| מחבר |
נושא  |
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2011 : 09:52:44
|
שלום, אני עכשיו לקראת רכישת מכשיר CPAP. על מנת להחליט על רכישת המכשיר פניתי לכמה סוכנים כדי להשוות מחירים ולנסות להשיג את תנאי הרכישה הכי טובים. להפתעתי, המחירים של המכשירים של רספרוניקס אוטומטי ושל רסמד S9 אוטומטי כמעט זהים. הסוכנים לא היו מוכנים לתת הנחות ואפילו לא לתת הטבות על מתכלים נוספים כמו מסיכות נוספות או צינורות נוספים. כולם ציטטו לי מחירונים וש"אסור להם לחרוג מהמחירון..." היו סוכנים של חברות כמו מדטכניקה שאפילו לא טרחו לפנות אלי בהצעת מחיר (פניתי לעדי בן שטח במייל אך חוץ מתשובה מנומסת של "נחזור אליך" אף סוכן מהחברה לא פנה אלי). התרשמתי ונראה לי שאין תחרות אמיתית בתחום, המחירים פחות או יותר זהים, והחברות לא ממש נלחמות על כל לקוח. מה דעתכם? אילן |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2011 : 13:11:49
|
| האם ניסית את שני המכשירים? האם נפגשת אישית עם הסוכנים? |
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2011 : 14:08:12
|
שלום אילן, מניסיוני אני יכול להעיד שהסוכנים למיניהם לא כל כך זריזים בתגובותיהם ואינם משיבים לבקשות הצעה כמקובל.
הנך חבר הכללית והייתי מציע לך כך: 1. למד את התנאים הנהוגים בקופה ובקש את רשימת הסוכנים שבהסדר. 2. פנה אל כולם בבקשה להדגמה וניסוי בלתי מחייב. 3. נסה סיפאפים עם ובלי מעשיר לחות, למד להוריד נתונים והכר מגוון מסיכות. 4. פתח מחברת ובכל בוקר תרשום את התרשמותך מהציוד ואיכות השינה בלילה האחרון. לפי דעתי, ניסוי כזה חייב להמשך לפחות שבועיים (לכל סיפאפ) ויותר. המחברת היא שלך ולמענך, לכן היה חופשי לכתוב בה כל דבר כולל התרשמותך מיחס הסוכן, מחירים, תחושות וכד'. שמור את המחברת כי היא תעזור לך בהווה וגם בעתיד. 5. בנוסף לספקי ההסדר של הכללית, תוכל לפנות טלפונית גם אל סוכנים נוספים. 6. שים לב, סוכן שבמעמד הקניה לא מתייחס אליך כיאות, עשוי גם לאכזב אותך בהמשך....
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 06/10/2011 14:13:56 |
 |
|
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2011 : 22:45:02
|
היי נפגשתי אישית עם הסוכן של SLP ועם הסוכן של קליניטיקה. שניהם נחמדים ובעלי רצון לעזור, אך לטענתם כבולים למחירונים של ההנהלה שלהם ניסיתי מכשיר רספרוניקס אוטומטי וכן רסמד S9 אוטומטי, וניסיתי אותם הן במצב אוטומטי והן במצב קבוע. כמו כן ניסיתי מספר מסיכות עד שהגעתי למסקנה שמסכת קומפורט קלאסיק אפית ומסיכת נחירונים של רסמד הנוחות לי ביותר.
קיבלתי הצעות מחיר גם מסוכן של חברת גלמד ומסוכן של כללית הנדסה רפואית (אם כי לא נפגשתי איתם אישית) אך המחירים שנתנו לי דומים מאד למחירים שקיבלתי משני הסוכנים הראשונים. ממדטכניקה, כפי שציינתי, לא קיבלתי הצעת מחיר למרות פניותיי אליהם
לגבי קופת חולים כללית- הלכתי לברר את זכויותיי בסניף של כללית. הם משתתפים ב-2500 ש"ח ולמי שיש לו מושלם מקבל החזר נוסף של כ-1800 ש"ח כלומר סה"כ החזר של 4300 ש"ח לגבי רכישה מסוכנים שלא בהסדר. מי שפונה לחברה שבהסדר צריך לשלם רק השתתפות עצמית, לפי סוג המכשיר- החל מ-800 ש"ח למכשיר בלחץ קבוע ועד ל-3100 ש"ח למכשיר אוטומטי. הם עובדים עם קליניטיקה ועם כללית הנדסה רפואית.
לא ניסיתי מעשיר לחות כי נאמר לי שאם הסתגלתי טוב למכשיר ללא מעשיר לחות- לא כדאי לי ל"התעסק" עם מעשיר לחות שלא לצורך. אני מנהל רישום יומי של מספר הפסקות הנשימה שלי ושל הלחץ הממוצע הלילי שלי הן כדי לעקוב אחרי מצבי הרפואי והן כדי לראות עד כמה מסייע לי הסיפאפ.
אני בהחלט מסכים עם הטענה, כי יחס לא טוב מחברה או סוכן לפני הרכישה, הם סימן ליחס לא טוב בהרבה שתקבל לאחר הרכישה... נפלא מבינתי מדוע במצב של תחרות בין סוכנים וחברות, הם לא מתאמצים לשפר את השירות ולהתחרות במחירים אטרקטיביים.
העובדה שהמחירים בין החברות דומים, אומרת דרשני. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2011 : 09:35:57
|
שלום, נניח שמחיר הציוד שבחרת = 8000 ש"ח. אם תקנה בהסדר, תשלם מכיסך מכס' 3100 ש"ח. אם תבחר לקנות ישירות, תשלם מכיסך 3700 ש"ח. קח בחשבון שתשתמש בציוד 3 שנים לפחות, לפיכך ההפרש ליום שימוש "בטל ב 60". במקרה כנ"ל הייתי קונה את הציוד שבו אני מרגיש הכי נוח.
שיקולים נוספים: ספק אמין עם מערך שרות מוכח. משך אחריות. משקל ומידות הציוד (חשוב בנסיעות).
להבנתי טרם ניסית את הציוד של WEINMANNN = כללית הנדסה ושל DeVilbisS = אורקמד.
התאור שהבאת לרמת המחירים והחזית האחידה שמגלים הסוכנים בישראל, מביאה אותי לשאלה: יש לך אפשרות לייבא מכשיר מחו"ל?? המחירים שם הרבה יותר נוחים...
בברכה 
|
 |
|
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2011 : 11:30:18
|
רובין כל אחד יכול ליבא לישראל אם הוא קונה מחנות שמוכנה לשלוח לארץ ויש כאלו. נוסף למשלוח יגבו בדואר מע"מ (אין הבדל מרכישה בארץ). אם אפשר לקבל החזר של 4300 ש"ח גם על רכישה מחו"ל (ולמה לא בעצם) אז הרכישה היא בחינם כי מחירי מכשירים בחו"ל זולים בהרבה.
למשל רספירוניקס סיסטם וואן הכי חדש (בלי מעשיר לחות) עולה 535 דולר. משלוח יעלה עוד 60-100 דולר תלוי במוצר ובסוג המשלוח, נניח 80 דולר. אחרי מע"מ 713 דולר שזה 2400 ש"ח. זהו. באותו חשבון רסמד S9 אוטומטי (ללא מעשיר לחות) יצא כ 3700 ש"ח.
המחיר שחישבתי לא כולל מסכה, מוותרים על שירות והאחריות היא בעייתית כי צריך לשלוח לשם ובחזרה. בכל זאת מדובר על פער מחיר גדול.
|
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2011 : 23:37:25
|
| המחיר של s9 autoset הוא 6000 שח כולל מסיכה בקלינטיקה זאת אומרת שאם הם לא היו בהסכם היית משלם 1700 שח ובגלל שהם בהסכם אתה משלם מעל 50 % 3100 שח??? |
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel |
נערך על ידי - baraks בתאריך 06/11/2011 23:41:50 |
 |
|
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 07:52:25
|
הסוכן אמר לי שמחיר המחירון של ה-S9 האוטומטי הוא 6,950 ש"ח. מתי קנית את המכשיר שלך? אגב, הוא באמת אמר לי שאם אקנה ממנו במחיר מלא ולא במסגרת הסדר קופ"ח אקבל ממנו הנחה. לטענתו הוא "מפסיד" בגלל ההסדר.... (ואז אצטרך להתמודד לבד עם הביורוקרטיה של קופ"ח כדי לקבל את ההחזר המגיע לי) |
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 08:56:20
|
| קניתי באמצע מאי, המחיר לאוטומט היה 6500 והוריד לי ל 6000 ש"ח בנוסף הציע מעשיר לחות ב 1500 ש"ח ולאחר הנחה 1000 ש"ח (לא לקחתי בסופו של דבר מעשיר לחות כי אין לי צורך בכך המעשיר גרם לי להרגשת מחנק במהלך הניסיון) |
נערך על ידי - baraks בתאריך 06/12/2011 09:13:35 |
 |
|
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 14:59:57
|
באמצע מאי הדולר היה 3.5 ועכשיו ירד 3.4 כלומר בדולרים מחיר המחירון של ה S9 אוטו עלה עוד יותר: מ $1850 באמצע מאי ל $2050 היום. זאת עליה של 10% למכשיר שגם קודם לכן היה הכי יקר בשוק.
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 16:56:48
|
חברים הדיון חשוב וטוב שהוא מתפתח.
אכן המחירים של חלק גדול מהמכשירים בשוק די דומים. הדבר בהחלט מעורר חשש לתאום מחירים. ההפרשים לעומת המחירים בחו"ל גם הם אינם סבירים.
הדבר נובע לדעתי ממהסדר עם קופות החולים המסבסדות למעשה חלק גדול מהתשלום.
המחירים בארה"ב זולים יותר מלמעלה מ- 50% והדבר לא הגיוני.
היבואנים טוענים שהמחיר הגבוה נובע מעלות היבוא, החזקת החלפים והשירות שלהם, אבל לדעתי השירות בתקופת האחריות (שנתיים עד שלוש) הינו זניח עד לא קיים כך שטענתם לא מוצדקת לטעמי.
אילן - חשוב להתמקח ולבקש הנחה. המחירון "אינו קדוש".
הנחה יכולה לבוא כמובן גם באמצעות חלקי חילוף: מסיכות (תביא בחשבון שמסיכה מחליפים אחת לשנה בערך), צינורות (צריך להחליף אחת לשנה) פילטרים ועוד. כל אלו יעלו לך בהמשך הרבה וכדאי לקבל כמה שיותר במסגרת הרכישה הראשונית.
במטכניקה היו לאחרונה חילופי גברי. בעבר ניהל את מחלקת ה- CPAP בחור בשם אייל ירימי שהשירות שנתן היה מצויין. היום מנהל את המחלקה - עדי בן שטח, שהשתתף בעבר גם בפורום זה ועליו חובת ההוכחה.
קיימים כאמור עוד מכשירים ועוד יבואנים וכולם מופיעים בשרשור המופיע בראש הפורום. כדאי שתפנה לעוד סוכנים, תבקש מכשיר לנסיון ורק אחרי שתנסה את המכשיר ותהיה רציני בעניין רכישה, תתחיל להתמקח על המחיר (ייתכן שהסוכן מזהה שאתה הלא רציני ורק רוצה להשוות מחירים ומכאן קשיחותו).
כמו שנאמר גם רכישת מכשיר בחו"ל הינה אופציה שיש לשקול. אמנם לא תקבל שירות בארץ אך כמו שנאמר מדובר במכשירים איכותיים שאינם מתקלקלים בדר"כ בשנים הראשונות (אני מדבר על היצרנים הידועים).
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/12/2011 16:58:46 |
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 17:03:01
|
מסכים עם יצחק לגבי הדרך אני לקחתי מכשיר מנציג לבדיקה וקיבלתי הצעת מחיר וברגע שהחזרתי את המכשיר לאחר שבוע או שבועיים של ניסיון הצעת המחיר כבר הייתה אחרת |
נערך על ידי - baraks בתאריך 06/12/2011 17:03:28 |
 |
|
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 18:30:43
|
היום היה אצלי הסוכן של קליניטיקה כדי "לסגור עסקה" למכירת S-9 הוא ביקש שאשלם מחיר מלא ואדאג לקבל את ההחזר מקופת החולים שלי.כמו כן התעקש שמגיע לי רק מסיכה אחת, וביקש תשלום נוסף על מסיכה נוספת (450 ש"ח) ועל צינור רזרבי שביקשתי (80 ש"ח). סרבתי וביקשתי לשלם רק את סכום ההשתתפות העצמית שלי, ולשלם בנפרד על המסיכה הנוספת ועל הצינור. הוא התקשר לברר עם המשרד. פקידה אחת אמרה לו ש"זה בסדר" וכבר היה לה מקרה כזה ולא היה בעיה לקבל אישור מקופת חולים, אך הוא התקשר לייתר ביטחון למנהל שלו, ופה המנהל סרב לאשר מכירת S-9 בהסדר קופת חולים אלא אך ורק S-8 (כי זה מה שסוכם לטענתו עם קופ"ח) ואם אני רוצה S-9 עלי לשלם מחיר מלא, אחרת מגיע לי, לדבריו, רק מכשיר S-8 שהוא מדגם ישן יותר. סרבתי, וכאן הסוכן קם, אמר לי שלצערו עליו "להפרד כידידים", לקח את המכשיר ונעלם....(והשאיר אותי בלי מכשיר כלל) התקשרתי לסוכן של SLP שליווה אותי בתחילת הדרך, והוא הגיע אלי באותו יום עם רספרוניקס אוטומטי מסדרה XX2 חדש באריזה+ 2 מסיכות, והכל ב-6700 ש"ח. עכשיו אני אמור לקבל חשבונית בדואר והוא הבטיח לי גם לשלוח צינור רזרבי. המסקנה הנובעת מהסיפור כאן שיש איזה קשיחות מסויימת מצד חברות שמצייגות מכשירים של חברות מוכרות וידועות שלא להוריד במחירים ואפילו לא לתת הטבות במקום כמו מסיכה נוספת/מתכלים נוספים בחינם. אני מראש החלטתי שאני הולך רק על רספרוניקס או על S-9 ולכן לא ביררתי לגבי מכשירים מחברות נוספות ולכן אני לא יודע עד כמה גמישים בחברות אחרות לגבי מחירים.
עכשיו, אחרי שרכשתי מכשיר, אני אוכל לבדוק בלי לחץ אפשרויות נוספות (החלטתי לקנות מכשיר נוסף רזרבי) ואני אבדוק הצעות מאתרי רכישה בחו"ל. אם אמצא הצעה אטרקטיבית אביא אותה בפני הפורום כי לדעתי עלינו להתארגן (כל משתתפי הפורום) מול הספקים ולדרוש כגוף אחד מחירים שפויים יותר או הטבות בצורת מתכלים. אם ייראו שכולנו מאורגנים לא תהיה להם ברירה אלא להתגמש במחירים או לאבד לקוחות. |
 |
|
|
דגן
חבר פחות חדש

127 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 18:53:14
|
| אילן שלום כרגע בקלנטיקה המכשיר היחיד "בהסדר" של כללית הוא s8 לא s9 |
 |
|
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 19:53:25
|
מעניין שבארץ המחיר של רסמד ורספירוניקס קרוב אחד לשני בעוד שבחו"ל ההפרש גדול מאוד, $535 לרספירוניקס מול $853 לרסמד. מחזק את טיעון חוסר התחרות. גם אומר שאת הרספירוניקס כדאי מאוד ליבא עצמאית בגלל ההפרש הענק במחיר ואת הרסמד כדאי - אבל פחות.
|
נערך על ידי - ירון בתאריך 06/12/2011 19:55:38 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 20:17:15
|
שלום אילן, קנית ציוד בסך של 6700 ש"ח. כמה לפי חשבונך יהיה ההחזר של הכללית??
תתחדש.
בברכה  |
 |
|
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 20:51:33
|
שלום רובין נאמר לי שאקבל החזר בסך 2500 ש"ח מהקופה+1800 ש"ח מהמושלם, סה"כ 4300 ש"ח. כך שהמחיר בניכוי ההשתתפות של הקופה אמור להיות 2400 ש"ח. וזה בתנאי שאכן אקבל חזרה את ההחזר. בברכה, אילן |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 21:39:16
|
אילן, אנא המשך לעדכן באשר לסכום ההשתתפות הסופי שתקבל מהכללית.
בברכה  |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2011 : 22:05:04
|
אילן
אני שמח לשמוע שרכשת מכשיר חדש. אין ספק שמדובר במכשיר מתקדם ומצויין. עם זאת אני מתרשם שרכשת תחת לחץ. היית צריך לבקש עוד מכשירים לנסיון והיית מקבל. אצלי היו בבית שני מכשירים בו זמנית לנסיון וסוכנים רדפו אחרי והיגיעו אלי הביתה.
מתח הרווחים של החברות על המכשירים הוא גבוה מאד והם מאד רוצות כל מכירה. עם זאת שוב תתחדש ושיהיה בהצלחה.
לעניין ההתאגנות בפורום לצערי הכולשים בפורום (לפחות הפעילים שביניהם) מהווים מיעוט מבוטל של משתמשי ה- CPAP בארץ
שים לב כמה גולשים פעילים יש כאן - פחות מעשרה.
זו בדיוק הסיבה שאני כמנהל הפורום לא יוזם צעדים משמעותיים אני לא מרגיש שיש לי מספיק גב, תמיכה ועזרה מאחרים.
כולי תקווה שהמצב ישתנה בעתיד הקרוב.
אם יהיו לנו פה כמה מאות גולשים קבועים ואז אולי באמת נצליח לשנות דברים.
יש כאן הרבה גולשים "רדומים" ניתן לראות זאת מכמות הצפיות הגדולה לכל הודעה.
לעומת זאת כמות הפעילים נמוכה ביותר.
אין לי ספק שנציגי החברות המקצועיות גם עוקבים אחר הנעשה בפורום.
אני מאמין שהפורום ילך יגדל ויתחזק
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/12/2011 22:06:37 |
 |
|
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2011 : 07:24:44
|
ייתכן שאכן פעלתי קצת בלחץ , מכיוון שלא רציתי להישאר בלילה ללא מכשיר סיפאפ (קליניטיקה הפתיעו אותי קצת עם התגובה שלהם), אך ניסיתי את 2 סוגי המכשירים במשך כחודשיים וגיבשתי כבר עליהם דיעה. נשאר רק לראות איזה שרות נקבל לאחר הרכישה. לגבי ההתארגנות בפורום- אני מאמין שאם יש נושא שמציק לכולם, ויהיה מי שיסכים לארגן, תהיה היענות רבה. למשל, הייתי מציע לפתוח שירשור שירכז קבוצת רכישה לאחד מהמכשירים הפופולריים. אם בשירשור זה יירשמו לפחות 10 משתמשים שיהיו מעוניינים לרכוש מכשיר סיפאפ בזול, אני מאמין שאותם 10 יצליחו לרכוש- כקבוצת רכישה- מכשיר במחיר זול יותר. ואם יירשמו 20 איש או יותר, המחיר כמובן יירד עוד יותר, כיוון שיש יתרון לגודל, וככל שהקבוצה גדולה יותר כך היא חזקה יותר, ובסופו של דבר, מתח הרווחים של הסוכנים גבוה מאד ולדעתי הם יוכלו לתת הנחות משמעותיות מאד לקבוצת רכישה גדולה, כך שלאחר ניכוי השתתפות קופ"ח ייתכן שההשתתפות העצמית תגיע לאפס, והסוכנים עדיין ירוויחו. בכל מקרה אני מקווה שפורום זה יגדל ויתפתח לטובת כל המשתמשים.
|
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2011 : 09:45:51
|
מאוד משונה התגובה של קלינטיקה אני קניתי מהם מכשיר S9 אוטומטי ושתי מסיכות מתוצרת רסמד ב6500 ש"ח לפני חודש וקיבלתי גם 6 פילטרים וקיבלתי החזר ממכבי 5200 ש"ח |
נערך על ידי - baraks בתאריך 06/13/2011 09:56:47 |
 |
|
נושא  |
|