| מחבר |
נושא  |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 13:25:21
|
אני צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה, המתבצעת בבית חולים ובזריקת טישטוש ולא הרדמה מלאה. מכיון שאני משתמשת בסיפאפ, הייתי צריכה תחילה לעבור תפקודי ריאות ורק באישור רופא ריאות ניתן היה לקבוע אם אני מסוגלת לעבור את הבדיקה הזו עם חומרי הרדמה. ובכן תפקודי הריאות יצאו תקינות, אך רופא הריאות אמר שאני צריכה להביא איתי את הסיפאפ לביצוע בדיקת הקולונוסקופיה, שאלתי היא , הצינור לבדיקה מוחדר לקיבה דרך הפה, ובעת השימוש בסיפאפ, הפה צריך להיות סגור, אז איך זה יתכן? האם מישהו בפורום עבר בדיקת קולונוסקופיה? והאם עבר אותו ביחד עם הסיפאפ? רופא הריאות אמר שהם לא לוקחים סיכון כי אני עלולה שלא להתעורר אם אני סובלת מדום נשימה. (אבל לא אמרו לי שזה הרדמה מלאה, אלא טשטוש) אני מקוה שמישהו ממשתמשי סיפאפ יוכל להאיר את עיני. תודה מראש, טובה. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 14:39:12
|
נראה לי שאת מתבלבלת
קולונוסקופיה:
קולונוסקופיה (Colonoscopy) היא בדיקה רפואית ממשפחת הבדיקות האנדוסקופיות, שבה נבדקת מערכת העיכול התחתונה (ובפרט המעי הגס) באמצעות צינור פלסטי גמיש שבקצהו מצלמת וידאו זעירה והמכיל סיב אופטי לצורך תאורה המוחדר דרך פי הטבעת. באמצעות בדיקה זו ניתן לראות את הדופן הפנימית של המעי הגס ולהגיע אף עד לתוספתן ולאיליאום הטרמינלי.
אני עברתי קולונוסקופיה ואכן כך היא מבוצעת.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/23/2010 14:39:37 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 16:38:39
|
הגברת מדברת על בעיות של שימוש ב- CPAP בבדיקה המבוצעת דרך הפה.
נראה שהיא מתבלבלת בין שתי סוגי בדיקות:
גסטרוסקופיה - בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול עליונות. בגסטרוסקופיה נבדקת מערכת העיכול העליונה הכוללת את הוושט, הקיבה והתריסריון (החלק הראשון של המעי הדק). לצורך כך הרופא מחדיר צינור דק וגמיש שבקצהו מקור אור, הקרוי גסטרוסקופ, דרך הפה, והמאפשר לו להביט אל תוך מערכת העיכול על גבי מסך וידאו.
קולונוסקופיה – בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול תחתונות: קולונוסקופיה היא בדיקה המאפשרת הסתכלות ישירה אל חלל המעי הגס. הבדיקה מתבצעתבאמצעות קולונוסקופ – צינור דק וגמיש הבנוי מסיבים אופטיים, אותו הרופא מחדיר דרך פי הטבעת ומתקדם בהדרגה לתוך חלל המעי הגס.
אם אכן הבדיקה שאת מבצעת היא דרך הפה לדעתי יש בעיה בשימוש ב- CPAP במהלך הבדיקה, אבל כדאי כמובן לבדוק ישירות עם הרופא
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/23/2010 16:40:09 |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 18:20:33
|
| אולי לא נקבתי בשם הנכון אני צריכה לעבור את שתי הבדיקות יחד גם עליון וגם תחתון, וזה מה שהפחיד אותי. תודה על התגובות. טובה |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 18:27:25
|
יחיאל, תודה על האיפורמציה החשובה. כעת אני יודעת שאני צריכה לידע את הרופא, על הצורך לחבר את הסיפאפ לחשמל וכל מה שכרוך בשימוש בו. אני מתארת לי שכיום הם יותר מודעים לשימוש בסיפאפ, אך בכל זאת לא ברור לי כיצד את יחדירו לי צינורית דרך הפה בזמן שאני מחוברת לסיפאפ. אבל אקוה לטוב. תודה לכל התגובות החשובות. טובה |
 |
|
|
עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 18:30:03
|
טובה יקרה
אני עברתי בדיקות רבות ,בדיקות גם בטישטוש ,הבאתי איתי את מכשיר הCPAP
הרופא לא התיחס לשימוש במכשיר, והבדיקות עברו בסדר. אל תחששי, זמן
הבדיקה אינו ארוך...לא לדאוג...לא מרגישים כלום,,,רק ישנים קצת.
הרבה בריאות לך...ולא לדאוג!!!!
עדנה בר |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 18:53:53
|
כדאי להביא את הסיפפ בעיקר לשימוש בעת ההתעוררות לאחר הבדיקה במיוחד אם הרופא רואה שנוצרות הפסקות נשימה וירידות בחמצן תוך מתן תרופות הטישטוש. הרבה פעמים הטישטוש ב:דורמיקום גורם לאפניאות .גם בבדיקות אחרות כמו ברונכוסקופיות. בקיצור-להביא עלכל צרה שלא תבוא .יש סיכון.הלוואי שלא יהיה לך צורך בו. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/24/2010 : 09:04:30
|
ואם חלילה יהיה צורך בסיפאפ, להקפיד שגם יחובר לחשמל    
בברכה  |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 11/24/2010 : 09:25:23
|
| עדנה, תודה רבה, די נרגעתי, אכן הזמן הוא רבע שעה וכפי הנראה בטשטוש, אני מקוה שלא יצטרכו את הסיפאפ, תודה גם לכל העונים, אני מקוה שהצינור יהיה מספיק ארוך לחיבור חשמל. בכל אופן עוד לא קבעו לי תאריך מדויק לבדיקה שתתבצע באיכילוב, ולאחריה אני אשתף אתכם ב"חוויה". תודה לכולכם. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/24/2010 : 21:40:55
|
שיהיה לך בהצלחה בבדיקה ובתוצאותיה.
ההרדמה אינה הרדמה כללית בבדיקות אלה אלא טשטוש.
אני עברתי את שתיהן.
הבדיקה מהפה היא הקלה יותר אבל גם השניה לא נוראה בכלל.
אכן כדאי שתביאי את ה- CPAP
|
 |
|
| |
נושא  |
|