הבטחתי לחבר בפורום להסביר איך ניתן לבדוק את תקינות הלחץ במדחס. ובכן - קשה קצת בלי ציור - ראשית יש להזכר בפעמון האמודאים שמשמש צוללים. הפעמון מכיל אוויר שנדחס ככל שמכניסים אותו לעומק והאוויר הדחוס מונע מהמים לחדור. אם ניקח קש שתיה ונכניס אותו לכוס מים לעומק של נניח 7 סמ , וננשוף בעדינות בקצהו בלחץ גובר והולך - הרי שבלחץ בו יתחילו ( תתחלנה) לצאת בועות זהו בדיוק הלחץ בצינורית והוא בדיוק טיפ טיפה יותר מ:7 סמ מים . ולתכלס: קחו את הצינור של הסיפפ וסמנו על קצהו שנתות ( פסים קצרים) בטוש עמיד במים כל סנטימטר.1-20 (אפשר גם להצמיד סרגל לקצה הצינור) את הצינור המסורגל יש לטבול בכלי מים גבוה בעומק של 20 סמ .רצוי את כל זה בתוך הכיור במטבח . את הקצה השני חברו למוצא המדחס והפעילו אותו כעת. לא קורה כלום? נכון כי לחץ האויר לא יכול לדחוק את המים. כעת לאט לאט הוציאו קצת את הצינור המסורגל מהמים. ברגע שתצא בועת האויר הראשונה -כלומר לחץ האוויר השתווה ללחץ המים - סמנו את המידה בה הצינור שקוע במים. זהו הלחץ !!!!!!בסמ מים אמיתיים ! אם המדחס מראה מספר אחר - הוא טועה והמים צודקים ! נסו ותהנו. מחכה לתגובות.יש עוד דרכים לשיפור -אם תבקשו
עיקרון של מנומטר מים. אפשר להניח את המכשיר ליד כיור המטבח, לחבר את הצינור למכשיר, להוריד את הצינור לכיור ולעשות ברך בצורת U . למלא מעט מים כך שישארו מתחת לפני שטח המכשיר ופית הלחץ (שלא יכנסו חס וחלילה למכשיר). להפעיל את המכשיר ולמדוד את הפרשי הגובה בין מפלסי המים שבין שני חלקי ה U.
יחיאל, תסביר לי בבקשה מדוע חשוב לך או למשתמשים עניין הספיקות?
עמוס פורת
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 02/19/2008 21:14:41
אני מעדיף את השיטה של פעמון אמודאים כי בשיטת צינור U יש סכנה של חזרת מים למדחס וגם כי צריך להסתכל על הפרש בין 2 עמודות מים או לכייל כל חצי סמ וזה לא נח לאדם אחד . למתקדמים אפשר להכין פקק לצינור עם חור קטן כך שהבועות יהיו קטנות ועדינות ולא ישפריצו לכל הכיוונים.
לרובין- בכל רגע נתון מה שרשום על המכשיר אמור להיות מה שתקרא בסרגל. רצוי לבצע מספר קריאות ובמצב יציב של הלחץ- לא באמצע RAMP ולא במצב אוטומטי ולא בCPLEX ולוודא שאנו לא מגדירים תיקון לגובה (ALTITUDE ) . זיוף של חצי סמ סביר ואפילו סמ בלחץ גבוה לא נורא .נגיד 10% זיוף למרות שאני לא זוכר את נתוני היצרן. אפשר להשוות שני מכשירים שכותבים אותו דבר בצג ולראות אולי אחד מזייף למעלה ואחד למטה כך שההבדל המצטבר יכול להיות משמעותי. לגבי ספיקות - הממ - אם זה באמת חשוב ואין לך אמצעים - קח שק ניילון ענק של זבל ומדוד כמה זמן לוקח למלא אותו בשני המכשירים המושווים. לדעתי זה קצת מיותר כי התחושה שלך כמשתמש יותר חשובה - כשאתה לוקח אויר צריכה להיות הענות מצד המכשיר ולא השהיה ולא התנגדות. בהצלחה בשעשועי המדע