שלום, כמעט בכל הסיפאפים, הלחץ המינ' = 4 ס"מ מים. בד"כ שנתי טובה ורוב הזמן הסיפאפ האוטומטי מצליח להחזיק אותי בלחץ הקרוב למינימום. אבל, לעתים אני מתעורר עם הרגשה של חוסר אוויר ולכן העלתי את הלחץ המינימלי ל 5 ולאחר תקופה אף העלתי ל 6. מן הראוי לציין שאני מרגיש נוח בלחץ הזה (6) ואפילו שוקל להוסיף ולהעלותו....
מניתוח הנתונים שלי לאורך זמן, יתכן שסיפאפ בלחץ קבוע של 11-12 היה יכול להתאים עבורי, אבל מאידך לחץ כזה בשימוש קבוע - קשה ומאד לא נוח לי.
כיום, הסיפאפ שלי מכוון למצב אוטומטי ונראה לי שבמצב הזה אני נהנה משני העולמות: 1. לחץ התחלתי מונע (6 ס"מ). 2. אוטומטי שנכנס לפעולה אם וכאשר אני בחסימה המחייבת לחץ סיפאפ גבוה יותר (מה שקורה לעיתים רחוקות).
לאחר שמתרגלים לשימוש בסיפפ אפשר בהחלט להתחיל בלחץ גבוה יותר מ:4 . 5 או 6 נשמע מצוין לאחר ההסתגלות. אפשר לראות בגרפים של הפריקה תוך כמה זמן הלחצים עולים -זמן זה הוא זמן של סבל והפסקות נשימה וראוי לקצרו למינימום. כמו כן הפחתת הלחץ בנשיפה -סיפלקס איפלקס ודומיהם - גורמים למעשה לפחות לחץ בזמן קריטי. לכן במכשירים כאלו אני מתחיל ב:5 ולא ב:4
אני גם מסכים לעובדה שלאחר שהסתגלת לשינה עם מכשיר CPAP, ניתן להעלות לחץ התחלתי בכמה ס"מ לצורך נוחות מירבית. מנגנוני ה A B C Flex מנחיתים את הלחץ הכללי המוזרם ולכן ניתן להעלות את הלחץ שרשום על גבי המסך ל 6 ס"מ מים ללא שום בעיה. הגישה שלי היא להעדיף כמה שפחות לחץ ולא כמה שיותר ולכן אני ממליץ לא לשחק עם הלחצים במידה והכל תקין-כלומר שינה רציפה עמוקה ותקינה ללא דנ"ש ו/או נחירה ...אלא לתת למכשיר פשוט לעבוד ולהזרים את הלחצים בהתאם לאלגוריתם שלו.