סיפאפ פורום ישראל - בעיות עם cpap
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 בעיות עם cpap
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  09:12:30  Show Profile
כתבתי פה בעבר אבל שכחתי את הסיסמא ואין אפשרות לשחזר כך שנרשמתי בשם חדש, ומייל חדש. רכשתי מכשיר S8 אוטומאטי והשתמשתי בו די בסדר עד לאחרונה (כ 3 חודשים) לפני שבועיים
חליתי בהתקררות,ומאז קשה לי לישון עם המכשיר, היו לי בעיות עם אף סתום ללא נזלת עוד לפני התקררות שהמכשיר גרם לסתימה מוחלטת של האף טיפלתי עם תרסיס אנטיאלרגני וזה עזר
לאחרונה אני מרגיש שהאויר גורם לי לגרוי באף ותחושת מחנק ואני לא מצליח להרדם עם המכשיר ,האם מכשיר מעשיר לחות יכול לעזור לי ? מתי מחליטים להשתמש במעשיר לחות? אשמח לקבל תגובות מכולם, יום טוב.

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  10:34:20  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
יתכן שזה יעזור. תבקש לקבל בהשאלה מעשיר לחות לניסיון לשבוע. תפנה למירי מקלינטיקה או למי שמכר לך את המכשיר.
אני אבקש מיעקב זומר להגיב , יש לו יותר ניסיון.

עמוס פורת
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  13:39:01  Show Profile
היי דורון

אני מניח שניסיון עם מעשיר לחות יכול לעזור או לחילופין התאמת מסיכה מחודשת.
זה קצת מוזר שאחרי 3 חודשים פתאום ישנה רגרסיה שכזאת...השאלה בין היתר האם בהתחלה(בחודש הראשון) ישנת טוב עם המכשיר: כלומר האם הגעת למצב של לילות רצופים ושלמים עם המכשיר מבלי להתעורר? ועם הרגשת עירנות במהלך היום.

בהצלחה בכל מקרה,

אייל
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  14:56:18  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
באמת מוזר
או שהמכשיר התקלקל וזה קורה לעתים-ואז אפשר לבקש בהשאלה מכשיר חלופי לכמה ימים- עם וגם בלי מעשיר לחות מחומם.
או שהמסנן סתום ואתה נושם אבק - האם ניקית אותו אי פעם?
או שזה צרוף מקרים עם החורף הקר והשפעת- רצוי לחמם את החדר ל22-24 מעלות ולשים את המדחס על שולחנון ולא על הרצפה הקרה.
במקביל רצוי להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון לגבי הגודש באף-יש תכשירים לטיפול בדלקות אף כרוניות- לא כדאי להחמיר את המצב באף על ידי הזרמה כפויה של אויר .
הכי גרוע ניתן להשתמש במסכת אף-פה .לא נעים אבל לא נורא.
בהצלחה ודווח בבקשה אם מצאת פיתרון

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

mosheabr
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  14:56:57  Show Profile
בס"ד
הי דורון
כקודם כל אל תתיאש!!! לי לקח חודשים רבים להתרגל אולם לאחר שהתרגלתי (עברו מאז כ 5 שנים) אני אדם חדש נוסע עם המכשיר לחו"ל להתארח במשפחה וכו' המכשיר הוא החבר הנאמן ביותר שלי.
התחלתי להשתמש בגיל 55 ולמרות תפקידים בכירים שבהם עבדתי אני יודע שהייתי שבר כלי שסחט מעצמו כל טיפה ע"מ לעמוד בסנדרטים של עצמי ושל הסביבה שלי. כיום בגיל שישים, אני מנהל צעירים בני שלשים בממוצע והגיל לא המווה פקטור בינינו.
אני עצמי רגיש לתקררויות, בקיץ המזגן, בחורף הקור, בעונות המעבר - עונות המעבר. מעשיר לחות עוזר לי אני לא יכול בלעדיו!
אם יש לך עודךף ליחה במערכת הנשימה השתדל לצמצם או אף להמנע מאכילת מוצרי חלב של פרה ועבור לצאן. זאת יעצו לי מומחים טבעוניים ולי זה עזר.
בהצלחה
משה
למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/17/2008 :  17:11:13  Show Profile
תודה לכולם על התגובות,
המכשיר לא מקולקל , הפילטר נקי , הבעיה העיקרית שלי היא האף ה"מורד" שלי
שמהתחלה עשה בעיות ונחסם כתוצאה מזרימת האויר (ללא נזלת) , לכן השתמשתי בתרסיס לאף (פלקסונז) וזה עזר וישנתי לילות שלמים ללא כל בעיה כ6-7 שעות ועם התמעטות בפרמטרים של דום נשימה חלקי או מלא וירידה בלחץ האויר, אני אפנה לקליניטיקה בחולון שם רכשתי את המכשיר ואנסה לשאול מכשיר אדים , אני העדכן אותכם בהמשך מה קורה ,
תודה לכולם.
למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/18/2008 :  10:53:53  Show Profile
עדכון ,
פניתי לקלניטיקה בחולון לכריסטינה והיא תשאיל לי מכשיר מעשיר אדים בעוד יום יומים (לא היה לה במלאי)
כחבר בקופת חולים לאומית המכשיר נחשב אביזר וההשתתפות כנראה תהיה 400 ש"ח מקווה שהמכשיר יעזור אני יעדכן אתכם בהמשך.
למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/20/2008 :  09:38:00  Show Profile
אתמול קיבלתי מעשיר לחות לבדיקה ,
הצלחתי להשאר עם המסיכה כל הלילה, התעוררתי כמה פעמים בגלל טיפות מים שהתעבו על המסיכה ונזלו לי על האף והפנים.
הפרמטרים היו הרבה יותר גבוהים מאשר בתקופה שלפני ההתקררות , אבל אני שמח שהצלחתי להשאיר את המסיכה רוב הלילה (6 שעות בערך) ,
עדיין לקראת הבוקר הרגשתי שהאף "נסתם" ושהמכשיר מעלה לחץ ואז הורדתי את המסיכה ונשמתי מהפה כמה דקות ושוב נפתחו הנחיריים.
משגע אותי האף איך הוא עושה לי צרות.. :)
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/20/2008 :  11:43:17  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
אם יש לך טיפות במסכה, תנסה שלא יהיו לך עיקולים בצינור שיגרמו הצטברות מים בעיקולים.
הורד את טמפרטורת מעשיר הלחות.

עמוס פורת
למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/20/2008 :  14:31:52  Show Profile
האם שמורידים את הטמפ לא נוצרים פחות אדים? , אני שמתי על דרגה 4 , אני אנמיך הלילה ונראה מה קורה..
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/20/2008 :  22:30:05  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
תוריד ל:3 וחמם קצת את החדר

למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/21/2008 :  09:28:39  Show Profile
תודה זה מה שעשיתי הלילה , העיבוי כבר לא הפריע חיממתי את החדר מ 18 ל 21 ,
הלילה הצלחתי להשתמש 4:45 שעות עם המסיכה שוב האף שנחסם העיר אותי , עדיין יש לי גירוי בנחיריים אם כי כבר פחות ממה שהיה ,
כנראה שזה ענין של עוד כמה ימים בכל מקרה אני קובע תור לרופא אאג להתיעצות.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/21/2008 :  22:16:18  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
נסה קצת משחת אלוורה ניטרלית - ללא בושם- או טיפה וזלין רפואי בתוך הנחיריים לפני השינה להפחית את הגירוי

למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/25/2008 :  09:54:49  Show Profile
שוב הלילה לא ישנתי ברציפות האף פתוח אבל העיבוי על המסיכה וגירוד באף מפריע לי הורדתי את החימום לדרגה אחת ,סגרתי את החימום בחדר כי נשעשה לי חם מדי
אני חושב לנסות מסיכה אחרת אולי, כרגע אני עם מסיכת פפילון , אני ישן בעיקר על צידי הגוף ומתהפך מצד לצד ,לא יודע מה לעשות האם להוריד את מעשיר להחות ? האם לנסות מסיכה אחרת?
דרך קופת החולים (לאומית) אני יכול להחליף מסיכה כל שנה דוקא הפרמטרים של המכשיר טובים לחץ נמוך 6 דליפות שואפות ל 0 וחסימות מלאות 0.1
יכול להיות מפני שלא שקעתי לשינה עמוקה , מה שקורה בתחילת הלילה איך שאני שם את המסיכה אני מתקשה להרדם למרות שהייתי עיף מאוד כאילו אני מתעורר שאני שם את המסיכה, קצת מיואש .
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 02/25/2008 :  14:09:18  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
תנסה מסכות נחירונים מסוג SWIFT,ׁ (רסמד , קלינטיקה) OPTIFREE,COMFORTLITE 2 (רספירוניקס, מדטכניקה).

עמוס פורת
למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/25/2008 :  16:57:30  Show Profile
כן נראה לי , קלניטיקה ישאילו לי , בתחילת השימוש שלי עם CPAP היתה לי מסיכה כזו לנסיון והיא מאוד נוחה וניתן לגרד באף למקרה הצורך רק שהאף שני היה נסתם אני אנסה בשילוב עם מעשיר הלחות ונראה , לפחות לא "ירד עלי גשם באמצע הלילה" :)
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/26/2008 :  16:22:20  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
האם המסכה לא קצת קטנה ? תבדוק זאת על ידי הרכבתה על הפנים בלי צינור כלל ותנשום -רצוי בשכיבה .
חשוב מאד שהמסכה לא תגביל את נשימת האף !!!אם היא מגבילה -שחרר קצת את הרצועות - כמובן שיש לדאוג שלא תהיה דליפה.
אם לא הולך- החלף מסכה לגדולה יותר.
חסימה חלקית של האף יכולה לגרום לשרשרת ארועים שתארת.
בהצלחה ודווח מה קרה

למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/27/2008 :  09:45:38  Show Profile
המסיכה בסדר (פפילון) וישנתי איתה כחודשיים ללא בעיות מיוחדות , שאלתי גם מסיכת נחירונים סוויפט וניסית לישון איתה הלילה ,שוב לא הצלחתי להרדם רצוף הורדתי את המסיכה לאחר 4 שעות של שינה /לא שינה הלכתי לסלון לראות טלויזה עד שנרדמתי כ שעתיים וחצי עד לבוקר.
הבעיה שלי היא אכן חסימה חלקית ולפעמים גם מלאה של האף ,
וכשנחסם האף המכשיר מתחיל לעלות לחץ לנסות להתגבר על החסימה יכול להיות שזה מגביר את הסתימה באף? אולי כדאי לקבע את המכשיר על לחץ קבוע?
הייתי אתמול אצל רופא אאג והיא המליצה על פלקסונאז למשך חודש ולבוא שוב לביקורת ,יש גודש באף ללא נזלת, נראה לי שאני אנוח כמה ימים מהמכשיר עד שהאף יפתח , לוקח לתכשיר כמה ימים (3-7)עד שמשפיע במקסימום.
תודה לכולם על התמיכה גם לקליניטיקה על מסיכת ה סוויפט.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/27/2008 :  21:04:43  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
נסה להגביל את המכשיר ללחץ של 1 סמ מעל מה שנקבע במעבדה ( נדמה לי 7 במקרה שלך)
האם המסכה תורמת לחסימה ? אם כן - רופף רצועות והחלף מסכה.
עד שהפליקסונאז יעזור נסה מדבקות מרחיבות נחיריים- בריז רייט- מתחת למסכה

למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 02/28/2008 :  09:35:59  Show Profile
הלילה ישנתי ללא מכשיר , אני אגביל באמת את המכשיר ל 7 , המסיכה לא היתה הדוקה מדי היא ממש על סף הדליפה , בכל מקרה אני מנסה את מסיכת sweft הלילה עם מעשיר לחות נקוה לטוב, בכל מקרה אישתי אומרת שלא נחרתי הלילה ללא המכשיר, מתחילת השימוש במכשיר ועוד לפני התחלתי להוריד משקל וירדתי 5 ק"ג יש לי עוד לפחות 5 להוריד ,כל כמה זמן ניתן לבקש מקופת חולים בדיקה במעבדה ?
תודה על העזרה והתמיכה.
למעלה

דורון ה
חבר חדש

63 הודעות

נכתב ב - 03/04/2008 :  07:10:53  Show Profile
סוף סוף 2 לילות שאני ישן כמו שצריך ,הפרמטרים של הפסקות נשימה השתפרו וכמו כן הלחץ ירד, חזרתי למסיכה המקורית שלי (פפילון) עם מעשיר לחות בדרגה 2 , הטיפול שאני מקבל לגודש באף כנראה סוף סוף עובד (פלקסינאז) אף פתוח הוא השלב הראשון בלישון עם מכשיר ה CPAP
תודה לכולם על העזרה .
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.