שלום לחברי הפורם. ברצוני לספר על נסיונותי לבחירת מסכה, בתקווה שזה יוסיף למשתמשים חדשים. בדקתי 3 מכונות, ועם כל מכונה קיבלתי מסכה לבדיקה. קראתי בפורום שכדאי קודם לבחור מסכה ורק א"כ מכונה, אך נתקלתי בחוסר ענין מצד נציגי החברות לתת מסכות לבדיקה בלי מכונות - אולי אנשים אחרים יותר טובים ממני בזה... כמובן שמדובר רק ברשמים הסוביקטבים שלי.
המסכה הראשונה היתה מסכת אף Joyce שקיבלתי מהטכנאי במעבדת השינה של שערי צדק. לא הצלחתי להגיע לאיזון בין רפוי-מידי (שגרם לנזילות אוויר) להדוק מידי (שגרם לכאב מלחץ באזור שבין האף לשפה העליונה). *אבל* אולי זה כי ניסיתי לישון בלי כרית בכלל (היום אני ישן עם מגבת מקופלת ככרית).
המסכה השניה היתה מסכת הנחיריים Swift FX שהייתה נוחה למדי, אבל גרמה לי כאבים בחלק התחתון של האף... הכאבים הוקלו כשבניתי מתקן להחזיק את הצינור מעל הראש אבל עדיין הציקו.
המסכה השלישית היתה מסכת הנחיריים Optilife של רספיוניקס. המסכה היתה הרבה יותר נוחה מאשר ניחשתי לפי איך שהיא נראית, אבל גם המסכה הזאת גרמה לי לכאבים באף וויתרתי עליה. הערה חשובה: למי שיש בעיה של שינה עם פה פתוח (לי אין) מומלץ בחום לנסות את המסכה הזאת כיוון שיש לה רצועת סנטר. החסרון העיקרי של מסכה זו היא שאין מפרק מסתובב בחיבור הצינור למסכה.
עם המסכה הרביעית אני ישן כבר כחודש וזה סיפור אהבה (-: זו מסכת אף ComfortClasic של רספיוניקס. החסרון היחיד של מסכה זו הוא שמעט מסורבל ללבוש אותה, אבל זה משני.
התמקחתי מעט עם החברה בקנית המכונה וקיבלתי שתי מסכות (השניה Swift FX) מתוך מחשבה שבקיץ אולי יהיה נוח יותר לישון אם מסכת נחריים.
כל ההבדלים להלן הם מהנסיון המוגבל (4 מסכות) שלי...
ההבדל העיקרי שבמסכת נחירונים אין לאויר לאן לברוח אלא להכנס לאף. אני מניח שזה גם יתרון (כי אין נזילות אלא אם אתה זז ממש הרבה בשינה) וגם חסרון (כי יש הפרש לחצים בין פנים האף לחלק החיצוני שלו).
הבדל נוסף: מסכת הנחירונים נוגעת בנחירים (שזה חלק עדין אצל הרבה אנשים) ומסכת אף לא. *אבל* מסכת האף שמה את כל האף ב"אמבט אדים" (=מיני סאונה) שיכול לגרום לגירודים בעיקר בקיץ.
עוד הבדל: למסכה האפית רצועה אופקית מתחת לאוזנים. כאשר הראש עולה ויורד (בגלל גובה כרית שונה או תנוחת שינה שונה), הצועה נמתחת או מתרפה וזה מקשה על האטימה המושלמת (או שלוחץ מידי...)
המסקנה (כרגיל): תנסה ותראה - אבל קח בחשבון שלוקח לפחות שבועיים להתרגל ולדעת מה הכי נוח בשבילך.
נערך על ידי - johndewey בתאריך 01/15/2012 08:53:08