| מחבר |
נושא  |
|
|
Amital
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 06:24:27
|
שלום לכולם: אני עדיין בזמן התנסות ולקראת קנייה של מכשיר APAP אחרי התנסות של 3 שבועות. ניתוח תוצאות מראה ירידה דרסטית עד קרוב לאפס של אירועים של הפסקות נשימימה, שזה לכאורה הצלחה מהדהדת ואכן התחושה במשך היום יותר נינוחה. אך מצד שני יש מצב של התעוררות בלילה ועדיין מידה של עייפות בזמן שקמים ובמשך היום לפעמים. אין ספק שמבחינת חמצן למוח המצב משתפר אך איך אני יכול לוודא שאין בעיה נוספת? אולי עכשיו יש לי הפרעות שינה עקב המכשיר עצמו? אולי יש סיבה אחרת? אני נזהר מלסמוך רק על הנתונים שאוסף המכשיר כי היא בודקת בעיה ספציפית...
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 12:45:09
|
שלום עמי,
כדי להיווכח בוודאות ביעילותו של המכשיר (מעבר לנתונים שהוא מפיק בעצמו) ניתן לעשות בדיקת שינה במעבדת שינה עם מכשיר ה- CPAP
במקרה זה יבדקו גם את רמת החמצן (סטורציה) בדם בשימוש במכשיר
וכן באמצעות ניתוח גלי המוח ניתן לבחון את יעילות השינה
קיימת תופעה אצל לא מעטים המרגישים עייפות במהלך היום גם בשימוש במכשיר מאידך רבים חווים תחושה של ערנות רבה יותר במהלך היום וישפור איכות החיים.
לתופעה של עייפות למרות שימוש מוצלח במכשיר יכולות להיות סיבות רבות.
בכל מקרה לסובלים מהפסקות נשימה בשינה חשוב לעשות שימוש במכשיר המונע בעיות בריאותיות רבות |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/22/2011 12:46:53 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 13:52:44
|
שלום, רבים שואלים את השאלה הזו. נסה להיזכר כיצד ישנת ובאילו תופעות חווית שבעטין הגעת לבדיקה במעבדת השינה . מה היו תוצאות הבדיקה?? בוודאי התיעצת עם הטכנאי או הרופא המומחה שבמעבדה ושוכנעת בצורך שלך לישון עם הסיפאפ. אם אתה מרגיש שינוי לטובה, הרי שהטיפול מוצלח. אני מניח שבמשך הזמן, אחרי שתוסיף ותתרגל, ההרגשה עוד תשתפר. ואם יאחז בך ספק, נסה לישון לילה או שניים ללא סיפאפ ותקבל את התשובה.
בברכה  |
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 16:31:40
|
מעניין אם ניתן לשכור מכשיר לבדיקת שינה (של חברת איתמר למשל) למשך שבועיים, ולקבל אחר כך את הנתונים. כך ניתן לעקוב אחרי כמה מצבים ולבדוק את השפעתם למשל, עם ובלי סיפאפ, שימוש במסיכות שונות והשפעתם, שינוי לחצים וכדומה.
במציאות של היום יש רק בדיקת מעבדה שלא ניתן לבצעה יותר מדי בגלל העלות היקרה. אבל כפי שראיתי באתר cpaptalks.com יש אנשים שמחזיקים ציוד בדיקה באופן קבוע.
אני חושב שסתם כך זה נחמד לקבל בבוקר נתונים פרטניים על מהלך השינה בלילה (עם בלי התעוררויות, אחוז שינה עמוקה ושנת REM וכדומה) הגם שיהיה מי שיאמר שזה כבר מוגזם. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 17:18:59
|
הבדלים בלחצים ובמספר ה- AHI קל לראות ברוב המכשירים
בנוסף, אפשר לקנות מד סטורציה (חמצון) די בזול בארץ או ב- EBAY
מעבר לכך מכשירי ה- CPAP הולכים ומשתכללים ותוך כדי זאת משתכללים גם בפירוט הצגת וניתוח הנתונים.
אני בטוח שבעתיד המכשירים יתנו נתונים רבים נוספים על איכות השינה.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/22/2011 17:25:09 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/23/2011 : 00:04:39
|
אפשר לנסות יומיים בלי מכשיר ויומיים שוב עם ולהיות רגיש להבדלים. חוץ מזה עייפות יכולה לנבוע גם מגורמים אחרים כמו תנועות רגל מחזוריות בשינה ,בעיות בבלוטת התריס,אנמיה ובעיות בספיגת או פליטת ברזל -דימום וכו... אם עדיין יש עייפות קשה אפשר לעבור בדיקת שינה עם הסיפפ ועם מדידת תנועות רגליים .למעשה הקופה אמורה לממן את זה כי הטיפול לא הסתיים והתאמת הסיפפ לא פתרה את כל הבעיה. פנה לרופא ובקש בדיקה. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|