| מחבר |
נושא  |
|
|
tsabarib
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2010 : 13:18:55
|
לכולם שלום. קיבלתי לניסיון מכשיר אוטומטי של חברת פיליפס (מדטכניקה). נסיתי את מסיכת הנחירונים במשך כמה ימים וממש לא הצלחתי להתרגל. בימים האחרונים אני ישן עם מסיכה אפית. היא די נוחה לי ואני מצליח לישון כ-3 או 4 שעות ברציפות (לתחושתי..) עם המסיכה . הבעיה היא שדווקא עכשיו אני קם עייף יותר מהרגיל. האם ייתכן שלמרות תחושתי הסוביקטיבית המכשיר ו/או המסיכה אינם מתאימים לי ועלי לנסות אחרים?
האם ייתכן שאני סובל מדום נשימה בשינה אבל מכשיר CPAP אינו עוזר לי?
ברק |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2010 : 14:29:39
|
שלום ברק,
התקופה שאתה מנסה את המכשיר והמסיכה היא עדיין תקופת הסתגלות ראשונית ולא ניתן עדיין להסיק מסקנות.
אחרי שתצליח לישון עם המכשיר לפחות 6 שעות רצופות, ניתן יהיה לעריך את השפעת המכשיר על איכות השינה שלך.
לרבים קשה להסגל למסיכת הנחירונים וטוב שאיתרת מסיכה אפית שנוחה לך יותר.
שים לב כי קיים מגוון גדול של מסיכות אפיות מחומרים שונים: ג'ל או סיליקון וכדאי לך לנסות כמה מסיכות עד שתמצא את זו הנוחה לך ביותר.
אם לאחר השלמת תקופת ההסתגלות עדיין תרגיש עייפות תוכל לנסות בדיקת שינה עם מכשיר CPAP לבדיקת איכות השינה שלך עם המכשיר.
בהצלחה |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2010 : 16:39:29
|
שלום ברק, המכשיר שאתה מנסה (הפיליפס): אתה משתמש ב A FLEX?? באיזו דרגה?? (יש 3 דרגות). עם/בלי מעשיר לחות?? כמה ימים הוא בידך?? הורדו נתוני שינה?? מה ראית??
איזה מכשיר ניסית באסותא (יצרן, דגם)?? אוטומטי?? היתה בו תכונה המאפשרת הפחתת לחץ בנשיפה?? עם/בלי מעשיר לחות?? כמה ימים היה בידך?? הורדו נתוני שינה?? מה ראית??
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 11/17/2010 18:09:36 |
 |
|
|
tsabarib
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2010 : 20:03:53
|
רובין שלום. השאלות שלך קצת חושפות את חוסר ניסיוני.. אני לא יודע מה זה FLEX. למיטב הבנתי שני המכשירים היו אוטומטים עם הפחתת לחץ בנשיפה וללא מעשיר לחות. באסותא הורידו נתונים שהצביעו על קטעי שנה רצופה של מספר שעות. את נתוני הפיליפס שלחתי אתמול לסוכן וטרם קיבלתי חיווי. המכשיר של אסותא היה אצלי כשלושה שבועות הוא מכשיר שחור אומרו לי שהוא סיני. הפיליפס אצלי שבוע. היום גם לקחתי מכשיר דה-וילביס (ללא מעשיר לחות)
תודה, ברק |
 |
|
|
tsabarib
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2010 : 20:07:12
|
תודה יצחק. אני חושב שמבחינת המסיכה אין לי בעיה כי די נח לי עם האפית (גם של אסותא וגם של הפיליפס).
ברק |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2010 : 20:15:50
|
אם ככה תמשיך להשתמש במסיכה שנוחה לך
A FLEX הוא שם המנגנון שבמכשיר הפיליפס להפחתת הלחץ בנשיפה (בכל מכשיר יש לפונקציה זו שם אחר) קיימים אף מכשירים ללא פונקציה זו. למשמשים רבים ובעיקר חדשים פונקציה זו היא הכרחית להסתגלות שכן אחרת אתה נושף אויר כנגד התנגדות והדבר מפריע. אני מציע לך לישון עם המכשיר של פיליפס לפחות שבועיים נוספים לפני הסקת מסקנות.
במהך השימוש תבקש שיבצעו הורדת נתונים מהמכשיר וניתוח הנתונים. הדבר יכול להעיד על הצלחת הטיפול.
כדאי לך לבקש שילמדו אותך איך להוריד נתונים למחשב הביתי וללמוד לבדוק אותם בעצמך
רק לאחר שתרגיש שאתה ישן ברציפות לפחות 6 שעות עם המכשיר סימן שהסתגלת.
כמו שציינתי אם עדיין תרגיש עייפות תוכל לנסות גם בדיקת שינה עם המכשיר ואז ניתן יהיה לנתח יותר לעומק את השפעתו על איכות השינה שלך. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/17/2010 20:16:23 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2010 : 10:20:55
|
שלום ברק, אוסיף לתשובת יצחק: A FLEX של פיליפס (מדטכניקה), EPR או Easy-Breathe של רסמד (קלינטיקה), SmartFlex של דה וילביס (אורקמד), אלה כינויים לתכונה המאפשרת הפחתת לחץ מצד הסיפאפ בעת נשיפת המשתמש. תכונה זו מקלה על אלה המתקשים לנשוף נגד לחץ הסיפאפ. בדר"כ יכול המשתמש לבחור בין דרגות הפחתה שונות (3).
מעשיר הלחות הוא יחידה נוספת המתחברת אל הסיפאפ בצד יציאת האוויר ויש בו מיכל מים עם אפשרות חימום. האוויר מהסיפאפ עובר במעשיר וסופח לחות בדרכו אל המסיכה/המשתמש. לא כולם משתמשים במעשיר, אבל לא מעט מדווחים שהוא מקל ומוסיף להם נוחות. קופ"ח מכבי לא משתתפת במימון מעשיר הלחות.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 11/18/2010 10:23:29 |
 |
|
|
tsabarib
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2010 : 11:19:32
|
בדקתי במייל שלי. מסתבר שקיבלתי את ההודעה ממדטכניקה (לגבי הפיליפס) שעתיים אחרי ששלחתי המייל... להלן הניתוח: אני רואה 5 ימים של שימוש, מתוכם 3 ימים, השימוש היה מעל 4 שעות ביממה - טוב מאוד. תחום לחצים היה מכוון בטווח של 5-20, אך בפועל, התחום הוא כ 7-10. הלחץ הטיפולי הוא 8. השינה שלך רציפה יחסית וללא התעוררויות - היומיים האחרונים טובים במיוחד מהבחינה הזו - שינה של כ-5:30 ברציפות. ולדברים העיקריים - הפסקות הנשימה עומדות כרגע על 6.5 בשעה, אך המשמעותיות ביותר - החסימתיות, 1.2 בלבד - תוצאה טובה מאוד! השווה תוצאה זו עם תוצאת בדיקת השינה שערכת. המסיכה שבה השתמשת ב -14 וב -15 בחודש, נראית מתאימה יותר, מבחינת דליפות אוויר, אך יתכן ומדובר רק בהידוק חסר בשאר הימים. בסה"כ התוצאות נראות טובות ומבטיחות, וההסתגלות טובה, על פי המספרים היבשים. חשוב לשמוע את דעתך בנוגע לרמת העירנות שלך, ואת דעתה של בת הזוג, בנוגע לנחירה/הפסקות נשימה נצפות. סוף ציטוט.
התוצאות של היומיים האחרונים, היותר טובים, הם עם המסיכה האפית (שלושת הימים הראשונים היו עם הנחירונים).
לגבי הפחתת הלחץ בנשיפה הוא כוון לרמה הנמוכה ביותר. אני לא מרגיש בעיה בזה אבל אולי אני אנסה רמות אחרות.
ניסיתי היום בלילה את הדה וילביס. הלחץ המקסימלי שלו (12) בעת דליפות מאוד הפריע לי. בעזרת הסוכן כיוונתי את הלחץ המקסימלי ל-10.
בשני המכשירים אני עדיין פותח את הפה באמצע הלילה ומרגיש יובש או זרימת אוויר מהאף לפה. מה שגורם לי להתעורר.
תודה. ברק
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2010 : 11:28:20
|
נראה שאתה בתהליך נכון ומתחיל להסתגל למכשיר.
בשינה עם מכשיר CPAP עם מסיכה אפית חשוב מאד לישון עם פה סגור ולנשום דרך האף
יש סיכוי טוב שתסתגל לכך עם הזמן.
יש גם אפשרות למנוע פתיחת הפה עם רצועות מתאימות (אתה יכול לשאול את הסוכן במדטכניקה על כך).
לא ברור לי מדוע הפחתת את הלחץ המקסימלי בדה וילביס ל- 10 . אם המכשיר היגיע ללחצים גבוהים מכך, כנראה שהוא זיהה שהחסימה שלך מחייבת שימוש בלחצים אלה. ברור שככל שהלחץ גבוה יותר יש יותר סיכוי לדליפת אויר אבל הפיתרון הוא לא הורדת הלחץ אלא מציאת מסיכה והידוקה בצורה נכונה כך שתמנע את הדליפות.
נראה שאתה בדרך הנכונה ואני מאחל לך בהצלחה |
 |
|
|
תהילה חתם
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 11:54:26
|
רובין שלום רב, לידיעתך ולידיעת משתמשי הפורום קופת חולים מכבי משתתפת ברכישת מעשירי לחות עפ"י המלצת מעבדת השינה. |
תהילה חתם גבעתי חברת אורקמד טלפון- 03-6768030 |
נערך על ידי - תהילה חתם בתאריך 11/23/2010 11:55:00 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 12:54:40
|
שלום, אם יש מישהו שקנה מעשיר לחות בקניה ניפרדת ממכשיר הסיפאפ וקיבל השתתפות ממכבי - שיקום....
בברכה  |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 13:26:28
|
| לכן בדיוק רצוי לא לקנות מעשיר לחות בנפרד אלא ביחד עם רכישת המכשיר |
 |
|
|
תהילה חתם
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 13:33:20
|
רובין שלום, מניסיוני ומעבודתי, לאחר רכישת מכשיר ה CPAP כאשר התעורר צורך ללחות מסיבות שונות וניתנה המלצה רפואית קופת חולים מכבי השתתפה בעלות המכשיר לפי נהליה. |
תהילה חתם גבעתי חברת אורקמד טלפון- 03-6768030 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/23/2010 : 19:06:14
|
נסה את הפיליפס בלחץ קבוע של 8 בלי הפחתת לחץ ובלי ציפורים.מסכת איזילייף בגודל נכון תבטל את הדליפות ורצועת סנטר תוריד את החשש של: מה יהיה בלילה כשלא אשלוט ..... נסה פעם פעמיים-לא יותר -טיפות אף לפני השינה . שב עם המסכה מול הטלביזיה ערב ערב ותתרגל אליה -עם לחץ כמובן. אחרי כמה ימים כשתגיע לשימוש רציף תרגיש יותר טוב . אם לא-אולי יש לך בעיות אחרות -לא כל בעיות העייפות נובעות מבעיות נשימה. תנועות רגליים מחזוריות בשינה,בעיות בבלוטת התריס,אנמיה,ועוד סיבות עלולות להיות. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 11/24/2010 : 09:21:37
|
שלום, לזומר: עצות טובות, כרגיל.
לתהילה חתם: אמרת נהליה וזה כלל לא מבטיח השתתפות. אולי הם משתתפים לפי סעיף אחר (אביזרים) בו ההשתתפות קטנה בהרבה מזו של סעיף הסיפאפ.
בברכה  |
 |
|
| |
נושא  |
|