| מחבר |
נושא  |
|
|
ענתר
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 20:44:27
|
היום אני סוגרת שבוע עם החבר החדש למיטה. יש לי מכשיר ששמים בנחיריים.
כבר שנים רבות שיש לי נדודי שינה וגם דום נשימה. המכשיר ממש לא עוזר להירדמות. גם לשינה אין הוא עוזר. התחושה היא של חוסר אוויר. אין את התחושה הטובה שמבטיחים בעקבות שינה עם המכשיר.
אתמול בלילה אחרי התפתלות במיטה של שעה, זרקתי את המכשיר וישנתי את הלילה הכי טוב שלי בשבוע האחרון.
תחושת החנק היא לא רק בנשיפה, את זה הבנתי, ומנסה להתרגל אליה, תחושת חוסר האוויר היא גם בשאיפה.
האם משהו מכם מכיר את התחושה הזו?
|
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 21:41:37
|
ברוכה הבאה למועדון... כל מה שכתבת אמת לאמיתה. אותה תחושה אצלי, אבל מתרגלים בסוף כשלא "נלחמים" במכשיר.
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 21:54:31
|
שלום ענתר וברוכה הבאה לפורום שלנו:
הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.
למיטב ידיעתי, הוא גם הטיפול המקובל העיקרי בעולם לבעיה זו.
ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו. תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עלייך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
אני יכול לתת לך כמה עיצות:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.
3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאספי אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגלי למכשיר תראי איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.
בהצלחה ואת מוזמנת לשאול ולעדכן
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 04/23/2012 21:54:55 |
 |
|
|
איתן-כללית הנדסה רפואית
חבר חדש

60 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 23:10:20
|
שלום לך ענתר, מה שאבי ויצחק אמרו כל מילה בסלע, אני מבקש רק לסייג שהיות ויש לך נדודי שינה המצב שונה בגישה ובטיפול (אגב אינסומניה-נדודי שינה הטיפול לא בסל הבריאות)ויש רופאי שינה שמבינים מעט ונותנים "עזרה ראשונה" בהגיינת שינה וכו...וזה עוזר, אך יש בעלי מקצוע שממש תחום התעסקותם\התמחותם היא בנדודי שינה בלבד (זו תורה שלמה)והם הם אלו שיוכלו לסגור לך את המעגל,קחי בחשבון לא ללכת עם "הראש בקיר" כמו כל מסתגל רגיל שלמעשה "הזמן עושה את שלו" ולבסוף זה מסתדר,לאינסומנים זה אחרת היות וזה יכול (רוב המקרים)להיות על רקע נפשי-נדודי השינה ואז כתוצאה מטיפול לא נכון מפתחים סוג של אנטגוניזם למושג שינה,מיטה,לילה, cpap ואז ישנים רק ש"שנשפכים" כשלא יכולים עוד כתוצאה של מחסור חמור בשינה (כי רוב הזמן בוזבז על נסיון להרדם ולשוא). כל מה שכתבתי כאן מתיחס עם באמת רופא שינה קבע מבדיקת שינה ותחקור מעמיק על הרגלי השינה, שיש לך אינסומניה כי מדבריך (להפתל במיטה שעה) לא בקטגוריה של אנסומניה,יש קרטריונים מסויימים שעפ"י קובעים. מאחל לך הצלחה וחג-עצמאות שמח (ולא לאכול הרבה סטייקים כי גם מזה קשה להרדם...),איתן. |
 |
|
|
ענתר
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 23:10:50
|
תודה על התשובה המסודרת
את הבדיקה עשיתי ומאחר ואני במכבי עשיתי באסותה וקבלתי מכשיר לשבועיים.
עברתי על הרבה עצים אצלכם, לפני שהעזתי לכתוב
לא מצאתי עץ שמסביר בעברית את ההבדלים בין המסכות השונות
אם הבנתי נכון, מאחר ואני במכבי, אני יכולה לרכוש רק את המכשיר שלהם בהשתתפות עצמית קטנה יחסית. האם ההבדלים בין המכשירים כל כך משמעותיים ששוה לוותר על ההנחה?
ואיך מצליחים להירדם? יש כאן משהו שגם יש לו נידודי שינה מעבר לדום נשימה?
האם משהו עשה פעם מחקר, כמה מאלו שקנו את המכשיר אכן משתמשים בו?
ושוב
תודה על התשובות |
 |
|
|
ענתר
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 23:20:45
|
סליחה, אני לא מצליחה לשרשר לאדם המתאים אני רוצה לענות לאיתן. התשובה הקודמת הייתה ליצחק
את הדום נשימה בדקוה לי לא את נדודי השינה. למרות שאמרתי לטכנאית שינה שיש לי נדודי שינה. מאז הצבא, ויחד עם הלידות, השינה שלי נדפקה. אני לא מליחה ללכת לישון ליפני 2 בבוקר, ולפעמים זה עובר ל 3 ו 4. רק אז אני מרגישה עייפה כדי ללכת למיטה. גם אז לוקח לי זמן להירדם. את המכשיר אתמול זרקתי לאחר שעה של התפטלות במיטה. אינני יודעת מהם הקריטריונים, ואינני יודעת מה ההגדרה הנכונה, יודעת רק מה משפיע עלי או לא.
שאלה: אם באחד הלילות הצלחתי לישון 5 שעות עם המכשיר, לא הייתי צריכה לקום עם תחושה של עירנות? להתעורר בתחושה טובה?
איך מצליחים להתרגל למכשיר?
משהו עוד זוכר? |
 |
|
|
איתן-כללית הנדסה רפואית
חבר חדש

60 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2012 : 23:41:49
|
ענתר יקירה, אני לא רוצה להישמע "מנפנף" חלילה רק אני חושב שהענין שלך הוא לא לפורום אלה לרופא טוב ,סבלני ומנוסה במעבדת שינה כיון שיש לך צורך במקצוען שאמור לפתור בעיה של שנים ובמקביל להכניס אלמנט חדש,לא פשוט אך אפשרי,מקוה שתמצאי באסותה פתרון כזה(בטח יצחק מגחך....) פה להבנתי זה פורום למשתמשי cpap לבעיות לא מסוגך ולכן כשזהיתי שאת משהו אחר (מיוחדת במינה) ניסיתי לכוון וליעץ לך ללכת לאיש מקצוע מוסמך. בכל אופן אני בניגוד אליך יקירתי,מת מעיפות ופורש,מחר עוד יום לפני. שוב,לילה טוב ובהצלחה לך ולכולם. איתן. |
 |
|
|
biohazard
חבר חדש

86 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2012 : 09:14:34
|
היה לי בדיוק אותו דבר, וזה נפתר. 1. לגבי הנשיפה, במכשיר הראשון שהיה לי הרגשתי התנגדות גדולה בנשיפה, וזו אחת הסיבות שהחלפתי מכשיר. במכשיר הנוכחי שלי (Weimann) אין לי בעייה כזו. מכיוון שאת במכבי את יכולה לבקש את המכשיר. 2. כשהמכשיר מתחיל לעבוד הוא מוגדר כך שאת לא ישנה. מצב העבודה בדקות הראשונות שונה משאר הזמן (RAMP). אפשר לקצר את הזמן הזה. 3. היה לי תגובה כזאת של חוסר אוויר במסכה מסוימת, מין תגובת פאניקה. משום מה זה הסתדר לבד (כנראה התרגלתי). בכל מקרה אפשר להחליף מסיכה (לא יכולתי לסבול את הנחירונים). מקווה שעזרתי. |
מכשיר: Weinmann SOMNObalance מסיכה: Weinmann Joyce מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic |
 |
|
|
n/a
deleted

272 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2012 : 12:12:17
|
| לגבי נדודי שינה חשוב להתייעץ לפחות עם רופא משפחה. לא כל כדור שינה מתאים לדנ"ש. אני משתמשת בזודורם אבל אולי לך יתאים משהו אחר. אותי הפנו לצורך זה לרופאת ריאות. בהצלחה |
 |
|
|
רותי_כ
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2012 : 22:32:21
|
אני מכירה את המכשיר הזה, זה די קישקוש לי לא עזר בכל מקרה. אני לא יודעת מה הסיבה בגללה החלטת להיעזר במכשיר אבל אם מדובר בהפרעת שינה קלה, משהו זמני כזה אני ממליצה לך אולי להיעזר בכדור שינה לא ממכר. אני מכירה את טונייט והוא עזר לי מאוד באותה תקופה, לקחתי אותו למספר ימים בודדים. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/25/2012 : 22:44:32
|
לפני שכולם זורקים לה המלצות היה טוב אם ענתר הייתה מפרטת את תוצאות בדיקת מעבדת השינה שלה
אם היא סובלת מהפסקות נשימה בשינה ברמת חומרה בינונית ומעלה בודאי שהיא זקוקה ל- CPAP
אם יש בנוסף בעיית נדודי שינה ניתן לחשוב על טיפול תרופתי בייעוץ רפואי |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
| |
נושא  |
|