סיפאפ פורום ישראל - ניתוח!
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 ניתוח!
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

momo
חבר חדש מהשקית

1 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  00:34:44  Show Profile
לאחר בדיקת מעבדת שינה נתגלתה אצלי תסמונת דום נשימה בשינה מן הסוג החסימתי בדרגה קשה והומלץ על מסכת אפית, אך שמעתי שיש פתרון דרך ניתוח אשמח שתשתפו אותי במידע שלכם על ניתוח לתסמונת דום נשימה ואחוזי ההצלחה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  08:26:39  Show Profile
היי מומו

הפורום הזה בעל ניסיון בעיקר בשימוש במכשיר CPAP כפתרון לדום נשימה חסימתי בשינה.
לעניות דעתי הכתובת למידע על ניתוחים הינה בעיקר מול רופאי א.א.ג. ובפורומים שלהם(במידה וקיימים?...)

המשך שבוע טוב,

אייל ירימי
0528512426
למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  10:09:00  Show Profile
http://www.ifeel.co.il/page/708
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  16:59:04  Show Profile
מומו שלום

תעקוב אחרי מה שכתוב בפורום במיוחד מה שחגית כותבת.
יש הרבה חומר בפורום על ניתוחים.
לאייל יש כאן בפורום חברים שעברו ניתוחים והם יכולים לתת אינפרמציה למומו מה היה טוב להם.
אז אל תיפסול את השאלה של מומו.
ושאלה לחברים בפורום:
ואלי מומו יקבל רעיון מהחברים על ניתוח והוא יוכל לישון טוב ללא cpap האם הצלחנו לעזור לו?
ומידה וזה היצליח וארז ואייל הפסידו 10 ש"ח אבל זה עסה טוב למומו זה לא ניצחון לפורום??!!
איתי

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  17:04:54  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
שלום מומו,
אני אינני רופא. אני ניזון משמועות ומפגישות עם אנשים שחלקם עברו ניתוחים כאלו.
בעניין הזה יש אסכולות שונות. ישנה האסכולה של פרופסור פינקלשטיין שהוא חסיד של טיפול בגורם לדום הנשימה באמצעות טיפול כירורגי במידת הצורך.
מאידך, אני מכיר 3 מקרים לפחות של אנשים שעברו ניתוח כזה, ולאחר תקופה של שנתיים שלוש, חזרו חלקית לדום נשימה. לפני חצי שנה התקשר אלי בחור בשם יהודה מספרד וסיפר לי על המקרה שלו בו שנתיים לאחר הניתוח נאלץ לרכוש CPAP.
אין בידי שום נתונים סטטיסטים ואינני מכיר את התהליך. דיברתי פעם עם אדם שעבר את הניתוח והוא סיפר לי ש" סבל מכאבים וירק דם במשך חודש וחצי" השאלה היא אם חיים עם הבעיה הטכנית הזו ומשתמשים ב CPAP ,כמו שחיים עם משקפיים או מכשיר שמיעה.
עלי, וכמו ששמעתי, גם זוהי עמדתם של הרבה רופאים, מועדפת אפשרות השימוש ב CPAP.
אינני יודע כיצד וכמה מנתחים היום, באיזה מידה הניתוחים מוצלחים. קיבלתי דווח מרופא ששיעור ההצלחה בצעירים הוא גבוה יותר. ומאידך, אצל מבוגרים - נמוך.
נראה לי שרובם פונים לערוץ ה CPAP.
יתכן שגם ההפניה המסיבית לשימוש ב CPAP נובעת מההיבט המסחרי. יש בשוק הזה כסף רב (מעבדות, סוכנים,עושי בדיקות, משווקים באינטרנט) ולכן זהו גם פרמטר שיש לקחת בחשבון.
מקווה שנתתי לך נקודת ראות נוספת.

עמוס פורת
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  18:23:00  Show Profile
מומו שלום,

הרופאים המנתחים לא מבטיחים דבר! זה לא כמו ניתוח הגדלת חזה שבו מבטיחים לגב' חזה גדול וזקור... אלא עונים כמו לפני כל ניתוח, שאין אחריות לתוצאה.

לעומת זה אפשר לעשות מס' דברים פשוטים הרבה יותר: האחד בטוח עוזר והשני עוזר לעיתים, אך מומלץ תמיד.

-- ירידה משמעותית במשקל, עוזרת לא אחת לשיפור המצב. אני ירדתי למעלה מ-10 קג' והרופא שלי יחס את השינוי שנימדד למצב זה. אגב, זה לא תמיד עוזר.

-- וסיפאפ תמיד עוזר, אם מסתגלים אליו והסתגלות כזו, היא לא מצב הזוי.

יותר מזה, מישהו סיפר לי שנענה למודעה של רופא מומחה, מתוך כוונה לעבור ניתוח, כי זה הרושם שנוצר אצלו לגבי הטיפול שיקבל. ולבסוף ... הוא יצא עם המלצה לסיפאפ... וההמלצה הזו, שממילא היתה מונחת על שולחנו, עלתה לו כסף רב !

בהצלחה !

נערך על ידי - מנחם בתאריך 03/19/2008 19:41:26
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 03/19/2008 :  19:17:19  Show Profile
איתי ומומו שלום

לא מדובר כאן על שיקול כלכלי כלל.
בניתוחים הרבה פעמים הדבר הינו בלתי הפיך, אי אפשר לנסות ניתוח כמו שניתן לנסות CPAP , אני לא מנסה להציג את ה CPAP כדבר הכי טוב לכל מי שרק אפשר אלא:
רק מנסה לחדד את הצורך בייעוץ מול רופא א.א.ג. ספציפי שקודם בודק אנטומית את הפציינט ואת דרכי הנשימה שלו ורק לאחר מכן מעריך את הסיכויים להצלחה או כישלון.
להבדיל מ CPAP שכמעט כל מי שסובל מדנ"ש ויצליח לישון איתו - תיפתר הבעיה ללא תופעות לוואי בלתי הפיכות.

לכן המסר הכללי הוא לא לרכוש CPAP לפני שמוודים ושוללים אופציות אחרות, אך יש לבחון אותם רפואית באופן הכי אינדיווידואלי של המילה מול רופאי א.א.ג שמטפלים בכך.

על גבי פורום אינטרנטי קצת קשה לבצע ולהעריך אנטומית/פיזיולוגית הבדלים בין מבנה כזה לאחר וככל הידוע לי אף אחד מחברי הפורום הנ"ל איננו רופא.

בהצלחה לכולם,

אייל ירימי
0528512426
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 03/24/2008 :  07:08:56  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
למבוגרים עם דנש קשה אין פיתרון ניתוחי -פרט לניתוח להפחתת משקל או לפתיחת אף חסום.
יתרה מזאת- קשה להתאים סיפאפ לאחר ניתוח בחיך ובלוע !
גם בניתוחים יש אינטרס כלכלי משמעותי.
חבל שכך אבל זה המצב.
אולי בעתיד יהיה פיתרון ובינתיים כמו הפתגם הידוע- מה שיש יש ומה שאין אין! וכמה שלא תסתובב הזנב ישאר מאחור.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.