לאחרונה ירדתי 12 קילו ממשקלי ולאכזבתי בחודש האחרון כל שבוע אני מעלה לחץ במכשיר עליתי מלחץ 6.5 ללחץ 9.5 בתוך חודש ואני עדין נחנקת ומתעוררת עם המסיכה , האם יכול להיות שהבעיה במכשיר(הוא חדש יחסית חצי שנה ואני מנקה את הפילטר)מישהו נתקל בבעיה דומה?ובכלל עד איזה לחץ אפשר להגיע(שאפשר לישון איתו בצורה סבירה)
כפי שזה נשמע את זקוקה להתאמת לחץ מסודרת ובפיקוח רפואי מתאים. בקשי מהחברה שדרכה רכשת את המכשיר או לחילופין ממרפאת השינה בה אובחנת לסייע לך בנושא. הרעיון הוא להשאיל מכשיר אוטומטי למספר לילות ולאחר מכן להתבונן בלחצים היעילים לדום הנשימה ולקבל החלטה איזה לחץ הינו היעיל ביותר לך בשימוש במכשיר בלחץ קבוע לאורך הלילה - ללא הפסקות נשימה ונחירה כזו או אחרת.
אף פתוח הינו סוג של "תנאי" לשימוש ב CPAP למעט שימוש ב CPAP ומסיכת אף פה. רוב האלגוריתמים של רוב המכשירים לא אמורים לטפל באף סתום על ידי העלאת לחץ. לצורך טיפול יעיל עם מכשיר CPAP יש לשאוף לאף כמה שיותר פתוח היות ודום הנשימה מקורו באיזור החיך הלוע והענבל.
אייל שלום. אתה טוען שמכשיר לא אמור להעלות לחץ במקרה של אף סתום ? איך המכשיר אמור לזהות /להבדיל אם יש חסימה כתוצאה מאף סתום חלקית או באיזור החיך והלוע? האם לא לפי כמות האויר שנכנסת? גם שהייתי ער עם המסיכה והאף נסתם לאט הרגשתי וראיתי שהמכשיר מעלה לחץ .
את צודקת-משהו לא בסדר פה. אולי המסכה לוחצת בצידי האף, אולי מזג האויר השתנה - קור יובש וכו.. אולי את משתמשת בתרופות שונות, אני מזכיר לך ולכולם שהאיבחון של דום נשימה בשינה לא נעשה על ידי סיפפ אלא על ידי בדיקת שינה תוך כדי שימוש בסיפפ.יכולה להיות בדיקה ביתית אבל עם רישום של פרמטרים אוביקטיבים מחוץ לנתוני הסיפפ! כמו כן ניסוי פשוט יכול להתבצע על ידי החלפת הסיפפ לאחר זהה לנסיון.כך תדעי אם הבעיה במכשיר. בברכה אכן נדרש בירור