים בבית החזה הדברים הללו כבר הוכחו.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין
ן לה

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/28/2008 :  23:45:22  Show Profile
quote:
Originally posted by avilavie

פרו'פ פינקלשטין שלום ,

מבלי להמעיט בחשיבות ההסברים לכאן או לכאן הייתי מעוניין לרדת לפרטים היותר פרקטים מבחינת החברים כאן שסובלים מבעיות שינה/נשימה ואשר הלכה למעשה הינך מכוון אליהם.

מדברייך בשירשור זה עולים שיש לבצע מספר בדיקות בנוסף לבדיקה הפיזית שמבצע רופא א.א.ג. איזה בדיקות עלי לעבור ,מלבד אותו צילום רנטגן שאתה מפנה, לפני הגעתי אלייך , ע"מ לקצר תהליכים ועלויות?

האם ניתן לבקש ולקבל (בהמלצת מומחה מקו"ח) טופס 17 עבור אותו צילום רנטגן שלדברייך אינו מכוסה בקו"ח (איני זוכר את שמו) ע"מ לחסוך בעלות שלו?

תודה

שלום רב,
הצילומים הללו אינם בסל ויש לבצעם במכון פרטי. לא ניתן על כן לקבל התחייבות מקופ"ח אך מאידך אין הצילומים יקרים.
אכן במהלך הביקור תדע בדיוק את מנגון החסימה שלך וכך תדע מה הן האופציות הטיפוליות היכולות להועיל לך.

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/29/2008 :  02:41:26  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
מדוע בעצם קופת החולים וחוק הבריאות אינם מכירים באיבחון וטיפול בחסימה אפית שעלולה לגרום לבעיות כל כך קשות בהמשך ?
נזלת היא לא מחלה הראויה לטיפול?

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/29/2008 :  05:26:44  Show Profile
quote:
Originally posted by jzomer

מדוע בעצם קופת החולים וחוק הבריאות אינם מכירים באיבחון וטיפול בחסימה אפית שעלולה לגרום לבעיות כל כך קשות בהמשך ?
נזלת היא לא מחלה הראויה לטיפול?

שלום רב,
חסימה אפית היא בעיה בריאותית ממדרגה ראשונה והיא בהחלט בסל הבריאות.
הצילומים בהם יש צורך נחוצים לצורך הערכה קרניופציאלית. כלומר הערכה אנטומית של מערכת ראש-פנים ואינם בסל כפי שצילום פנורמי איננו בסל.
היסטורית הצילומים הללו נעשו רק ע"י אורתודונטים. אח"כ החלו להשתמש בהם העוסקים בתסמונות ומומים קרניופציאלים ככותב שורות אלו ובהמשך התרחב השימוש בהם. דרך אגב זו היא תורה מורכבת אך המידע שמתקבל לא יסולא בפז.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/29/2008 :  05:31:13  Show Profile
quote:
Originally posted by פרופסור יהודה פינקלשטין

quote:
Originally posted by avilavie

פרו'פ פינקלשטין שלום ,

תודה

שלום רב,
הצילומים הללו אינם בסל ויש לבצעם במכון פרטי. לא ניתן על כן לקבל התחייבות מקופ"ח אך מאידך אין הצילומים יקרים.
אכן במהלך הביקור תדע בדיוק את מנגון החסימה שלך וכך תדע מה הן האופציות הטיפוליות היכולות להועיל לך.
אין זו חוכמה-יתרה לאמר לכל שמן שבעייתו נגרמת עקב עודף משקלו. בפועל אין בהכרח הדבר כך. רבים הסובלים מהפרעות נשימה בשינה אינם שמנים, ואם הם גם משמינים הרי ברור שבעייתם יכולה להחמיר אך לא עודף המשקל בעייתם העיקרית. לא יתכן ל"אבחן" בבעיה במבנה דרכי הנשימה העליונות רק על סמך מראה חיצוני.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/29/2008 :  05:33:56  Show Profile
quote:

quote:

quote:

מי שרוצה לדעת (הועתק מאתר הכללית) ללמדכם שיש רופאים מומחים ומרשימים החושבים אחרת.

אודות פרופ' אשר טל

קריירה: בוגר בית הספר לרפואה בטכניון בחיפה. התמחות ברפואת ילדים מרכז הרפואי סורוקה. התמחות במחלות ריאה ודרכי נשימה בילדים בוויניפג בקנדה. השתלמות ברפואת שינה בסטנפורד קליפורניה בארצות הברית.

כיום: מנהל מחלקת ילדים ב' בסורוקה ופרופ' מן המניין בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון. מנהל מרפאה למחלות ריאה ובעיות שינה בילדים בסורוקה.

תחומי מחקר עיקריים: אסתמה בילדים ובעיות נשימה בשינה בילדים.

פעילות באתר: מנהל פורום הפרעות שינה ומחלות נשימה בילדים

שלום רב,
פרופ' אשר טל הוא בעל מקצוע מעולה. רופא ריאות מצויין ואדם מרשים.
אך ילד הסובל מהפרעות נשימה בשינה סובל מבעיה בדרכי הנשימה העליונות והאזור הזה מבחינת אנטומיה, פיסביולוגיה ופתופיסיולוגיה איננ קשור כלל לרפואת ריאות אלא אף, אוזן וגרון. לילד האידיווידואלי הסובל מאטימות אף לא יועיל רופא ריאות במאומה. הילד אטום האף והנוחר בשינה איננו זקוק כלל לבדיקה במעבדת השינה ולא לרופא ריאות. הוא זקוק לרופא אף, אוזן וגרון אשר יידע לאבחן את הסיבה לחסימה ולהגדיר את האנטומיה של ראש-פניםדרכי הנשימה העליונות שלו ספציפית. פרופ' אשר טל ששוב אני מודיע בכנות שהינו בעל מקצוע למופת בתחום רפואת הריאות ואדם מרשים לא יוכל להועיל לו במאומה. ממילא ילדים אינם גם זקוקים כלל לבדיקה במעבדת שינה במידה ובעייתם היא הפרעות נשימה בשינה. ובכל מקרה השימוש ב-CPAP אסור בילדים עד תום הגדילה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/29/2008 :  23:43:20  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
כלומר לאחר ההערכה המיוחדת בצילומים המיוחדים שנעשים על חשבון המטופל-יתר הטיפול בחסימה האפית הוא בסל הבריאות?
אילו טיפולים יש ?

למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 05/30/2008 :  21:30:33  Show Profile
quote:
Originally posted by jzomer

כלומר לאחר ההערכה המיוחדת בצילומים המיוחדים שנעשים על חשבון המטופל-יתר הטיפול בחסימה האפית הוא בסל הבריאות?
אילו טיפולים יש ?

שלום רב,
הצילומים הללו כאמור אינם נעשים לצורך אבחון חסימה אפית. אכן הטיפולים לאחר ההעאכה הם בסל הבריאות למעט מתיחת לסתות. לצורך ניתוח זה על הפציינט לרכוש את המותחנים מכספו.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/31/2008 :  18:39:59  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
יפה.
למה התשובות מופיעות פעמיים?