סיפאפ פורום ישראל - מיואש מה CPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מיואש מה CPAP
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 3

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 10/29/2011 :  10:01:15  Show Profile
שלום רב,
רכשתי מכשיר S8 בלחץ קבוע של רסמד לפני שנתיים. לא מצליח להבין מה הסיבה שהמכשיר לא עוזר לי? (ולכן בפקרי זמן ארוכים פשוט ישב בארון). לא מצליח להבין מדוע ערכי ה- AHI שהמכשיר מראה לי על הצג בבוקר הם 18 או לכל הפחות 12 שזה המון בהתחשב שצפיפות הפסקות הנשימה שאיבחנה מעבדת השינה הוא 20 בשעה. מתסכל כי אין לי פתרון לבעיית השינה שלי למרות שיש לי CPAP כבר שנתיים. מה אתם ממליצים לי לעשות? האם יכול להיות שישנה בעייה במדידות של המכשיר? (אלגוריתמים, כיוונונים וכו'?)האם אולי כדאי לפנות לפתרון סד דנטאלי (כרגע כאן את כל האשכול של חגית בעניין הסד)?
לא יודע מה לעשות כבר אבל יודע כן שאני רוצה סוף סוף לפתור את בעיית איכות השינה שלי.

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/29/2011 :  16:59:27  Show Profile  Send יצחק an AOL message
מכשיר ה- CPAP אמור לפתור בעיה של הפסקות נשימה חסימתית.

כמו כן מעבר לקריאת נתוני המכשיר - האם אתה מרגיש שיפור באיכות השינה והחיים שלך עם המכשיר?
האם אתה מרגיש שהוא עוזר לך במשהו?
האם הסתגלת איליו?

מעבר לכך, הייתי עושה בירור רפואי מקיף יותר באמצעות מעבדת שינה ורופאי שינה:

אני הייתי מבצע בדיקת שינה מקיפה במעבדת שינה. כולל לינה במעבדת שינה שם היקף המידע המתקבל גבוה יותךר מבדיקה ביתית

כמו כן הייתי עושה בדיקת שינה במעבדת שינה , ביחד עם מכשיר ה- CPAP, הדבר ייתן אינדיקציה על איכות השימוש במכשיר , הרבה יותר מקריאת הנתונים של המכשיר.

זאת ביחד עם התייעצות עם רופא מומחה שינה תיתן לך תמונה ברורה יותר של מצבך והצלחת הטיפול

בהצלחה!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/29/2011 16:59:50
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 10/29/2011 :  17:34:10  Show Profile
שלום יצחק,
מדבריך עולה שיתכן והפסקות הנשימה שלי הן לא חסימתיות? ואז מה, ה CPAP לא פותר הפסקות נשימה כאלה?
מעבר לנתוני קריאת המכשיר וקבלת הנתונים הלא טובים (18 או לכל הפחות 12 הפסקות בשעה) אני גם לא מרגיש שום שינוי או הטבה סובייקטיבית, ממשיך לקום עייף עם כאבי ראש ולסבול מעייפות יומית.הסתגלתי אליו אך הוא לא עוזר לי כך שלמה לי להשתמש בו.
ביצעתי כבר את המלצתך,ביצעתי בדיקת שינה שנייה לפני כשנה וחצי כאשר הפעם ישנתי עם ה CPAP. להפתעתי דו"ח השינה הזה קבע כי אובחנו הפסקות נשימה בצפיפות של 6 בשעה (חצי בערך ממה שהמכשיר מראה בכל לילה על הצג) וכי מומלץ המשך שימוש במכשיר.
אכן לא נפגשתי עם רופא מומחה בשינה עד היום אלא רק קבלתי את מכתבי הסיכום של שתי בדיקות המעבדה שעשיתי.
ביום רביעי עשיתי תור למכון השינה בבי"ח שיבא (באופן פרטי כיוון שקופ"ח מכבי לא מכסה) שם נקבע לי תור עם ד"ר שכטר והתבקשתי להביא את דו"חות הסיכום של בדיקות השינה וכן את מכשיר ה CPAP שלי. לאחר השיחה עם ד"ר שכטר אני אמור לפגוש במכון גם את מלי טכנאית ה CPAP במכון השינה.
האם יתכן כי יש לי הפסקות נשימה שאינן ממקור חסימתי ואז ה CPAP אינו מטפל בהם? מדוע בדו"ח מכון השינה לא נרשם אילו סוגי הפסקות נשימה אובחנו? כיצד יתכן שבבדיקת השינה החוזרת שביצעתי באסותא ובה ישנתי עם המכשיר הם איבחנו אצלי 6 הפסקות בשעה לעומת כ-12 שהמכשיר מאבחן אצלי וגם באותו הלילה של הבדיקה אבחן 12-13 הפסקות בשעה (פי 2), האם יתכן שישנה בעייה במדידת המכשיר CPAP שלי את הפסקות הנשימה? אולי כדאי להכניס אותו למעבדת בדיקה של היבואן שמכר לי אותו על מנת שיבדקו את המכשיר?
במקביל לתור שיש לי בבי"ח שיבא השבוע, אני גם שוקל לפנות לד"ר ענת גביש לבדיקה שלה ובירור בנושא סד דנטלי וזאת לאחר קריאת השרשור פה של חגית אשר משתמשת בהצלחה בסד דנטאלי וגם לה אובחן דום נשימה בינוני כמו אצלי.
כשאתה ממליץ על בירור מקיף אצל רופא שינה, אתה מתכוון לרופא כגון ד"ר שכטר ממרפאת השינה בבי"ח שיבא? זו הכוונה ברופא שינה? האם יש רופאים מומלצים בתחום הזה?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/29/2011 :  19:47:29  Show Profile  Send יצחק an AOL message
1. אכן קיימות גם הפסקות נשימה מרכזיות שאינן חסימתיות. במעבדת השינה אמורים לאבחן הפרעות כאלה
2. נתוני מעבדת שינה יכולים להיות שונים מנתוני המכשיר. ההגדרות של המכשירים והמדידות שונים. התוצאה של המעבדה אמורה להיות מהימנה יותר.
3. יש חשיבות רבה גם לנתונים הסובייקטיביים שלך ואם אתה עדיין עייף עם כאבי ראש חשוב שתשלים את הבדיקות.
4. טוב שקבעת תור במעבדת שינה נוספת. מעבדת השינה של אסותא לא הרשימה אותי מבחינת טיב ועומק השירות
5. אינני מכיר את ד"ר שכטר אולם אני מבין שהיא מנהלת מכון רפואת השינה באסותא ולכן כדאי לך מאד להתייעץ איתה.
6. אני התרשמתי גם ממעבדת השינה בבית לוינשטיין אותה מנהל ד"ר אוקסנברג
7. גם פרופ' אשר טל הרשים אותי
8. אני עשיתי סד דנטלי אצל ד"ר ירון חביב.ומתשמש בו לשביעות רצוני בנסיעות לחו"ל. הוא הפחית לי מאד את הפסקות הנשימה (ביצעתי בדיקת שינה עם הסד)

נשמח אם תעדכן אותנו על הממצאים לאחר פגישתך עם ד"ר שכטר

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/29/2011 19:48:15
למעלה

mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות

נכתב ב - 10/30/2011 :  09:42:20  Show Profile
מיואש כמוך . עשיתי שוב ניסוי להשתמש בסיפאפ שכשל. פעם קראי ש50% לא מסתגלים ומהיתר הרוב מסירים באופן לא מודע לאחר שימוש של פרק זמן קצר. אני חוזר ליוגה נראה לי יותר פשוט. יש לי כעת שני מכשירי סיפאפ אחד שרכשתי לפני 11 שנים עם 140 שעות שימוש ואחר שרכשי לפני שבועים עם חצי שעה או שעת שימוש.ממש מוצלח, טוב לקולקציה . קיצר מיואש
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/30/2011 :  19:20:43  Show Profile  Send יצחק an AOL message
לא צריך לייאש אחד את השני

קיימים משתמשים רבים המשתמשים ב- CPAP לשביעות רצונם שנים רבות

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 10/30/2011 :  20:20:58  Show Profile
אני מיואש מהבחינה הזאת שכבר שנתיים מאז רכשתי סיפאפ ולא הצלחתי לשפר את הרגשתי הסובייקטיבית וזאת על אף שתיאורטית אני מסוגל לישון עם המכשיר. לא ברור מה הבעיה, מקווה שביום ד' בפגישה עם ד"ר שכטר מנהלת מרפאת השינה בשיבא אוכל לקבל תובנות.
בכל מקרה, החלטתי לבדוק גם את אופציית הסד הדנטאלי וקבעתי תור לד"ר גביש לעוד 3 שבועות.
האם אתה מרוצה מהסד הדנטאלי? האם הוא נותן לך מענה בכך שהוא מוריד את הפסקות הנשימה? יש לכך סימוכין ממעבדת שינה גם?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/30/2011 :  21:22:10  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אכן עשיתי בדיקת שינה עם הסד הדנטלי ותוצאה היתה 13 הפסקות נשימה בשעה במקום 34 בבדיקה קודמת (ללא הסד)

עדיין אין הפחתה מלאה ולכן ביום יום אני מתשמש ב- CPAP

בטיולים לחו"ל אני משתמש בסד ודי מרוצה

הסד לא מתאים לכל אחד. תעשה בדיקת התאמה ותראה אם הוא מתאים לך. כמו כן יש כאלה שסובלים מכאבי שיניים/חניכיים/פרקי הלסת כתוצאה מהסד.

בנוסף, רבים סובלים מתופעת עייפות למרות השימוש ב- CPAP יש לכך טיפול תרופתי. תבדוק מה רמת גלי האלפא במוח בשעת שינה . בבדיקת שינה עם CPAP. ייתכן ויהיה בה כדי להסביר את העייפות שלך למרות השימוש ב- CPAP

אל תשכח לכתוב מה אמרה ד"ר שכטר - זה יכול לעזור לרבים אחרים!!!

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/30/2011 21:23:43
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 10/31/2011 :  01:52:30  Show Profile
תודה יצחק.
אבדוק את עניין הסד בזהירות ואחליט לאחר הפגישה עם ד"ר ענת גביש בסוף נובמבר.
רק שאלה אחרונה לבינתיים. איך אישרו לך בדיקת שינה נוספת עם הסד? נניח ואבצע את התקנת הסד וארצה לבצע מעבדת שינה תוך שימוש בסד, מה עלי לומר? מדוע שיאשרו לי מעבדת שינה נוספת?
אכן, אהיה בקשר לאחר יום ד' בפורום לאחר הפגישה במרפאת השינה בבי"ח שיבא עם מנהלת המכון ד"ר שכטר. הפורום הזה נהדר עבור הסובלים מתסמונת דום נשימה בשינה ומלמד הרבה.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/31/2011 :  09:57:14  Show Profile  Send יצחק an AOL message
בעיקרון מעבדת השינה אמורה לאשר בדיקה חוזרת כל תקופת זמן סבירה או אם השתנו הנסיבות.

עליך להוציא הפנייה לבדיקת שינה מרופא המשפחה שלך + טופס 17 מהקופה, ולפנות מעבדת השינה באסותא ולומר שאתה מבקש לבצע בדיקת שינה עם הסד כדי לבחון יעילותו. לדעתי אם תעשה כן אסותא יאשרו את הבדיקה בלי בעיה.

הבעיה היא שלדעתי הסד לא יפתור לך את בעית השינה.

הסד טוב בעיקר למי שלא מצליח להסתגל ל- CPAP. אתה אומר שהצלחת להסתגל רק שהוא לא פתר את בעיית העייפות הסובייקטיבית שלך. קשה לי להאמין שהסד יצליח במקום שה CPAP שאמור להיות יעיל יותר נכשל.

לדעתי עליך לעשות דווקא בדיקת שינה מקיפה עם ה- CPAP במעבדת השינה כולל בדיקת ערוצי גלי מוח בכדי לבדוק את איכות השינה שלך עם _ CPAP
ה

למעלה

mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות

נכתב ב - 11/02/2011 :  16:04:39  Show Profile
חזרתי לעשות יוגה ואני חושב הדנ"ש בוטל כך לפחות אני מרגיש.
אאחסן את הסיפאפ החדש עם חצי שעה/ שעת שימוש ליד הסיפאפ הקודם שצבר
במהלך 11 שנים 140 שעות.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/03/2011 :  11:54:12  Show Profile  Send יצחק an AOL message
רק בדיקת שינה תוכל לאשר אם הפסקות הנשימה בוטלו או לפחות צומצמו

אני מקווה בשבילך שאכן הצלחת להתגבר על הבעיה, אם תעשה בדיקת נשימה בשינה ותוכל לאמת את הנושא נשמח לשמוע

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/04/2011 :  14:01:48  Show Profile
נפגשתי ביום רביעי עם דר" דליה שכטר עמיר, מנהלת המכון לרפואת שינה ועייפות בבי"ח שיבא.
ראשית, עלי לומר שצר לי על כך שהגעתי לשם רק עכשיו, שנתיים לאחר האבחנה הראשונית שנעשתה באסותא בה איבחנו אצלי דום נשימה בשינה. פשוט אין מה להשוות!!! כל ההתנהלות, הרצינות, היסודיות והמקצוענות שונים בתכלית מאיך שמתנהל מכון השינה באסותא בו בקרתי פעמיים. צר לי על כך שקופ"ח מכבי מפנה רק לאסותא, פשוט מתחת לכל ביקורת איך שטופלתי באסותא לעומת ביקור אחד בשיבא שכבר מרגעיו הראשונים יכולתי להבין שזה עולם אחר.
וכעת לאבחנה של דר" שכטר עמיר: היא ניהלה איתי שיחה בשלב הראשון בו שמעה ממני את השתלשלות הדברים מאז שאובחנתי לפני שנתיים ומה קרה עד היום, עיינה בתוצאות שתי בדיקות השינה שבצעתי באסותא, הראשונה לפני שנתיים בה אובחן דום נשימה בדרגת חומרה בינונית והשנייה כעבור שנה עם מכשיר ה CPAP מפאת תלונותיי על כך שלמרות הסיפאפ אין הטבה בסימפטומים. ראשית מה שאמרה לי ד"ר שכטר הוא שהבדיקה השנייה שעשו לי באסותא שכללה שינה עם ה CPAP שלי, אינה בדיקה מקיפה מספיק שכן היא נעשתה עם ה WatchPAD אצלי בבית. לטענתה, בבדיקה זו חסרים הרבה דברים שכן היא לא בודקת תנועות רגליים וכדו' ולכן לדבריה חשוב לבצע בדיקת שינה מקיפה במעבדת השינה עצמה עם מכשיר ה CPAP שלי על מנת לנסות ולהבין מדוע למרות השמוש ב CPAP אני עדיין סובל. שנית, ד"ר שכטר אמרה כי בתוצאות הבדיקות שביצעתי באסותא לא נעשתה אבחנה בין הפסקות נשימה חסימתיות להפסקות מרכזיות. במעבדה בשיבא מאבחנים את מספר הארועים ומבצעים הפרדה בין ארועים חסימתיים למרכזיים. שלישית, ד"ר שכטר תהתה והתפלאה לשמוע ממני שלאחר בדיקת השינה הראשונה באסותא, קיבלתי מכשיר אוטומטי ללילה אחד בלבד ועל סמך הלילה הזה קבעו לי את הלחץ הטיפולי ב CPAP ולא נתנו לי מכשיר לפרק זמן של שבוע-שבועיים לנסיון על מנת לשמוע ממני לאחר מכן מה תחושותיי והאם אני חש הקלה. באסותא לאחר לילה אחד, קבעו לי לחצים, רשמו פתק קטן ו"זרקו" אותי לחברות המסחריות לצורך רכישת מכשיר. בשיבא מה שהם עושים זה קודם נותנים מכשיר לשבועיים, מחזירים את המטופל, שומעים אותו ורק אם הכל בסדר ממליצים לו ללכת לרכוש CPAP, אם המטופל טוען שהוא לא חש הקלה בסימפטומים אזי ממשיכים לבצע בדיקות כדי לנסות להבין מה לא בסדר בטרם הוא קונה מכשיר. יכול להיות שאם כך היו נוהגים בי באסותא, לא הייתי מגיע למצב שאני קונה מכשיר (שאינו זול), ולאחר חודש מצליח להתרגל לישון איתו אבל לא חש בשום הקלה בסימפטומים ומכיוון ששינה איתו לא יעילה עבורי זנחתי אותו בארון. לפחות באסותא היו יכולים "לתקן" את עצמם כאשר פניתי אליהם בשנית כעבור שנה ולעשות לי בדיקה קצת יותר יסודית (ולא ביתית) ולתת לי לפגוש רופא, אך באסותא לא היה לי עם מי לדבר חוץ מהמוקד זימון תורים. לאחר השיחה עם ד"ר שכטר, היא הפנתה אותי למלי אשר מנהלת את מרפאת ה CPAP במכון. גם כאן עולם אחר לעומת אסותא, מלי קראה את סיכום הפגישה עם ד"ר שכטר, הסתכלה על המכשיר שלי, פרקה ממנו נתונים, בדקה את המסיכות שלי, לימדה אותי איך לשים את המסיכה בצורה טובה יותר (לא להדק רצועות עליונות מעבר להידוק קל, להדק רק בתחתונות וכו'...הסבירה לי שאין לי מה לחשוש לישון עם מסיכת האף בלבד ושאני לא חייב בהכרח את מסיכת האף-פה כי למרות החשש שלי שאני פותח פה בשינה, מלי הסבירה לי שאין מצב שלא אתעורר מזה אם אני פותח פה תוך כדי שימוש במסיכת האף ואז למעשה אדע על כך, אם אני לא מתעורר סימן שזה בסדר ואין פתיחות פה ואפשר לישון עם מסיכת האף) והיא גם נתנה לי כל מיני טיפים חשובים נוספים בכל הקשור למכשיר ומסיכות. לאחר האבחנה של מלי וחוות דעתה כי לחצי הטיפול שלי אינם מתאימים, היא החליטה שעלי לבצע בדיקת התאמת לחצים קודם כל כי יכול להיות שלאחריה היא תוכל לכוון לי את המכשיר ואולי הבעייה שלי תיפתר ואולי אף על סמך בדיקת הלחצים תוכל לראות שהלחצים משתנים מאוד ולכן תמליץ על מכשיר אוטומטי אבל את כל זה תדע רק לאחר מספר ימים בהם אשן עם מכשיר שהיא תיתן לי. במידה וכל זה עדיין לא יעזור אז לבצע את בדיקת השינה המלאה במעבדה עם ה CPAP שלי כפי שהמליצה קודם ד"ר שכטר. מכיוון שאני ממכבי בדיקת לחצים כזו עלותה 820 ש"ח או טופס 17 אז מהר התקשרתי למזכירות הסניף שלי ודיברתי עם אותה מתאמת שירות שדרכה השגתי טופס 17 לבדיקת רופא בלבד וסיפרתי לה שאני נמצא כבר במכון בשיבא ולאחר הבדיקה המליצו לי על בדיקת לחצים ואני מבקש טופס 17 מהיר כדי להתחיל בתהליך כבר אם אני שם על מנת שכבר אקח מהם מכשיר. להפתעתי תוך 45 דקות היה טופס 17 וקבלתי את המכשיר ממלי בהוראה שלי להשתדל לא להירדם על הספה מול הטלוויזייה אלא להיכנס למיטה שאני נוטה להירדם ולהתחבר לCPAP על מנת שהיא תקבל נתונים של מספר לילות עם 6 שעות שינה עם המכשיר לפחות. ביום ראשון בבוקר אני אמור להגיע חזרה למכון אל מלי ולהחזיר את המכשיר ולבוא שוב גם עם המכשיר שלי וכנראה אז היא תדע אם יש לבצע כיוונון של הלחץ הטיפולי במכשיר שלי. כאמור אם זה לא יעזור, ההמלצה היא להתקדם לשלב הבא כפי שהציעה ד"ר שכטר והוא לבוא לישון לילה במכון עם ה CPAP שלי על מנת לקבל תוצאות מקיפות (ולא תוצאות של בדיקה ביתית עם שעון היד כפי שעשו לי אסותא לפני שנה), בדיקה כזו עולה כ 1000 ש"ח ולצערי אם אזדקק לה כנראה לא אקבל טופס 17 מקופ"ח מכבי כי המזכירה במכון השינה בשיבא אמרה לי שמנסיונה, מכבי לא יתנו טופס 17 נוסף אחרי שנתנו לי טופס 17 עבור בדיקת לחצי CPAP שמכסה עלות של 800 ש"ח, היא ציינה שמכבי היא הקופ"ח היחידה שאינה עובדת עם המכון בשיבא והיא אמרה שמאז שיש למכבי את אסותא הם נוקשים להפנות את כולם רק לשם. חבל מאוד שכך ועוד יותר חבל הוא שבמכון באסותא, אין התייחסות כזו רצינית כפי שנתקלתי בה השבוע בבי"ח שיבא, אף רופא לא פגש אותי מאז אובחנתי לפני שנתיים!!! לאחר הבדיקה הראשונה, התקשרו אלי מהמכון אמרו לי שאובחנה דום נשימה אצלי ואבל מכתב הבייתה...זהו!!! משם, רק הוזמנתי לבדיקת התאמת לחצי CPAP שכאמור נמשכה לילה אחד ולאחריו השליכו אותי לידי סוכני המכירות. ממש חבל שכך וגם ד"ר שכטר סיפרה לי שלאחרונה מגיעים אליה לא מעט מטופלים ממכבי והיא תהתה בפניי מה קורה שם ובאסותא ושאלה אותי מדוע אנו לא מקימים קול מחאה על מנת שקופ"ח מכבי תיתן לנו את החופש לבחור באיזה מכון שינה ברצוננו להיבדק.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/04/2011 :  18:36:23  Show Profile  Send יצחק an AOL message
תודה רבה על השיתוף והתאור המפורט

אכן גם אני התרשמתי מאד לרעה ממעבדת השינה של אסותא

בכלל מכבי מקפחים היום את קהילת הסובלים מהפסקות נשימה בשינה אחרי המכרז שערכו שמאפשר רכישה רק משתי חברות

קביעת לחץ אחרי לילה אחד, בלי שיחה עם רופא ובדיקות מקיפות פשוט בדיחה רעה

אני מקווה שהפעם תשלים את כל הבדיקות בהצלחה ותקבל שירות ראוי שיפתור את בעיית השינה שלך

אנא חזור ועדכן בהתפתחויות

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/05/2011 :  09:42:35  Show Profile
הי יצחק,
הואיל וגם בעבר, הופיעו כאן כל מיני דברים על אסותא, הייתי מציע להעביר את השרשור הנ"ל בשלמותו, למנהל מעבדת השינה באסותא, למנהל בי"ח אסותא ולמנהל הרפואי בקופ"ח מכבי. אני שייך לאנשים האופטימיים ומאמין שסוג כזה של מידע, עשוי להוביל לבדיקה, בחינה ושינוי, אם צריך. בכל מקרה, לאסותא ולמכבי הזכות להגיב ולהתייחס ובהחלט יתכן שהם אינם מודעים לפרסום.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/05/2011 :  16:25:15  Show Profile  Send יצחק an AOL message
מנחם,

האם תוכל לעזור באיתור כתובות המייל של הגורמים שציינת באסותא ובמכבי

למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  07:55:24  Show Profile
כפי שהבטחתי, אני ממשיך לדווח על המימצאים כי אני חושב שהפורום הזה הוא נהדר וחשוב מאוד עבור אנשים הסובלים מתסמונת דום נשימה, בעיקר עבור כאלה הנמצאים בתהליך ההסתגלות.
אז כאמור, לאחר הפגישה במכון לרפואת שינה ועייפות שהיתה לי בבי"ח שיבא עליה פירטתי למעלה בהודעתי הקודמת, נמסר לי מכשיר אוטומטי למשך 4 לילות שכן ההערכה שלהם היתה שהלחצים שנקבעו לי באסותא לפני שנתיים אינם מתאימים לי. ישנתי עם המכשיר האוטומטי 4 לילות בהם הקפדתי על 6 שעות שינה לפחות עם ה CPAP ואתמול בבוקר חזרתי למכון השינה בשיבא. מלי, מנהלת מרפאת ה CPAP פרקה את הנתונים אשר לטענתה מוכיחים כי הלחץ שנקבע לי באסותא (6 ס"מ מים) גבוה מידי עבורי שכן רוב הלילות היא רואה כי הלחץ הממוצע הוא 4.5 ס"מ מים. מלי כיוונה לי את המכשיר שלי (מכשיר בלחץ קבוע של רסמד) ללחץ של 4.6 ס"מ מים (הקפיצות בכוונון הלחצים הם של +/-0.2 ס"מ) עם התחלה הדרגתית במשך 20 דקות החל מ 4 ס"מ מים. לטענתה, גם לחץ גבוה מידי לעומת מה שצריך המטופל (כמו במקרה שלי) יכול לגרום להפסקות נשימה רבות כפי שראיתי במדידות המכשיר שלי מאז התחלתי בו את השימוש לפני שנתיים וכן לפתיחות פה ולכן חשוב להוריד את הלחץ מ 6 ס"מ ל 4.6 ס"מ כיוון שזה מה שהגוף צריך. עלי לציין כי בארבעת הלילות עם המכשיר האוטומטי של המעבדה, פריקת הנתונים עדיין הצביעה על ריבוי יחסי של הפסקות נשימה (ממוצע 7 בשעה) אך זה כבר הרבה פחות ממה שהיה במכשיר שלי בשנתיים האחרונות (12 בשעה). עלי לדווח עוד, כי הבוקר לאחר הלילה הראשון עם המכשיר עם כוונון הלחץ ל 4 ס"מ מים ושינה של 6.5 שעות עם המכשיר, אני רואה שהמכשיר מדד 3.7 הפסקות בשעה בממוצע, שזה כבר ברף הנורמה וזה למעשה המדד הנמוך ביותר שהיה לי מאז התחלתי שימוש ב CPAP. האם ניתן לקוות שאכן הורדת הלחץ הטיפולי תביא לשיפור מדד הפסקות הנשימה? אני דווקא חשבתי שהכלל העובד כאן הוא "כל המרבה הרי זה משובח" כלומר שלחץ אויר גבוה ממה שצריך (כפי שלכאורה היה מכוון המכשיר שלי עד אתמול) מצמצם עוד יותר את הפסקות הנשימה אך לא זה מה שאמרה לי מלי. אמשיך לישון עוד שבועיים עם הלחץ הזה של 4.6 ס"מ מים ואז אחזור לשיבא כיוון שהם רוצים לראות האם כוונון הלחצים במכשיר עזר.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  09:27:03  Show Profile  Send יצחק an AOL message
תודה על העדכון דוד

אכן "לא כל המרבה הרי זה משובח" בענייני CPAP

הלחץ של המכשיר אמור להתאים למטופל ולחץ גבוה מידי עלול לגרום לנזקים

הלחץ הטיפולי שמצאו לך הוא נמוך מאד

לדעתי בכל מקרה כדאי לך אולי לנסות גם מכשיר אוטומטי באופן קבוע שכן ייתכן והוא ייתן לך תוצאות טובות (הלחץ הטיפולי עלול להשתנות במהלך הזמן חורף/קיץ, שינוי במשקל ועוד).

חשובה גם מאד ההרגשה הסובייקטיבית שלך עם הקטנת הלחץ במכשיר. האם אתה מרגיש רענן יותר? פחות כאבי ראש?

למעלה

mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  12:34:07  Show Profile
יצחק שלום
אני לא מניח שיאשרו לי לעשות בדיקת דנ"ש אם אידע אותם שאין לי דנ"ש כעת לדעתי. מכל מקום בדעתי לפנות לרופא שניתח אותי באף בזמנו לשמוע את דעתו בעניין ,הוא בטח יתן לי את המכשיר על האצבע שמודד.
לגבי הסיפאפ בזכותך ניסתי שוב פעם לעשות בו שימוש אבל דבר לא השתנה .אני נרדם עם הסיפאפ ללא כל קושי, אבל מיד לאחר שאני נרדם אני מסיר את המכשיר כך שאין לי יותר מחצי שעת שימוש בלילה לערך כאשר המכשיר שלי מתחיל מלחץ 2. במכשיר הסיפאפ החדש בו לחץ האיר מתחיל מ4 אני מתקשה לעשות שימוש, כי אני לא נרדם אם לחץ לא מדורג, כאמור הלחץ שנקבע לי לאחר הניתוח 5.
למעלה

mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  12:51:24  Show Profile
בהמשך :
את הניתוח עברתי בזמנו במכבי ואני שקלתי לחזור למכבי לרופא שניתח אותי למרות שכללית עדיפה בעיני.
כעת לאור מה שקראתי על מכבי אני מתלבט בעניין.
העניין שאם אני צריך לעבור ניתוח נוסף באף אני מעדיף שיהיה זה הרופא שניתח אותי במכבי. נראה מה אעשה? אולי אעבור למכבי ואחזור לכללית אם לא אהיה מרוצה.
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/07/2011 :  14:28:25  Show Profile
היי יצחק,
גם לי זה נראה נמוך (4.6 ס"מ מים) אבל זה מה שקבעו בבי"ח שיבא אז בוודאי שלא אתווכח עם המומחים. האם אתה חושב שכדאי לי בכל זאת להתקדם עם אורקמד לרכישת מכשיר אוטומטי שהם הציעו לי לפני שבועיים? (למעשה זה מכשיר של דביל-ביס אשר עם מכשיר מתוצרתם גם קבלתי עכשיו ב -4 לילות של התאמת הלחצים מבי"ח שיבא). ההצעה שלהם די מפתה לתשלום השתתפות עצמית בלבד של 770 ש"ח לקבלת מכשיר אוטומטי + מסיכות + אביזרים נלווים למשך 3 שנים. בבי"ח שיבא במרפאת סיפאפ אמרו לי כי מכשיר הרסמד שלי תקין וטוב אך אולי באמת כדבריך למעלה עדיף שיהיה לי גם מכשיר אוטומטי בנוסף. העניין הוא שהסוכנת מאורקמד טוענת שעל מנת לתת לי את הצעת המחיר עם ההשתתפות העצמית היא חייבת מכתב להתאמת בדיקת לחצים מטעם אסותא, ממש לא בא לי לעשות שוב בדיקת לחצים באסותא שבוע אחרי שעשיתי אותה בשיבא.
למעלה
דף: מתוך 3 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.06 שניות.