סיפאפ פורום ישראל - אני חדשה כאן
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 אני חדשה כאן
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

טל שני
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 02/11/2008 :  19:59:41  Show Profile
שלום אני חדשה כאן, למרות שאני אמורה להיות ותיקה, המליצו לי על המכשיר מזמן,בספטמבר, ולא עשיתי כלום, גילו שאני מתעוררת 400 פעם בלילה, וזמן
רב לא מגיע לי חמצן ..בזמן שינה. אני בעלת עודף משקל ניכר.

לאחרונה עברתי אירוע מוחי או משהו כזה , עוד לא ברור, והחלטתי לעשות שינוי, אחד השינויים הוא רכישת מכשיר הcpap אמרו לי שזה מאוד יעזור לי
אני כבר כמה שעות קוראת באינטרנט פרטים על מכשירים, מסכות, והפכתי להיות מבולבלת עוד יותר...

האתר שלכם שקראתי את מרביתו מהסוף להתחלה..... נתן לי כיוונים מעשיים
אבל לפני הכל ...אני סובלת מנזלת כרונית..... האם מכשיר הcpap
עובד עם בעיה זאת...

אני רוצה הצעה מעשית.....אין לי הרבה כסף , ואני מתלבטת עם לקחת יועץ או להשקיע כסף במכשיר מתקדם יותר, או לפנות לחברות, רק היום הבנתי שאני יכולה לקחת את המכשיר לניסיון, זאת אחת הסיבות שעד עכשיו לא טפלתי בעניין , כי חשבתי שאם ארכוש מכשיר בסכום גדול כזה ובסוף הוא לא יתאים לי?. זה ממש בזבוז כסף

יש לי כבר אישור לרכישת הcpap ואני בקופ"ח כללית אשמח לשמוע את דעתכם.

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 02/11/2008 :  20:13:58  Show Profile
שלום רב
אני מציע לך לפנות לארז פוקס http://www.cpaponline.co.il/
טלפון 052-5622424
את יכולה לעשות אצלו בדיקה בחינם במידה ותיקני אצלו את המכשיר.
הוא מחזיק את כל סוגי המכשירים ומסכות (לא כמו רב החברות שמחזיקים מכשירים של חברה אחת או שניים כמו כן גם מסכות)
המחירים אצלו זולים ביותר ויש גם אחזרים מהקופות השונות.
בהצלחה איתי

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/12/2008 :  08:18:10  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
את יכולה לפתוח את הודעת הקישורים הנמצאת בעמוד הזה (מספר 1) של הפורום.ולקחת לניסיון מכשירים ומסכות מכל חברה לתקופה של שבוע ויותר מכל אחת מהחברות. תנסי גם מסכות נחירונים.
אם את רוצה לשוחח אתי אישית, תוכלי להשאיר את מספר הטלפון שלך במייל
cpapusers@gmail.com
הסתכלי גם בהודעת "עשר עיצות זהב למשתמש CPAP המתחיל" .
השקיעי זמן בחיפוש המכשיר והמסכה המתאימים והנוחים לך ביותר ואל תתפתי להצעות מצד גורמים העלולים להיות אינטרסנטים.
היעזרי בחברי הפורום. שאלי שאלות. האנשים כאן יתנו לך תשובות כנות על סמך ניסיונם.
עמוס פורת
מנהל הפורום.

עמוס פורת
למעלה

עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות

נכתב ב - 02/13/2008 :  18:57:46  Show Profile
טל היקרה

לדעתי הנזלת הכרונית תפריע לך בשימוש במכשיר אותו את מבקשת לרכוש. נזלת כרונית במידה והיא על רקע אלרגי ,ניתנת לטיפול. בבית חולים מאיר יש מרפאת אלרגיה מצויינת. היפתרי מנוזלת הכרונית שלך. הימנעות מאכילת מוצרי חלב ,מורידה את כמויות הנזלת, כך שזו ההתחלה.

לאחר טיפול באלרגיה - נזלת כרונית, ובהמשך ,טיפול בעזרת המכשיר שתרכשי ,

תרדי במשקל - ותרגישי טוב יותר.
כל טוב לך
ובהצלחה

עדנה בר
למעלה

טל שני
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 02/14/2008 :  05:33:47  Show Profile
תודה למגיבים
תודה מיוחדת לעמוס פורת על התמיכה הטלפונית האישית.
קבלתי מכשירר לניסיון..... כבר יומיים אני ישנה איתו......
הלילה הראשון היה - לא קל - התעוררתי בבהלה -מספר פעמים -והורדתי את המסכה (מסכת נחירים)
בלילה השני נראה לי שישנתי יותר טוב, אבל מספר פעמים המסכה נפלה לי כנראה לא שמתי אותה טוב.
מקווה להמשך יותר מוצלח.

בקשר נזלת קבלתי טיפול ל3 חודשים - כדורים בשם telfast 180mg 1 כדור 1 ביום
וטיפות אף שלא בסל הבריאות בשם nasocort aqua nasal
לשימוש קבוע פעמיים ביום ל3 חודשים

האם משהו מכיר ויודע אם זה עוזר?
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 02/14/2008 :  16:06:39  Show Profile
טל שלום,

אני מתפלא שלא ציינו בפנייך את האפשרות להשתמש במסיכת Full face מסיכה שמאפשרת לנשום דרך הפה, גם עם אף סתום. אני לא מוצא הגיון להשתמש בנחירונים כאשר יש סיכוי לאף סתום הרבה ימים בשנה.

לא אמנע מלציין בפנייך שאיבוד משקל משפר מאוד בדר"כ את מצב ה- OSA לכן, עשי גם בכיוון זה.

נערך על ידי - מנחם בתאריך 02/14/2008 16:07:17
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 02/14/2008 :  17:04:17  Show Profile
מנחם יקירי שלום רב,

מסקנות אמיתיות ניתן להסיק לאור תקופת ניסיון מינימלית עם מסיכה נתונה ומכשיר נתון.
הדרך הנכונה לטעמי היא לנסות בפועל והזמן המינימלי הינו לפחות 7-10 לילות.
אין ספק שמסיכת אף פה פותרת את כל בעיות האף למינהן(אף סתום ובעיות דומות אחרות) אך בל נשכח שמדובר במסיכה הרבה יותר מאסיבית והרבה פחות נוחה.

לכן המלצתי למצות ניסיון עם מסיכות "נעימות" מהסוג האפי ומסוג נחיריים (שאלו הם 90 ומשהו % מהמסיכות) ורק אם אין ברירה ...ניגשים מסיכת אף פה כמוצא אחרון.

זוהי דעתי האישית כמובן ,

אייל ירימי
0528-512426

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 02/15/2008 :  13:15:20  Show Profile
אייל שלום,

אין בכוונתי לערער על מומחיותך ושיקולי הדעת שלך.
חשוב היה לי להגדיר לטל את "אפשרות הקצה", בבחינת יש אלטרנטיבות ויש פתרונות.

אם אתה הוא זה המטפל, אין ספק שטל בידיים טובות.
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 02/15/2008 :  16:16:55  Show Profile
תודה רבה על המחמאה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  01:07:23  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
נכון ציינו המגיבים ואנסה לציין:
הפחתת משקל - קל להגיד ומאד קשה לבצע במיוחד לאדם עייף שישן גרוע ומפצה על עייפותו בכירסומים ומתוקים.
טיפול בנזלת - אם היא פשוטה - מעשיר לחות מחומם יכול להועיל.
בנזלת אלרגית נראה שאת כבר מטפלת נכון- זה לוקח זמן.אם תמצאי למה את אלרגית ניתן בחלק מהמקרית לחסן את הגוף נגד אלרגן ספציפי
( חתולים ,חלב,סומסום וכדומה)
מרפאת אלרגיה טובה תסייע לך. תשאלי על טסט לאלרגיה ועל חיסון נגדה.לא בטוח שזה בסל.
נחירונים קצת פותחים את הנחיריים ועשויים להיות טובים יותר ממסכה שמהדקת את צידי האף.ניתן לנסות גם מרחיבי נחיריים אלסטיים -מדבקות-כמו - בריז רייט .
גם טיפול של חצי לילה טוב יותר מכלום ובהמשך משך הטיפול יגדל ויתארך אינשאללה.
בשביל נסיון בלבד ובהתייעצות עם רופא ( אני לא רופא ) ניתן להשתמש בטיפות אף כמו אוטריבין ללילה או שניים רק כדי לחוש את ההטבה שיגרום הסיפפ ולקוות להגיע לכך לאחר הטיפול בנזלת.
לא!!! לשימוש קבוע באוטריבין ולא לערבב עם טיפולי אף אוזן גרון שאת כבר מקבלת אלא בהתייעצות עם הרופא המטפל.
יש לך מספר בעיות ויש להתמודד עם כולן יחד ובסבלנות.עלי והצליחי ודווחי לנו אם תמיכתנו מסייעת לך.
בברכה

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  08:05:26  Show Profile
אני ירדתי כ-8 ק"ג. חשתי טוב יותר. בבדיקה חוזרת במעבדת השינה בבית לוינשטיין, נוכחנו לדעת, כי גם המכשירים מאשרים את השיפור. דר' אוקסנברג יחס זאת לירידה במישקל.

הואיל וירידה במישקל, לבעלי עודף מישקל, משפיעה לטובה על הרבה מדדים בריאותיים, היא תמיד מומלצת ושווה את המאמץ, שלא לדבר על ההנאה שבקבלת מחמאות !!!

להזכירכם, טל דיווחה שהיא בעלת עודף משקל ניכר ....והיא ביקשה פיתרונות מעשיים. אז טל, לרדת במישקל לפני, או במקביל לכל פיתרון נוסף!

נערך על ידי - מנחם בתאריך 02/16/2008 08:08:12
למעלה

טל שני
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  08:35:16  Show Profile
תודה למשיבים, בודאי שירידה במשקל היא חשובה......ולא רק לבעיות שינה.
אם יכולתי הייתי יורדת מחר.......אבל מעשית זה יקח זמן.... בתקווה שאצליח...
בנתיים קשה לי מאוד, עם מכשיר ה cpap לדוגמא הלילה באשמורת הראשונה של השינה הצלחתי להרדם התעוררתי עם חנק, יובש בגרון ושיעולים גרונים קשים ביותר,וצרידות, שהבהילו את כל בני ביתי, עד מאוד. התעוררתי נשארתי ערה שעה או יותר כי פחדתי להשתמש במסכה אחרי ההתעוררות המפחידה שלוותה גם בכאב ראש קל כמעט ונשברתי..... אבל החלטתי ובכל זאת הצלחתי לישון עם עם המסכה עד הבוקר ללא חנק הבוקר שאצלי הוא ב 6:30 ישנתי ברצף כ3-4 שעות.

בעיה נוספת היתה שזורם לי אויר קר כאשר איני משתמשת במכשיר העשרת הלחות
וזה ממש קר, יש לזה פתרון??

אני מצטערת שאני משתפת אתכם בפירוט כזה אבל בנתיים עצותיכם מסייעות לי, ואני רוצה למצוא פתרון לבעייתי
ואני דיי מפוחדת

נערך על ידי - טל שני בתאריך 02/16/2008 08:39:11
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  09:18:45  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
טל יקרה,
אין לך מה להצטער. הפורום נועד לכך שתשתפי אותנו בבעיות שלך כדי שתפתרי אותן. יש כאן נכונות גדולה לעזור לך ותנצלי אותה. ברבות הימים תהיי זו שמייעצת לאחרים על סמך ניסיונך. מה שאת צריכה להתמודד דורש המון אורך רוח וכולם עומדים ומצפים שבעיותיך יפתרו. אנחנו הגב שלך בנושא. עלי והצליחי.

עמוס פורת
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  11:01:30  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
טמפרטורת החדר צריכה להיות 22-24 מעלות .
נסיון לחמם את האויר רק בעזרת מעשיר הלחות שגויה- נגרמת התעבות מים בצינור .ניתן גם להכפיל את הצינור ולהעבירו בין השמיכות והגוף ( מדחס ליד הרגליים ) כדי לחמם.
יובש בגרון ותחושת חנק נגרמים לרוב מפתיחת פה.אכן קשה להתרגל לאחר שנים לנשימת אף במיוחד עם גודש באף ואלרגיה-כבר דנו בזה.
נסי לשבת מול הטלביזיה עם סיפפ כדי לתרגל תוך שליטה שלא קיימת בשינה.בישיבה יש פחות גודש באף.
ניתן גם לשקול מסכת אף פה למרות אי נוחותה אם אי אפשר אחרת.
סבלנות
ברוך השם אני נושם

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  11:04:25  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
עוד משהו קטן - הייתי מוסיף מסנן אנטי בקטריאל שמגביר לחות ( כמו בהנשמה בבית חולים) ביציאת המדחס- אבל רק במכשיר רגיל.
האוטומטים עלולים להתבלבל עקב ההתנגדות הגבוהה במוצא המכשיר ( לא בטייקו 420E שבו יש צינורית יעודית נפרדת.)

למעלה

עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  12:58:11  Show Profile
טל שני היקרה

התקשרי בבקשה למרפאת אלרגיה בבית החולים מאיר .טלפון 09-7472718 קבעי תור לרופא, יעזרו לך שם. הם טובים במקצועם.

אלרגיה יכולה להיות כתוצאה מאלרגן צמחי (עצי זית , סוגי דגנים עצי ברוש...עוד..) אלרגיה למזונות שונים . אלרגיה ל- דבורים,צרעות..ועוד...

בדיקה פשוטה (לא כואבת ) תגלה מדוע יש לך נזלת כרונית. תוכלי תוך פרק
זמן קצר להפתר מנזלת .

ב ה צ ל ח ה

עדנה בר
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 02/16/2008 :  13:13:36  Show Profile
טל,

יש שרוול בד הניתן לרכישה. אני קניתי ממירי בקלינטיקה - חיפה, אותו מלבישים ע"ג הצינור השרשורי והוא מהווה חיץ בין הצינור לאויר החדר. באמצעותו פתרתי גם את בעיית הופעת טיפות המים (אבוי).

השרוול ציבעוני, נעים למגע, זול ונחמד.

מירי שלחה לי בזמנו לניסוי גם פטנט שלא ברור לי כיצד המשיך. היה זה צינור שרשורי, המתחבר לסיפאפ, עם שנאי אשר הוזן ממתח רגיל ותפקידו לשנות למתח נמוך, המחובר לחוט חשמל שהיה כרוך סביב הצינור. הוא התחמם וחימם את הצינור. לא ברור לי אם המשיכו עם העיניין והפכו אותו מסחרי.

לכולנו היה קשה בהתחלה ובסוף הסתגלנו. התעקשי, החזיקי מעמד !

נערך על ידי - מנחם בתאריך 02/16/2008 14:04:56
למעלה

טל שני
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  15:50:37  Show Profile
אני משתמשת בכם כיומן .... אבל הלילה היתה לי הפתעה.... ישנתי בלי להתעורר בבהלה....

השינוי היה שהשתמשתי בטיפות אף סטרואידיים שהוזכרו במאמר ששלח יעקב זומר, וכן התחלתי לקחת תרופה נגד

האלרגיה, שנת הלילה שלי היתה מ1:00 עד 5:30 יפה ןהתעוררתי רק פעם אחת, שזה נדיר....

מחכה ללילות הבאים..........

למעלה

Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות

נכתב ב - 02/23/2008 :  14:22:44  Show Profile
הי טל,
שיהיה בהרבה הצלחה, זה לא פשוט וזה כן משתלם להתעקש עם עצמנו

איזבלה נתנה פה פעם עיצה טובה, להתחיל את הלילה בלהתרגל למכשיר בישיבה
כמה דקות, להתרכז, לזרום לתוך זה.

זו העיצה שהיתה לי הכי יעילה, לנסות להתיחס לנשימה עם הסיאפאפ כמו מדיטציה, כמו בתוך הרפייה, עד היום, שנה וחצי אחרי אני מתחילה ככה
וגם מובילה את עצמי במחשבה להאט את קצב הנשימה לספור ארבע בשאיפה וארבע בנשיפה, עד שהגוף מסתגל לקצב ויש הרמוניה עם הסיפאפ

בהצלחה

ארנת

ה
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.06 שניות.