סיפאפ פורום ישראל - מאמר-הצלחה בניתוח לטיפול בדנ"ש אצל ילדים
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מאמר-הצלחה בניתוח לטיפול בדנ"ש אצל ילדים
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/19/2008 :  09:17:10  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
המאמר מדווח על שיפור בשיעור של 80 עד 90% בילדים שלקו בדנ"ש, נחרו ונגרמו להם הפסקות נשימה.

http://www.ivanhoe.com/channels/p_channelstory.cfm?storyid=18130

הערה שלי:
אחרי ששוחחתי בעבר הרחוק עם כמה "קליינטים" שביצעו את הניתוח ושמעתי מהם על "חוויותיהם",זה עדיין נראה לי פתרון קצת קשה מבחינת הסבל.
לפי מיטב ידיעתי, לחלק מאלו שעברו ניתוח (והיו מבוגרים) המצב חזר לקדמותו אחרי מספר שנים. חלק קטן השתפרו ולחלק הניתוח לא שינה את המצב.
הסטטיסטיקה אולי קצת הפוכה מאשר אצל ילדים.

לא קראתי מה קורה אצל ילדים אחרי מספר שנים.
אני לא רופא, זה מקריאה ושמועות.
עמוס

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת ב 02/19/2008 14:51:29

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/19/2008 :  16:55:44  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
חשיבות הטיפול בילדים רבה ופרופ יהודה פינקלשטיין מתריע כבר שנים רבות על בעיות בהתפתחות הלסת התחתונה והמינשך בילדים נושמי פה עד לסיכון להתפתחות מבנה של "פני ציפור" כלומר סנטר קטן ולשון גולשת פנימה .מבנה זה גורם להפסקות נשימה חסימתיות במבוגר.
היות ולתסמונת דום נשימה יש מרכיב תורשתי ברור ומרבית החברים פה סובלים ממנה- אנא שימו לב לילדים ונכדים שלכם וטפלו בעודם צעירים.

ברוך השם אני נושם

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/19/2008 :  18:08:02  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
איך מזהים חיצונית חסימה נשימתית של ילד? האם רק בנחירות?

עמוס פורת
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/19/2008 :  22:51:36  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
בעיקר נשימת פה ,רוק על הכרית,נשימה כבדה גם ביום ,לפעמים הקאה כיון שקשה לאכול תוך נשימת פה , בקיצור - קשה לפספס. בעבר קראו לזה ילד אדנואידלי והוא היה נחשב אפילו לבעיה מנטלית ( לא פלא- שינה גרועה גורמת לעייפות ותיפקוד גרוע ביום).

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות

נכתב ב - 02/22/2008 :  00:10:42  Show Profile
פרופ' גיורא פילר ממעבדת השינה של הטכניון (שאיבחן את בני שלוחת מעבדת השינה שךל הטכניון לפני כ-7 שנים) עוסק רבות במחקר על הקשר של הפרעות נשימה בשינה בילדים להפרעות קשב וריכוז במיוחד האיבחון חשוב כיוון שאם הפרעת הנשימה הינה הבעיה הראשונית והפרעת הריכוז משנית לה- אזי יש כמובן לטפל ראשית בהפרעת השינה של הילד. אצל ילדים רבים זה אדנואידים פוליפים, מבנה לסת וגם דנ"ש קלאסי כמו של המבוגרים שמצריך סיפאפ או כל הסדר אחר ממש כמו ל"גדולים".
המחקרים הללו חשובים גם כיוון שלעתים רושמים תרופות שלא לצורך כיוון שאם הבעיה היא שינה יש לטפל בשינה ולא בריכוז
אלא אם הבעיה של קשב וריכוז היא הראשית ולא המשנית וזו מטרה הדיאגנוזה - לשלול מראש על מנת לטםל במה שנכון וגורם להפרעת הקשב.

נערך על ידי - חגית בתאריך 02/22/2008 00:18:35
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.