סיפאפ פורום ישראל - מיואש מה CPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מיואש מה CPAP
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
דף קודם | הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 3

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  17:01:38  Show Profile  Send יצחק an AOL message
קודם כל תשלים את הבדיקה עם המכשיר הקיים שלך לתקופה של שבועיים לפחות ותסכם את הנתונים מהמכשיר והרגשתך הסובייקטיבית. אם התוצאה תהיה שבעייתך נפתרה, הרי שאין צורך לדעתי ברכישה נוספת.

אם עדיין לא תחוש מספיק טוב, תבקש את המכשיר מאורקמד לנסיון. לתקופה של שבוע לפחות. תישן עם המכשיר, תוריד נתונים ותבדוק את הרגשתך הסובייקטיבית. אם תרגיש איתו טוב יותר תשקול את רכישתו.

לגבי בדיקת התאמת לחצים, לדעתי הם צריכים להסתפק גם בבדיקה שעשית בתל השומר, שכן בדיקה זו אושרה לך על ידי מכבי, שהם המבצעים לך את ההחזר הכספי (לא אסותא)

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/07/2011 17:03:19
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  17:41:38  Show Profile
עצתי לך:
תרגיע. קח שבועיים בשימוש קבוע ובנתיים אל תקנה שום דבר. ראה מה קורה לך בשבועיים האלה. שבועיים זה הזמן להיכנס לשגרה. בתום השבועיים אתה אמור להיות בנורמה ואז תתיעץ איזה מכשיר לקנות. לא תמיד המכשיר האוטומטי עדיף. אם המצב יהיה טוב, קנה בדיוק את המכשיר שעשה לך טוב במשך השבועיים. כעת תוריד מהלך. אל תעסוק בעיניין, וחזור לחשוב על זה בתום השבועיים. את השבועיים הקדש ליצוב המצב.
כל טוב!
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  21:27:37  Show Profile
תודה רבה על העצות של שניכם, מאוד חשוב לשמוע.
יצחק, לאחר הודעתך הקודמת (לא האחרונה ביותר אלא זו שלפניה) בה כתבת שלדעתך זה לחץ מאוד נמוך (4.5) מה שקבעו לי בשיבא ושלדעתך כדאי לשקול בכל זאת רכישת מכשיר אוטומטי כי אולי אקבל איתו תוצאות יותר טובות, שוחחתי טלפונית עם מלי מנהלת מרפאת הסיפאפ בשיבא והיא טוענת ש 4.5 ס"מ מים זה לחץ לגיטימי אם כך העידו המימצאים של 4 הלילות של בדיקת התאמת הלחצים, לטענתה יש לה מטופלים שגם לחץ של 4 ס"מ פותר להם את הבעיה (שזהו למעשה הלחץ הנמוך ביותר של מרבית המכשירים). לדבריה ממש לא כדאי לי לרכוש מכשיר נוסף כרגע שהרי בשבועיים הקרובים היא ביקשה שאשתמש בסיפאפ שלי (עם הלחץ הקבוע) שמכוון עתה ללחץ של 4.6 ס"מ ואחזור למכון בשיבא לאחר שבועיים אלה על מנת לבדוק את הנתונים ולשמוע מה הרגשתי הסובייקטיבית. מלי טוענת שהיא לא רואה טעם בהוצאה כספית עבור מכשיר נוסף שכן אם אסתדר בשבועיים הקרובים עם לחץ קבוע של 4.6 ס"מ בסיפאפ הקיים שלי (תוצרת רסמד) הרי שחבל על הכסף. "תשתמש בכסף הזה לדברים אחרים" היא אמרה לי. היא אומרת שאם נניח היתה רואה בבדיקת התאמת הלחצים שהמכשיר "טייל" בין לחצים שונים משך הלילה אזי אולי היתה ממליצה לי לרכוש מכשיר נוסף והפעם אוטומטי אך מה הטעם לרכוש מכשיר אוטומטי אם בסוף אשתמש בו כמכשיר בלחץ קבוע. עוד היא אמרה כי אם נניח היתה רואה שלחץ נמוך מ-4 ס"מ זה מה שאני צריך, אז אולי גם הייתה ממליצה לי לרכוש מכשיר נוסף מאורקמד אשר המכשיר שלהם מתחיל ב-3 ס"מ מים לחץ אך כעת היא חושבת שזה ממש מיותר בשלב זה לרכוש עוד מכשיר כאשר יתכן כי המכשיר הקיים שלי מספק.
מנחם, תודה על העיצות. רק להדגיש כי יש לי כבר מכשיר סיפאפ בשנתיים האחרונות. פשוט לרוב הוא היה מוטל בארון בשל כך שלא הועיל לי הרבה השימוש בו. כעת, עם הבדיקות בבי"ח שיבא (בעבר נבדקתי רק באסותא) ופגישת הרופא שהיתה לי עם מנהלת המכון, כולי תקווה כי אני בדרך לשינוי ולפתרון. אכן אמשיך בשבועיים הקרובים "להתרכז" רק בלישון שש שעות לפחות עם הסיפאפ ובתום השבועיים לחזור למכון בשיבא לקבלת דו"ח המימצאים וכמובן גם בהתאם להרגשתי הסובייקטיבית ניתן יהיה לדעת אם עליתי על דרך המלך (פותר את הפסקות הנשימה ומרגיש פחות עייף) והאם זה אכן הלחץ הטיפולי המתאים לי.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  21:58:17  Show Profile  Send יצחק an AOL message
מצויין. תודה על העדכון

אני מאד מקווה שהכוונון החדש של הלחץ במכשיר ישפר את הרגשתך ושנת הלילה שלך

שיהיה בהצלחה מכל הלב ותמשיך לכתוב לנו

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  06:26:35  Show Profile
תודה רבה יצחק.הפורום הזה מהווה כלי עזר נהדר ותמיכה עבור רבים אחרים במיוחד כאלה אשר בתחילת דרכם או בקשיי הסתגלות.
לילה שני עבר עם המכשיר מכוייל בלחץ "החדש" שכיוונו לי בשיבא. שוב זה הלילה השני ברציפות המדד מראה על הפסקות נשימה ברמה ממוצעת של 2.8 בשעה שזה בנורמה (שני הלילות האחרונים הם אלה שלראשונה מאז התחלתי שימוש בסיפאפ לפני שנתיים, בבהם אני מקבל מדד הפסקות נשימה בתחום הנורמה 5> כך שזה יכול להעיד על כך שלראשונה משהו כאן מסתדר אם זה בלחץ הטיפולי אותו כיוונו לי או אם זה בהסבר על איך להושיב נכון את המסיכה על הפנים). הבעיה היחידה - אני עדין מתעורר אחרי כ 4 שעות גג ולא מצליח לחזור להירדם אז פשוט אחרי 4 שעות שינה נמצא במיטה בלי לישון. אני מנסה לחזור להירדם כי אני יודע כמה ביקשו ממני במכון בשיבא להקפיד בשבועיים הבאים על שינה של 6 שעות לפחות עם המכשיר כדי לקבל פריקת נתונים אפקטיבית אבל לא מצליח לחזור לישון ופשוט החל מ-4 בבוקר בערך שוכב במיטה עד יקיצה בשש בערך. אני מתאר לעצמי שזה לא ייטיב עם קבלת המדדים בתום השבועיים. יש להדגיש כי אני לא מהדק את רצועות המסיכה יותר מידי, למעשה כפי שהדריכו אותי אני ממש מרפה אותן עד רמה אפשרית בה אין דליפות. מה עושים??? האם זה צפוי להשתפר? (כלומר שאולי הגוף יתרגל ואוכל לישון שש שעות ברצף?)
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  12:19:58  Show Profile  Send יצחק an AOL message
לדעתי תמשיך לנסות להתרגל למכשיר ולמסיכה, במשך השבועיים הקרובים ותבדוק אם יש שיפור במשך השינה בתקופה זו.

אם לא, כמו שכתבתי בעבר, הייתי מנסה גם מכשיר אוטומטי.

אגב, האם למכשיר שלך יש מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה?. יש אנשים שמנגנון זה הינו חיוני עבורם להסתגלות

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  12:54:03  Show Profile
יש מנגנון EPR במכשיר שלי והוא פעיל. אני יותר משייך את זה שאני מתעורר אחרי כ-4 שעות שינה ולא מצליח להירדם, לקשיי הסתגלות למסיכה ולא למכשיר. זה פשוט כאילו הלחץ של המסיכה על הפנים לא מאפשר לי להירדם שנית אחרי שהתעוררתי ב-4 לפנות בוקר וזה למרות שהרצועות באמת רפויות עד כמה שניתן ללא דליפה. אולי הפיתרון זה המסיכת בד, מומלץ? יש להשיג כזה כאן בארץ?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  15:29:28  Show Profile  Send יצחק an AOL message
נדאה לי שיש להשיגה בארץ.
תעשה חיפוש פשוט ב- GOOGLE ותראה אתרים ישראלים שמתיימרים למכור אותה

לגבי המסיכה הקיימת שלך. באיזה מסיכה אתה משתמש?

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  19:54:39  Show Profile
היי יצחק, לשאלתך אני עם מסיכת COMFORT CLASSIC
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  19:57:49  Show Profile  Send יצחק an AOL message
זו גם המסיכה שאני משתמש בה. לדעתי מסיכה מצויינת

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  20:39:03  Show Profile
איך התרגלת ללחץ שהיא מפעילה על הפנים? לדעתי זה מה שמעיר אותי אחרי כ 3-4 שעות מרגע שנרדמתי וללא יכולת להירדם שוב...ממש חבל לי שבגלל זה לא "אהנה" מהמכשיר במיוחד עכשיו שאני בתהליך פתרון הבעיות שהיו לי ומעוניין להתחיל שימוש קבוע. האם יש תקווה שאסתגל ובעוד כמה לילות כבר לא אתעורר באמצע הלילה?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/08/2011 :  22:17:35  Show Profile  Send יצחק an AOL message
האם אתה באמת מרגיש אחרי 3-4 שעות לחץ בלתי נסבל?

אם כן, כדאי באמת שתנסה מסיכות נוספות.

נסה מסיכת נחירונים - מסיכה הנכנסת ישירות לנחיריים כמו SWIFT LT. בלחץ נמוך כמו שלך היא בהחלט יכולה להתאים

או מסיכה אפיתב שם EASYLIFE

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/09/2011 :  17:45:53  Show Profile
מה עם נחירונים??????
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/09/2011 :  21:06:41  Show Profile
ניסיתי כמה נחירונים, ממש לא מסתדר איתם...
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/10/2011 :  12:05:13  Show Profile  Send יצחק an AOL message
נסה את ה- EASYLIFE מדובר במסיכה שממש לא צריך להדק את הרצועות שלה

רבים אוהבים אותה מאד (אני אישית יותר אוהב את ה - COMFORT CLASSIC)

נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/10/2011 12:06:04
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/11/2011 :  07:08:16  Show Profile
שלום יצחק,
בינתיים עברו 5 לילות מאז חזרתי ממכון השינה בשיבא עם המכשיר שלי שכוונן ללחץ של 4.6 ס"מ. בשני הלילות האחרונים הצלחתי לישון כשש שעות ברצף עם המסיכה ולא התעוררתי כעבור 3-4 שעות. בינתיים ב-5 הלילות האחרונים, הנתונים של הפסקות הנשימה שמודד המכשיר הם טובים בהרבה ממה שהיה לפני כוונון הלחץ בשיבא ועומדים ב-5 הלילות האחרונים על סביב AHI=4 (אך מתוך זה רק AI=1 והשאר זה HI). חייב להודות שאני גם מתחיל להרגיש רענן יותר וזאת על אף שזה 6 שעות שינה לעומת 8 שהייתי רגיל אליהם ללא המכשיר וקם עייף.
דבר נוסף, בלילה האחרון ניסיתי לראשונה לישון בתנוחת שינה על הצד עם המסיכה אבל ראיתי בבוקר שרמת הדליפה היתה גבוהה בהרבה לעומת 4 הלילות שלפני כן בהן ישנתי על הגב (ב-4 הלילות שלפני כן רמת הדליפה היתה 0.06 ליטר בשנייה ובלילה האחרון היא היתה 0.28 ליטר בשניה).
מה רמת הדליפה המקסימלית המותרת?
לגבי ה EASYLIFE שהצעת למעלה, מתקשה למצוא סוכן שיאפשר לי לנסות מסיכה טרם רכישתה.אולי זה בגלל שאם אני מביע התעניינות רק במסיכה (ללא מכשיר) זה לא ממש מדגדג אותם לבוא אלי הביתה ועוד לתת לי מסיכה לניסוי.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/11/2011 :  12:39:52  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שמח לשמוע שיש שיפור באיכות השינה שלך ומשך השינה

שינה של 6 שעות עם מכשיר וללא הפסקות נשימה טובה בהרבה משינה של 8 שעות ללא מכשיר ועם הססקות נשימה.

אני חושב שגם שדליפת אויר של עד 0.5 ליטר בשעה היא תקינה. בכל אופן אם זה לא מפריע לך אז זה בסדר.

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/11/2011 :  18:23:28  Show Profile
ברסמד זה נמדד בליטרים בשנייה, ברוב הלילות היה לי 0.06 ליטר בשנייה ובלילה האחרון כיוון שישנתי על הצד היתה כבר דליפה של 0.28 בשנייה אז האם זה תקין? דליפה גבוהה לא עלולה לפגום באיכות הטיפול? (אני שואל כי רשמת "אם זה לא מפריע לך אז זה בסדר", אני חשבתי שדליפה גבוהה מידי פוגמת בטיפול ולא רק עניין של נוחות.
אגב, בעצתך הזמנתי דרך אתר CPAP.COM את מסיכת EASY LIFE ובקשתי מהם לשלוח את זה לקרובי משפחתי בארה"ב (שזה משלוח בחינם) והם ישלחו לי את זה בדואר רגיל לארץ, העניין הוא שאתר CPAP.COM שלח לי אי מייל שהם מבקשים מירשם על מנת להתקדם עם ההזמנה שלי, אני לא כ"כ בטוח על איזה מירשם הם מדברים, יש לי רק מסמכים ממעבדות השינה והכל בעברית.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/11/2011 :  19:20:24  Show Profile  Send יצחק an AOL message
לגבי המשלוח בארה"ב צריך מרשם רופא בשבילך לקנות מכשיר וגם מסיכה.

אם המשלוח הוא לארץ - מספיק מרשם מרופא ישראלי (באנגלית)
אם המשלוח הוא לארה"C צריך מרשם מרופא אמריקאי. סה"כ הכוונה למכתב מרופא בו כתוב שאתה סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה (OSA)ושאתה זקוק לטיפול ב- CPAP.

לגבי דליפה. תוציא גרף תוצאות מהמכשיר שלך ותראה אם הדליפה היא מעל לנורמה |(לא נראה לי)

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/11/2011 :  23:12:32  Show Profile
לא הבנתי כ"כ. גם רק בשביל מסיכה, מה שאני הזמנתי אצלם ב CPAP.COM הם אמורים לבקש מירשם? (אני לא קונה מכשיר, רק מסיכה). אם אני מבקש שישלחו את המסיכה לכתובת בארה"ב זה אומר שאני צריך מכתב מרופא אמריקאי?? איך אשיג כזה דבר?? זו בעיה כי באמת נתתי להם ב CPAP.COM כתובת למשלוח בארה"ב כלומר שהם יבקשו מרשם מרופא אמריקאי?:) אם יגידו לי שמספיק מירשם מהרופא שלי בארץ, כיצד אפשר לקבל מכתב/מירשם כזה מהרופא משפחה שלי במכבי באנגלית? מוצר לרופא משפחה שלי לכתוב עבורי מירשם באנגלית?
למעלה
דף: מתוך 3 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף קודם | דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.