זומר תודה. אכן עשיתי השוואה ולאחר מספר רב של נסיונות לילות עם סיפאפ ובלי, ולאחר התלבטויות: אני בינתיים ממשיך לישון עם המכשיר.
ההבדל היחיד הברור הינו התעוררות לשירותים שקורית לי קבוע ללא סיפאפ ולא קורית בכלל בשינה עם סיפאפ. מעבר לכך אין הבדל ממש ברור, אבל ההרגשה שלי יותר טובה בשינה עם המכשיר.
כשארד במשקל בעוד 10 ק"ג אנסה שוב.
מעניין
גם אני לאחרונה לאחר הורדה של כ-20 ק"ג במשקל וממשיך לרדת, אני חווה שינה יותר עמוקה עם המכשיר מאשר בלעדיו (משתמש במכשיר כ-5 שנים).
בשלב זה ממשיך למרות שקרוב לודאי שאיני זקוק לו יותר
בעקבות חופשה של מעל 3 שבועות בחו"ל החלטתי לצאת לחופשה ללא מכשיר הסיפאפ. למרות שישנתי טוב יותר עם המכשיר החלטתי שהגיע הזמן להגמל ממנו (כמו שגומלים תינוק/ילד ממוצץ :)) לאחר שירדתי במשקל כ-25 ק"ג
כמובן שבלילה הראשון השינה הייתה מאוד לא טובה עם הרבה התעוררויות אבל הלילה השני עבר כמעט באופן חלק ובלילה השלישי חזרתי לישון באופן רגיל.
נהגתי שעות רבות במהלך החופשה ללא כל תופעה של עייפות ו/או ניכור. הנני ער ונמרץ במהלך כל שעות היום.
המסקנה, נדרש תהליך גמילה של מספר ימים בהפסקת שימוש במכשיר ה-CPAP עד שחוזרים לישון באופן איכותי ללא המכשיר.
מעניין בודאי שיש אפקט של התרגלות ולכן יתכן שנדרשת גם גמילה מהמכשיר. בתהליך ההרדמות יש ענין גדול של רכישת הרגלים ורוטינות.לעיתים זה ממש טכס. נושא למחקר. יש מישהו שרוצה לעשות עבודת מסטר בנושא?????????במדעי ההתנהגות-אשמח לעזור. הנושא: תהליכי גמילה מסיפפ לאחר ריפוי מדום נשימה