סיפאפ פורום ישראל - טיפול באמצעות התקן דנטלי
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 טיפול באמצעות התקן דנטלי
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

yhaviv
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 06/22/2012 :  01:55:27  Show Profile  Visit yhaviv's Homepage
שלום למשתתפי הפורום, נושא ההתקנים הדנטאלים לטיפול בהפרעות נשימה בשינה הולך וטופס תאוצה בעולם ובארץ וגם בפורום זה בעבר עסקו בכך, רבות השאלות למי זה מיועד. בנושא זה - הועלו הנחיות מפורטות לשימוש בהתקנים זה ע"י הגוף העיקרי העוסק בשינה כבר בשנת 2006. על פי American academy of sleep medicine, ההנחיות לשימוש בהתקן כאשר נעשה כראוי כוללות מצב של נחירות בלבד, בתסמונת דום נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה עד בינונית או במקרים קשים כאשר אדם אינו מסתגל לטיפול באמצעות CPAP.
במידה וישנן שאלות בנושא מתפתח וחשוב זה, אשמח לענות

ד"ר חביב ירון

ד"ר ירון חביב
www.yaronhaviv.co.il

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/22/2012 :  10:12:44  Show Profile  Send יצחק an AOL message
הפיתרון של התקן דנטלי יכול להיות יעיל לסובלים מהפסקות נשימה בשינה ברמה קלה עד בינונית

וכן לכל אלה הסובלים מהפסקות נשימה בשינה שניסו טיפול ב- CPAP ולא הסתגלו (ויש גם לא מעטים כאלה)

אני רכשתי אצל ד"ר ירון חביב סד דנטלי לפני למעלה משלוש שנים.

מצאתי את ד"ר ירון חביב רופא מקצועי ביותר המתמחה בתחום (האיש מבין היטב גם בהפסקות נשימה בשינה שכן עבד בעבר גם במכון שינה)

ד"ר חביב הוא גם בנאדם אדיב, נחמד, ושירותי ביותר והדבר גם חשוב מאד ביחסי פציינט-רופא.

אני משתמש בסד הסנטלי בנסיעות לחו"ל ובארץ. מכיוון שאני מרבה בנסיעות אני נמצא מחוץ לבית בערך כ- 60 ימים בשנה.

בימים אלה נוח לי יותר להשתמש בסד הדנטלי. לא מתחשק לי להסחב עם ה- CPAP וסידרתי בבית את תנוחת הצינור מלמעלה בתצורה מסויימת שאי אפשר להסדירה בכל מלון.

לכן הפיתרון הזה של הסד הדנטלי מסייע לי מאד.

כפי שכבר כתבתי בעבר בבדיקת שינה שביצעתי עם הסד הדנטלי הוא הפחית את מספר הפסקות הנשימה שלי מ- 34 לשעה לכ- 10 בשעה ורובן חלקיות. כך שהוא בהחלט אפקטיבי.

אני בהחלט ממליץ על ד"ר ירון חביב ושימוש בסד דנטלי כשימוש עיקרי או שימוש משלים ל- CPAP.

למען הגילוי המלא יצויין כי - רכשתי סד דנטלי לפני שהייתי מנהל הפורום ושילמתי עבורו מחיר מלא

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/22/2012 10:16:43
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 06/22/2012 :  17:52:55  Show Profile

הענין הוא הריזיקה.
לי הציעו סד דנטלי אבל מכיוון שכל הריזיקה נפלה עלי הרי שלא הלכתי לכיוון הזה.
למה לי להסתכן בהוצאה כה כבדה שגם אינה נותנת פתרון טוב לבעיה וגם הסיכוי להיכשל גבוה ?
אני אישית העדפתי ללכת לפתרון מוכח שבאמת פותר את הבעיה (cpap שאיתו מגיעים עד כדי פחות משני ארועים בשעה) כאשר הריזיקה רובה ככולה התפזרה על הקופות והביטוח הפרטי.
עכשיו אני לא בן אדם מתוחכם ובטח שלא חכם והייתי מצפה שהרב יפעלו על פי אותם השיקולים שאני פעלתי (מצד שני כאשר מאזן הריזיקה ישתנה הייתי מצפה לגידול במספר המשתמשים בפתרון הסד).

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 06/24/2012 16:40:15
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/22/2012 :  18:14:11  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אפנאי את צודק לעניין הסיכון הכספי

עצם זה שקופות החולים לא משתתפות בעלות הסד הדנטלי בהחלט מוריד את האטרקטיביות שלו

אגב ד"ר חביב יודע להגיד לאנשים רבים שפונים איליו שהם לא מתאימים לטיפול או שיש סיכוי גבוה שהסד לא יהיה יעיל עבורם על מנת שלא ישקיעו סתם את כספם.

בסופו של דבר יש לסד יתרונות וחסרונות וכל אחד יחליט מה טוב עבורו.

אני אישית בחרתי בשני הפתרונות - הן CPAP והן סד דנטלי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/22/2012 18:14:41
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/22/2012 :  23:23:09  Show Profile  Send יצחק an AOL message
כיום אין כל השתתפות של קופת חולים ברכישת סד דנטלי.
לעניין המחירים עליך לבדוק

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  07:42:10  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
חייבים למצוא דרך להערכה מוקדמת אפילו בדיוק של 80 אחוז למי הסד יועיל ולמי לא.
עד אז הסיפור תקוע.
בסיפפ הקסם הוא האפשרות להתנסות שבוע שבועיים לפני רכישה.
אולי אפשר לבנות מודל של התקן זמני ובדיקת שינה פשוטה (אוקסימטר למשל) להערכת סיכויי הטיפול?
אולי אפשר לייקר את ההתקן אבל להתחייב בהחזר כספי למי שאין לו כלל שיפור (נגיד לפחות חצי הפסקות נשימה עם הטיפול ) ורוכש סיפפ לאחר שלא מרוצה ממהתקן הדנטאלי.
עוד רעיונות?????

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  09:52:28  Show Profile
קראתי באיזה מקום, שקיים התקן ראשוני לתקופת ניסיון מחומרים פשוטים ובעלות נמוכה.
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  11:32:12  Show Profile
אפנאי היקר,
אני מבין את הרצון שלך שלא לקחת סיכונים "וללכת על בטוח". אך האם אין פה איזו שהיא תמימות?!
אמור לי בבקשה. כאשר אדם פונה לניתוח. במסגרת ציבורית, או פרטית. מישהו יבטיח לו הצלחה? מישהו יתחייב מולו על משהו מעבר להבטחה לעשות ככל יכולתו.
לכן בסד דנטלי, כמו בכל התערבות אחרת, צריך האדם לשקול את שיקוליו, לעשות את החשבון שלו ולקחת, או לא לקחת את הסיכון.
הסד טומן בחובו תיקווה שבצידה סיכון. אגב כאן הסיכון הוא רק הפסד כספי. אני מכיר סיכונים רציניים הרבה יותר ...
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  19:46:50  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
מנחם
יש בדבריך מן הצדק
בהרבה מקרים די אם יובטח לי שלא יגרם שום נזק ואת זה אני מניח שרופא שיניים מנוסה יכול להבטיח.
לגבי הצלחה-במקרי נחירה בלבד ודנש קל כאשר סיפפ לא בא בחשבון מסיבות שונות אפשר לשקול התקן דנטלי.
הנזק העיקרי שעלול להגרם על ידי התקן דנטלי הוא שישמש עלה תאנה במקרים קשים וימנע את הטיפול בסיפפ .אפשר וצריך לוודא את הצלחת הטיפול על ידי בדיקת שינה עם ההתקן בהשוואה לבדיקה הדיאגנוסטית ללא ההתקן.נראה לי שאפשר לקבל בדיקה זו מקופת החולים .

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  20:55:48  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אפשר בהחלט לקבל מקופת החולים בדיקת שינה עם התקן דנטלי לבדיקת יעילותו

למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  21:47:32  Show Profile
יצחק
מפתיע מה שכתבת כי אפשרות זו מעולם לא הועלת ע״י רופאי השינה עימם התייעצתי.
מה שנאמר לי זה שהסיכויים להצליח הרבה פחות נמוכים מcpap וכן שאין שום השתתפות.
מנחם
אני טוען שכאשר משווים בין פתרון מוכח שיש השתתפות עד מאה אחוזים (כשיש ביטוח פרטי) ובין פתרון שסיכויי ההצלחה בו נמוכים וגם איכות הפתרון נמוכה וגם אין שום השתתפות, אזי הרבה אנשים לא יהיו מוכנים ללכת על הכיוון של הסד.

אני מניח שכל עוד המטופל ייאלץ לממן את מלוא המחיר של הסד כאשר סיכויי ההצלחה לא גבוהים ואיכות הטיפול לא גבוהה הרי כי מעטים ילכו לכיוון הזה.

זומר
אם הספקים היו גובים רק מחיר עלות במקרה של החזרת הסד אולי זה היה משחרר את התקיעה. 

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 06/23/2012 21:51:41
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  22:54:07  Show Profile  Send יצחק an AOL message
קופות החולים (לפחות מכבי) מאפשרות בדיקות שינה חוזרות אם יש שינוי כלשהו במצב, לרבות כתוצאה מטיפול.

אגב אסותא בתל אביב בעצמה עובדת עם רופא שיניים משלה שמייצר סדים דנטליים.

אפנאי מדוע אתה כותב שסיכויי ההצלחה נמוכים? - האם קראת מחקרים בנושא? על מה זה נסמך? על מעבדות שינה שמרוויחות ממכירת CPAPים?

סיכוי ההצלחה במקרים של דום שינה ברמה קלה עד בינונית, ולאחר בדיקת התאמה אצל רופא השיניים שמחליט אם מבנה הפה והלסת שלך מתאים לסד הם גבוהים, למיטב ידיעתי.

אני אישית סובל מהפסקות נשימה ברמה קשה לצערי ומשום כך משתמש רוב הזמן ב- CPAP, אולם כאמור גם בסד דנטלי.

שוב אני כותב החיסרון העיקרי הוא החיסרון של חוסר ההשתתפות הכספית ולכן על כל אחד לשקול את שיקוליו הוא.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/23/2012 22:55:02
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 06/23/2012 :  23:37:22  Show Profile
על סמך התייעצות עם רופאי שינה שנראו לי אמינים ולרוב אני מזהה חוסר אמינות.
אני גם לא חושב שכל האנשים במעבדות השינה רעים , אולי חלקם
הטענה הייתה שסיכויי ההצלחה עם סד נמוכים משמעותית מסיכויי ההצלחה עם cpap.

באופן אישי רציתי לנסות את הסד כי זה חוסך את ההתעסקות עם המפוחים והמסכות ויש גם את השיקול של הנסיעות.
לא התקרבתי לזה בגלל הריזיקה + סיכויי הצלחה נמוכים + איכות טיפולית נמוכה
עכשיו, אשמח לשמוע על נסיון של אנשים עם הסד.
כרגע יש לנו עדות אחת של יצחק מול ייעוץ של מומחי שינה ואני לא מזלזל באף אחד מהמכובדים

כמו כן אני מבין שאתה משתמש בזה רק לנסיעות - מדוע ?
האם בבית אתה משתמש בCPAP - מדוע ?

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 06/24/2012 11:33:52
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/24/2012 :  13:43:07  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אפנאי אתה רוצה ייעוץ אבל מסרב לשמוע!!!

העובדות הן ש- CPAP מהווה את הטיפול היעיל ביותר לטיפול בהפסקות נשימה בשינה - אין על כך ויכוח ומשום כך ברור שהוא המומלץ ביותר על ידי רופאי השינה לטיפול בבעיה והוא הטיפול המאושר להשתתפות על ידי קופות החולים.

עדיין אין זה אומר שבטיפול בסד דנטלי לסובלים מהפסקות נשימה ברמה קלה עד בינונית - "סיכויי ההצלחה נמוכים והאיכות הטיפולית נמוכה" ( אני רק מצטט אותך). נהפוך הוא אני חושב, על סמך מידע שקיבלתי וספרות רפואית שסיכויי הצלחת הטיפול טובים.

אנו בפורום מועדדים שימוש ב- CPAP וזהו נושא הפורום, עם זאת עדיין חשוב להיות מודעים לאלטרנטיבות.

למשל הורדה מסיבית במשקל. יש עדויות רבות גם בפורום כי הורדה מהותית במשקל לסובלים מעודף משקל הקלה או אף פתרה הבעיה.

גם סד דנטלי יכול להיות פיתרון בלעדי או משלים.

לצערינו יש לא מעט סובלים מהפסקות נשימה בשינה שאינם מסתגלים למכשיר. אנו מנסים בפורום לסייע בהסתגלות למשתמשים החדשים, אולם כידוע לכולנו הדבר לא קל ומצריך כח רצון.יש סטטיסטיקות שונות לאחוז ההסתגלות אני שמעתי על הערכות שונות הנעות בין 30% מסתגלים (הפסימי ביותר) ל- 70% (האופטימי ביותר).

ברור שלאלו שאינם מצליחים להסתגל ל- CPAP השימוש בסד דנטלי יכול להיות פיתרון.בודאי שהוא עדיף על אי טיפול כלשהו בבעיה. מנסיון אישי אני יכול להעיד כי ההסתגלות לסד הסנטלי קלה בהרבה.

אני אישית כמו שכתבתי סובל מהפסקות נשימה בדרגה קשה וגם הסתגלתי ל- CPAP ומשום כך השימוש העיקרי שלי הוא ב- CPAP. בנסיעות מחוץ לבית אני מוצא את השימוש בסד הסנטלי קל ונעים הרבה יותר ומשום כך אני משתמש בו.

ושוב אני כותב כל אחד צריך לעשות את שיקוליו הוא כולל השיקולים הכלכליים.

השיקולים הכלכליים נכונים גם לעולם ה- CPAP. למשל אנחנו מבוטחי מכבי יכולים היום לרכוש מכשיר "נחות יחסית" מהחברות שזכו במכרז או לקנות על חשבוננו מכשיר איכותי יותר. בודאי שיהיו כאלה שיעדיפו לרכוש מכשיר איכותי על חשבונם.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/24/2012 13:56:15
למעלה

n/a
deleted

272 הודעות

נכתב ב - 06/24/2012 :  14:11:34  Show Profile
סד דנטלי לא מתאים למי שסובל (או סבל בעבר מכאבים בפרקי הלסת . גם עדיף להתייעץ עם מומחה נוסף לסדים לפני שמחליטים.
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 06/24/2012 :  16:39:09  Show Profile
יצחק
אני מקשיב לך בקשב רב אבל עדיין העובדות הן פשוטות
- סיכויי ההצלחה של הפתרון נמוכים מאשר CPAP - יש למישהו נתונים מבוססים (כרגע יש לנו מידע מנסיין אחד בלבד) ?
- איכות הטיפול של הסד נמוכה מהאיכות של CPAP
- כל הריזיקה נופלת כיום על המטופל
- העניין ככל הנראה לא באמת תופס תאוצה (אולי רק מההיבט השיווקי של הכותבים בפורום)

למען הסר ספק - אני לא ממליץ לאף אחד מה לעשות ושכל אחד יעשה את הטוב בעיניו ובטח לא לפני שייתעץ עם המומחים הרפואיים בתחום.

ובנימה אופטימית - אם הקופות ו/או הביטוח הפרטי היו משתתפות בריזיקה אזי ככל הנראה שגם אני הייתי מנסה את הסד.

כמו שזומר טוען - הסיפור תקוע

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 06/24/2012 16:47:19
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/24/2012 :  18:48:57  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אפנאי,

אתה כנראה מאלה שלא מוותרים על המילה האחרונה.
הפעם אני מסכים איתך - סיכויי ההצלחה נמוכים משל ה- CPAP
אבל אין זה אומר שהם נמוכים כלל וכלל
זה לא פורום סד דנטלי אלא פורום CPAP (וגם בו לצערי מספר המשתתפים הקבועים נמדד על אצבעות כף יד אחת)
ולכן ברור שאין בו עדויות רבות על סד דנטלי
מר זומר הוא משתתף חשוב מאין כמותו בפורום ואנו מודים לו על כל יום שהוא מסייע בפורום אבל גם הוא גורם בעל אינטרס כלכלי וזו לא בושה.
אני יכול להרשות לעצמי לרכוש גם CPAP וגם סד דנטלי ולכן לקחתי את "הריזיקה"
כל אחד יפעל לפי שיקול דעתו ויכולותיו

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/24/2012 18:49:24
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/24/2012 :  19:49:52  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
ראשית תודה על המחמאות
שנית -בבקשה להגדיר מה זו הצלחה!
שלישית -אם היה ביזנס אמיתי בסדים דנטאלים הייתי משתתף בחגיגה וגם מרויח כמה פרוטות.
רביעית-אני מוכן לבצע בהתנדבות כמה בדיקות שינה ביתיות מוזלות מאד (פיענוח חינם על ידי אישית -בלי עלות רופא ,רק עלות הטכנאי שנוסע הביתה -כ200 שקל) למי שרוצה להשוות טיפול בסיפפ בהשוואה להתקן דנטאלי ולפרסם תוצאות כאן.המעבדה שלי באשדוד אז באזור תל אביב עד אשקלון בבקשה-לא בערד ולא בנהריה.
חמישית- לצערנו רוב המטופלים הם מבוגרים עם שיניים חלשות ואולי עם גשרים והשתלות בפה.התקן דנטאלי הרבה פעמים לא מתאים להם כי הוא מסתמך על לחץ מכני מתמיד על השיניים-ירון-תקן אותי אם אני טועה.לנסיעה קצרה לחו"ל -סבאבה.לשימוש כרוני אולי יצאו לכם השיניים מהמקום.מי יודע? מי יקח את האחריות?
בקיצור-הטיפול הכי בריא לדנש זה הפחתת משקל ואחריו סיפפ.

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/24/2012 :  19:59:09  Show Profile  Send יצחק an AOL message
בקיצור - הכי טוב לעשות דיאטה

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/24/2012 19:59:37
למעלה

אפנאי