שלום אני משתמש מזה מספר חודשים במכשיר RESMAED S9 ובמסכה COMFORET FUSION . בתקופה הראשונה הייתי מסוגל לישון כ 5-6 שעות עם המכשיר . לאחרונה אני מסיר מתוך שינה את המסיכה לאחר כ שעתיים בלבד .ברוב המקרים אנו מודע לכך שהיסרתי רק בבוקר. האם אפשר לשפר זאת?
תופעה של הסרת מכשיר במהלך הלילה אופיינית לתחילת השימוש במכשיר. לפעמים היא לא מתרחשת ממש בימים הראשונים בהם הגוף היה כל כך זקוק לשינה ללא הפסקות נשימה אלא קצת בהמשך כאשר הגוף מאושש לאחר מספר לילות עם המכשיר.
הורדת המסיכה נובעת הרבה פעמים מאי התאמת לחץ המכשיר. למשל כאשר המכשיר מכוון למצב אוטומטי בלחץ מקסימלי מסויים והלחץ לא מספיק כדי להתגבר על הסתימה במעברי האויר.
כדאי לבצע קריאה ופענוח של נתוני המכשיר, ולהעזר בטכנאי/סוכן מנוסה או ברופא כדי שיפענח האם המכשיר בכוונון הנוכחי מתגבר על הפסקות הנשימה בשינה באופן אופטימלי ובהתאם לצורך לבצע שינוי.
נשמח אם תמשיך ותעדכן בהתפתחויות
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעשה מה שמוזר אצלי שאני לא מסוגל להרדם עם הסיפאפ אבל לאחר שנרדמתי כשאני מקיץ בבוקר במצב של נים לא נים אני שם את המסכה ונרדם אתה לשעה קלה.בעקרון כשאני עושה יוגה לדעתי זה מבטל את הדנ"ש ורק בתקופות שאני לא עושה יוגה מסיבות רפואיות אני זקוק למסכה כדי להיות ערני. בכל מקרה נסו יוגה בדגש נשימתי פעמיים בשבוע.
העניין הוא שראשית אני צריך לקבל הפנייה מרופא משפחה כמדומני מעבר לכך אני חושש שבדיקה שכזו עוד תוביל לפגיעה ברשיון הנהיגה .מכל מקום היוגה שאני עושה כעת אינה המיטבית לדנ"ש אני מתרגל פעם בשבוע בלבד ויוגה אקטיבית ללא דגש נשימתי פשוט זה מה שיש במכון שאני מתאמן כעת. המכון הקודם סגר את שעריו אז זה סוג של פשרה אבל עדיין כשאני מתאמן אני לא חש בעייפות ולדעתי הדנ"ש מתבטל שכן יוגה נשימתית עובדת על הרפיית שרירי הנשימה ועל הנשימה. אני ממליץ על יוגה ויניאסנה שזו היוגה המיטבית מבחינתי שאני תרגלתי בזמנו פעמיים בשבוע אני מעריך שגם שיבננדה יוגה בלטריס 6 תל אביב לתל אביבים שבין הקוראים טובה לשם כך בעקרון צריך ללכת על יוגה ששמה יותר דגש על הרפיה ונשימה ופחות על דינמיות. קראתי בזמנו דווח מהארץ באינטרנט על בטול דנ"ש על ידי יוגה תנסה בגוגל את הצרוף יוגה ודום נשימה ואולי תגיע לאותו דווח.
יצחק שלום תודה על התגובה והעצה . פרקתי את נתוני השינה שלי ( יש לי את התוכנה ) , מעיון שלי לא נראה שיש בעיה של לחץ , המכשיר כוון לתחום 6-14 הממוצע שלי הינו 11 ובשום מקרה איני מגיע לקצוות גם לא בעת הורדת המסיכה
הממוצע לא אומר הרבה חשוב לראות את הגרף ואת הנתון שנקרא 90% או 95% .זה אומר העשירון העליון של הלחצים. אני מניח שאתה זקוק ללחצים גבוהים יחסית על פי מה שכתבת ולכן אין טעם להתחיל ב:4. כאשר אתה מתהפך למשל והלחץ יורד לרגע ל:4 אתה זורק את המסכה וממשיך לישון. נסה לקבוע את הלחץ המינימלי ל:8 למשל ותבדוק אם אתה יכול להחזיק את המסכה יותר זמן על הפנים.
וכפי שאני אומר שוב ושוב -סיפפ אמור למנוע ולא לתקן ולכן עדיף לשאוף לטיפול בלחץ קבוע שהוא קצת יותר מהמינימום הנדרש.
ליצחק-עוד נקודה שנראית קטנונית אבל היא עקרונית: לפתוח חסימה שכבר נוצרה לאחר קריסה צריך 50-100 ס"מ מים. סיפפ לא פותח חסימות אלא מרחיק את הדפנות כדי שברנולי לא יסגור ויגרום קריסה שנה ושינה טובים-זה הולך ביחד