| מחבר |
נושא  |
|
|
giladon
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 03/19/2008 : 22:30:35
|
הי,
שמי גילעד ולא מזמן אובחנתי כלוקה בדום נשימה בשינה בדרגה קלה-בינונית (תלוי את מי שואלים ).
אני שמח שיצא לי להתוודע לקיומו של פורום זה ולפני שישבתי שישבתי לכתוב את ההודעה הראשונה כאן הקדשתי יומיים-שלושה רק כדי לעבור על כל ההודעות בפורום כדי ללמוד כמה שניתן על הידע שהצטבר ועל האנשים שתורמים כאן מנסיונם האישי.
אז ככה, אתמול ביליתי את הלילה השני שלי במעבדה והפעם כשאני מחובר למכשיר ומסיכה. בוא נאמר שזו הייתה חוויה די מפוקפקת ואפילו שלילית יותר מפעם הראשונה נטולת המכשירים.
אני נמצא כעת בשלבי השלמה עם העניין ועם העובדה שכנראה לא ניתן להתכחש לה שקרוב לוודאי יהיה עלי לעבור תקופה לא קצרה מחיי (אני בן 30) עם פרטנרית "מכאנית" צמודה.
אז כדי לעשות קצת סדר בחלק מהדברים שעדיין לא לגמרי ברורים אפצח ב-2 שאלות קטנות:
1) מה ההבדל בין קנייה ממשווק רשמי (דוגמת "מדטכניקה" או "קלינטיקה") לבין קנייה מגורם עצמאי (דוגמת אתר "cpaponline") ? בעיקר בכל הקשור לאחריות , שירות , שימוש בחלפים מקוריים וכו'.
2) האם ניתן לקנות מכשיר cpap עם הכנה למעשיר לחות, כלומר שקיימת בו את האופצייה להוסיף את המעשיר בשלב מאוחר יותר בשעת הצורך ?
תודה מראש לכל העונים וניפגש כאן בקרוב  |
מה שמתחשק לי זה לישון פשוט לשקוע פשוט לשכוח (מאיר אריאל) |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 09:45:08
|
לגבי מכשיר עם מעשיר לחות התשובה היא שכן תמיד אפשר להוסיף מעשיר לחות, או ביחידה נפרדת או ביחידה שמשתלבת ב CPAP תלוי ביצרן, |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 15:49:38
|
גילעד ידידי,
ממי ואיך קונים - עניין של טעם אישי. אם קראת את הפורום, ראית שמנסים להלך עלינו אימים ואומרים לנו שכאשר אנו קונים "מחברה מסודרת", יש לנו אבא דואג. וקנייה מאתר אינטרנט, היא לכאורה קנייה פחות בטוחה.
אין לי מושג אם זה נכון למעט סיפור רע שהופיע בפורום אודות קנייה מחו"ל באינטרנט שקשה היה לגמור איתה. גם ספקי האינטרנט מבטיחים יחס אישי ואחריות.
בנוסף לקלינטיקה, למדטכניקה ולכללית הנדסה, שהם מאוד רציניים, אני מכיר גם את ארז פוקס והוא בחור חמד שניתן לסמוך עליו. עמוס פורת מכיר עוד כמה, מציע עמוס שתצטרף לדיון. |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 03/20/2008 15:51:32 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 15:50:58
|
בעקבות שאלות והודעות שהועלו לאחרונה בפורום, אני מעלה שוב את סיכום ההשואה בין רכש באינטרנט לבין אצל הסוכנים. באחרונה אנחנו רואים יותר ויותר אתרים המוכרים סיפאפים וציוד נלוה באינטרנט בארץ. ראיתי שבארצות הברית זה הפך לגמרי רגיל ואנשים רוכשים ציוד מהאתרים הללו ללא בעיה.
בארץ מתיחסים קצת בפחד ליצור החדש המנסה להכניס בטחון ברוכשים הפוטנציאלים ויוצא מגדרו כדי שירכשו במדיום החדש כאן. אני מעריך שהטרנד הזה ילך ויגבר והסוכנים הלגיטימים ילחמו בזה ואולי יאלצו להוריד מחירים .אולי בעצמם יקימו אתרים באינטרנט.
ברור לחלוטין שהנציג הלגיטימי של היצרן מחזיק הנהלה, סוכנים, מחסן, מעבדת שירות ובדיקות, מצויד באישורים שונים ומתואם עם היצרן . החברה המיצגת בדרך כלל יציבה מאוד ומחזיקה מעמד שנים.
כתוצאה מכך מחיר המכשיר עשוי לעלות יותר מאשר אצל האתר. האתר מאכלס איש אחד ואולי שניים. הוא מחזיק מלאי מינימלי וקשור עם קבלני משנה (לעיתים - כולל בדיקות שינה) . בחלק מהמקרים מתקנים את המכשירים בחו"ל והאתר מספק או לא מספק מכשיר חלופי. אני מעריך שהאתר גם לא משלם בדרך כלל למעבדות (?)
לאתר האינטרנט אין חשיבות איזה מסכה או איזה מכשיר יקנו. לכן הוא ינסה בדרך הטבע להתאים לך כל מכשיר ומסכה ויש לו ענין שתצא מרוצה מהמחיר ומההתאמה. הסוכנים יתאימו לך את הציוד שהם משווקים. יש כמה סוכנים המשווקים ציוד של מספר חברות. מאידך אפשר לנסות מספר מכשירים מתאימים מכמה חברות ולעשות מכרז בינהן.
מי שרוצה גוף יציב וחלפים זמינים ושירות לאורך שנים עשוי לבחור את הסוכן לעומת האתר, שאם יפסיד, הוא עלול להיסגר ולהשאיר את הרוכשים ללא שירות ואחריות.
ההפרש בין מחיר המכשיר באינטרנט ובחו"ל מעלה שוב ושוב את השאלה מדוע עלינו לשלם את ההפרש הגדול הזה. אני יודעים שבנוסף לרווח יש כאן הוצאות שחלקן לא מוצדקות בעינינו.
חלקם של המכשירים די אמינים ולכן יש מי שיעדיף לרכוש בזול בהנחה שתוך מספר שנים לא גדול הוא יחליף את הציוד בחדש.
המסקנה היא שכל אחד חייב לשקול את כל הפרמטרים ולהחליט מה טוב לו. אין כאן שחור ולבן או טובים ורעים. הכל זה כוחות השוק.
עמוס
-------------------------------------------------------------------------------- Edited by - עמוס פורת on 03/20/2008 15:48:15 fox4x4 חבר חדש
41 הודעות נכתב ב - 01/02/2008 : 17:48:50 -------------------------------------------------------------------------------- עמוס שלום.
אני מברך על הסיכום הממצה. הרשה לי רק להוסיף בבקשה שאנו חברה לכל דבר ועניין פשוט אנו משתמשים באינטרנט בכדי להגיע ללקוחות ולא בצינורות המקובלים בארץ (דהיינו מעבדות השינה) מעבר לכך יש לנו מלאים (מחסן) חלקי חילוף, את רוב הציוד המוצע על ידינו אנו מייבאים בעצמנו - נכון שאנו ארגון קטן הממוקד בתחום הCPAP כמעט באופן בלעדי דבר המבטיח מחירים נוחים יותר מארגונים גדולים - כמו כן אנו מציעים ניסיון רב שנים בתחום השינה הבא לידי ביטוי בשרות ברמה גבוהה והתאמת הציוד המתאים ביותר ללקוח ללא שיקולים שאינם רלוונטיים למטופל. לגבי החוסן הכלכלי.. כולם התחילו בנקודה מסויימת אפילו HP התחילו לעבוד מהגארז' של הבית כך שלא הייתי נותן לעובדה זו להעיב על המשוואה.
ארז
|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 03/20/2008 15:52:49 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 16:38:59
|
גלעד שלום כאחד בעל נסיון רב בקניית מכשירי cpap הייתי ממליץ לך ליקנות אצל הספקים "הקטנים" באינטרנט הם יותר זולים באלפי שקלים מהחברות הגדולות. אני באופן אישי הייתי מעורב בקניית שני מכשירם בזמן האחרון. אני לא הכתוב פה אצל מי קניתי שלא שוב יגידו שאולי אני סוכן של משהוא. אבל עם תעבור על ההיסטוריה על מה שכתבתי בפורום היה לך מושג מי הסוכן שאני מיתכוון אילו. בנוסף במידה ואתה יכול לקנות מכשיר בארה"ב באינטרנט ולהביא אותו משם באופן עצמאי, לא דרך חברת שילוח. זה היה לך הרבה יותר בזול. אבל בצורה זו לא תוכל לבדוק מכשירים שונים לדעת מה טוב לך. במידה ואתה רוצה יות אינפורמציה ממוקדת שלח לי איימל ונדבר בטלפון. איתי |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 16:57:09
|
איתי, זו עמדתך ואני מכבד אותה. כולם צריכים לדעת שניטש ויכוח בנושא . מכירות הסיפאפים בארה"ב מבוצעות בהרבה מהמקרים דרך אתרי אינטרנט. שם זה יותר מפותח ואני מאמין שגם כאן זה יתפתח בכוון הזה. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 19:26:20
|
עמוס מתי אני יקבל שני כוכבים????   |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 20:24:01
|
אם תכתוב הרבה, אבל דברי טעם ומשהו שישכיל אותנו, תקבל ישר 10 ... בעיקרון זה אוטומטי ולא תלוי בי.. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 03/20/2008 20:25:34 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 20:33:07
|
אני משתדל     |
 |
 |
|
|
giladon
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2008 : 21:51:08
|
תודה לכל העונים בהחלט הצלחתם להפיג מעט מחוסר הבהירות.
לאיתי: כרגע זה עדיין לא רלוונטי אבל בהחלט אשמח להיעזר בך בעניין הספקים  |
מה שמתחשק לי זה לישון פשוט לשקוע פשוט לשכוח (מאיר אריאל) |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/24/2008 : 07:20:05
|
לדעתי -המשוחדת-במכשירים הזולים אין הבדל גדול היות ורוב הקניה מכוסה עי הקופ והביטוח המשלים . במכשירים היקרים יש יותר צורך בתחזוקה ושרות . המצב דומה ליבוא אישי של רכב .אם אתה עשיר או מוסכניק תוכל להביא מציאות מחול אבל אם אתה זקוק לשרות חלפים ופתרונות מידיים כמו מכשיר חלופי מיד עד לתיקון, לך בדרך הרגילה וחסוך במשהו אחר. אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול. בברכה |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|