| מחבר |
נושא  |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/24/2012 : 23:11:55
|
מאפשר עירבוב של חמצן בזרם האוויר שמגיע ממכשיר ה- CPAP (למי שנדרש ריכוז חמצן גבוה יותר באוויר שהוא נושם) |
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
4321
חבר חדש מהשקית
15 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2012 : 07:36:24
|
אל אף שאיני רוצה להשתתף בפורום, בגלל איך שהוא מתנהל. אני מכיר את החלק הזה. היה כזה לבת זוגיתי ז"ל כזה, זה מתחבר למסכה ולצינור חמצן . תוספת חמצן למי שצריך. א |
נערך על ידי - 4321 בתאריך 03/25/2012 07:37:16 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2012 : 10:48:02
|
רוב הסובלים מבעיות הפסקות נשימה חסימתיות גרידא
לא זקוקים להתקן הזה |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2012 : 17:51:11
|
| ממה שאני מבין זה רק מחבר וצריך גם מתקן נוסף שיספק את החמצן ? |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2012 : 19:00:11
|
ברור שצריך.... היה עדיף לחקור חיבור אוקסימטר ל- S9 ולא צנרת להזרמת חמצן לזרם האוויר של ה- CPAP 
|
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2012 : 20:15:45
|
אביזר המיועד לחיבור צינורית ממחולל חמצן לערבוב בזרם האויר של הסיפפ.ברוב המסכות יש פיה אחת או שתיים למטרה זו אבל זה אומר למשוך את צינורית החמצן לכל אורך הצינור עד למסכה.עם האביזר הזה -ששמים אותו במוצא המדחס ואליו מחברים חמצן. מיועד במיוחד למטופלי ביפאפ . חמצן זה בהתווית רופא. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2012 : 23:14:13
|
אתה הורג אותי 
צריך מתאם של RESMED לחבר את האוקסימטר ל- S9 (רישום הנתונים על ה- SD, הצגת הנתונים ב- ResScan) אבל שוב, מה לנו ולאוקסימטר בשלב מוקדם שכזה ??
אנחנו חיים כרגע על ה- AHI... ניתן לזמן לעשות את שלו ולמכשיר להשפיע את השפעתו... בעוד מספר חודשים זה יכול להיות מעניין לראות את רמת ריווי החמצן בדם (מינ'/מקסימום) ולוודא שאכן הגוף שלנו לאורך כל הלילה נמצא בריווי חמצן מיטבי ולא יורד מתחת לרמות ה- 80% כמו שהיה לפחות אצלי בבדיקה שהובילה אותי לחבור לחבורה הנפלאה שפה... |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/26/2012 : 21:51:16
|
תעיין בעצים על זה. גם אני פתחתי בעבר
מתברר שיש לא מעט אנשים שלמרותה השימוש "המוצלח" ב CPAP (המכשיר מראה הפסקות נשימה מינימליות)
עדיין סובלים מעייפות |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/27/2012 : 07:09:22
|
עייפות יכולה לנבוע מהרבה סיבות בלוטת התריס ויטמין בי 12 חסר תנועות רגל מחזוריות בשינה אנמיה אי ספיקת לב שינה לא מספיקה -בגלל כתיבת יתר בפורומים......... אם העייפות רק משתפרת כדאי בדיקת שינה תוך כדי השימוש בסיפפ וחייבים לבדוק נשימה ותנועות רגל תוך כדי. לא מכשיר PAT -שאין לו תנועות נשימה ולא תנועות רגל. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/27/2012 : 14:27:11
|
יש עוד בערך 100 סיבות נוספות לעייפות מעבר למה שזומר כתב
בדיקה במעבדת שינה לא תמיד עולה על כל הנושאים
חשוב בכל מקרה לבצע בדיקה במעבדת שינה עם cpap בכדי לבחון יעילות הטיפול ולנטר את גלי המוח הזמן השינה (דבר שלא נעשה בבדיקה ביתית)
הנושא לא פשוט כלל וכלל |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/28/2012 : 00:45:02
|
יצחק -טעות בידך אין בעיה לנטר גלי מח בבדיקה ביתית ואני עושה את זה כשצריך. חוץ מזה -אין הרבה משמעות לניטור זה להערכת הסיבות לעייפות אלא רק לוודא שאכן היתה שינה.למצוא סיבות לעיפות בדרך כלל מנסים לשלול בעיות נשימה,תנועתיות גוף ותנועות רגליים מחזוריות. האיאיגי הוא לא קליני ואין מטרתו למצוא אפילפסיה למשל אלא רק לוודא שינה . הפרעות אחרות בודקים בבדיקות דם או בניסיונות תרופתיים או בראיון רפואי (דיכאון למשל). בדיקה עם סיפפ שלא נותן שיפור מלא בא להעריך אם אין הפרעות נשימה שהסיפפ לא מטפל בהן ואם הלחץ נכון.לעיתים מתגלות תחת הסיפפ הפרעות אחרות-לרוב תנועתיות מופרזת. בדיקה ביתית לעיתים יותר משקפת את המצב האמיתי של הנבדק במיוחד במקרים של קשיי הרדמות ויקיצות מרובות.במעבדה הסיטואציה הזרה מקשה על כך לפעמים. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/28/2012 : 09:23:02
|
זומר היקר,
אני עשיתי שתי בדיקות ביתיות (פרטיות) עם ניטור גלי מוח כך שאני בודאי ער לנושא
עם זאת במעבדת אסותא לא מאפשרים בדיקה ביתית כאמור
בדיקת גלי המוח חשובה מאד לבדיקת איכות השינה.
המצאות גלי אלפא במהלך השינה בתדירות מסויימת מעידה על איכות השינה (לא קשור לאפילפסיה)
זה לא קשור בכלל לדום נשימה בשינה , לתנועות רגליים מחזוריות ולשאר ירקות שאתה מתמחה בהם |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/30/2012 : 21:45:26
|
נו אז יש קצת אלפא-דלתא סליפ -ביג דיל. אז מה מה תעשה עם זה אני מאמין למי שאומר שהוא עייף ושנתו גרועה לא צריך איאיגי בשביל זה אני דיברתי על הסיבות לעייפות ולרוב זה נשימה או רגליים לגבי ירקות אני לא כל כך מומחה אבל תרשימי שינה עם ובלי איאיגי ראיתי כבר בחיים-יותר משניים,יותר מאלפיים ,אולי יותר מעשרים אלף. לא סתם לא מאפשרים בדיקה כזו כי אין לה הרבה משמעות טיפולית. מחקרית כן אבל לא טיפולית. אלפא באיאיגי של מבוגרים יכול לבא מהרבה סיבות-תרופות שלוקחים, כאבים ראומטיים,בעיות עיכול ,וכל מה שמעורר קצת-אולי אפילו קפאין. עצם החיבורים למיכשור הבדיקה יכול לגרום לכך. במחקר רציני למשל מקצים שני לילות ראשונים להסתגלות לבדיקה ורק אז מתחילים את הבדיקה המחקרית. בדיקה עם איאיגי היא אכן מקיפה יותר אך מציקה יותר ולא ברור אם היא נותנת בסופו של דבר תמונה יותר טובה על הסיבות לעייפות.
חג שמח ורענן לכולם. |
 |
|
| |
נושא  |
|