סיפאפ פורום ישראל - על מעבדות, ספקים ומה שבינהן - סיכום דיון
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 על מעבדות, ספקים ומה שבינהן - סיכום דיון
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 12/19/2007 :  19:01:47  Show Profile
אבקש לסכם את הדיון שהשתרע על פני מס' הודעות בפרקים שונים. הסיכום הוא תוצאה של התרשמותי. הוא סובייקטיבי וטעון בחינה, בדיקה ושיפוט אישי. את הדברים יש לקחת בערבון-מוגבל.

הייתי שמח עם נציגי המכירות ונציגי המעבדות היו מגיבים על הנאמר.

ובכן:

מקריאת כל הדיווחים עולה שכניראה יש קשר בין מעבדות מסויימות, לבין ספקי ציוד.

כניראה שבמעבדות מסויימות, מטופלים מופנים לסוכנים מסויימים ע"י המעבדות, או שהמעבדות מאפשרות מפגש כזה בין כותליהן, או מפנות מטופלים לנציגים מסויימים.

כניראה שיש מעבדות העובדות מול ספק אחד ויש מעבדות המאפשרות למס' ספקים לפעול, כשכל ספק פועל במשבצת יום אחרת. יש גם מעבדות שלא עובדות מול ספקים, אלא מספקות מידע כללי למטופל.

יש גם מעבדות המסתפקות בהגשת פרוספקטים ושמות של חברות רלוונטיות, ללא המלצה ספציפית.

לא ברור אם הספקים משלמים למעבדות. אם אכן יש תשלום, לא ברור עבור מה. יש החושדים שבאיזו שהיא דרך ובתירוץ כל שהוא, עובר כסף מהספקים למעבדות.

אם זה כך, אין ספק שכך ניתן להסביר, אפילו בהסבר חלקי, את יוקר המכשירים.

יש הרואים בכך שירות ואף רואים בעין יפה את האפשרות לפגוש ספק במעבדה או "לידה" ובכך לחסוך זמן ומאמץ. יש המגנים מצב זה.

הואיל ואינני תמים וגם מעוניין למצוא פתרון משותף לכל הדיעות ולכל הגישות, הייתי מציע כך:

1. המעבדה תוציא דף מידע שיחולק לכל המטופלים. בדף זה יצויין כי יש הרבה מאוד חברות והרבה מאוד ציוד.

2. אין אפשרות לחשוף את המטופל לכל הציודים, לכן המעבדה ממליצה, או מקשרת, כשרות לפציינט, לספק/ספקים שהיא מאמינה בהם.

3. המעבדה תציין כי יש עוד אופציות, טובות אחרות.

4. המעבדה תמליץ לפציינט לבחון מגוון ציוד ולדרוש קבלתו לניסוי בבית, לפני החלטה.

5. המעבדה תציע לפציינט לבחון סידרת פרמטרים רלוונטיים, למכשיר ולמסיכה ותציין מהם הקריטריונים המומלצים לבחינה.

6. המעבדה לא תעביר שום דו"ח ושום מידע, ללא קבלת הסכמה מראש, לשום ספק.

7. ניתן גם, כשרות, להציג את רשימת כל הספקים העוסקים בתחום.

ואני בספק אם המעבדות תישמנה המלצתי זו !!!

אך אנחנו, בפורום זה, פתחנו את עינייהם של פציינטים לא מנוסים וכל שנותר להם הוא לעיין ביסודיות בכל שמופיע בפורום חשוב זה !

--------------------------------------------------------------------------------

נערך על ידי - מנחם ב 12/19/2007 19:04:22

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 12/19/2007 :  19:11:35  Show Profile
--------------------------------------------------------------------------------

שלום מנחם.
אני מניח שסוחרים ממולחים ידעו איך לפעול גם בין השורות שניסחת.
אבל כן, אלו אבני דרך נאותות.
הידד לך, הידד לך.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 12/19/2007 19:15:15
למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 12/20/2007 :  00:21:09  Show Profile
מנחם שלום.

אתה מתפרץ לדלת פתוחה.
מעבדות השינה של הטכניון נוהגות כמעט אחת לאחת לפי סדר ההמלצות שלך!
הם מחלקים עלון לנבדקים בו הם מודיעים לו שישנם ספקים רבים ושהם בחרו
לעבוד עם מספר מהם הנחשבים לטובים ביותר - מפרטים את הציוד המוצע ע"י כל חברה וחברה - מאפשרים למטופלים לעבור בין כל הספקים השונים - הם אפילו מסבירים קבל עם ועדה שהחברות עימם הם בחרו לעבוד משלמות עבור ליווי של שנה ע"י המעבדה והם אכן כך נוהגים!
ברור לך שכל המערך החשוב הזה ( והוא בהחלט חשוב מאחר והוא מאפשר למטופלים לחוות ולנסות ולהגיע לפתרון הטוב עבורו ובכך מעלים את ההיענות לטיפול באופן דרמטי) עולה כסף רב! שכר הסוכנים - כמות ציוד עצומה המתגלגלת בין המטופלים - ציוד מתכלה שהולך לזבל - טכאנים של המעבדה המבצעים מעקב ודיווח אחר הנעשה ועוד ועוד.. ומי לדעתך משלם את החשבון?
אתם כל הזמן חוזרים כמו מנטרה לכל חבר חדש שנכנס לפורום שכל זה עומד לרשותו ושיש למצות עד תום כל האופציות לפני שמקבלים החלטה נכון? אז על מה תלין ? על שרות צריך לשלם לא? אינך מצפה באמת שגורם מסחרי ישא בהוצאות אלה נכון?

שוב אני חושב שאתם טועים באופן הטיפול שלכם בסוגיה זו ותוקפים את מעבדות השינה באופן לא הוגן! הם עושים את עבודתם נאמנה וכפי שעמית חוזר וטוען ואני מאמין לו, רק המטופל חשוב להם - ולא הם לא מרוויחים ממכירות CPAP ,
הכסף הזה בקושי מכסה את ההוצאות שיש להם בגין המערך שמשרת אתכם, תחדלו מהמתקפות הנ"ל זה לא מועיל במאומה!

אני חושב שאם אתה באמת רוצה שיהיה שינוי כל שהוא עלייך לטפל בשורש הבעיה
ולהגיע למקור שזה קופות החולים! הן אלה הממנות את הבדיקות - עליכם להפעיל עליהם לחץ ןלגייס לובי שיכריח אותן להרחיב את "סל" הבדיקה כך שיכלול גם תקופת השאלה והסתגלות ובכך להוריד את העלות הנ"ל ממחיר המכשיר.
קופת חולים לאומית נוהגת כך בדיוק מזה מספר שנים - ושם אכן מחיר הציוד זול בכ 20% ממחיר השוק! חומר למחשבה ופעולה.
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 12/20/2007 :  06:20:48  Show Profile
ארז שלום,

לא, אני לא מתפרץ לדלת פתוחה. האם כל המעבדות נוהגות כפי שתארת? או שמא רק מעבדות הטכניון?!

האם אתה יכול לאשר שאין מעבדות היוצרות רושם כאילו "האיש בחדר הסמוך" המוכר סיפאפ, הוא האיש "שלהם"? והשלב הבא, של התאמה וניסוי הוא המשך ישיר לבדיקה וכל זה בא מטעם המעבדה...

האם אתה יכול להבטיח לי שבכל המעבדות מפרטים הכל?

הרי בפורום שלנו מופיעות עדויות לא ממש נעימות ! האין כדאי להקשיב להן ולבחון כיצד לתקן?

אם באמת עובר כסף מחברה למעבדה, האינך חושש מההשלכות של העיניין, גם אם המעבדה אכן מספקת שרות תמורתו היא מקבלת תשלום?

זאת עוד: אני מסכים כי שרות כזה טוב, עולה כסף. האין מקום להציג ללקוח מחירון מדורג?! כזה עם ליווי מלא, ליווי חלקי, או ללא ליווי?!

ולעצם העיניין. הואיל והנחתי כי מדובר בפעולה חוקית שאושרה ע"י היועצים המשפטיים של כולם, הצעתי הליך מסויים שיש בו שקיפות מלאה ואשר יצור מצב של ידיעה מלאה של הלקוח את הסיטואציה. הליך שלא יאפשר לבוא בטענות של "לא ידעתי", "סידרו אותי" וכו'

לכן עכשיו, אחרי שקראתי את דבריך אני מציע גם הוספת אופציה של רכישת מכשירים במחירים שונים:

מחיר אחד לליוי מלא.
מחיר לליווי חלקי
ומחיר ללא ליווי.

שהרי אין ספק שאם אכן יש תשלום מחברה למעבדה (ואני לא יודע אם יש), המחיר הזה מייקר את המכשיר שאני קונה ולעיתים ללא הצדקה, שהרי אני אולי לא זכיתי בליווי.

ובאשר להשאלת מכשירים לניסוי, זוהי החלטה של הספק, ע"מ לקדם את מכירותיו. הספק לא חייב להשאיל מכשיר ומסיכה לניסוי. הוא עושה זאת משיקולים מסחריים שלו. גם כאן אני מציע גישה דיפרנציאלית:

מחיר אחד עם השאלה ומחיר ללא השאלה והלקוח יחליט באיזה שרות הוא בוחר.

שהרי היום מציגות החברות את כל ההשאלה כשרות מתוך רצון טוב וכעת מתברר שאנו ממש ממש משלמים על השרות הזה ועל ה"רצון הטוב".

נו...עכשיו צריך ללכת לעבודה, ע"מ להרוויח כסף ע"מ לקנות סיפאפ ...

בי יקירי!

נערך על ידי - מנחם בתאריך 12/20/2007 06:33:47
למעלה

ophir
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 12/20/2007 :  09:43:40  Show Profile
האם נבדקים במעבדת שינה מקבלים המלצה לרכוש מכשיר CPAP רק מכיוון שזה מכניס למעבדה כסף אף על פי שיתכנו פתרונות טובים יותר או לחילופין הנבדק אינו באמת זקוק לטיפול בשל דרגת חומרה קלה?
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 12/20/2007 :  15:34:34  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage

בתאוריה כנראה המעבדות אמורות ללוות את המטופל.
בפועל, ברוב המקרים שדווחו, הסוכנים מלוים אותו, משאילים לו ציוד שלהם לניסיון, וגם משלמים למעבדה עבור הזכות לשבת בצל קורתה ולמכור מכשירים.
וגם להשאיל למעבדות ציוד התאמה למטופלים.
ולכן עלות המכשירים גבוהה, כי כולם צריכים להרוויח.

מעניין איך זה נעשה בחו"ל.

למישהו יש ניסיון?

עמוס פורת
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 12/20/2007 :  22:23:29  Show Profile
כמו במכולת
וביטוח רפואי מחזיר לך את הכסף (עם יש ביטוח רפואי) ובטח יש איזה רופא או מעבדה באמצע

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.