סיפאפ פורום ישראל - שלום, חדש בעולם ה CPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שלום, חדש בעולם ה CPAP
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

Nice_Guy
חבר חדש

65 הודעות

נכתב ב - 08/27/2010 :  22:31:43  Show Profile
שלום,
שמי פליקס ואני בן 36, לפני כחודשיים אובחנתי כסובל מדום נשימה בזמן שינה ברמה קשה, למרות שאני לא מרגיש זאת כלל (הכל התחיל מהבעיה שאני נוחר).
המליצו לי טיפול עם מכשיר CPAP.
אני חבר בקופ"ח מכבי, והם עובדים עם שתי חברות בהסדר (ככה שהעלות של המכשיר תהיה סבירה), הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא אילו מכשירים הם בהסדר עם הקופה (לגבי שתי החברות) ומה התכונות שלהם, אולי מישהו יכול להאיר את עיני בנושא?

דבר נוסף, ביום א הקרוב, אני הולך לאסותא להתאמת מכשיר, חשבתי שאני הולך "לבלות" את הלילה שם בהתאמה, מסתבר שהם קבעו לי תור לשעה 14:00, כלומר, אם מישהו יכול לספר לי מה הם הולכים להציע לי, אשמח לבוא מוכן ומעודכן.

תודה לעונים

פליקס

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/27/2010 :  22:53:23  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום פליקס וברוך הבא לפורום

אנחנו כאן בשביל לעזור לך ולסייע לך בשלבים הראשוניים הקשים של ההתמודדות עם הבעיה.

תופעת הפרעות הנשימה בשינה הינה נפוצה מאד. בעבר דובר על כ- 5% מהאוכלוסיה והיום כבר יש פרסומים על אחוזים גדולים בהרבה.

הכלל הבסיסי קובע כי לא כל מי שנוחר סובל מהפסקות נשימה בשינה אולם כל מי שסובל מהפסקות נשימה בשינה נוחר.

בדר"כ מי שסובל מהפסקות נשימה בשינה בדרגה קשה סובל מבעית עייפות במהלך היום. אם אינך סובל מכך כפי שאתה מספר, ייתכן שניתן לייחס זאת לגילך הצעיר.

עם זאת אשמח אם תתאר את ממצאי הבדיקה: מספר הפסקות הנשימה בשעה (מלאות וחלקיות) שנמצאו ורמת הסטורציה (ירידת החמצן בדם במהלך הלילה שמעידה גם היא על חומרת בעיות הנשימה במהלך הלילה).

לעניין מכבי ואסותא. מכבי אכן ערכו מכרז בו זכו שתי חברות. עם זאת והדבר חשוב - עדיין ניתן כנראה לרכוש מכשיר מכל ספק אחר ולקבל החזר.

לגבי גובה ההחזרים ממכבי קרא למשל את השרשור הבא:

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=13729&SearchTerms=מכבי

המכשירים המוצעים על ידי מכבי, אינם מצויידים במנגנון "הפחתת לחץ בנשיפה" מדובר במנגנון חשוב המקל על ההסגלות למכשיר. בהמשך יש כאלה שמוותרים עליו אולם לדעתי חשוב להתחיל את הטיפול עם מכשיר המאפשר גם אופציה זו.

אני מניח כי הפגישה באסותא נועדה לתת לך את המכשיר להשאלה לליילה, תוך מתן הסברים על השימוש, כאשר כעבור ליילה (או שניים) תביא את המכשיר לפריקת נתונים למחשב, כך שיוכלו לנתח את הלחצים המתאימים לך (לחץ האויר שנועד לאפשר מעבר אויר תקין במערכת הנשימה העליונה במהלך הליילה). כדאי שתעבור תהליך זה בכל מקרה

את המשך תהליך ההתאמה למכשיר אינך חייב לעשות במעבדת אסותא (אני למשל מעולם לא ערכתי התאמה שם) אלא ישירות מול ספקי המכשירים.

הספקים ישאילו לך ציוד - מכשיר ומספר מסיכות לנסיון וילוו אותך בתהליך.רוב הספקים אף ישלחו סוכן לביתך ושם יתנו לך הסברים והדגמות.

שים לב אינך חייב לרכוש מהספק הראשון שתנסה אלא אתה יכול לנסות מספר מכשירים (רצוי לא במקביל כדי לא להתבלבל).

חשוב מאד שתקבל ייעוץ ושירות מקצועי אדיב ותומך מסוכן/יועץ שיציע לך מגוון אפשרויות של מסיכות. ההתאמה האישית של המסיכה האידאלית עבורך היא קריטית בשלב הראשון על מנת שתסתגל למכשיר.

כדאי לך להמשיך לקרוא שרשורים נוספים בפורום כדי ללמוד מנסיונם של אחרים.

תתחיל כמובן בשרשור הזה:

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4184

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך ולהתייעץ בפורום.

אתה גם יכול לפנות אלי ישירות במייל למתן ייעוץ נוסף.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/27/2010 23:04:06
למעלה

Nice_Guy
חבר חדש

65 הודעות

נכתב ב - 08/27/2010 :  23:25:07  Show Profile
שלום יצחק,
תודה רבה על התשובה שלך, עזרת לי מאוד בנושא החזרי הקופה שכן הייתי בטוח שהם מחזירים רק 30% ומסתבר שזה בנוסף ל 50% לחברי מכבי מגן זהב.
ובכל זאת, איזה באלאגן בראש ממבחר המכשירים, התכונות, מלחיץ כל העניין הזה שלא לדבר בכלל על עניין השינה עם המכשיר.
אולי בגלל גילי אני אכן לא מרגיש כל כך את ההשפעות אולם אני כן מרגיש עייף במהלך היום ויש לי קשיי קימה בבוקר, כנראה בגלל זה.
הנתונים שקיבלתי מבדיקת השינה הם:
73.6 AHI
524 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 100% עד למינימום של 79%.
אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל 90%, 12%.
לא יודע, כשהרופא ראה את הנתונים הוא ממש הופתע.

בכל אופן, האם מישהו יכול להמליץ על מכשיר כלשהו ספציפי? אני מבין שמסיכות זה דבר
מאוד אינדבידואלי, אבל מכשיר הוא מכשיר, לא?
ומה סדר גודל המחירים של מכשירים? שכן מה שקונים דרך הקופה, העלות המירבית היא בערך 900 ש"ח.

תודה על התמיכה, זה ממש עוזר לדעת שיש אנשים שיכולים לעזור בנושא זה ולייעץ.

פליקס
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/28/2010 :  11:57:45  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום פליקס,

נתוני הבדיקה שלך אכן מראים כי רמת החומרה של הפסקות הנשימה שלך היא קשה ודורשת טיפול.

שלח לי מייל עם הטלפון שלך ואסייע לך

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/28/2010 11:58:49
למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 08/28/2010 :  14:02:41  Show Profile
גם אני מוכנה לעזור,

שלח לי במייל טלפון ,ואנסה לעזור

עדנה בר
למעלה