| מחבר |
נושא  |
|
|
yoshko
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 02/09/2008 : 10:48:48
|
שלום אני חדש פה בפורום שמי יוש ועברתי לפני 3 שבועות בדיקה במעבדת שינה של תל השומר שבה אובחנה לי הפרעה קשה של דום נשימה בשינה עם כ 100 הפסקות נשימה בשעה ורוויון החמצן שלי ירד בשיאו עד ל63% !!!
אני שייך לקופת חולים כללית ודרך המעבדה בתל השומר נתנו לי מכשיר אוטומטי לנסות לשני לילות (שם המכשיר DeVILBISS AutoAjust LT) לאחר מכן חזרתי למעבדת השינה וראיתי שהמכשיר עזר (ירד ל10 הפסקות בשעה) אבל גרף הלחצים השתנה במהלך הלילה בין 5 ל9
אח"כ נתנו לי לנסות מכשיר עם לחץ קבוע (שם המכשיר CPAP20e של חברת WEINMANN) וכיוונו לי אותו ללחץ 7 (כאשר ב10 הדקות הראשונות של השינה הוא יהיה לחץ 4.5) זה לא היה לי כל כך טוב ולמחרת שינו לי ללחץ קבוע 8
אני אומנם ישן עם המכונה בלחץ קבוע יותר טוב מאשר בלי המכונה אבל אני מרגיש שלא מספיק טוב כמו עם המכונה האוטומטית.
בעוד כמה ימים אצטרך להחזיר את המכונה עם הלחץ הקבוע ולקנות מכונה, רציתי לדעת האם תוכלו להמליץ לי מתי מומלצת מכונה עם לחץ קבוע ומתי אוטומטית ? אילו מסכות מומלצות לאילו מצבים/לחצים?
האם אפשר לנסות סוגי מכשירים ומסכות לפני שקונים? אם כן היכן?
תודה |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 02/09/2008 : 12:38:31
|
יושקו שלום,
אין לנו בעייה להמליץ לך על משהו מסויים. אין לנו בעייה לתת לך תשובה כמעט לכל שאלה. אך היום מניסיון אני יודע כי קיצורי הדרך שאנו עושים לאנשים חדשים, עושים להם שירות דוב.
הפורום שלנו על כל 24 עמודיו, הוא אוצר בלום של מידע וחשוב מאוד לעבור עליו ביסודיות.
צא ולמד את הנושא ביסודיות. עבור על כל הנושאים מהעמוד הראשון עד האחרון. אם אח"כ תהיינה לך עוד שאלות, אני מתחייב להיות פה בשבילך יחד עם קב' פעילה של אנשים טובים ומנוסים.
אגב, כולם עומדים לביקורת, גם מעבדות השינה. עליך ללמוד גם את הפוליטיקות וגם את העיניינים שהם: on -off the record ויש כאלה רבים. אתה ניכנס לנושא שילווה אותך מן הסתם, כל חייך. הכל פתוח, התחרות גדולה ואתה בשלב ראשון, אל תחפז בשום החלטה.!!! היה יעיל, למד מהר וקבל החלטה כשאתה הרבה יותר בקיא. ניתן לסכם עיניינים בתוך ימים. אז שב ולמד ודבר ראשון תתחיל לקרוא בפורום.
אני משקף כאן את עניות דעתי ויתכן שחברים אחרים, יותר טובי לב ממני, ירצו לקצר לך תהליכים.
בכל מקרה, עשית טוב שפנית לפורום. כאן תקבל סיוע רב.
בהצלחה ! |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 02/09/2008 12:45:56 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 02/09/2008 : 16:37:54
|
שלום YOSHKO בנוסף למה שמנחם המליץ, אני מציע לקרוא היטב שתי הודעות: (קידמתי בעבורך את שתי ההודעות לראש הפורום): 1. עשר עצות זהב למשתמש החדש. 2. הודעת קישורים לסוכנים..... עשה בדיוק מה שמומלץ שם. אתה בהחלט יכול להשאיל כל מסכה ומכשיר עד שתמצא את זה המתאים לך ביותר. בעיקרון, יש דיעה שעד לחץ של 8 ס"מ מים אין יעילות למכשיר האוטומטי. העיקרון של המכשיר האוטומטי הוא אספקת לחץ בדיוק על פי צריכתך.המכשיר ללחץ קבוע נותן לחץ שהוא מעל ללחץ המכסימלי שתצרוך. בעיקרון אתה ישן רוב הזמן בעודף לחץ שזה מעיק במקרים מסוימים שלא לצורך. בעיקרון ההשאלות הן לשבוע. אם תתעקש, יתנו לך ליותר זמן.
אם תרצה עוד הסברים בע"פ תוכל להשאיר את מספר הטלפון שלך במייל: cpapusers@gmail.com ואני אתקשר אליך. תשאר בפורום ותשאל את כל המעיק עליך. כולם ישמחו לתרום מנסיונם. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 02/09/2008 16:40:23 |
 |
|
|
yoshko
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 02/09/2008 : 17:26:22
|
מנחם, עמוס, תודה על התגובה המהירה אני אכן מתכוון ללמוד טוב טוב את הנושא ע"י עיון בפורום בצורה מעמיקה ואח"כ במידת הצורך אתייעץ שוב תודה והמשך יום נעים |
 |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 02/10/2008 : 20:25:53
|
יושקו שלום בנוסף למה שמנחם ועמוס כותבים, אני כאן כדי לעודד אותך. לפני כ 4 חודשים היתי בדיוק במצבך, אובד עצות, לא יודע למי לפנות ומה לקנות. נכנסתי לפורום הזה וקיבלתי שפע עצות מאנשים חכמים ומנוסים מאוד. מאז ועד היום - כאמור כ- 4 חודשים ניסיתי כמעט את רוב המסכות וכמה וכמה מכשירים ובזכותם של אנשים טובים מחברות שונות שאיפשרו לי להתנסות, אני עומד לרכוש מכשיר ואפילו התרגלתי למסכה. אז כך את הזמן שלך, תבדוק ותמדוד אצל מי שאתה רק יכול (קרא כאן בפורום אצל מי) ורק לאחר שתחליט סופית - תרכוש. בהצלחה רבה לך דני |
נערך על ידי - דני ברק בתאריך 02/10/2008 20:26:38 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/10/2008 : 22:43:36
|
שלום רב מספר הערות גם במכשיר הקבוע שקיבלת אפשר לפרוק נתונים ולראות כמה הפסקות נשימה בשינה היו. לא ברור לי למה החלפת מכשיר כי יותר נכון היה לכוון את המכשיר האוטומטי ללחץ קבוע ולהמשיך בנסיון ההשוואה.במקרה שלך יתכן שההבדל הוא בין שני המכשירים מחברות שונות ולא בין אוטומטי וקבוע.(הבדלי ספיקה למשל או תגובה לנשיפה ) מקובל לשאוף ל5 או פחות הפסקות נשימה לשעה כך ש:10 זה לא רע אך ראוי קצת לשפר - יתכן עם מסכה אחרת או מעשיר לחות מחומם.במקרה של ספק ניתן לחזור על בדיקת השינה עם הסיפפ ולקבל מדידה מדויקת ובלתי תלויה במכשיר הסיפפ. בעיקרון מכשיר אוטומטי כמו כל מערכת אוטומטית מחכה לבעיות ( הפסקות נשימה ,נחירות,) ואז פועל לאחר זמן מה כדי לתקן בדרך כלל על ידי העלאה קלה בלחץ וחוזר חלילה.לכן מערכת אוטומטית לא מבטלת את הפסקות הנשימה אלא מצמצמת אותן.לחץ קבוע לעומת זאת-במקרה שלך 9 או 10 ימנע לגמרי את הפסקות הנשימה במחיר אי נעימות מסוימת. מכשיר אוטומטי יעיל במקרה של שינויים גדולים במידת הלחץ במהלך הלילה למשל-6-15 .במקרה זה השיקול הוא לא לדרוש מהנבדק לישון בלחץ כמעט בלתי נסבל של 15 במשך כל הלילה אלא לתת אוטומטי כך שמרבית הזמן הלחץ יהיה סביר ורק לעיתים (למשל בשכיבה על הגב בשנת חלום) ידרש זמן קצר של לחץ 14-15. במקרה שלך הייתי משקיע את הפרש המחיר במעשיר לחות מחומם ולא באוטומטי כי זה יכול לפתוח קצת את מעברי האויר ולהפחית את הלחץ הטיפולי ל:7 נניח ,שהוא לחץ סביר ולמנוע לחלוטין את הפסקות הנשימה. אשמח לענות לשאלות נוספות בברכה יעקב זומר |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 02/12/2008 : 14:24:28
|
יעקב זומר תודה על מה שכתבת כאן. אני בדיוק לפני רכישת מכשיר. המליצו לי על מכשיר בלחץ קבוע (7-8) ואני התלבטתי האם לא כדאי בכל זאת אוטומטי. נתת כאן מענה שחיזק מאוד את ההחלטת באשר לרכישה הסופית (מכשיר בלחץ קבוע) תודה
דני ברק |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 02/12/2008 : 15:55:32
|
שלום מכשיר אוטומטי ניתן לכוון ולהפעלה גם כמכשיר בלחץ קבוע. מאידך, מכשיר קבוע לא ניתן להפעלה כאוטומטי. נכון, יש הפרש לא קטן במחיר.....
מעשיר לחות שאמור להיות תוסף נוחות היפריע לי ואחרי שהפסקתי להשתמש בו,השתפרה שנתי(ונתוני השינה)מאד.
מסקנה? כל אחד צריך לבדוק ולנסות ולקנות את מה שיותר נוח ומתאים עבורו.
בברכה
|
 |
|
|
yoshko
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 02/17/2008 : 19:17:18
|
שלום לכולם תודה לכל מי שהגיב,אני רואה שהפורום פעיל בצורה יעילה ונוחה התגובות ענייניות וחמות ואני שמח שהצטרפתי לפורום.
היום אני סוגר שבוע עם מכונה אוטומטית חדשה של חברת WEINMANN שהושאלה לי לשבוע. לפי נתוני המכונה (שאפשר לראות על המכשיר עצמו, אני לא יודע אם אפשר להכנס לנתונים גם במכשירים אחרים ללא תוכנה) הפסקות הנשימה שלי ירדו ל1.1 הפסקות בשעה בממוצע של שבוע, (אני מזכיר שהיו לי כ100 הפסקות בשעה). כאשר ישנתי עם מסכת אף (גם של WEINMANN) הלחץ במשך 90% מהלילה היה 4 לילות 5Hpa לילה אחד 6Hpa ולילה אחד 7Hpa וכאשר ישנתי לילה אחד עם מסכת נחירונים הלחץ במשך 90% מהלילה היה 9Hpa הרגשתי בבקרים היתה טובה ואין ספק שאני הרבה יותר עירני
השאלה היא שוב, מכיוון שהלחץ שונה מלילה ללילה ומסוג מסכה אחד למישנהו האם כדאי לנסות שוב מכונה בלחץ קבוע או לנסות מכונות אוטומטיות נוספות? ברוב ההודעות בפורום ישנן יותר המלצות על המכונה האוטומטית אך תשובתו של יעקב זומר גרמה לי לחשוב שאולי כדאי לתת עוד צ'אנס למכשיר בלחץ קבוע. מה דעתכם? |
נערך על ידי - yoshko בתאריך 02/18/2008 07:49:55 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 02/17/2008 : 19:37:41
|
שלום רב,
העתקתי כלשונה תשובה שנתן עמית גרין מאסותא בפורוםושאושרה גם ע"י אייל ירימי ממדטכניקה:
בניגוד למקובל לחשוב מכשיר אוטמטי לא תמיד מהווה את הפתרון הטוב בהשוואה לטיפול במכשיר בלחץ קבוע בטיפול בהפרעת נשימה בשינה. מספר מחקרים שהתפרסמו במגזינים מקצועיים מצאו כי יעילות הטיפול במכשיר אוטמטי בלחצים נמוכים לעיתים נמוכה מזו של מכשיר בלחץ קבוע. לפיכך, אני מציע לך לפנות לייעוץ והכוונה לגורם מקצועי.
בברכה
עמית גרין
אני יכול לספר לך כי אנחנו, ותיקי הפורום, דגלנו במכשיר אוטומטי, הואיל וסברנו שהוא דוגם את הנשימה ומתאים עצמו למצב, תוך התאמת לחצים בזמן אמת.לנו היה טוב עם מכשיר אוטומטי ולכן המלצנו עליו.
ואז הגיעו ח"ד של אייל ירימי, עמית גרין וזומר והעמידו דברים על דיוקם. לדעתי ניסוי יוביל להחלטה המתאימה ביותר לך.
|
נערך על ידי - מנחם בתאריך 02/17/2008 19:38:10 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 02/17/2008 : 20:06:44
|
שלום למנחם ולמסתגל החדש
הרעיון להגיע כמה שיותר מהר למסיכה נוחה ולאחר מכן להשוות שבוע עם מכשיר אוטומטי לשבוע עם מכשיר קבוע בלחץ נתון.
לאחר מכן איש איש והרגשתו(כמובן שיש לבדוק זאת עם מכשיר שמקליט ומוודא יעילות שימוש משמע ביטול הפסקות הנשימה מכל הסוגים ונחירה).
בהצלחה
אייל
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/17/2008 : 20:42:30
|
קודם כל יופי שהסתגלת ואתה מטופל. אם המחיר היה זהה או אם אין לך בעיה כספית הרי שציינו כבר ובצדק שכל אוטומטי אפשר לנוון -כלומר לכוון להיות רגיל -או לקבוע טווח מצומצם של לחצים( 7-10 ) למשל . ובסופו של דבר אם אתה מסתגל ואוהב זה בסדר. העיקר להסתגל ולהשתמש- הדגשתי זאת קודם. רציתי רק להבהיר שלא צריך לרוץ לצעצועים הכי משוכללים כי הם בטח הכי טובים- זה נכון למכונית ( היברידית ???) לפלפון (דור 3.5 ) או למחשב. קוראים לי ליפא העגלון ..........מכיר את השיר ?????? |
נערך על ידי - jzomer בתאריך 02/18/2008 22:53:37 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 02/18/2008 : 06:33:08
|
יושקו שלום,
אני מבין שאתה מתנסה עם מכשיר חדש של ווינמן מבית כללית הנדסה.
אנו מכירים את המכשיר הותיק ועליו עלו בפורום כל מיני השגות.
התוכל לספר לנו על ביצועיו? מה גודלו ומה משקלו. האם נתן בקלות להוריד ממנו נתונים למחשב הבייתי, איך מכשיר הלחות שלו-"בילט-אין", או חיצוני? האם הוא מגושם, או נאה?
|
נערך על ידי - מנחם בתאריך 02/18/2008 06:34:20 |
 |
|
|
yoshko
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 02/18/2008 : 07:08:18
|
לבקשת מנחם אני מצרף קישור מהאתר של WEINMANN לעמוד של המכשיר המדובר אני חושב שהוא מאוד שקט ונוח לי איתו אני עדיין לא סגור לגבי נוחות המסכה(לא ניסיתי מעשיר לחות, אך נאמר לי שאפשר לקנות אותו עם מכשיר לחות מובנה - יש תמונה באתר עם ובלי מכשיר לחות) כמו כן יש קישור בתחתית העמוד לפרטים טכניים כמו גודל ומשקל.
http://www.weinmann.de/en/home_homecare/sleep_therapy/somnobalance_e/
שם המכונה הוא SOMNObalance_e למקרה שהקישור לא עובד, ניתן להכנס לאתר ולחפש.
לגבי התוכנה והסינכרון למחשב, נאמר לי שקניית המכונה לא כוללת את התוכנה (הוא אמר שהתוכנה נמכרת רק למעבדות שינה וחברות הממתמחות בתחום, איני יודע אם טענותיו נכונות) ניתן לראות נתונים על גבי המכשיר (דרך אגב בקלות) לגבי הנתונים הבאים: מדד ה RDI, דליפות אוויר, לחץ ממוצע במשך 90% מהלילה ומספר שעות שינה. באופן אישי אני מדדתי רק במשך שבוע (ראיתי נתונים על גבי המכשיר, ניתן לחזור לנתונים לפי תאריך) אך נאמר לי שהמכונה שומרת נתונים לגבי 365 ימים אחרונים של שימוש במכונה.
דרך אגב, האם מישהו יודע מה מידת האמינות של נתוני המכונות? כלומר האם מישהו פעם השווה נתונים של המכונה לנתוני בדיקת מעבדה עם המכונה? אני שואל כי עלה חשד בדעתי שאולי יכול להווצר מצב שמכונה מחברה מסויימת תזייף לטובה לגבי נתוני השינה (לדוגמה RDI יותר נמוך מהאמיתי) כדי שאנשים יתלהבו ויקנו יותר מהסוג הזה של המכונה!! האם זו שאלה שעלתה למישהו פעם או שאני סתם פראנואיד?
תודה
|
נערך על ידי - yoshko בתאריך 02/18/2008 07:50:23 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/18/2008 : 23:03:32
|
כשהייתי צעיר - וזה היה מזמן - באלף הקודם- היו מבצעים טיטרציה במעבדה ולא פורקים נתןנים מהמדחס כי לא היה לו זיכרון! לאט לאט התחילו להסתמך על נתוני המדחס וזה די טוב .בתחילה הישוו את שתי הדרכים להשגת הנתונים אבל כשראו שההבדלים קטנים התחילו להסתמך על המדחס. הבעיה שמדחסים יש הרבה ואלגוריטמים גם והם סודיים בדרך כלל ולכן כבדהו וחשדהו. בכל מקרה של ספק אני מציע לחזור על בדיקת השינה עם הסיפפ ולוודא שהטיפול אכן יעיל.באותה הזדמנות תקבל תשובה אם הממצאים של המדחס והמעבדה דומים במקרה שלך-וזה אינדיבידואלי כי יש נחירות אף ונחירות פה,יש דליפות אויר ויש נפחי מסכות שונים ולעיתים יוצרי המדחס לא כיוונו אותו לפעול עם המסכות מחברות אחרות.
אלמנטרי -דיר ווטסון -אמר שרלוק הולמס-וזה מסגיר את גילי.
|
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 02/19/2008 : 00:04:37
|
זומר יקירי
אני חולק על דעתך במקרה של מכשירי רספירוניקס היות ואני משוכנע שללא קשר למסיכה ועד לבריחת אוויר של 60LPM(כמות כזאת הינה מוגזמת ממש) המכשיר מתפקד באופן כזה שאין שום הפסקות נשימה בשינה.לגבי מכשירים מתוצרת אחרת יש לבדוק את הנתון מול הספק עצמו. מניסיוני דום הנשימה ייפתר במקרה של בריחות אויר מוגזמות אך יהיה רעש גדול בחדר וככל הנראה אחד/ת מבני הזוג יתעורר.
בנוגע לאמינות האלגוריתם לכל מעבדת שינה בארץ יש ניסיון רב עם הנושא ואני באופן אישי מספר פעמים השאלתי ציוד לצורך בדיקת אמינות האלגוריתם ועם כל מכשירי ה CPAP שנבדקו האמינות היתה מאד גבוהה ללא קשר לתוצרת המכשיר.
בריחות אויר מכל סוג שהוא תמיד מעיבות על הטיפול אבל עם זה יש מיגוון דרכים להתמודד עקב העובדה שכיום יש כל כך הרבה דגמים ובאיכות מאד גבוהה.
אייל |
 |
|
|
עמית גרין
חבר חדש מהשקית
13 הודעות |
נכתב ב - 02/19/2008 : 02:06:21
|
שלום לכולם, במשך שבע שנים ניהלתי את מכון השינה בתל-השומר. אני מכיר את מלי מנהלת מרפאת ה CPAP במכון באופו אישי. אני ממליץ לך לפעול ע"פ ההמלצותיה. מניסיוני מדובר באשת מקצוע עם ידע,ניסיון ותודעת שירות מעולה. כללית, הנתונים שמוציאים מכשירי ה CPAP ככלל מוטלת בספק. מניסיון של אלפי בדיקות שינה חלקן עם מכשיר CPAP בזמן בצוע בדיקת שינה עולה כי קיים פער משמעותי בין הנתונים האמיתיים המתקבלים מבדיקת השינה עם מכשיר הCPAP לאלו המתקבלים ממכשיר ה CPAP. לפיכך, יש לקחת בערבון מוגבל את ערכי ה RDI שמפיקים המכשירים. לכן, עלייך לסמוך על ההמלצה המקצועית של הצוות הרפואי (טכנאים ורופאים) במכון השינה.
בברכה
עמית גרין מנהל תפעול מכוני שינה אסותא |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 02/19/2008 : 09:23:24
|
ציטוט מתוך הודעתו של יעקב זומר:
"וזה אינדיבידואלי כי יש נחירות אף ונחירות פה,יש דליפות אויר ויש נפחי מסכות שונים ולעיתים יוצרי המדחס לא כיוונו אותו לפעול עם המסכות מחברות אחרות."
ברסמד S8 (ואני מניח שגם במכשירים אחרים) אתה מתבקש להכניס את נתוני המסכה (כמובן, מסכות של רסמד בלבד) |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 02/19/2008 09:25:01 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/19/2008 : 16:27:23
|
אייל חביבי לא דיברתי על ציוד מתוצרת מסוימת ורספירוניקס בהחלט בין הטובים ביותר. הבעתי דעה קצת פילוסופית לגבי מכשירים שונים שקוראים לעצמם אוטומטים ולא מסגירים את שיטת האלגוריטם שלהם ואנשים מיד קופצים ומגדירים RDI (צפיפות הפסקות נשימה בשינה ) על פי FLOW בלבד . במעבדת שינה למשל אין מגדירים היפופניאה אם אין בסופה ירידה בחמצן של 3 או 4 אחוז או תגובת יקיצה! מאיפה הסיפפ הגאוני ביותר יודע דברים כאלה? סך הכל אני טוען שאם לא טוב לפציינט אז רצוי לבצע טיטרציה לפי הספר בצירוף לבדיקה בלתי תלויה - מינימום 2 חגורות תנוחה ואוקסימטר .מתוך האוקסימטר אפשר גם לקבל תגובת יקיצה בקצב הלב. מצטער אם נכנסתי לפרטים טכניים. בברכה
|
 |
|
| |
נושא  |
|