| מחבר |
נושא  |
|
|
א.ר
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 09/08/2011 : 18:48:33
|
הח"מ בן 45.בבדיקה שערכתי לאחרונה במעבדת שינה אובחנתי כסובל מהפרעה נשימתית קשה ! בנשימה בשנתי.אישית אני לא חש בה או בתופעות לואי ממנה.מבירורים שערכתי הבנתי שיש אלטרנטיבות אחרות מלבד השמוש במסיכה כמו ניתוחים או שמוש במכשירים אחרים.אשמח באם מישהו מהחברים התנסה ויוכל לשתף אותי בידע בנושא. יש לציין שבעקבות האבחנה התנסיתי מספר ימים במכשיר הCPAP ,וחשתי אי נוחות רבה בשינה עימו. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/08/2011 : 21:18:18
|
שלום לך וברוך הבא לפורום שלנו,
תופעת הפסקות הנשימה בשינה היא תופעה רווחת מאד בגברים מעל גיל 40 ובמחקרים עדכניים יש הטוענים כי כ- 10% מאוכלוסיית הגברים סובלת מן התופעה בדרגת חומרה כזו או אחרת.
אגב קשה לי להאמין שפנית לבדיקת שינה ללא שסבלת מסימפטומים כלשהם הקשורים לבעיה (לפחות נחירות קשות)
התופעה שכיחה יותר אצל גברים עם משקל עודף.
מדובר בבעיה כרונית שיכולות להיות לה תופעות לוואי קשות:
1. פגיעה באיכות החיים: כאבי ראש, עייפות כרונית ונטייה להרדמות, קושי בריכוז ואבדן זיכרון 2. סכנה בנהיגה - הרדמות על ההגה 3. נזק מתמשך לבריאות: עלייה בסיכון לשבץ, מחלות לב וסכרת.
כלומר מדובר בבעיה שאין להתעלם ממנה, בוודאי בדרגת חומרה קשה ויש להתייחס אליה ברצינות ולטפל בה.
כדאי שתקרא את העצים בראש הפורום. יש בהם מידע רב נוסף על הפסקות נשימה בשינה.
לעניין הטיפול. הפיתרון המהווה קו ראשון לטיפול בבעיה הוא אכן מכשיר ה- CPAP. מדובר במכשיר שלא קל בדר"כ להתרגל איליו וההסתגלות אורכת מספר שבועות, אולם אחרי שמתרגלים הוא מסייע בפתרון הבעיה (לא מרפא את הבעיה אלא מסייע כאמור בהתגברות על הסימפטומים שלה).
פתרונות נוספים הינם:
1. הרזיה ניכרת במשקל (אם יש משקל עודף) 2. סד דנטלי - עוזר בדר"כ רק לסובלים מהבעיה ברמת חומרה קלה עד בינונית 3. פתרונות ניתוחיים (אם יש אבחנה של רופא א.א.ג.) - הרבה פחות פופולריים היום שכן גורמים לסבל ניכר והרבה פעמים לא פותרים הבעיה. 4. טיפול בגלי רדיו. לא מומלץ על ידי חלק גדול מהרופאים.
לסיכום נראה שעדיף לך לנסות בשלב ראשון את ה- CPAP.
אתה מוזמן להמשיך לעדכן ולשאול
בהצלחה! |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/08/2011 21:20:08 |
 |
|
|
א.ר
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 09/09/2011 : 14:19:05
|
שלום ותודה ששבת אלי. אכן,פניתי לבד' עקב תלונות של אשתי לגבי נחירות וחרחור\חנק לעיתים בו הבחינה במהלך שנתי. אישית-אני לא חש בדבר,ואף לא בתופעות כגון עייפות וכד',אע"פ שבבדיקה נמצאה דרגה קשה של הפרעה. אני לא סובל מעודף משקל,וסד דנטלי לא נמצא מתאים לי. לפיכך נותר לי לחפש פתרונות אחרים : עשיתי נסיון לישון מספר לילות עם מכשיר הCPAP וחשתי אי נוחות רבה בשנתי עימו. הבנתי מרופא א.א.ג. שקיימים ניתוחים לפתרון הבעייה הקשורים במעין מתיחה קלה של הלשון לפנים ע"מ למנוע חנק בזמן שהיא נשמטת עקב ריפיון שרירים לא רצוני במהלך השינה. כמו כן ראיתי ברשת כי קיים פתרון נוסף של חברה בשם SNORINGCARE והייתי שמח לקבל חו"ד באם מישהו התנסה באופציית ניתוח ו\או במכשיר שלה,ויש לו תבנות להאיר עיני בנושא. תודה וסופ"ש נעים |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/09/2011 : 16:17:24
|
לא נתקלנו בפורום זה עדיין במישהו שהתנסה בהצלחה ב- SNORINGCARE
מעבר לכך כל המנגנון והרעיון עליו הוא מבוסס נראה בעייתי כי למעשה הוא מעיר אותך כל פעם שאתה נוחר וזה בדיוק מה שעושה המוח במקרה של הפסקת נשימה (מעורר אותך חלקית לפעמים אפילו לא ברמת מודעות) על מנת להפסיק את החסימה.
ההתעוררות החלקית הזו היא בדיוק מה שפוגם באיכות השינה.
לא הייתי מציע לך להסיק מסקנות לגבי ה- CPAP לאחר מספר לילות.
תהליך ההסתגלות יכול לקחת מספר שבועות.
חשוב שתהליך זה יהיה מלווה בסוכן/יועץ מקצועי ואמפטי שיוכל ללוות אותך בתהליך, להציע לך מסיכות שונות לנסיון ואפשרויות כוונון שונות במכשיר על מנת לסייע לך בהסתגלות.
האפשרויות של המסיכות הן רבות ביותר וכדאי לאתר את המסיכה הנוחה לך ביותר, זהו השלב הראשון והחשוב ביותר בהסתגלות. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/09/2011 16:18:13 |
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 09/09/2011 : 20:25:51
|
שלום,
1.אני ניסיתי את מכשיר ה SNORINGCARE ללא הצלחה (גורם לרטט על היד מדי פעם כשישנים לא מרגישים את זה בכלל לא פתר את בעיות הנחירה וגם לא את הדום נשימה בשינה) 2. עברתי ניתוח בחיך (הסרת שקדים,ענבל,הקטנת בסיס הלשון בשיטת הקובלציה - COBALATION ) - ושוב לא פתר את בעית הנחירות ודום הנשימה. 3. השימוש ב CPAP פתר את בעיית הנחירות לחלוטין וכן את בעית הדום נשימה עבורי 4. המלצתי לנסות מסיכות נוספות ומכשירים אחרים עד למציאת המתאים והנוח ביותר (לגבי מכשירים המלצתי היא פיליפס רספירוניקס או רזמד S9 מתוך המכשירים שניסיתי הם היו המוצלחים ביותר). |
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/09/2011 : 21:48:44
|
טוב לראות אותך כאן ברק.
שמח שאתה משתתף ותורם מהידע והנסיון שצברת
באמת ניסית כמעט את כל האפשרויות.
|
 |
|
|
א.ר
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 09/12/2011 : 17:09:40
|
| תודה על תשובותיכם. אמשיך לברר |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 09/24/2011 : 11:06:10
|
| גם אני לא הייתי מודע כלל שאני סובל מדום נשימה למרות שטרם הניתוח לתיקון סטיה במחיצת האף הייתי בדנ"ש חמור כיום לאחר הניתוח אני בדנש בינוני כך שדבריו מקובלים על נגשתי לרופא א.א.ג בזכות זוגתי דאז שהנחירות הפריעו לה. רק בדיעבד הבנתי שסבלתי מאוד אבל לא הייתי מודע לכך אכן היו תופעות של הרדמות קלה על ההגה כמובן שמיד עצרתי בצד ונחתי מספר דקות אבל לא מצאתי אותם כתוצר של בעיה רפואית. לסבר את האוזן אני כ-26 -- שנים מאז הפגיעה באף לא חלמתי חשבתי שרק לילדים יש חלומות רק לאחר הניתוח לתיקון סטיה במחצית האף התחלתי לחלום. לאחר הניתוח לא היה לי דנ"ש כלל לדעתי נבדקתי במכשיר האצבע ורופא א.א.ג לא אמר לי שיש לי דנ"ש כלל לדעתי זה חזר לאחר שהסטיה לא התקבעה באופן ישר לגמרי כי זה סחוס. למצער בינתיים עברתי קופה ואז אין לי את נתוני הבדיקה הוא לא מסר לי אותם רופא א.א.ג פשוט באתי אליו אחר הניתוח ואמרתי לו שחלמתי שלשה ימים רצוף כנראה פיצוי על העדר חלימה 26 שנים ושלדעתי אין לי דנש הוא בדק ונתן לי להבין שזה אכן כך לפי תוצאות המדידה במכשיר האצבע. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2011 : 23:33:19
|
חבל ששוב ושוב עוברים טיפולים לא הפיכים לפני שממצים את הטיפולים ההפיכים עד תומם. אומרים שמי שיש לו פטיש כל הבעיות נראות לו מסמרים!! זה נכון גם לאנשי הסיפפ וגם למנתחים. ההבדל הוא הנזק הנגרם והאפשרות לחזור בך מנסיון טיפולי. אם היה פיתרון אחד טוב -היו נכחדים כל יתר הטיפולים.
ולגבי האמונה באשתך-מי שלא מאמין לבת זוגו במיטה-שיבקש ממנה להסריט קטע או שניים ולצפות בו בבוקר ולברש סליחה יפה יפה .יש המון קטעים ביו טיוב האמורים לשעשע איך אנשים מסכנים נחנקים בשינה.אולי שיעשו כמה קטעים מצחיקים גם ממחלות קשות אחרות? שיעול של שחפת או התקף אפילפטי מצחיק?
נכתב בדם ליבי |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|