| מחבר |
נושא  |
|
|
nak
חבר חדש מהשקית
16 הודעות |
נכתב ב - 01/22/2012 : 17:25:48
|
שלום, לאחר כ-12 שנה מאז הבדיקה המעבדתית, אני מעוניין לבצע בדיקה. האם בדיקה ביתית מספקת או שעדיף "לסבול" במעבדת שינה? איזה ציוד או בדיקות לדרוש מנותן שרותי בדיקה ביתית? משתמש ב- CPAP לחץ כ-12. |
נערך על ידי - nak ב 01/22/2012 17:26:36 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/22/2012 : 18:45:52
|
בדיקת שינה ביתית נותנת בדרך כלל פחות ערוצי מידע מבדיקה במעבדת שינה. בעיקר מדובר בבדיקת גלי מוח שלא מנוטרים בבדיקה ביתית עם זאת לבדיקה ביתית יש גם יתרונות כי אתה נהנה מ"הנוחות הביתית" ויש יותר סיכוי כי הבדיקה תשקף לילה רגיל.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/25/2012 11:35:55 |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 01/22/2012 : 20:17:03
|
nak:
אפשר לשאול למה אתה רוצה בדיקה ? אולי זה יעזור להבין אם בדיקה ביתית מספיקה.
בנוסף, איזה מכשיר CPAP יש לך ? אני שואל כי חלק מהמכשירים מכילים הרבה מידע, חלק מעט וחלק כמעט כלום
|
 |
|
|
nak
חבר חדש מהשקית
16 הודעות |
נכתב ב - 01/22/2012 : 20:23:32
|
עברו 12 שנה . העליתי משקל , ובמשך השנים הגדלתי לחץ ביזמתי מ-8 עד ל-12. מרגיש קצת יקיצות ב-11.
מכשיר RESPIRONIX ARIA LX ישן , לחץ קבוע , שמעולם לא היה אפשר לפרוק ממנו מידע בבית, אלא רק אצל הספק, כך נאמר לי (יש כרטיס "חכם".... ומחבר RS232.יש גם שני לחצני דפדוף בתפריט.) |
נערך על ידי - nak בתאריך 01/22/2012 20:26:28 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/22/2012 : 22:01:03
|
אחרי 12 שנה לעניות דעתי לא יזיק לעשות בדיקת שינה
אם המכשיר אכן ישן מאד רצוי לבדוק גם אותו ולודא שהוא מתפקד כשורה ולעשות קריאת נתונים |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 01/22/2012 : 23:43:30
|
ללא קשר לכן/לא בדיקה, נראה שכדאי לך להחליף למכשיר של לחץ משתנה.
הסיבה היא שהמכשירים היקרים יותר בודקים בצורה מתמשכת כמה פרמטרים ומשנים את הלחץ ללחץ המינימלי שעדיין עושה את העבודה (=מתגבר על דום הנשימה)
"על הדרך" תקבל עושר של נתונים שבעל מקצוע יוכל לנתח. אני בטוח שבעל המקצוע יוכל להגיד גם אם יש צורך במעבדת שינה או לא (והניחוש שלי שלא).
מה שקנה אותי זה שה- resmed s9 שלי יודע להבחין בדום נשימה מרכזי ולא לדחוף אוויר - נראה לי שמיים וארץ לעומת מכשיר לחץ קבוע... |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/23/2012 : 11:06:39
|
ג'ון יש רבים הטוענים כי מכשיר בלחץ קבוע יעיל יותר לטיפול בהפסקות נשימה בשינה ממכשיר בלחץ משתנה
היו על כך לא מעט דיונים וויכוחים בפורום.
יש כאן גם גולש ותיק בשם יעקב זומר, שהינו טכנאי ראשי (למיטב ידיעתי) במעבדת שינה ומראשוני ומומחי ה- CPAP בארץ הממליץ בדר"כ על מכשיר בלחץ קבוע. לטענתו לחץ קבוע המותאם אישית למטופל , מונע מראש את החסימות בדרכי הנשימה העליונות בעוד ששימוש בלחץ אוטומטי רק מגיב אליהם (לפעמים באיחור קטן).
בכל אופן לא הייתי ממליץ בהכרח על מכשיר בלחץ אוטומטי לאדם שהתרגל למכשיר בלחץ קבוע ומרוצה ממנו.
אני אישית למען הגילוי הנאות משתמש במכשיר אוטומטי וזאת לאחר שהתנסיתי לא מעט לילות גם בלחץ קבוע והרגשתי נוחות רבה יותר באוטומטי. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/23/2012 11:07:20 |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 01/23/2012 : 14:00:38
|
עם מכשיר אוטומטי מושאל אפשר לתת למכשיר לחפש את הלחץ הנכון כמה ימים, להקליט את הנתונים ואז ללכת לאדם הבקיא והוא יכול להמליץ על מה שצריך (קרי מעבדת שינה או מכשיר חדש או שינוי פרמטר במכשיר הקיים)
נראה מושלם...
וליצחק: כרגיל תודה גדולה !
|
 |
|
|
עדינה
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 01/23/2012 : 16:32:42
|
שלום, ידע אישי: הבדיקה הביתית הכי נפוצה עכשיו היא הWatchpat שלא מבדילה בין הפסקות נשימה חסימתיות למרכזיות וגם לא רושמת תנועות רגליים מחזוריות בשינה. הבדיקה לא מוצלחת להערכה של הנשימה עם CPAP. יש בדיקות ביתיות אחרות שכן מבדילות בין סוגי הפסקות הנשימה. מקווה שעזרתי. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
nak
חבר חדש מהשקית
16 הודעות |
נכתב ב - 01/24/2012 : 22:01:30
|
ראשית, תודה לכל המשיבים והמשיבות. מוכרח לציין שהפורום מרשים בידענות הן של המשתתפים והן של מנהל הפורום .
לגופו של עניין- נראה לי שעדיפה בדיקה ממוכשרת ביתית על פני שאילת מכשיר CPAP אוטומטי. הראשון יתן יותר מידע, וממילא יכוסה בט.17 של מאוחדת .לעומת זאת, ההשאלה של אוטומטי מותנית בקשר עם ספק ציוד, הלא כך? ואיני רוצה מחוייבות לפי שעה.למרות ,שהכוונה כן לרכוש בהמשך.
לגבי אי-יכולת בדיקה ביתית לזהות הפסקות מרכזיות - האם זה וודאי , או שתלוי במיכשור שמסופק הביתה? שוב , תודה . |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 01/25/2012 : 09:00:01
|
שלום, הבדיקה היותר מקיפה מבוצעת במעבדת שינה. לפי דעתי כל יתר האפשרויות פחות טובות. אחרי 12 שנה, אין לי ספק שכדאי לבצע בדיקה מחדש. עצתי לך: פנה לרופא שלך (אאג או משפחה) ובקש הפניה לבדיקה במעבדה. לתושבי הדרום אני ממליץ (מניסיון אישי) על מילניום.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 01/25/2012 09:04:43 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/25/2012 : 11:37:39
|
קריאת נתונים ממכשיר CPAP אוטומטי בודאי שאינה שקולה לבדיקה שינה (הן ביתית והן במעבדה) קריאת נתונים ממכשיר CPAP יכולה להעיד על יעילותו של הטיפול במכשיר (וגם זאת ברמה חלקית ופחותה מבדיקת שינה מלאה במעבדה עם מכשיר CPAP).
אכן גם אני ממליץ שוב על בדיקה במעבדת שינה |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 01/25/2012 : 12:29:10
|
ביצעתי בדיקה ביתית באמצעות Watchpat שניתן לי ע"י מעבדת השינה של אסותא לאחר פיענוח הותצאות הומלץ לי על מכשיר CPAP.
היום הייתי בהדרכה וקיבלתי מכשיר אוט' בהשאלה לשם בדיקת לחצים וכיוב'.... האם נכון לדרוש בדיקת שינה במעבדה ולא להסתמך על ה- Watchpat בשביל להכנס למסלול הזה ??
תודה מראש |
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/25/2012 : 20:38:37
|
בדיקת שינה ביתית יעילה מספיק לאבחון הפסקות נשימה בשינה
אם זה מה שהומלץ לך על ידי רופא המעבדה שפענח הבדיקה אכן כדאי לך להתחיל בטיפול
נשמח אם תיתן פירוט יותר גדול על תוצאות הבדיקה כולל רמת החומרה |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 01/26/2012 : 00:01:42
|
תוצאות הבדיקה: AHI=31 115 ירידות ברמת ריווי החמצן מרמה של 98% למינימום של 76% אחוז הזמן בו ריווי חמצן מתחת ל- 90% = 6% REM=35 (אין לי מושג מה זה) SWS=25.7 (כנ"ל)
זהו אני חושב...
|
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/26/2012 : 11:07:41
|
| טל, עדיף שתמשיך את הנושא האישי שלך בפוסט שפתחת ולא כאן על מנת שיהיה סדר בפורום ואנשים יוכלו בעתיד להנות מהתשובות והמידע |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 01/29/2012 : 01:29:50
|
אם יש ספק אז אין ספק הרופא שפגשת צריך להסביר לך את תוצאות הבדיקה ולדון באפשרויות הטיפול. אם יש לך ספקות -הוא הכתובת -שמו וחתימתו לוקחים אחריות על הטיפול שלך. מה- אתה רוצה לומר שלא פגשת רופא או שלא היתה חתימה על המכתב??? מה - לא קיבלת הסבר ?לא שאלת את השאלות ואתה רוצה לשאול אותן פה בפורום??????? לא יכול להיות!!!
צחוק מר בצד לפחות שתקבל מכשיר בדיקה ללילה נוסף תוך כדי השימוש בסיפפ ותוכל להשוות את שתי הבדיקות ולראות את הגרפים של החמצן בדם בשני הלילות באופן השוואתי וכך תראה באופן אובייקטיבי בעצמך אם יש שיפור משמעותי.
מה -לא קיבלת גרפים ??????מוזר |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|