סיפאפ פורום ישראל - לידיעת חברי מכבי
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 לידיעת חברי מכבי
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
דף קודם
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 3

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 04/15/2011 :  20:59:09  Show Profile
שלום dhkh,
ובכן, אין ביננו חילוקי דעות.
כאשר מגיעה מילה טובה - יש לאומרה.
אנו גם מסכימים שיש לשמר את זכות הבחירה בין 2 המסלולים.

בברכה
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 04/16/2011 :  13:58:36  Show Profile
שלום ירון,
לי יש את המכשיר האוטומטי שלהם (השחור),
הוא מיוצר בגרמניה, אין לי טענות.
מניסיוני האישי בלבד, אני צריך מכשיר גדול פיזית בגלל לחץ עבודה גבוה.
המכשיר הראשון שלי היה גדול ורועש עבד כ-6000 שעות ללא תקלות, ומסיבה לא ברורה החלטתי להיתחדש, רכשתי מכשיר קטן ושקט יותר אבל הוא החזיק כשנתיים,
רכשתי מכשיר נוסף מחברה אחרת קומפקטי ושקט וגם הוא לא עבר את השנתיים.
כרגע יש לי את המכשיר האוטומטי שלהם ואני מאוד מרוצה.
חג שמח

למעלה

shmulik
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  09:53:46  Show Profile
יתכן שהרעיון של מכבי אינו רע.
המחירים בארץ גבוהים אך ורק בגלל ההחזר של הקופות השונות.
הדרך היחידה להילחם במחירים היא באמצעות מכרז.
אלא, שהקופה חייבת לגלות מהם מחירי המכרז.
צריך לפנות למכבי ולדרוש לקבל את המחירים שהקופה משלמת.
להערכתי המחירים שהקופה משלמת נמוכים ב-75% מהמחירים אותם היא דורשת מחברי הקופה.
כך שלמעשה התשלום שאנחנו משלמים "כאילו 20%" מכסה למכבי את רוב ההוצאה.
זה נראה לי הכיוון הנכון לנסות ולתקוף את ההסדר החדש.
למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  11:21:43  Show Profile
שמוליק המחירים בארץ גבוהים גם בגלל ההחזרים וגם בגלל שיש יבואן בלעדי למותג (בדומה לשוק המכוניות). הפתרון של מכבי אומנם מביא למחירים נמוכים לקופה שזה טוב ציבורית אבל יש גם בעיות. בחירת שני זכיינים בלבד הגבילה מאוד את אפשרות הבחירה שלנו. כל המכשירים האוטומטים עובדים שונה אחד מהשני וגם המסכות שונות אחת מהשניה. מכבי לא מבינה את זה. מבחינתם קיבלת מכשיר ומסכה, הזכין סיים את הטיפול וסע לדרכך.

זה כמו שהיית הולך לחנות נעליים היו מציעים לך "בחירה" זוג נעליים או זוג סנדלים ב 2-3 מידות נפוצות ומכאן והלאה תסתדר.
לחלק מהאנשים יתאים, חלק ילכו עם יבלות ויסבלו, חלק ילכו יחפים וחלק יצלעו.

האנלוגיה ברורה. המגבלה לבדיקת מכשירים משני יצרנים בלבד ביחד עם מבחר מסכות מוגבל וקטן אצל הזכיינים יגרום להפסקת\אי התחלת הטיפול\טיפול לא יעל אצל חלק מהאנשים. זאת בעיה חמורה שבטווח הרחוק מכבי ישלמו עליה את המחיר בבעיות רפאויות קשות ויקרות אצל נכשלי הטיפול.

הפתרון הוא שמכבי תרחיב את המכרז לארבעה זכיינים לפחות גם אם יעלה קצת יותר אבל שתשאר לנו אפשרות בחירה משמעותית יותר בין התוצרות והמסכות השונות.

נערך על ידי - ירון בתאריך 05/22/2011 11:25:29
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  11:51:44  Show Profile  Send יצחק an AOL message
ירון,

היטבת לתאר את הדברים.

הנושא שהעלית שבטווח הארוך מכבי ישלמו את המחיר, כי אי שימוש ב- CPAP אצל מבוטחיה, יגרום למכבי הוצאות רבות אחרות על טיפולים ותרופות אחרים בחולי: מחלות לב, שבץ, יתר לחץ דם ועוד (תופעות הנגרמות לסובלים מהפסקות נשימה בשינה שאינם מטופלים ב- CAPA) - חשוב ביותר.

שני הספקים שנבחרו אינם הספקים הפופולריים ביותר בקב משתמשי ה- CPAP בארץ והדבר אומר דרשיני.

שוב מבלי לפגוע בספקים אלה ובמוצרים שלהם.

הגדלת אפשרויות הבחירה ל- 4 ספקים הייתה אכן פותרת חלק גדול מהבעייתיות.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/22/2011 11:54:14
למעלה

baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  14:00:03  Show Profile
שלום יצחק,
מאחר ומכבי ניהלו מכרז בנושא ולמיטב הבנתי זוכה במכרז הוא מי שעומד בכל תנאי המכרז (מפרט טכני ערבויות וכו') וכמובן במחיר
אז גם אם יהיו 4 ספקים מדובר יהיה בספקים עם המחירים הנמוכים ביותר ולא בטוח שהמובילים בתחום יכנסו כי כמו שאתה יודע מחיר המוצרים שבמכרז (דה וילביס,ריסמרט) הוא לפחות כמחצית ממחיר המוצרים המובילים (רסמד,פיליפס).
לפי דעתי הפתרון הכי טוב הוא להשאיר את אופציית הרכישה מספק חיצוני ניתן להוסיף שינוי שהאישור לרכישה מספק חיצוני יהיה מותנה בכך
שבשלב ראשון הלקוח ינסה את מכשירי הספקים שבהסכם ואם לא יסתגל אליהם יפנה לספק חיצוני. העניין שצריך להסביר את הנושא הנ"ל למכבי
שכרגע רואים את החיסכון הכלכלי המיידי.

מכשיר: Resmed S9 Autoset
מסיכה: Swift FX
מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2
מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel

נערך על ידי - baraks בתאריך 05/22/2011 14:18:37
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  15:06:26  Show Profile  Send יצחק an AOL message
נכון ברק,

אבל בדר"כ במכרז קובעים מראש את תמהיל הרכיבים לצורך קביעת הזוכה במכרז.

במסגרת כללי המכרז אפשר להחליט מראש כמה הצעות יזכו.

המחיר מהווה אחד הרכיבים של התמהיל הכולל של הציון במכרז, ולא היחיד, לפי משקל שנקבע מראש.

בדר"כ רכיבים נוספים בציון יכולים להיות:

איכות המוצר
עמידה בתקנים
איכות השירות
גודל ויציבות הספק
פופולריות של המכשיר

ועוד

מכבי כנראה העניקו משקל מכריע למחיר ולאו דווקא ליתר הרכיבים.

מכיוון שמדובר במכשור רפואי בעל מאפיינים ייחודיים, ניטל ממבוטחי מכבי חופש הבחירה הלגיטימי.

אגב, שאלה לאילו שקנו מהספקים בהסדר. האם באמת ניתן לקבל מהם כחלק מהחבילה 3 מסיכות - מכל סוג מסיכות שנבחר?.

או שהם מספקים רק מסיכות ספציפיות?

נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/22/2011 15:08:46
למעלה

shmulik
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  15:43:36  Show Profile
מאחר שאני שיצא לי להיות שותף בכתיבת מכרזים ובדיקתם, תוצאות המכרז תלויות בעיקר במרכיב הכספי.
מי שמוציא מכרז אמור להודיע מראש מה יהיה יחס המשקלות בין הטכני והכספי.
במרבית המכרזים היחס הוא 80% לכסף ו-20% לטכני.
ככה שלמעשה מי שעבר את הסף הטכני (יש קריטריונים למעבר מלבד הציון המשוקלל) יזכה בהתאם להצעתו הכספית.

לי אין ספק שהמחיר בארץ נגזר מהשתתפות הקופות והערכה של הסכום אותו יהיה מוכן הלקוח לשלם ומכאן שהרווחים של היבואנים גבוהים.
זו אחת הסיבות שבתחום זה כמו בקירבי (שואב האבק) היו מוכנים להגיע ללקוח הביתה ולספק לו מכשיר לניסיון - רק שיקנה.
מי שיחפש למשל באנגליה את המכשירים המוצעים כיום ע"י מכבי יראה שהמחיר המקסימלי למכשיר אינו עובר את ה-3,000 ש"ח, וזה המחיר ללקוח הסופי.
מכאן מכבי רכשה את כל החבילה כולל המסיכה בכ-3,000 עוד 4,000 ש"ח בעוד שבעבר ההחזר היה מכ-5,200 ש"ח.
מדובר ברווח נאה לקופה.

מכבי מצד אחד הרויחה במכרז ותרויח הרבה יותר במכרז הבא (ואם לא תייבא את המוצרים בעצמה) אך את עיקר הרווח שומרת לעצמה.

אני משתמש ב-CPAP שנים 13 ברציפות.
התחלתי במכשיר עם לחץ קבוע, שני המכשירים האחרונים היו עם לחץ משתנה.
למכשיר הראשון לקח לי מספר חודשים להתרגל.
המעבר לשני המכשירים הבאים נעשה בקלות.
קלות המעבר נגזרת בעיקר מהעובדה שבכל מעבר המכשיר שודרג.
הראשון כאמור היה בלחץ קבוע. השני בלחץ משתנה והשלישי לחץ משתנה ו"עצירת" מנוע בנשיפה.

מי שחושב שיש הבדלים משמעותיים בין המכשירים השונים הקיימים בשוק ונמצאים באותה רמת "גימור" - טועה.
להערכתי מכשיר ה-DEVIBILISS לא ייתן תוצאות פחות טובות ממכשיר ה-RESMED שברשותי בתנאי שלשניהם אותן תכונות (ועל פי הנתונים שקראתי לשניהם תכונות דומות).

כדאי גם להסתכל על חצי הכוס המלאה במכרז מכבי.
בעבר מחיר המכשיר עבר את סף ההחזר ומכאן שההשתתפות העצמית הגיעה לכ-2000 ש"ח במכשירים "הטובים".
על המסיכה שילמנו בנפרד וכל החלפה (הן גומרות את חייהן בטווח של שנה) הייתה כרוכה בקניה והחזר כספי.
במכרז של מכבי להבנתי מקבלים מסיכה כל שנה כחלק מהשירות וניתן להחליף את המכשיר כעבור 3 שנים.

לסיום, גם אם יכנסו 4 זכיינים לא יהיה כיסוי לכל המכשירים הנמכרים בארץ.
כמו כל חברה מכבי יכולה לעשות מכרז בו התחרות היא על המחיר בלבד, כלומר: מכבי מכתיבה מהם המכשירים בהם בחרה ומבקשת הצעות מחיר למכשירים.
גם במקרה זה נהוג לבקש הצעת מחיר למספר מצומצם ביותר של מכשירים, שהרי כל ספק יודע מהו גודל השוק ומהו הנתח הצפוי, ומכאן גוזר את המחיר.
חלוקה למספר גדול של מכשירים לא תאפשר למכבי לתת אומדן "טוב" לרכישה.
למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  19:04:37  Show Profile
יצחק, מאורקמד (זכיינית מכבי) נאמר לי שאני זכאי לקבל מסכה מתוך אלו שיש להם במלאי ללא תשלום או כל מסכה בשוק בתוספת תשלום מסוימת. לא ידוע לי איך נקבעת תוספת התשלום.

מאחר שאני משתמש חדש לא ממש ידעתי מה לבחור ולקחתי מסכה אפית אופוס 360. המסכה עצמה מצוינת אבל היו לי דליפות לחץ מהפה כשהלחץ עלה לכן הטיפול לא היה אפקטיבי. אז אורקמד נתנו לי מסכה מלאה f&P 431 מבחינתם זאת המסכה השניה שסופקה לי (למרות שמבחינתי הראשונה לא התאימה לי) כלומר שאני זכאי לעוד מסכה אחת בעסקה.
אגב אני משתמש בה כמה שבועות ובהחלט יש שיפור בנתונים. כמו שנכתב פה עדיף לנהל את כל התהליך לפני העסקה עם הזכיין ולא תוך כדי אבל למשתמש חדש ולא מנוסה זה כמעט בלתי אפשרי.

שמוליק אם יכנסו ארבעה זכיינים לא יהיה כיסוי מלא אבל יהיה כיסוי הרבה יותר טוב מאשר שני יצרנים. מצד שני עדיין הזכיינים יצטרכו להתאמץ לזכות במכרז של מכבי וזה לא יהיה מובן מאליו.

דווקא בדוגמה שנתת - מכשיר הרזמד מגיב באופן הרבה יותר אגרסיבי להפסקות נשימה מאשר הדה-וילביס וגם מגיב ל flow limitations שהדה-וילביס מתעלם מהן לגמרי (בכוונה). מדובר באלגוריתמים שונים מאוד (ולכל צד יש טיעונים למה האלגוריתם שלו טוב) שלדעתי נותנים פתרונות לבני אדם שונים. תחשוב על דוגמת הנעליים. אבל מכבי נותנת לנו רק שתי אפשרויות.

לעניין הכלכלי הפתרון הוא השתתפות בסכום קבוע ולא באחוזים. למשל אם השתתפות הקופה הייתה 3000 ש"ח קבוע תאמין לי שכל קונה CPAP היה מתמקח על שארית הסכום כי כל שקל נוסף בא מהכיס שלו. הבעיה היא שהשתתפות של 80% גורמת שמכל שקל נוסף רק 20 אגורות באות מהכיס של הקונה אז לא כל כך אכפת לו. זה לא היה עולה למכבי יותר להשתתף בסכום קבוע והיה משאיר לנו את אפשרות הבחירה.

נערך על ידי - ירון בתאריך 05/22/2011 19:14:01
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 05/22/2011 :  21:35:56  Show Profile  Send יצחק an AOL message
ירון אני מסכים מאד עם דבריך.

לעניין המסיכות זהו תהליך של מספר שבועות טובים ונסיונות של לפחות 10 סוגי מסיכות עד שמוצאים את המסיכה הנוחה והאפקטיבית לך ביותר

למעלה
דף: מתוך 3 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף קודם
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.