מעבדת השינה תספק לך לבטח מכתב כתוב באנגלית, על נייר רישמי שאתה זקוק למסיכה. בארה"ב, כמו בארה"ב, מתייחסים לזה כאל תרופה ומונעים בכך סדרה של תביעות משפטיות אפשריות. מדוע לא לבקש אותם לשלוח לך ישירות לארץ?
אכן כך עשיתי אך באי מייל. מה שהם (CPAP.COM) מבקשים זה מירשם שיכול להיות גם בעברית ויכיל לכל הפחות את המילה CPAP פעם אחת אך עלי לתרגם אותו לאנגלית כאשר התירגום יהיה על גבי המירשם בעברית ויכיל את פרטי הקשר של הרופא, לסרוק ולהעביר אליהם במייל או לחלופין לבקש מהרופא הצהרה באנגלית שאני משתמש ב CPAP או שימלא טופס סטנדרטי שלהם (קובץ PDF) שזה כנראה מה שאעשה ואעביר אליו רק מקווה שרופא המשפחה לא יתנגד לעשות זאת מאי אלו סיבותיו (שלא יגיד לי שאסור לו לכתוב הצהרה באנגלית או שאסור לו למלא טופס שהוא לא על נייר של קופ"ח מכבי). מעניין אם אני יכול לרכוש את המסיכה הזו כאן בארץ דרך אחת החברות בחינם (כי אני לא קונה מכשיר כרגע אלא רק צריך מסיכה אז העיסקה של ההשתתפות עצמית לאורקמד למשל לא תקיפה לי כי אני לא צריך מכשיר) אך המחיר ב CPAP.COM מאוד מפתה, $69 עבור מסיכת EASYLIFE ו-$57 עבור מסיכת PROFILELITE אז קשה לי שלא לקנות במחירים שכאלה שתי מסכות:) ביחוד כאשר יש לי את המשפחה בארה"ב שיכולה לשלוח לי את זה בדואר רגיל מוזל.
ואגב, לשרשור הזה נהייה רייטינג גבוה (מעל 600 צפיות) ואני מקווה שהוא עוזר לרבים שנמצאים בקשיי הסתגלות למסיכה ולמכשיר ונכנסים לפה ואני מאוד מקווה שהמגמה הזו של תוצאות של צמצום הפסקות הנשימה (סוף סוף אחרי שנתיים) אצלי תימשך ושאוכל להגיד שאכן המכון שינה בתל-השומר העלה אותי על הגל בעניין הזה. אני ממשיך את "הניסוי" עם הלחץ המוקטן והחדש שכיווננו לי בתל-השומר (4.6 ס"מ מים) ואשוב לשם כבקשתם ביום א' הבא לפריקת נתונים. אמשיך לדווח לכם.
שלום לך, אני מציע לך לנסות מסכה שצנור ההזמנה מגיע מהמצח ולא בסביבל ממרכז המסכה. אישית השתמשתי בשתי מסכות כאלה- בקלינטיקה אתה יכול למצוא מסכת מיראז' מהסוג הזה או ממקסימה שיש להם מסכת פפילון, יתכן ויש עוד ספקים- אני מכיר את שתי המסכות האלה והם ממש נוחות - הפפילון נוחה אף יותר מאחר וכולה עשויה מסיליקון ולא שילוב עם בקלית.