| מחבר |
נושא  |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 07/21/2011 : 19:05:29
|
שלום לכולם
בימים אלו סיימתי את שלב הניסוי של המכשירים ומסיכות וקניתי מכשיר. היות וזה יכול לעניין אחרים אני כותב כאן את הפרטים.
בדקתי בסך הכל 3 מכשירים אוטומטים:
1) רספרוניקס PR system one REMstar אוטומטי. 2) פישר אנד פייקל Sleep style 254 אוטומטי עם מעשיר לחות. 3) RESmart המיוצר ע"י חברת BMC הסינית ומשווק ע"י מקסימה. לא בדקתי את רספמד S9 למרות שהוא בראש הרשימה, בגלל שלא היתה לי אפשרות נוחה לעשות זאת.
התוצאות היו מפתיעות קצת:
רספרוניקס: מכשיר קומפקטי, אבל ממש לא הסתדרתי אתו, יש לו תכונה שהוא מפסיק את הלחץ בזמן הוצאת האויר, וזה פשוט שיבש אותי לגמרי. נסיתי עם AFlex דלוק ומכובה וזה לא ממש שינה, כך שלמרות שמלכתחילה רציתי אותו בגלל המוניטין הרי שבסופו של דבר הוא ירד מהפרק בשבילי. בנוסף היה אפשר לשמוע את נשיפות האויר מהמכשיר.
פישר אנד פייקל: מכשיר גדול יחסית (כולל חלק לחות), אין לו הדלקה וכיבוי אוטומטיים. אבל מבחינת נוחות והרגשת נשימה טבעית הוא ממש נוח ונפלא, כווננתי את העשרת הלחות לרמה 1 מתוך 4 כך שזה התאים לי (נסיתי גם באפס העשרת לחות).
מקסימה RESmart: גדול יחסית, עם כיבוי והדלקה אוטומטיים. יחסית לציפיות שהיו לי ממנו הוא ממש בסדר, יכולתי להסתדר אתו אלו לא היה לי ברירה אחרת (כן, הייתי בוחר בו ולא ברספרוניקס גם אם שניהם היו באותו מחיר)
בסופו של דבר רכשתי מכשיר פישר אנד פייקל כמובן. גם בדקתי תגובות על מכשירים באתר CPAP.COM ויש שם כמה אנשים שכותבים שלא הסתדרו עם שום סיפאפ עד שניסו את של פישר.
כמובן שהבדיקה הנ"ל אינה מושלמת מכמה בחינות, אבל מבחינתי די לי בכך שמצאתי מכשיר נוח.
אני כעת ממתין לראות אם אכן אקבל החזר ממכבי, אעדכן ברגע שתהיה לי תשובה.
ברצוני להודות לחברי הפורום ובפרט ליצחק המנהל על התגובות שהיו לי לעזר רב
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/21/2011 : 21:56:40
|
שמח לשמוע יצחק.
תתחדש ושיהיה בהצלחה.
אני מבין שניסית מכשירים במצב אוטומטי בלבד?
עם איזה לחצים אתה ישן?
קצת מפתיע אותי לקרוא מה שאתה כותב על הרספרוניקס ביחס להפסקת הלחץ בזמן הנשיפה. כאשר מנגנון ה- A FLEX מכובה הוא אמור שלא לשנות את הלחץ בנשיפה. המכשיר אכן רועש אבל בדגם האחרון הוא פחות רועש.
איזה מסיכות רכשת?
נשמח להתעדכן
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/21/2011 21:57:01 |
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 11:39:20
|
1) כל המכשירים שניסיתי היו אוטומטיים, ועבדו בטווח לחץ של 4-14 הלחץ שנקבע לי ע"י אסותא (ע"פ קו ה90% ) הינו 6. היה דבר מוזר בשוני שבין המכשירים, כאשר המכשיר של אסותא (המשווק ע"י מקסימה) ומכשיר של פישר הראו על טווח לחצים דומה, הרי שהרספרוניקס הגיע לטווח לחצים גבוה ב50% (קו ה90% היה לחץ 9), אף אחד לא ידע להסביר את סיבת השוני.
2) השוואת מסיכות: בדקתי בסך הכל 5 מסיכות --- אולטרא מיראג' של רסמד --- נחירונים של רסמד --- קומפורט ג'ל של רספרוניקס --- נחירונים של פישר אנד פייקל --- Wizard (סיני) שקיבלתי מאסותא
2 המסיכות שבחרתי ורכשתי הינם: --- קומפורט ג'ל של רספרוניקס --- נחירונים של פישר
כמו בבחירת המכשירים הפרמטר הקובע אצלי לא היה רמת האיבזור הגבוהה שבזה אין מתחרה לאולטרא מיראג', אלא הנוחות האישית שלי.
שוב גם כאן מסיכת הWizard היתה סבירה, שהייתי יכול להסתדר איתה אילו לא היתה פשוטה מדי וסינית.
שוב תודה
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 13:34:11
|
שלום, אם קו ה 90% שלך אמנם 6, אזי מתעורר בי ספק עד כמה באמת אתה זקוק לסיפאפ... ניראה קצת כמו קרח לאסקימוסים............ העיקר שאתה ישן ומרגיש טוב.
בהצלחה  |
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 16:17:15
|
quote: Originally posted by rubin37
שלום, אם קו ה 90% שלך אמנם 6, אזי מתעורר בי ספק עד כמה באמת אתה זקוק לסיפאפ... ניראה קצת כמו קרח לאסקימוסים............ העיקר שאתה ישן ומרגיש טוב.
בהצלחה 
אשמח מאוד אם אתה צודק, אבל מה אעשה שעברתי בדיקת מעבדת שינה וקיבלתי אבחון של בעיית הפרעת נשימה חמורה בשינה עם 35 AHI וירידת ריווי חמצן בדם (Oxygen saturation) עד 73%, וזאת בנוסף לעדות של אשתי על הפסקות נשימה ורעש של נחירות.
האם אתה יכול להסביר על סמך מה אתה קובע שלחץ 6 מעיד על אי צורך בסיפאפ?
אולי כדאי לי לעשות בדיקת מעבדה חוזרת? אולי השתנה משהו תוך כדי?
|
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 16:21:50
|
quote: Originally posted by יצחק
קצת מפתיע אותי לקרוא מה שאתה כותב על הרספרוניקס ביחס להפסקת הלחץ בזמן הנשיפה. כאשר מנגנון ה- A FLEX מכובה הוא אמור שלא לשנות את הלחץ בנשיפה. המכשיר אכן רועש אבל בדגם האחרון הוא פחות רועש.
גם כאשר הAflex מכובה יש הבדל לחץ בין נשימה לנשיפה, לפחות על פי הרגשתי. בכל מקרה היה לי חוסר נוחות, שכנראה הסברו באלגוריתם שלא התאים לי. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 16:52:55
|
שלום, אינני רופא, אני משתמש כמוך. לחץ מכס' 6 ב 90% מהזמן איננו גבוה (יחסית). מצד שני, ריווי חמצן של 73% איננו טוב וה HAI 35 אכן גבוה. הורדת נתוני שינה מהסיפאפ תאפשר לך לראות את הלחץ המכס' אליו אתה מגיע. את הלחץ הגבוה בסיפאפ צריך לקבוע על מעט יותר גבוה מהלחץ המכס' ובהמשך ניתן לבצע התאמות נוספות. בסופו של דבר, מה שחשוב הוא, שאתה ואשתך "נושמים טוב לרווחה". לשיפור המצב אפשר תמיד לנסות: 1. הפחתת משקל. 2. ראש מיטה יותר גבוה בכ 10 ס"מ מהרגלים. עושים זאת ע"י הוספת 2 אבני דרך (אקרשטיין) מתחת לרגלי המיטה.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 07/22/2011 17:00:55 |
 |
|
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 07/22/2011 : 20:47:15
|
יצחק אחר, אם מכבים את הפלקסים אז אין הפחתת לחץ בנשיפה ברספירוניקס. האלגוריתמים במכשירים שונים מאוד ויכולים להביא לתוצאות שונות. מסכת הנחירונים של פישר פייקל האופוס 360 באמת נוחה מאוד.
רובין, אצלי אישית גם לחץ 4 מספיק למנוע הפסקות נשימה מלאות ולא בטוח שיש לי שום יתרון מלחץ גבוה יותר. התוצאות המספריות לא משתפרות. מה קורה - אני עדיין מברר.
|
נערך על ידי - ירון בתאריך 07/22/2011 20:57:38 |
 |
|
| |
נושא  |
|