סיפאפ פורום ישראל - האם יש צורך להמתין לבדיקת התאמה של המעבדה?
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 האם יש צורך להמתין לבדיקת התאמה של המעבדה?
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 3

יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית

44 הודעות

נכתב ב - 06/15/2011 :  20:37:52  Show Profile
שלום לכולם

לפני שלושה שבועות ביצעתי בדיקת שינה במעבדת שינה, והיום חזרו אלי לקבוע לי תור לעוד חודש וחצי לבדיקת התאמת מכשיר.

לטעמי זה קצת יותר מדי זמן, בפרט שעדיין לא עודכנתי בדרגת החומרה.

שאלתי היא האם ניתן לבדוק התאמת מכשיר CPAP ישירות מול ספק/יצרן ללא צורך בהמתנה?

בתודה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/15/2011 :  22:19:37  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום יצחק אחר וברוך הבא לפורום.

ראשית חשוב שתקבל לידיך את תוצאות בדיקת השינה המלאות עם סיכום רופא המעבדה בכדי שתוכל לעמוד על חומרת הבעיה שלך, אם בכלל ועל הטיפול המומלץ.

לאחר זאת ושיחה עם רופא מומחה (של המעבדה, או קופ"ח, או פרטי), תוכל אכן לערוך את בדיקת ההתאמה ישירות מול החברות והסוכנים.

אני ממליץ לך להזמין כל פעם סוכן חברה לביתך, לקבל מכשיר עם מספר מסיכות לנסיון, ולנסות כמה שיותר מסיכות.

בתדירות של אחת לשבוע לפחות להזמין הסוכן לביתך, להחלפת מסיכות, פריקת נתונים מפורטת מהמכשיר לבדיקת יעלות הטיפול ושינוי פונקציות של המכשיר בהתאם לצורך.

לאחר שתאתר מסיכה נוחה לך ביותר, נסה אותה על מכשיר אחד נוסף לפחות.

רק לאחר שיהיו לך כל הנתונים על המסיכה הנוחה לך ביותר, המכשיר הנוח לך ביותר, והחברה שהרשימה אותך ביותר מבחינת איכות השירות תוכל לבצע רכישה מושכלת.

התהליך באמצעות המעבדה מוביל בדר"כ לנסוי מכשיר מסויים בלבד עימו עובדת המעבדה. כמו כן רכישה באמצעות המעבדה בדר"כ מייקרת את המחיר (כי המעבדה גוזרת קופון).

בלי כל קשר לרכישה אני ממליץ לך לעבור פורמלית את תהליך ההתאמה במעבדה + סיכום רופא המעבדה כי קופ"ח עשויה לדרוש אישור זה כתנאי להקבלת ההחזר מהקופה.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/15/2011 22:20:58
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/17/2011 :  07:54:50  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לא.החברות לא אמורות לתת מרשם רפואי לסיפפ אלא רק רופא.
אבל יש אפשרות ללחוץ לקבל תור דחוף יותר אם המצב קשה או לבקש מעבדה אחרת.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/17/2011 :  10:46:43  Show Profile  Send יצחק an AOL message
סיכום בדיקת השינה עם חתימת הרופא וההמלצה ל- CPAP מהווה מרשם רפואי מספיק בחלק מהקופות.

השירות בחלק גדול ממעבדות השינה לוקה בחסר ואינו מספק.

כמו כן במעבדה לא מיידעים אותך בכל אפשרויות המכשירים השונים אלא במכשירים עימם למעבדה יש אינטרס והרכישה בדר"כ יקרה יותר כי אי אפשר להתמקח עם הסוכן.

בכל מקרה אני ממליץ לך לעבור את שתי הפעולות במקביל:

1. לעבור את תהליך בחינת המסיכות והמכשירים עצמאית מול הסוכנים
2. לעבור את בדיקת ההתאמה במעבדה של הקופה ולקבל מרשם מרופא המעבדה

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/18/2011 :  13:05:36  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
מצטער אבל אתה מטעה את הקוראים.
המלצה לנסיון טיפול בסיפפ משמעותו שצריך לנסות ולהתאים לחץ ומסכה ולוודא שאין תופעות לואי-סינוסיטיס וכדומה,ובמידת הצורך להוסיף מעשיר לחות ולקבוע אם מכשיר אוטומטי מתאים או שאסור מכשיר אוטומטי ( למשל אם מופיעה נשימה מחזורית על רקע מרכזי) ולפעמים אם יש היפוונטילציות להחליף את הסיפפ בביפפ ואולי להוסיף חמצן.
לאחר כל אלו מקבלים המלצה לשימוש קבוע בסיפפ או בביפפ שבו מצוין סוג המכשיר קבוע או אוטומטי והלחץ או טווח הלחצים הנדרש.
רק אז אמורה החברה למכור מכשיר וזו ההתויה הרפואית!
זה שאפשר לבלבל את הפקיד בקופה ולטעון שמכתב האיבחון עם ההמלצה לנסות טיפול אפשרי בסיפפ הוא התויה לסיפפ לא אומר שזה בסדר !!
במכתב האיבחון למשל כתוב לפעמים שטיפול אפשרי הוא ניתוח במסגרת רפואת אף אוזן גרון אך פסקה זו שנכתבת על ידי נוירולוג למשל אינה מהווה התוויה לקבוע תור לניתוח בחיך או באף אלא הנחיה לפנות לרופא מנתח ולהתייעץ איתו!!

להגיד שהשירות בחלק גדול ממעבדות השינה לוקה בחסר ואינו מספק הוא על גבול ההשמצה וזה כמו להגיד ששירות האוטובוסים הציבורי אינו טוב מספיק -ובכל זאת לא תיקח לך אוטובוס ותתחיל לנהוג לבד.
גם שירות הדואר ושירות בזק וכיבוי אש ושירות המשטרה ועוד שירותים ראויים לשיפור אבל אי אפשר באופן גורף לוותר עליהם ולהסתדר לבד.

הסוכנים עם כל הכבוד והידע העומד מאחוריהם אינם מוסמכים אפילו לשנות לחץ בסיפפ ובטח לא לתת חמצן או לקבוע שצריך ביפפ וזאת היות ולא עומדת מאחוריהם סמכות רפואית אלא מסחרית.
לגבי התאמת מסכה יש חילוקי דיעות אבל אם המסכה תגרום אלרגיה פצע לחץ או אדמומיות בעיניים מי יהיה אחראי?

בקיצור-צריך לצאת מהמעבדה או מהרופא האחראי לטיפול עם המלצה למכשיר ולחץ וסוג ובמידת האפשר גם מעשיר לחות וסוג מסכה ואז אפשר לרכוש איפה שרוצים אפילו בחו"ל.

מקובל?????

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/18/2011 :  18:03:29  Show Profile  Send יצחק an AOL message
זומר,

אתה צודק אבל....

השירות הניתן בחלק מהמעבדות הינו לוקה בחסר.
היחס שם שערורייתי.
הם דוחפים לך מכשיר לנסיון, מזמינים אותך לקריאת נתונים אחרי כמה ימים וזהו
אותי רופא המעבדה פשוט סילק מהחדר אחרי שהעזתי לשאול אותו יותר מידי שאלות.
בתור חבר ותיק בפורום אתה מכיר את התלונות האלה

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=15385&SearchTerms=מעבדה

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=14577&SearchTerms=מעבדה

זו אחת הסיבות שהסכמתי לנהל את הפורום בכדי לעזור לאנשים במצוקה.

שים לב, לא אמרתי שלא צריך להתייעץ עם רופא כחלק מהתהליך, הדגשתי שוב ושוב שההתאמה צריכה להיות חלק מייעוץ רפואי אבל לפעמים אין ברירה וצריך לפנות לרופא בקופה או רופא פרטי.

האמן לי אני ביקרתי את כל הרופאים המומחים בתחום ובגדול אין להם הרבה מה לחדש מעבר ל... תנסה את ה- CPAP
במכשיר אוטומטי בו רבים משתמשים היום גם אין הרבה חשיבות לקביעת לחץ הטיפולי.

עם זאת יש מקרים רבים בהם הייעוץ הרפואי הינו חשוב ביותר ולכן אין ספק שהוא צריך להיות חלק מתהליך האבחון.

סיכום התובנות שלי הוא - לתשתמש במעבדה ולקבל את המרשם כי יש בו צורך להחזר. אם המעבדה היא טובה ונותנת שירות מעולה מה טוב.

את תהליך הרכישה בלבד - הייתי מעדיף לעשות ישירות מול הסוכנים כי שם יש יותר אפשרויות בחירה ודרך להשיג מחיר טוב יותר.

אני לא רואה מה היתרונות של רכישת המכשיר במעבדה.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/18/2011 18:10:20
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/18/2011 :  23:04:00  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
רופא פרטי או בקופה זה מצוין -רק שיהיה רופא ורצוי שגם יבין בנושא.
הסוכנים הם אנשי מכירות ולא אנשי רפואה.
רופא לא זורק מישהו מהחדר כי היו לו שאלות .
לפחות לא רופא שאני מכיר.
גם טכנאי המעבדה שעובד תחת קורת הגג הרפואית יכול לעזור ולרוב יש לו יותר זמן וסבלנות.
רק לא לערבב כובעים.
אפשר להחליף רופא או מעבדה ולבקש חוות דעת שניה -זה לגיטימי בהרבה תחומים ולא רק ברפואה-גם בהנדסה שמאות עריכת דין ראיית חשבון וכו...
תמיד כדאי להגיע למקצוענים ולקוות שיש להם זמן וסבלנות .לפעמים זה כרוך בתשלום-אין מה לעשות.גם עורך דין חינם שעובד בפרקליטות או פרו בונו לא תמיד שווה כמו עורך דין פרטי ומנוסה שעולה הרבה כסף-הרבה יותר מהרופא שזרק אותך מהחדר כי מוקצב לו זמן קצר למטופל ויש בתור עוד הרבה מחכים.
הרפואה במשבר אבל טיפול על ידי סוכני מכירות זה לא הפיתרון.
זהו זה ולא אחרת.
לילה טוב

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/18/2011 :  23:15:55  Show Profile  Send יצחק an AOL message
זומר,

אני כותב בפעם העשירית כדי שהדברים יהיו מובנים.

חוות דעת רפואית - על ידי רופא - משפחה, קופה מעבדה, לא משנה העיקר שיהיה מקצועי בתחום רפואת השינה ואדיב.

רכישת מכשיר ומסיכה - ישירות מסוכני המכשירים. הם אלה שיכולים לספק לך את מגוון המסיכות הגדול ביותר ולאפשר לך להתנסות בכמה מכשירים שונים במחיר זול יותר
.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/18/2011 23:18:29
למעלה

יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית

44 הודעות

נכתב ב - 06/19/2011 :  17:45:04  Show Profile
תודה על תגובותיכם

גם אני נתקל ביחס שערורייתי במעבדה כבר על ההתחלה
הם מתחמקים מלתת לי את תוצאות הבדיקה, הדבר היחיד שהם עשו זה לשלוח מזכירה לקבוע לי תור להתאמת מכשיר.

ברשותכם יש לי עוד כמה שאילות שאודה למי שיואיל לענות

1)
הבנתי שאני צריך להמתין לסיום ההתאמה הרפואית, אבל אני תוהה אם יעשו לי בדיקה עם מכשיר X ומסיכה X האם זה יהיה רלוונטי למכשירים ומסיכות של חברות אחרות?

2)
זה נראה לי ממש מפחיד לישון כל לילה עם מסיכת נשימה, האם אתם הסתגלתם לזה בקלות?

בתודה
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 06/19/2011 :  18:22:39  Show Profile
quote:
Originally posted by יצחק_אחר

תודה על תגובותיכם

גם אני נתקל ביחס שערורייתי במעבדה כבר על ההתחלה
הם מתחמקים מלתת לי את תוצאות הבדיקה, הדבר היחיד שהם עשו זה לשלוח מזכירה לקבוע לי תור להתאמת מכשיר.
הבדיקה שאני עברתי, מורכבת מ 2 לילות במעבדת השינה (מילניום בב"ש):
1. שינה תחת השגחה עם מכשירי ניטור.
2. שינה עם סיפאפ אוטומטי.
בנוסף לנ"ל היתה לי פגישה עם הרופא המומחה שבמעבדה, אשר טרח להסביר לי את תוצאות הבדיקה
ואף נתן בידי את המרשם הסופי לקופ"ח.

ברשותכם יש לי עוד כמה שאילות שאודה למי שיואיל לענות

1)
הבנתי שאני צריך להמתין לסיום ההתאמה הרפואית, אבל אני תוהה אם יעשו לי בדיקה עם מכשיר X ומסיכה X האם זה יהיה רלוונטי למכשירים ומסיכות של חברות אחרות?
בהמשך לנ"ל פתחו לי תיק מטופל ותיאמו לי פגישות במעבדה עם סוכנים שונים כבקשתי.
במידת הצורך - כאשר חשבתי שאני רוצה להאריך בבדיקה, התערבו למעני אצל הסוכנים.
בסה"כ בדקתי 3 סוגי סיפאפים וכ 6 סוגי מסיכות. כל תהליך ההתאמה נמשך כ 4 חודשים.

2)
זה נראה לי ממש מפחיד לישון כל לילה עם מסיכת נשימה, האם אתם הסתגלתם לזה בקלות?
כן, כבר בלילה ה 2 במעבדה ישנתי כל כך טוב, עד שהיה לי חבל לקום בבוקר.
מצב זה עוד השתפר אחרי שמצאתי ובחרתי את הציוד הנוח לי.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 06/19/2011 18:40:11
למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 06/19/2011 :  20:47:31  Show Profile
התהליך שרובין עבר הוא הנכון והרצוי.

לא בכל מעבדה נוהגים כך ולא כל סוכן מוכן לעבוד כך. אני לא עברתי את תהליך השינה עם סיפאפ במעבדה, לא קיבלתי מרשם מסודר ובכל זאת קיבלתי סיפאפ בהסדר עם מכבי. הסיפאפ שיפר את השינה אבל חלקית. קבעתי עכשיו תור לרופא שינה במעבדה אחרת רצינית יותר להמשך הבירור ובמקביל רופא המשפחה בודק גם אפשרויות אחרות לעייפות. בעבר יחסתי את העייפות לדום נשימה בשינה שאובחן אצלי אבל עכשיו אני כבר לא בטוח שזה הגורם היחיד או אפילו העיקרי.

ההתרגלות אצלי הייתה קלה עכשיו אבל לפני כמה שנים לא הצלחתי להתרגל. מה שהקל עלי השנה הם המכשירים המודרנים שאין בהם התנגדות לנשיפה ומסכת אף נחירונים שכמעט לא מורגשת על הפנים. אם השינה שלך תשתפר משמעותית עם הסיפאפ אתה פשוט לא תחשוב לישון בלעדיו.

נערך על ידי - ירון בתאריך 06/19/2011 20:49:18
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 06/19/2011 :  22:09:28  Show Profile
שלום,
נכון, התהליך שלי היה נכון ומתחשב.
יתרה מזאת, השבוע, 4 שנים לאחר התהליך המתואר לעיל, ביקרתי במעבדה (מילניום) ולהפתעתי
עדיין זכרו אותי וקיבלו את פני במאור פנים...
אבל, "עליה וקוץ בה" : כחבר מכבי אינני יכול להבדק במעבדה הזו שנית, מאחר והם מפנים אך ורק לאסותא.

בברכה
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/19/2011 :  22:36:15  Show Profile  Send יצחק an AOL message
רובין, אתה באמת בר מזל.

התהליך שאתה מתאר הוא אופטימלי.

אני לצערי לא הרגשתי כך במעבדת אסותא בת"א.

התחושה שלי הייתה תחושה לא אישית לא מתחשבת ולא אנושית.

כמו שסיפרתי פגשתי את רופא המעבדה לתיאור תוצאות בדיקת השינה. התוצאה הראתה שאני סובל מהפסקות נשימה בשינה ברמה קשה. התשובה נפלה עלי כרעם ביום בהיר. רופא המעבדה הקדיש לי דקות בודדות ענה לשאלה שתיים וכשהמשכתי לשאול קם והראה לי את הדרך החוצה מחדרו.

את המשך התור במעבדה להתאמת CPAP היציעו לי לעבור כעבר חודשיים !!!!.

מכיוון שהבנתי שאני זקוק לטיפול מיידי, פניתי למספר סוכנים והתחלתי את תהליך ההתאמה. במקביל נפגשתי עם מספר רופאים מומחים בתחום (מתחומים כמו: א.א.ג., נשימה, נוירולוגיה) לקבלת ייעוץ, וניתוח הבדיקות ועוד.

למזלי נפלתי על סוכני מכשירים אדיבים ושירותיים וכך יכולתי להתנסות במגוון מכשירים, ומסיכות, לבצע פריקות נתונים ועוד.

את פריקות הנתונים העברתי גם לרופא על מנת שינתח התוצאות.

בדרך זאת, ביצעתי את תהליך ההתאמה גם ללא עזרת המעבדה.

לעניין ההסתגלות, הדבר אינדבידואלי, יש המסתגלים תוך ימים ספורים (יש לי חברה לעבודה שליל השינה הראשון שלה הם ה- CPAP היה הלילה הטוב הראשון שישנה מזה שנים). מאידך יש רבים הסובלים מקשיי הסתגלות במשך שבועות.

בכל מקרה מי שמסתגל, נהנה מהמכשיר ומתוצאותיו ושווה להתאמץ

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/19/2011 22:38:38
למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  10:58:30  Show Profile
גם אני לצערי לא מכיר את התהליך שרובין מציין
מעבדת שינה ראשונה שלי הייתה בתל השומר קיבלתי חדר במבנה ישן מאוד
עם מזגן חלון ישן ורועש ומיטה שלפי דעתי בכלל לא הייתה מיטה אלא פלטת עץ עם מזרון דק מאוד.
החדר היה משרד של אחד הרופאים במעבדה מיותר לציין שלא הצלחתי להרדם עד 5 בבוקר ואז נרדמתי בערך לשעה
בשעה 6 העירו אותי והוציאו אותי מהחדר ונאלצתי להמתין עד 10 בבוקר לפגישה עם הרופא וניתוח התוצאות.
הרופא טען שהכל בסדר ושוהוא לא רואה אצלי הפסקות שינה ולא נחירה (ברור הרי לא ישנתי) במשך כל השיחה עימו ציינתי שלא ישנתי אבל הוא ממש התעלם מזה ואמר שהכל בסדר אצלי...
למרות שהסברתי שאני מתעורר כ 3 פעמים בכל לילה עם לשון יבשה נוחר מאוד חזק ועייף במהלך היום.

כמובן שחזרתי לרופא א.א.ג שנתן לי הפניה דרך אסותא לשינה בבית (מאוד הופתעתי כי לא ידעתי שקיימת האופציה הנ"ל).
הגעתי ב שמונה בערב לאסותא להתקנת מערכת הניטור וחזרתי לישון בבית
(הצלחתי לישון מספר שעות במקרה הזה...)
ושם אבחנו שאני סובל מדום נשינה בשינה ברמת חומרה בינונית (11 הפסקות נשימה מלאות ו 70 חלקיות בצפיפות של 13 אירועים בשעה
ו 64 ירידות ברמת ריווי חמצן בדם מתחת ל 90% עד למינימום של 87% כמוכן נשמעה נחירה כ 69% מהלילה)

מכשיר: Resmed S9 Autoset
מסיכה: Swift FX
מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2
מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel

נערך על ידי - baraks בתאריך 06/20/2011 11:06:28
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  11:39:59  Show Profile  Send יצחק an AOL message
ברק,

עשית בהמשך התאמה למכשיר באמצעות המעבדה או ישירות עם הסוכנים?

למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  11:55:06  Show Profile
בהמשך קבעתי תור להתאמת סיפאפ באסותא התור נקבע למועד מאוחר ולכן לפני התור פניתי לסוכן ובו ביום קיבלתי מכשיר לניסיון
לאחר שבוע חזרתי לסוכן ופרקנו את הנתונים מהמכשיר וקיבלתי הסבר מקיף על התוצאות מהסוכן
לאחר מכן הגעתי לבדיקת התאמה באסותא וקיבלתי מרשם לסיפאפ חתום ע"י רופא (שלא פגשתי) כל התהליך באסותא היה מול הטכנאית בלבד.

נערך על ידי - baraks בתאריך 06/20/2011 11:55:44
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  13:06:30  Show Profile  Send יצחק an AOL message
גם התחושה שלי שהשירות של מעבדת השינה באסותא ת"א בעייתי מאד.

זו הסיבה לכל שאנו נאלצים לעבור את תהליך ההתאמה בעיקרו מול הסוכנים ולהעזר ברופאים באופן עצמאי.

למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  13:27:58  Show Profile
אכן השרות בעייתי,
מה שכן טוב ועוזר מאוד זה האפשרות לעשות את זה בבית

למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  15:16:32  Show Profile
שלום,
שמעתי שהבדיקה בבית פחות מעמיקה ומקיפה מהבדיקה במעבדה.
זומר, תוכל בבקשה להרחיב בנושא???

בברכה
למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  16:42:23  Show Profile
הבדיקה שלי כללה:
ערוצי הבדיקה כללו: נשימת אף, נשימת חזה, נשימת סרעפת, נחירות, ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף, תנועות רגליים, לחץ דם סיסטולי מחושב

למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 06/20/2011 :  17:30:11  Show Profile
רובין, אבחון בבית לא כולל א.א.ג. ולכן אי אפשר לספור התעוררויות ואי אפשר לדעת מה שלב השינה.
התאמת הלחצים בבית על ידי מכשיר אוטומטי עלולה להיות לא נכונה למקרים שמסובכים יותר מחסימות פשוטות.
בשביל רמת שירות כמו שאתה מתאר אולי שווה לנסוע לבאר שבע.
למעלה
דף: מתוך 3 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.06 שניות.