סיפאפ פורום ישראל - CPAP ולחץ דם
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 CPAP ולחץ דם
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

איציק.ו
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 07/20/2011 :  12:00:20  Show Profile
שלום למשתמשים.

אמנם אני רואה שכמעט אין תנועה בפורום, אבל אשמח לקלבל תגובות ואותות חיים.

הגיע הזמןשנתחיל לעשות משהו נגד העושק של יבואני המכשירים. מכשירי CPAP בחול עולים כמעט מחצית ממחיריהם בארץ.
למי שמוכן לתת יד, אשמח לשתף פעולה.

ועכשיו לנושא הכתבה:

כולנו יודעים שיש קשר בין דום נימה ואפניאה, וחושבים שאם אנו משתמשים ב- CPAP אנו מבוטחים.

אז לא דווקא.

לפי הוראת הרופאה שלי התחלתי לבדוק לחץ דם כל בוקר עם היקיצה, ולהפתעתי הרעה התברר לי כי לחץ הדם שלי היה בשמיים, וירד במשך היום.

חשבתי שהתקלה היא במכשיר ה-CPAP שלי, אבל לא, יש לי RESMED AUT0SPIRIT - מפלצת גדולה' אבל לאחר 9 שנים היא עדיין עובדת ללא אף תקלה, שקטה כמו ביום הראשון - ממש בובה (אחי הבכור שמשתמש במכשירי רספירוניקס כבר נאלץ להחליף מכשיר באותה תקופה).

היות שחברה שלי ממכבי התחילה להשתמש במכשיר של דהוילביס והם מרוצים - לא שומעים אותו בכלל, פניתי לסוכנים שלהם בארץ, והגב' אורלי הנחמדה הביאה לי את המכשיר, ופרט לכך שהיא יפה היא גם בעלת מקצוע מעולה.
אבל התברר כי לאחר שבועיים שימוש (המכשיר באמת אחלה - שקט לחלוטין, וקומפקטי)- לחץ הדם לא השתנה, אבל הגב' אורלי הראתה לי כי אפשר לקבל את נתוני השימוש הספציפיים - (יש להוריד אותם מהמחשב עם קוד שמוציאים מהמכשיר - פעולה ממש מעצבנת), והתברר כי שליש מהזמן ישנתי עם פה פתוח (נתון AHI), וגם היו לי הרבה הפסקות-דום נשימה! (נתון HI).
עם הנתונים מהמכשיר הלכתי למעבדת השינה ושם אמרו לי (בלי בדיקה) שכנראה אצטרך מסיכה לאף ולפה גם יחד, שזה דבר מחריד - גם ככה לה לא תענוג גדול (ואני ישן עם מסכה פנטסטית- סופר מירז של רזמד).

למזלי הגדול, הגעתי (שם במעבדה) לבחור נחמד בשם דני בר אור - בעל מקצוע עם ידע מדהים, הוא לימד אותי דברים שאף יועץ לפניו לא סיפר לי, והוא, לאחר בדיקת הנתונים אמר לי שכל הבעייה היא שהלחץ העליון גבוהה מדי -(היה 14), הוא הוריד לי אותו ל 10, ומאז הבעיה נפתרה, ואני מברך אותו כל בוקר מחדש - דן אם אתה קורא מכתב זה - תבורך.
ולהבהרה - אין לי שום קשר אישי או עסקי עם דני - אמנם הוא גם יועץ עצמאי, והוא בכלל מייצג את חברת פייקל, ולמעוניינים - הטלפון שלו הוא 0545-640524

אז מה שרציתי למסור לכם הוא שכדאי שתמדדו את לחץ הדם שלכם עם ההשכמה, ואם יש לכם בעייה עם זה, תתקשרו עם היועץ שלכם שידריך אותכם מה לעשות, כל מקרה הוא שונה.

איציק
wagy12@013net.net

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/20/2011 :  12:56:17  Show Profile  Send יצחק an AOL message
תודה על השיתוף ועל העיצות איציק

ממה שאני מבין מהסיפור שלך הוא שישנת חלק מהלילה עם פה פתוח כתוצאה מכך המכשיר לא תפקד כהלכה וסבלת מהפסקות נשימה רבות.

כתוצאה מכך לחץ הדם בשינה במהלך הלילה ועם היקיצה היה גבוה?

ומה שאתה אומר כי הורדת הלחץ המקסימלי שמפיק המכשיר פתר את הבעיה?

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/20/2011 12:58:17
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/20/2011 :  15:57:33  Show Profile
שלום,
מכשיר אוטומטי תקין לא מעלה לחצים סתם.
או שהלחץ 14 היה דרוש לך לפתיחת חסימה או שהמכשיר לא תקין.

בברכה
למעלה

איציק.ו
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 07/27/2011 :  09:37:03  Show Profile
בתגובה למכתבי מה- 20.7 בעניין הקשר בין CPAP ללחץ דם.

1. לאיציק מנהל הפורום: אכן הורדת הלחץ פתרה את בעיית האפניה ( HI) ואתה לחץ הדם בבקרים חזר לנורמלי - חד וחלק. אציין כי יועצת מסויימת דווקא אמרה ההיפך - בגלל ש היו ליתקופות ארוכות של שינה עם פה פתוח ( AHI), היא אמרה שיש להגביר את הלחץ. לשמחתי אותו דני הר אור הוריד לי את הלחץ מה-14 המקורי שהתקינו לי ל- 10.

2. לרובין 37: ובכן בדקתי בשני מכשירים - ברזמד הוותיק שלי ובדה- וילביס שנתנו לי שבועיים לנסיון, ושני המכשירים הראו אותו דבר.
אציין כי הלחץ העליון 14 שנקבע לי עם קניית המכשיר הראשונה היה אתי במשך שנים רבות, והכל היה תקין (בעבר בדקתי מדי פעם לחץ דם בבבקרים) כנרה שמשהו השתנה אצלי (הגיל, הגיל, אי מה לעשות)

אני חוזר ואומר - אל תסמכו על המכישירים שלכם בצורה עיוורת, מדי חצי שנה הייתי מציע לכם לבדק את לחץ הדם בבקרים ביחס לשאר היום, ואם בבוקר הוא גבוה לכו לרופא שלכם, שישלח אתכם לבדיקה במעבדת השינה, זה הכל.

אינני טוען כי תמיד הורדת הלחץ תפתור את הופעת האפניאה למרות השינה - לי זה עזר, ורק באמצעות מומחה ממעבדת השינה.

איציק.ו
למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 07/27/2011 :  13:10:35  Show Profile
איציק. ו, יכול להיות שבלחץ גבוה אתה פותח את הפה ואז האוויר דולף ואין תרפיה. הורדת הלחץ פתרה את הדליפה מהפה ואז יש תרפיה אבל לא אופטימלית בגלל הגבלת הלחץ. הפתרון הנכון הוא מניעת דליפת האוויר והחזרת הלחץ כפי הנדרש.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/27/2011 :  16:44:30  Show Profile  Send יצחק an AOL message
לחץ הדם הגבוה נבע מכך שכנראה סבלת מהפסקות נשימה רבות למרות השימוש במכשיר האוטומטי, שכן פתיחות הפה שלך גרמו להפחתת יעילותו.

עם זאת בהפחתת הלחץ המקסימלי ל- 10 יש סכנה לכך שהלחץ לא יספיק לפתיחת מעברי האויר בעת חסימות חזקות.

המכשיר של דהוילביס בודק פתיחות פה בשינה ויש בכך יתרון

אם למרות הפחתת הלחץ אין לך הפסקות נשימה אז זה נראה תקין

למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/27/2011 :  18:51:40  Show Profile
שלום,
כאשר AI (אפניות) + HI (היפופניות) = HAI = קטן מ 5 = כנראה שהסיפאפ עושה את עבודתו כשורה.
באשר לפתיחת פה בשינה: חפש את המדד EPI בנתונים התקופתיים שסיפק לך הדה ווילביס....
ואם במקרה גם התחברת אליו עם מד ריווי חמצן, תוכל לראות עוד נתונים מעניינים הנוגעים לנושא שהעלת כאן.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 07/27/2011 20:52:02
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/27/2011 :  21:51:39  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
רק הוכחה לכך שאסור לטפל בפציינט מסוים על פי סטטיסטיקות ושמכשיר אוטומטי כמו בן אדם צריך שיגדירו לו גבולות.
הרעיון העיקרי של סיפפ זה לחץ קבוע !!!!הלחץ עושה את עבודתו במיוחד ברגע המעבר מנשיפה לשאיפה שהוא הרגע הקריטי להופעת קריסה.
אנשים מגיבים ללחץ גבוה מידי או נמוך מידי בדרכים שונות אך לרוב בפתיחת פה מה שעושה ממש רע לאוטומטים ומקשה עליהם את ההחלטות,מה גם שהאוטומטים מגיבים לאחר זמן מה ולא מיד.
אם כבר להשתמש באוטומטי -למשל אם הלחצים מאד לא יציבים בלילה-אז בתוך גבולות צרים .
אגב -היה בילבול באינטרפרטציות של נתוני AHI וHI אבל זה לא הפורום להתחיל ללמד-אולי דן הסביר לך וכל הכבוד לו.
כמו כן הערה קטנה על הדהוילביס-שליחת הקוד לאתר והפקת הדוח לא יכולה להיות טובה כמו פריקת נתונים אמיתית ממודול הזיכרון שנמכר בנוסף למי שמעוניין.אם זה היה טוב באותה מידה לא היו מוכרים מודול זיכרון........
מה שעשו זו פשרה ונסיון להעביר מידע חלקי שיתאם לטבלאות ודוחות מוכנים מראש.אין שום דרך להעביר באמצעות קוד של כמה ספרות מידע עצום הקיים בזיכרון מכשיר סיפפ הכולל זיכרון פנימי.אבל מילא-גם קוטג חצי אחוז נקרא קוטג........
תהילה-לא לקפוץ-את יודעת שאני צודק

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

ilan
חבר חדש

53 הודעות

נכתב ב - 07/28/2011 :  14:14:56  Show Profile

בהמשך למה שכתב רובין שעל ממוצע הפסקות הנשימה להיות נמוך מ-5-
ממוצע הפסקות הנשימה שלי על פי מכשיר הרספרוניקס שלי הוא 6.5
האם זה אומר שמשהו לא תקין ושאני צריך לחזור למעבדת שינה?
לפני שהתחלתי עם המכשיר הממוצע שלי היה 31 הפסקות בשעה
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/28/2011 :  15:39:39  Show Profile
שלום,
האם אתה מתכוון ל AHI או ל AI ??????????
תוכל לקרוא את זה:
http://www.itamar-medical.com/WatchPAT/Patient/Sleep_Apnea/Apnea-Hypopnea_Index.html

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 07/28/2011 16:01:36
למעלה

ilan
חבר חדש

53 הודעות

נכתב ב - 07/28/2011 :  20:10:55  Show Profile
כוונתי לערך AHI כפי שמופיע בדוחות של רספרוניקס,ואשר מופיע גם על מצג המכשיר עצמו
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/28/2011 :  20:25:30  Show Profile
שלום,
קראת?? יש שם הגדרות ל AHI..........
עד 5 = נורמלי
מ 5 עד 15 = קל

בברכה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/28/2011 :  21:41:34  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לא קדוש
לא לדאוג
כפי שכבר הסברתי מכשיר אוטומטי לא יכול להוריד לאפס את הפסקות הנשימה.
הקריטריונים -5 ומעלה משמשים בעיקר כקו החלטה לטיפול ולהחזר כספי של הטיפול.יש אנשים שמאושרים עם סיפפ גם אם היה להם 3 בשעה אבל נחירה עזה שהפריעה לשינה.
הבעיה העיקרית היא הגדרת ההיפופניאה -יש הגורסים שללא הפחתה בחמצן ב4% זה לא מוגדר כהיפופניאה ולא נספר.יש הגורסים 3% ויש הגורסים שאם יש יקיצונת בעקבות ההיפופניאות אז סופרים את זה כהיפופניאות גם אם הירידה בחמצן פחותה.
כמו כן יש לזכור שמכשיר הסיפפ לא כולל ריווי חמצן ולכן המדידה שלו-שנעשית רק מחישובים של זרימת האויר במסכה -ממש לא מדויקת.

בקיצור-אפשר קצת לתמרן עם הלחץ-במקרה שתואר הייתי מנסה להעלות את הלחץ ההתחלתי ב:2 ס"מ , אבל אם ההפחתה בחומרת התסמונת היא משמעותית לא צריך לדאוג.
אם דואגים-אז רק בדיקת שינה אמיתית עם הסיפפ תוכל למדוד את חומרת התסמונת.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

ilan
חבר חדש

53 הודעות

נכתב ב - 07/29/2011 :  10:22:28  Show Profile
תודה. אני אנסה להגדיל את הלחץ ההתחלתי ולראות אם יהיה שיפור.
שאלה נוספת- המכשיר מכוון על מצב A-FLEX
(מדובר ברספרוניקס אוטומטי).
מה ההבדל בין מצב זה לבין מצב C-FLEX? אולי כדאי לי לשנות את המצב ל-C-FLEX?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/29/2011 :  12:52:30  Show Profile  Send יצחק an AOL message
CFLEX הוא מנגנון הפחתת הלחץ בנשיפה הקודם של רספרוניקס.
המנגנון של ה- A FLEX אמור להיות מנגנון מתקדם ומשוכלל יותר שכן האלגוריתם שלו מתאים את מידת הפחתת הלחץ בנשיפה לעוצמת הנשיפה האינדבידואלית של המשתמש (ולא הפחתת של 1-3 ס"מ מים כמו במנגנון הקודם) ולכן אמור לאפשר נשימה "טבעית" יותר.

בכל מקרה שווה לנסות

נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/29/2011 12:53:01
למעלה

ilan
חבר חדש

53 הודעות

נכתב ב - 07/30/2011 :  13:47:56  Show Profile
היי
אתמול הגדלתי את הלחץ ההתחלתי ל-9 (קודם היה 7)
והבוקר המכשיר מראה שממוצע AHI ללילה שעבר ירד ל-4.4
לעומת ממוצע של 6.4-6.7 בלילות הקודמים.
אני אמשיך ואראה אם השיפור קבוע או שזה רק מקרה.
לא שיניתי עדיין את מצב המכשיר ל-C-FLEX
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/30/2011 :  15:26:53  Show Profile
שלום,
זה עובד ביחס הפוך:
הגדלת לחץ התחלי יכולה להקטין AHI אבל יכולה גם להגדיל אי נוחיות.
היכן נקודת השבירה שלך??????

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 07/30/2011 15:27:31
למעלה

ilan
חבר חדש

53 הודעות

נכתב ב - 07/30/2011 :  18:07:53  Show Profile
כשאמצא את נקודת השבירה שלי אגלה לך... (:
למעלה

יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית

44 הודעות

נכתב ב - 07/31/2011 :  15:49:00  Show Profile
לי יש תופעה קצת מוזרה עם הAHI, זה משתנה חדות מלילה ללילה ללא כל סיבה הנראית לעין

זה יכול להיות AHI 0, לפעמים 2, הרבה פעמים 4, והיום בבוקר הופתעתי לראות AHI 8.

מה יכול לגרום לזה? השינויים קורים עם אותו מכשיר ואותה מסיכה.
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/31/2011 :  16:36:50  Show Profile
שלום,
שכחת גורם משפיע נוסף - חשוב ביותר - אתה.
גוף האדם שלא כמו המכונה, נתון להשפעות של מחלה, דאגה, מצב שכיבה (גב,צד) ארוע
מרובה אוכל בערב הקודם וכד' וכד'.
כדאי להתייחס לנתונים המבוססים על פרקי זמן ארוכים.
הסתכלות יומיומית נחמדה ומעניינת אבל משמעותה מוגבלת בהתאם.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 07/31/2011 16:47:57
למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 07/31/2011 :  17:24:23  Show Profile
מאוד מוזר לי מה שאתם מתארים, אצלי בחודשיים באחרונים ה AHI נע בין 0.3 ל 0.9
ברגע שמשתמש במסיכה השניה שלי (ultra mirage 2 ) הערך קצת עולה 1.1 - 1.4
ישן טוב מאוד, לא מתעורר בלילה, קם עירני, ולא נוחר.

מכשיר: Resmed S9 Autoset
מסיכה: Swift FX
מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2
מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel

נערך על ידי - baraks בתאריך 07/31/2011 17:26:16
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה