בתשובה לשאלתך כן! ה S9 הוא מכשיר מעולה בליגה אחרת מכל מכשיר CPAP שאני מכיר ה RESPIRONICS שנחשב המתחרה שלו גם לא מגיע לקרסוליו חבל שמכבי לא משתתפת יותר בתשלום עבור המכשיר הנ"ל ובכך מונעת טיפול הולם עבור הסובלים מ דנ"ש
quote:Originally posted by rubin37
לא אתה, אלא ההחלטה של amihayf שיכול לקנות חבילה סבירה במחיר עד 2339 ש"ח ובחר להשקיע פי 3 בערך.
זו שאלה קשה אנחנו קנינו S9 כשהיה הסדר ספקים חיצוניים ... לא ברור מה היינו קונים היום ? אני מניח שאם אין שום החזר ממכבי על רכישת S9 אז רובנו היינו קונים מכשיר אחר. זה לא פי שלוש זה 7,500 שקלים לעומת השתתפות שאני מניח עומדת על 1,000 שקלים. בסוף היום מדובר במפוח שדוחף אויר :) אם אתה סובל מהפרעה חסימתית קלה אז כנראה שתוכל להסתדר עם מכשירים מהדרג השני ... דה וילביס - נניח שמדובר בדרג ב'- אם להאמין לאתר cpap.com - הוא אחד המכשירים הכי פופולרייים בארה״ב אגב - לא בטוח שרספירוניקס כל כך נחות - אני הייתי מעדן את האמירה.
אני מניח שלחברות הביטוח ולקופות החולים השפעה מאוד חזקה על השוק. או במילים אחרות, מדובר בשוק מאוד לא משוכלל ורק כאשר הקופות ישנו את השיטה המגבילה לספקים לכיוון של השתתפות עצמית תוך שהן נמנעות מלאמץ ספקים נוכל לראות דרוג אמיתי.
יצחק - כולם מסכימים לדעה שלך. השאלה של יחיאל היא אחרת ועוסקת בעלות מול תועלת.
מה היה אילו היום היינו צריכים לקנות לפי ההסדר החדש. אני טוען שחלקנו היו מסתפקים במכשירי דרג ב' של מכבי.
לגבי מה שכתבת זה נכון. הרי לא בכל מכשיר או מוצר אנו קונים את הטוב ביותר. הרי לא כולנו נוהגים במרצדס או BMW למשל. עם זאת במוצר רפואי הייתי מעונין לקבל את הטוב ביותר. למרות זאת ואני רוצה להדגיש זאת, אין הדבר אומר שהמכשירים במכרז של מכבי אינם עושים את העבודה. ברור שהם עושים!
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי