| מחבר |
נושא  |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/21/2011 : 07:57:13
|
ראשית -אפשר לעשות בדיקה בבית עם איאיגי. שנית-רוב התאמות הלחץ של סיפפ שאני מכיר בארץ ובעולם בבית ובמעבדה מתרכזות בפרמטרים הנשימתיים. הפרמטרים החשובים הם כמובן תנועות נשימה ,זרימת אויר ונחירה,תנוחת גוף,קצב לב (בהחלט אפשר לראות יקיצה בערוץ זה) ,תנועתיות-בהחלט מוסיף מידע על יקיצות ואי נוחות,שאלון בוקר מוסיף לא מעט על ההסתגלות הסובייקטיבית. איאיגי תנועות עיניים ומתח שרירים אכן מוסיפים משהו אבל גם גורעים מנוחות השינה -בנוסף למסכה שבפעם הראשונה בחיים מולבשת על הפנים וגם גורמת לתחושה מוזרה בהתחלה. שינה במעבדה במקום זר ובמיטה זרה לא תמיד מוסיפה לנוחות בעוד ששינה בבית ללא השגחה יסרה את הביביסיטר-הטכנאי-שעוזר ומחליף מסכה או מסדר רצועות בעת הצורך. יש שיקולים לכאן ולכאן .ההבדל הכספי לא משמעותי כי לשלוח מישהו אל הנבדק הביתה כמה פעמים עולה לפעמים יותר מאשר להקצות לו מיטה במעבדה .
כמו בהרבה דברים יש צורך בהתאמת המסלול למטופל ואם דרך אחת לא פועלת מנסים דרך שניה.צריך אורך רוח ואין פיתרון אחד לכולם.יש לפעמים מקצועיות רבה יותר אצל סוכן מנוסה מאשר אצל רופא מתחיל או טכנאי טיפש.
אבל !!!יש נוהלים ואחריות שאם נתחיל לעקוף אותם נגיע לברדק! הסמכות הרפואית מחליטה והסמכות המוכרת משתדלת לבצע את ההנחיות הרפואיות.
בקיצור-כמו שאומרים בים ( בהפלגה בספינת מפרשים קטנה שמעתי את זה) : אין תחליף לשכל!!! |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/21/2011 : 09:52:55
|
למטב ידיעתי, הבדיקות הביתיות המוצעות על ידי מעבדת השינה , לא כוללות הגעה של טכנאי הביתה.
אלא הנבדק מגיע למעבדה, הטכנאי מרכיב עליו את המכשור, הנבדק הולך הביתה לישון ומביא למחרת את הציוד למעבדה.
באסותא ת"א זוהי הבדיקה המבוצעת כברירת מחדל ורק במקרים חריגים יש בדיקה במעבדה עצמה.
עשיתי אגב בדיקה ביתית עם א.א.ג. (באופן פרטי) והדבר כמובן אפשרי. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 06/21/2011 : 15:54:34
|
יעקב, התכוונתי לשלב השינה 1-2-3-4-REM. למיטב ידיעתי אין דרך לאבחן את שלב השינה בלי א.א.ג. אצלי לפחות הבדיקה הביתית של אסותא חיפה הייתה בלי א.א.ג. אבל באמת אין סיבה עקרונית לזה.
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/23/2011 : 23:31:06
|
| נכון שכמעט אי אפשר (פרט לציוד של איתמר שבדרך עקיפה עושה את האבחנה הזו)אבל אם הנבדק מסר בבוקר שישן כרגיל אז כדי לאבחן דום נשימה בשביל מה צריך את הרזולוציה הזו ? הטיפול במילא אותו טיפול. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/24/2011 : 13:20:04
|
כנראה שהבדיקה הביתית אכן מכסה את כל הערוצים החשובים לאבחון בעיית שינה הקשורה לחסימה בדרכי הנשימה
אולם, יש אנשים שה- CPAP לא פותר לבדו את בעיית השינה שלהם וכדי לבחון אפשרויות נוספות יש ערך רב בקריאת גלי המוח לצורך ניתוח איכות השינה.
|
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 06/26/2011 : 19:27:34
|
בעקבות האינפורמציה שקיבלתי כאן, התקשרתי ביום חמישי לSLP ומיד הגיע אלי סוכן והביא לי CPAP של רספרוניקס לניסוי.
די הסתדרתי, אבל יש לי בעיה של הזעה קשה כתוצאה מהשימוש במכשיר בפרט בראש. בתחילה חשבתי שזה בגלל הרצועות של המסיכה, אבל עיון בעלון של המכשיר הבהיר לי שהמכשיר מחמם את האויר בעוד שמונה מעלות מטמפרטורת החדר, וכנראה שזו סיבת ההזעה.
הם כותבים שם שאין להשתמש במכשיר בטמפרטורה מעל 35C מכיון שזה יגרום לאויר להיות מעל 43C וכתוצאה מכך עלול להיות נזק בדרכי הנשימה.
מענין אם תופעה זו קיימת במכשירים של חברות אחרות, ואם יש דרך להתמודד עם זה. בתקופת הקיץ זה פשוט בלתי נסבל חום נוסף (חוץ מאם ישנים במזגן)
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/26/2011 : 22:16:09
|
לא שמעתי שהמכשיר מחמם את האויר ב- 8 מעלות.
אם מחברים למכשיר מעשיר לחות יש חימום של האויר והדבר נועד בעיקר לחורף.
תבדוק עם הנציג של SLP את התחושה שלך.
יש אנשים שהלחץ של המסיכה והרצועות גורם אצלם לתחושת חום.
מזגן ו/או מאוורר תקרה יוכלו אכן לעזור |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/27/2011 19:15:13 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/27/2011 : 00:17:51
|
לא שמעתי שהמכשיר מחמם כל כך.קצת יכול להיות כי יש שם מנוע ואלקטרוניקה. היות והמכשיר צורך כולו 20-30 וואט (כמו מלחם קטן) הוא לא יכול לחמם 100 ליטר אויר בדקה. אולי משהו חסום או לא תקין במערכת שלך? כמו כן מומלץ לשים את המדחס על הרצפה בקייץ כדי לשאוב אויר קריר יותר. בחורף-למעלה.
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/27/2011 19:05:16 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/27/2011 : 09:56:14
|
זומר,
הוא קיבל את המכשיר מהחברה בה אתה עובד - SLP |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/27/2011 : 18:19:39
|
למדתי לקרוא בכיתה א אבל תודה בכל זאת |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/27/2011 : 19:06:12
|
quote: Originally posted by jzomer
לא שמעתי שהמכשיר מחמם כל כך.קצת יכול להיות כי יש שם מנוע ואלקטרוניקה. היות והמכשיר צורך כולו 20-30 וואט (כמו מלחם קטן) הוא לא יכול לחמם 100 ליטר אויר בדקה. אולי משהו חסום או לא תקין במערכת שלך? כמו כן מומלץ לשים את המדחס על הרצפה בקייץ כדי לשאוב אויר קריר יותר. בחורף-למעלה.
אז למה אתה שואל אותו אם משהו חסום או לא תקין במערכת שקיבל מכם? |
 |
|
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 06/27/2011 : 20:57:01
|
אולי הפילטר סתום?
|
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2011 : 18:31:33
|
תודה על תגובותיכם, השתמשתי בעצותיכם
כנראה שאין שום בעיה במכשיר הכל עובד וזורם תקין. בעיית ההזעה השתפרה בלילות שאחרי, כנראה שזה חלק מהתהליך ההסתגלות.
כעת אני בשלבי ההתמודדות עם אי הנעימות שבלחץ המסיכה על הפנים. נסיתי מסיכת אף סופר מיראז' ומסיכת נחירונים (ללא שם יצרן) ובשני המקרים אני מתעורר כמה פעמים בלילה כתוצאה מלחץ המסיכה על הפנים או באף. אודה לכם על הצעותיכם בענין (או שצריך לסבול ולהתרגל ואין פתרון)
יש לי עוד דבר מעניין שלא חשבתי עליו, שלמרות שלא הרגשתי שום עייפות לפני הטיפול (אני כל יום שעתיים על הכביש ומעולם לא קרה לי איזה שהיא הירדמות על ההגה), עכשיו אחרי כמה לילות עם CPAP אני מתעורר הרבה יותר רענן ומרגיש את זה היטב גם במשך היום.
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2011 : 19:19:53
|
אם אתה מרגיש היום הרבה יותר רענן עם ה- CPAP כנראה שהוא עושה את העבודה
כנראה שכן היית עייף במהלך היום ופשוט התרגלת לכך וראית בזה מצב קיומי.
העובדה שלא נרדמת על ההגה (תודה לאל) לא אומרת שלא היית עייף ולא עירני.
לעניין הלחץ של המסיכות הכי חשוב בתהליך ההסתגלות הראשוני לנסות כמה שיותר מסיכות.
יש מסיכות מסוגים שונים ומחומרים שונים.
אני ממליץ לך לנסות לפחות 10 סוגי מסיכות שונים. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/28/2011 19:20:18 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2011 : 23:28:22
|
ליצחק אחר-עצתי היא להיות מטופל על ידי הצוות המטפל במעבדת השינה ועל ידי הסוכן שנתן לך את המכשיר ומנסה לעזור לך בהסתגלות.אתה כבר ישן טוב יותר ומרגיש רענן יותר בבוקר ואלו סימנים טובים. לא צריך לשחק עם עשרות מסכות אלא לסמוך על המטפל שיתאים לך מנסיונו את המסכה הנכונה שלא תלחץ על צידי האף ולא תידלוף אויר לעיניים. המשתנה החשוב ביותר במשוואה היא ההסתגלות הסובייקטיבית שלך ואת זה תשיג אם תישן כמה לילות ותשכח מכל התהליך במקום לחפש קיצורי דרך ולשים לב לכל אירוע רגעי. התהליך דומה להתאמת נעליים-בחנות מתאימים את הגודל ואז הולכים שבוע ומתרגלים.הרגל מתרגלת לנעל ולאחר זמן אתה כבר שוכח שנעלת נעליים חדשות. סבלנות ויהיה טוב. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2011 : 23:45:34
|
ליצחק המנהל. אני לא יודע כמה התאמות סיפפ ביצעת בחיים ואני מרגיש שאתה נותן עצות מוגזמות ולא ריאליות.אף אחד לא מנסה לפחות 10 מסכות .סוכן נורמלי מתייאש לאחר החלפת 6-7 מסכות ומוותר והנבדק לא יהיה מטופל עקב כך כי הוא ניסה להיות פרפקציוניסט. אצלי לוקח נסיון אחד או שניים להתאים מסכה מתוך אלו שאני מכיר.זה שהחברות ממציאות כל שנה כמה מסכות חדשות לא אומר שצריך לנסות את כולם אלא להתייעץ עם מי שמבין ולבחור. גם כשאני הולך לקנות מכונית או כורסא או מסגרת למשקפיים או מזגן אני לא משחק עם כל האופציות הקיימות אלא מצמצם את האפשרויות ובוחר משהו וממשיך הלאה .וגם בחירה של 90% היא בחירה מצוינת וגם 80% התאמה זה לא רע בכלל.
לגבי האוויר החם-אני יועץ ונתתי עצה לבדוק את המכשיר אם הוא תקין (הכי פשוט זה להחליף מכשיר למכשיר זהה אחר ליום יומיים) .אני לא מכיר את הפציינט המסוים ולא טיפלתי בו למרות שאני בהחלט קשור לאס אל פי. אם הוא רוצה שאפגוש אותו אפשר לתאם פגישה איתי בחברה. הערכתי כי לא הגיוני ש30 וואט יחממו את האויר כל כך ומראה שצדקתי.הזעה ותחושת חם קשורים להתרגשות הראשונית עם המכשיר ואולי לבלוטת התריס.עובדה שזה חלף. אני כותב בפורום עצות כלליות ולא טיפוליות ספציפיות לנבדק .העצה הכללית לחימום אויר זה לבדוק את המכשיר ואת פתחי האיוורור ואת הפילטרים. ספציפית-לבא לבדיקה במעבדה עם הציוד. לילה טוב |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 10:36:30
|
זומר היקר,
תודה על התייחסות. אני מסכים לכל מה שכתבת, למעט לנושא בדיקת המסיכות. במקרה הזה אני גורם אובייקטיבי פרטי ולא קשור לחברה מסחרית שיש לה עלות למסיכות וזוהי דעתי האישית. לדעתי הרבה אנשים מתייאשים מה- CPAP ולא ממשיכים בטיפול בגלל שלא איתרו את המסיכה המתאימה להם. יש מגוון גדול של מסיכות ולכל אחד "מסיכת החלומות" שלו. אין כאן קיצורי דרך וצריך לנסות מגוון גדול. רק בגלל שעבדתי עם סוכן אכפתי ושירותי שהיציע לי מגוון מסיכות הצלחתי להסתגל ל- CPAP מדיונים כאן בפורום ומשיחות בע"פ שלי עם משתמשים התרשמתי שגם משתמשים אחרים ניסו מסיכות רבות. יש גם אנשים שאחרי מסיכה או שניים מגיעים למנוחה ולנחלה וטוב שכך. בכל אופן זה מותר ורצוי שיהיו דעות שונות וגם לשם כך קיים הפורום.
בכל מקרה תודה רבה לך על השתתפותך האקטיבית בפורום
יצחק |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/29/2011 11:04:58 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 13:45:37
|
מטבע הדברים הוא שלפורום נכנסים בעיקר אנשים שחווים קשיים בהתאמה. להערכתי הרוב הגדול מסתדרים עם המסכה הראשונה או השניה שטכנאי מנוסה מתאים להם. אכן יש כאלו שמתקשים ולהם משתדלים ונותנים עוד מספר מסכות כי השאיפה היא לעזור להם וכן-להגיע למכירה. מסכה עולה מאות שקלים והחיטוי בין נבדק לנבדק יקר וגם גורם לבלאי. אם זה היה תלוי בי -וזה לא - הייתי דורש סכום סימלי 50 שקל למשל על כל החלפת מסכה ו100 שקל על כל שבוע השאלה מעבר לשבוע הראשון -זה היה הוגן לשני הצדדים.מה שאתה מציע -לנסות לכל אחד לפחות 10 מסכות (לא לראות בעיניים אלא ממש לנסות) לא הוגן לחברת הסיפפ -לאו דווקא לחברה שאני עובד עבורה. על זה התרעמתי ותאמין לי שהחברה רוצה את ההתאמה והמכירה לא פחות מאשר הנבדק . ברגע שרק מיעוט קטן יבקש לנסות הרבה מסכות זה יהיה סביר אבל לא יתכן שכל אחד ינסה את כל המסכות ואת כל המכשירים ללא עלות סתם כך . ושוב אני מנסה להיות יועץ הגון וכן ולא להתייחס לעובדה שאני גם עובד -באסאלפי (ואולי גם יש לי מניות של מדטכניקה או של פיליפס או של RESMED ?????) מקווה שאני מצליח לא להיות משוחד. בברכה |
 |
|
|
יצחק_אחר
חבר חדש מהשקית
44 הודעות |
נכתב ב - 07/02/2011 : 23:10:09
|
אני אשמח מאוד אם יחתחילו לגבות 50 ש"ח על כל מסיכה לנסיון
במציאות של היום קשה לבקש מהסוכן להביא עוד מסיכות ובצדק (אני גם לא מרגיש נוח בלבקש את זה יותר מדי), כך שכיום אין לי את האפשרות לבדוק את כל האופציות. באתר של CPAP.COM יש כ4 סוגים של מסיכות שמתאימות לפרופיל שלי, בפועל בדקתי רק סוג מתאים אחד (כן בדקתי גם סוג שמלכתחילה לא מתאים) אם יש אפשרות לשכור מסיכות לניסוי זה היה ממש עוזר לי |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/03/2011 : 09:41:02
|
אני לא חושב שיש הצדקה לגבות את ה- 50 ש"ח.
היצרן אמור לספק למפיץ מסיכות לנסיון בדיוק למטרות אלה.
|
 |
|
נושא  |
|