| מחבר |
נושא  |
|
|
Ranvip
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 12/05/2010 : 23:42:49
|
שלום, מה תופעות לוואי העשויות להיגרם למשתמש סיפאפ, כתוצאה מאי כיול מכשירו ללחץ המתאים? (עוצמה גבוהה מדי או נמוכה מדי), אודה לתשובתכם. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/06/2010 : 09:41:41
|
שלום וברוך הבא,
ראשית מכשיר ה- CPAP הינו מכשיר המיועד לטיפול רפואי בבעיה רפואית ולכן כיולו צריך להעשות בליווי מקצועי מתאים של רופא מומחה.
בעיקרון לכל אדם יש לחץ טיפולי. הכוונה היא ללחץ המתאים לו על מנת לטפל בבבעיות הפסקות הנשימה שלו. הכוונה ללחץ שמפיק המכשיר על מנת להתגבר על החסימות בדרכי הנשימה העליונות לצורך מעבר אוויר סדיר.
שימוש בלחץ נמוך מידי לא יפתור את בעית החסימה במלואה. שימוש בלחץ גבוה מידי עלול להפריע למטופל.
עד כאן הדברים ביחס למכשיר המכויל ללחץ קבוע.
היום פופולריים מאד המכשירים האוטומטיים.
מדובר במכשירים היודעים לזהות בעצמם את הלחץ הנדרש למטופל בכל שלב במהלך שנת הלילה על מנת לפתור את בעית החסימות.
במכשירים אלה אתה לא מכוון ללחץ ספציפי אלא לטווח לחצים. לדוגמא - 5-12 כאשר במהלך הלילה המכשיר מפיק לחצים שונים בהתאם לדגגת וקושי החסימה.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
משה 10
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 12/16/2010 : 22:54:25
|
אני קצת חולק על יצחק , שמתי לב לאחרונה כי בערך בתקופה זו של השנה אני צריך לרדת בלחץ בכ חצי יחסית לקיץ אחרת אני חש כאבים בחזה. לקראת תחילת הקיץ אני חייב לעלות חזרה את הלחץ. באשר לשימוש במכשיר אוטומטי - אם אכן יצחק מתכוון למכשיר כמו שאני משתמש (אני משתמש ב devilbiss DV54SE ואני קורא לו מכשיר חצי אוטומטי)אזי אכן המכשיר מזהה לבד את הלחץ הנדרש בשינה בכל רגע בתחום המכוייל אבל צריך להדגיש "בשינה" כי עד שלא נרדמים הלחץ יהיה לחץ קבוע לפי דרגת סף נמוכה שכויילה ואותו כנ"ל אם קמת באמצע הלילה ... אישית המלצתי היא לעבור בדיקות שינה מחדש פעם במספר שנים ולהיות ערני תמיד. |
משה |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2010 : 15:01:07
|
quote: Originally posted by משה 10
אני קצת חולק על יצחק , שמתי לב לאחרונה כי בערך בתקופה זו של השנה אני צריך לרדת בלחץ בכ חצי יחסית לקיץ אחרת אני חש כאבים בחזה. לקראת תחילת הקיץ אני חייב לעלות חזרה את הלחץ. באשר לשימוש במכשיר אוטומטי - אם אכן יצחק מתכוון למכשיר כמו שאני משתמש (אני משתמש ב devilbiss DV54SE ואני קורא לו מכשיר חצי אוטומטי)אזי אכן המכשיר מזהה לבד את הלחץ הנדרש בשינה בכל רגע בתחום המכוייל אבל צריך להדגיש "בשינה" כי עד שלא נרדמים הלחץ יהיה לחץ קבוע לפי דרגת סף נמוכה שכויילה ואותו כנ"ל אם קמת באמצע הלילה ... אישית המלצתי היא לעבור בדיקות שינה מחדש פעם במספר שנים ולהיות ערני תמיד.
שלום משה 10, הדגם שאתה מציין הוא אוטומטי. http://dsa.tc/en/DeVilbiss_Healthcare_IntelliPAP_Sleepcube_AutoAdjust_CPAP_EN הסיפאפ הזה אמור לספק את הלחץ הדרוש לך בזמן אמת בכל עונות השנה. לעיתים, בסיפאפים לא יציבים, מגבילים את הלחץ המכס' לרמה קצת גבוהה מהלחץ הטיפולי הגבוה הנדרש למטופל. אם אתה מקטין רמה זו בחצי, יתכן שאתה אפילו פוגם באיכות הטיפול שלך וזאת מאחר והסיפאפ איננו מגיע לרמת הלחץ הדרושה לך. בנוסף לזאת יש לזכור שהסיפאפ הזה איננו מצויד בתכונה של הפחתת הלחץ בנשיפה.
אתה בטוח שאתה משתמש בסיפאפ במצב אוטומטי ולא קבוע???
דבר נוסף: סיפאפ מספק אוויר בהתאם למה שתכנתו אותו. הסיפאפ לא מזהה עם אתה ישן או ער. הלחץ הנמוך שאתה מרגיש עד שאתה נירדם, זו תכונת נוחות המאפשרת עליה הדרגתית של הלחץ במשך כ 1/2 עד 3/4 השעה הראשונה מרגע הפעלתו.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/17/2010 16:40:16 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2010 : 17:18:46
|
מה שכנראה מתכוון משה הוא שהוא משתמש במכשיר בלחץ אוטומטי עם אפשרות RAMP
ב- RAMP הכוונה היא שניתן לתכנת את המכשיר לעמוד על לחץ קבוע (נמוך יחסית) לתחילת השינה למשך פרק זמן שתיכנתנו את המכשיר מראש לדוגמא - 30 דקות.
הדבר יכול לסייע בהליך ההרדמות של המטופל על מנת שהמכשיר לא יעלה ללחץ גבוה עוד לפני ההירדמות ויקשה על ההרדמות.
משה כנראה משנה לחץ התחלתי זה בין הקיץ לחורף בחצי מ"מ מים (למשל חמש וחצי במקום חמש).
אני אינני רואה בכך בעיה. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/17/2010 17:19:28 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2010 : 18:33:53
|
שלום יצחק,
משה כותב: שמתי לב לאחרונה כי בערך בתקופה זו של השנה אני צריך לרדת בלחץ בכ חצי יחסית לקיץ אחרת אני חש כאבים בחזה.
אני מתייחס להורדת הלחץ בכ חצי (משה לא כתב חצי ס"מ מים) שעלולה לפגוע באיכות הטיפול מהיותו קטן מהלחץ הדרוש לו....
משה כותב: המכשיר מזהה לבד את הלחץ הנדרש בשינה בכל רגע בתחום המכוייל אבל צריך להדגיש "בשינה" כי עד שלא נרדמים הלחץ יהיה לחץ קבוע לפי דרגת סף נמוכה שכויילה ואותו כנ"ל אם קמת באמצע הלילה ...
אכן, גם אני מתייחס לתכונת הנוחות = RAMP, בה ניתן לתכנת שהלחץ יעלה בהדרגה תוך פרק הזמן שניבחר, עד הגיעו ללחץ הטיפולי הנידרש. וכפי שאמרתי:הסיפאפ מספק אוויר בהתאם למה שתכנתו אותו. הסיפאפ לא מזהה אם המטופל ישן או ער. ה RAMP יופעל מחדש בכל פעם שיופעל הסיפאפ.
ובנוסף: קורה שמתעוררים בלילה בגלל שהסיפאפ "משתולל" בלחץ גבוה, דליפות אוויר ורעש מהמסיכה. מה עושים?? לוחצים על לחצן ה RAMP וכל התהליך מתחיל מחדש.....
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/17/2010 19:09:58 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2010 : 19:06:27
|
רובין,
מה אתה בלשן או פרשן?
כל המוסיף גורע
אם גם אתה התכוונת ל - RAMP יפה.
זה בכלל לא היה נושא העץ. נושא העץ היה :
"שלום, מה תופעות לוואי העשויות להיגרם למשתמש סיפאפ, כתוצאה מאי כיול מכשירו ללחץ המתאים? (עוצמה גבוהה מדי או נמוכה מדי), אודה לתשובתכם."
בוא נקווה שהאיש קורא מה שכתבנו ויואיל להגיב
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/17/2010 19:09:12 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2010 : 19:10:38
|
שבת שלום.
בברכה  |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2010 : 21:16:47
|
שבת שלום
והכי חשוב בפורום שלנו - שינה ערבה |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/18/2010 : 16:50:53
|
שלום, סיפאפ שאינו מכויל נכון: 1. לחץ נמוך מידי - לא מבצע את הטיפול כאשר נידרש לחץ יותר גבוה מהמכוון. 2. לחץ גבוה מידי - יכול להיות מאד לא נוח. מאידך, סיכוי גבוה מאד למנוע את כל הפסקות הנשימה הנובעות מ APNEA להלן סירטון להבנת תופעת הפסקות הנשימה הנובעות מ APNEA: http://www.cpap.com/cpap-faq/Machines.html?tab=video&LcVideoId=14
בברכה
quote: Originally posted by
Ranvip
שלום, מה תופעות לוואי העשויות להיגרם למשתמש סיפאפ, כתוצאה מאי כיול מכשירו ללחץ המתאים? (עוצמה גבוהה מדי או נמוכה מדי), אודה לתשובתכם.
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/18/2010 17:21:47 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/18/2010 : 17:25:29
|
[quote]Originally posted by rubin37
שלום, סיפאפ שאינו מכויל נכון: 1. לחץ נמוך מידי - לא מבצע את הטיפול כאשר נידרש לחץ יותר גבוה מהמכוון. 2. לחץ גבוה מידי - יכול להיות מאד לא נוח. מאידך, סיכוי גבוה מאד למנוע את כל הפסקות הנשימה הנובעות מ APNEA להלן סירטון להבנת תופעת הפסקות הנשימה הנובעות מ APNEA: http://www.cpap.com/cpap-faq/Machines.html?tab=video&LcVideoId=14
בברכה
נכון מאד  |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/18/2010 17:25:45 |
 |
|
|
משה 10
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 12/18/2010 : 21:19:23
|
בס"ד שבוע טוב לכולם מצטער שאיני גולש כל יום לאתר ולכן לא עניתי עד כה. 1. ראשית כיוונתי את המכשיר ל RAMP=0 דהיינו אין זמן עלייה אלא מרגע ראשון המכשיר מתחיל עם הלחץ שקבעתי כמינימום. 2. כפי שאמר יצחק קובעים תחום לחצים דהינו לחץ מינימום ולחץ מקסימום. 3. בדרך כלל במהלך השינה הלחץ משתנה לפי הנדרש לגופי (כמובן בתחום מינימום-מקסימום שקבעתי). 4. אני חוזר על דברי (בניגוד לדברי רובין) כי המכשיר כן מבחין האם אני יישן וכל עוד איני ישן הוא משחק בתחום קטן סביב לחץ מינימום שקבעתי. לפיכך אם אכוון לחץ מינימום נמוך מידי - יהיה קשה לי להרדם אבל אחרי שארדם לא תהיה בעייה (בתנאי שלחץ מקסימום יהיה מעל הנדרש כמובן). אגב הנושא בדוק מול הסוכן בארץ. 5. באשר ללחצים - קיץ / חורף - מאחר ונושא הדיון היה "תופעות לוואי עקב אי כיול ללחץ המתאים" ,לא הסברתי כל כך. מאחר והנושא התפתח אז אשיב להלן: אני משתמש במכשיר CPAP מזה כ 9 שנים ולא מוכן ללכת לישון בלי זה אפילו יום אחד. המכשיר נותן לי איכות חיים ואני מתפקד ב"ה מעולה בזכותו. בגלל היותי דתי (ואיני רוצה לפתח דיון שכבר עלה בעבר בפורם זה) רכשתי בעבר מכשיר בעל לחץ קבוע ובו אני משתמש כיום לשבת בלבד. בשאר ימי השבוע אני משתמש במכשיר שרובין קורה לו "אוטומטי" שלעניות דעתי הוא נוח יותר ויתכן שזה "ממכר" ? בכל אופן לקראת אמצע-סוף נובמבר הלחץ שאליו אני מכוון (לחץ קבוע בשבת או לחץ מינימום באוטומטי) נהיה גבוהה או ליתר דיוק הגוף שלי צריך לחץ קטן יותר בכחצי מ"מ מים ולקראת סוף החורף יש לעלות חזרה את הלחץ. 6.ברצוני להוסיף כי בבדיקה במעבדות שינה כשמגדירים למישהו לחץ נדרש זה לא "תורה מסיני" ומומלץ לעניות דעתי לכל משתמש "לשחק" מעט בתחום סביב הערך של המעבדה ע"מ לקבוע את הלחץ האמיתי הנדרש לאותו משתמש. צריך להוסיף ולומר שקיימים משתנים נוספים כמו גובה , אורך הצינור ועוד שרצוי לא לשחק איתם ולוודא עם הסוכן כיול נכון. מקווה שעניתי על כל שאלותיכם , שבוע טוב וכל טוב |
משה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/19/2010 : 09:06:42
|
תודה משה.
גם אני כמו רובין לא מכיר מכשיר שמזה אם אתה ישן או לא וספק בעיני אם המכשיר שלך מזהה זאת.
המכשיר מזהה בעיות במערכת הנשימה העליונות כמו: תחילת חסימה, קשיים במעבר האויר, נחירה ועוד ומגיב בהתאם באמצעות העלאת לחץ האויר שמפיק המכשיר.
בדר"כ במצב עירות אין לנו תופעות כמו אלו שהזכרתי לעיל ולכן המכשיר נמצא בתחום לחצים נמוך יותר. כשנרדמים "מתחילות הבעיות" ואז המכשיר מעלה לחצים.
לגבי השינוי שלך בשימוש במכשיר בלחץ קבוע של חצי מ"מ מים בין הקיץ לחורף בהחלט נשמע לי בהחלט הגיוני. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/19/2010 : 14:50:31
|
חברים, יחידות המידה בקריאת/כוונון לחצי הסיפאפ הן ס"מ מים ולא מ"מ. +- חצי ס"מ איננו כל כך משמעותי ואם זה תורם לנוחיות המשתמש..... חשוב להוריד את נתוני השינה ולוודא שה AHI לא גבוה מעל המותר.
בברכה  |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/20/2010 : 07:29:59
|
הכל טוב ויפה אבל:
לחץ בחזה מכל סיבה שהיא זה ענין לרופא ורצוי קרדיולוג!!!!!!!!!!!
זהו זה ולא אחרת..... |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/20/2010 : 12:52:18
|
זומר,
איפה ראית בעץ זה ענייני לחץ בחזה?
בכל אופן הפורום שלנו כידוע ומודגש תמיד - אינו רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/20/2010 12:52:48 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/20/2010 : 18:31:26
|
quote: Originally posted by משה 10
אני קצת חולק על יצחק , שמתי לב לאחרונה כי בערך בתקופה זו של השנה אני צריך לרדת בלחץ בכ חצי יחסית לקיץ אחרת אני חש כאבים בחזה. לקראת תחילת הקיץ אני חייב לעלות חזרה את הלחץ. באשר לשימוש במכשיר אוטומטי - אם אכן יצחק מתכוון למכשיר כמו שאני משתמש (אני משתמש ב devilbiss DV54SE ואני קורא לו מכשיר חצי אוטומטי)אזי אכן המכשיר מזהה לבד את הלחץ הנדרש בשינה בכל רגע בתחום המכוייל אבל צריך להדגיש "בשינה" כי עד שלא נרדמים הלחץ יהיה לחץ קבוע לפי דרגת סף נמוכה שכויילה ואותו כנ"ל אם קמת באמצע הלילה ... אישית המלצתי היא לעבור בדיקות שינה מחדש פעם במספר שנים ולהיות ערני תמיד.
האמת היא שהוא הזכיר זאת דוקא בהודעתו הראשונה מה- 12/16/2010 : 22:54:25 |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/20/2010 18:31:57 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/24/2010 : 07:04:24
|