| מחבר |
נושא  |
|
|
שמחה23
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 18:30:58
|
ערב טוב שאלתי למנוסים וליועצים בפורום לפני כחודש נקבע שאני אמור להצטרף למשפחת המשתמשים עקב דום נשימה בבדיקה באסותא התברר כי אני זוכה ל55 דום נשימה בשעה והומלץ לקנות מכשיר במכשירי הניסוי באסותא לאחר פריקתם מתברר כי "צנחתי ל 5-9 דו"ש בשעה לפי המלצתכם בפורום החילותי בנסוי מכשירים מחברות מובילות במכשיר של חברת קלנטיקה S8 הקריאה הראתה 7-14 דו"ש בשעה במכשיר REMSTAR של מדטכיקה נטען שהגעתי לאפס ושאלי אליכם היתכן השונות במדדים וזאת מהערכה שהנורמות צריכים להיות אחידים
שאלה נוספת בנושא מסכת נחירונים-האם שמוש במסכה זו לא מגביר הלחץ במכשיר עקב "בריחת" אוויר לעומת מסכה אפית
כל חייישנתי עם פה פתוח ועכשיו אני מנסה לסגור אותו בשינה באותם פעמים שלא אני נאלץ להתעורר עקב יובש בחיך שעובר לאחר לגימת מים או לחלוח החיך האם יש מענה מנסיונכם מודה מראש על סבלנותכם מרוב השאלות ולתשובתכם המהירה שמחה |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 19:29:27
|
שמחה שלום
במהלך שימוש תקין במכשיר CPAP כל הרעיון הינו שהשימוש במכשיר יגרום לך לנשום באופן תקין דרך תעלת הנשימה העליונה -משמע דרך האף ללא הפסקות נשימה כלל וכמובן עם פה סגור וכתוצאה מכך הרבה פחות יובש ממצב של שינה ללא מכשיר CPAP לכן במידה ויובש בחלל הפה נשאר לך במהלך הניסיונות שעברת, ככל הנראה שמשהו לא היה מותאם באופן מושלם: ככל הנראה או מסיכה לא מתאימה או לחילופין נדרש לצרף מעשיר לחות למכשיר עצמו.
בנוגע ללחצים המוזרמים על ידי מסיכות נחירונים, הלחץ הינו אותו לחץ היות והמכשיר הוא זה שקובע אותו, בפועל ההרגשה שונה דרמטית ברוב הפעמים אצל רוב הפציינטים וזאת עקב הזרמת האוויר באופן ישיר יותר בנפח מסיכה קטן יותר. כמובן שהרגשתך כרגע בחודשי הקיץ עלולה להשתנות דרמטית בחילופי עונות ובעיקר בחורף לאור האויר אותה המכשיר יונק מהחדר/חלל בו אתה ישן.
בנוגע לאלגוריתם והתוכנה שמפענחת את נתוני השינה אכן יש הבדל בין חברה לחברה היות ולכל חברה ישנם חיישנים שונים/כרטיס חשמלי שונה וכו'.
בכל הנוגע למכשירי פיליפס רספירוניקס AHI<8-10 הינו ערך תקין בשגרת השימוש לפציינטים השונים.
בהצלחה
|
נערך על ידי - Eyal בתאריך 07/27/2010 19:33:53 |
 |
|
|
שמחה23
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 19:34:42
|
אייל שלום סליחה שאני נודניק ולא הסברתי עצמי טוב דווקא במכשיר שלכם נקבע לי תוצאת אפס וזה נראה לי מוזר לרדת מ 55 במעבדה ל אפס תודה |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 19:56:46
|
אני אבקש מיוחאי להעביר לי את הדו"ח מחר בבוקר ואעדכן אותך בהתאם. אני מניח שמדובר בפרשנות מילולית לא מדוייקת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 20:03:55
|
שלום, לא ברור כמה זמן ניסית את המכשירים. לפי דעתי אתה זקוק לפחות לשבועיים (ועדיף חודש) כדי לקבל התרשמות סטטיסטית. כל יצרן והאלגוריתם שלו ולכן מכשירים שונים יכולים גם להראות תוצאות לא זהות. אם יש לך ספק, בקש שיחליפו לך מכשיר וכך תוכל לראות אם התוצאה עיקבית. אל תסתפק בקריאת התוצאות בלוח המכשיר, בקש שיורידו לך גרפים מפורטים. נתוני ה דו"ש שסיפקת לוקים בחסר ולא מובן אם אלו הפסקות נשימה מלאות או כולל הפרעות נשימה חלקיות (HAI). אתה שואל על נורמות אחידות והתשובה היא שעדיין אין כאלו. חשובה יותר היא הרגשתך האישית, דהיינו עם איזה מכשיר אתה מרגיש יותר נוח וישן יותר טוב. עיקר הקושי מצוי בבחירת מסיכה שתתאים לך ולכן חשוב שתנסה כמה שיותר מסיכות. בכל המסיכות יש "בריחת אוויר" וחלק ממנו חיוני לאיוורור המסיכה. התוכנה של המכשירים יודעת למדוד דליפה גדולה מידי. לסיכום: קנה את המכשיר הכי נוח עבורך, מהסוכן שמעורר בך יותר אמון, נותן לך אחריות יותר ארוכה ושכבר הוכיח את עצמו כנותן שירות אחראי וטוב. באשר לפה פעור, אכן זו בעיה מאחר וסיפאפ ופה פעור אינם יכולים להתקיים בצוותא. יש רצועות לקשירת הסנטר ופלסטרים להדבקה.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 07/27/2010 21:00:01 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 20:11:03
|
quote: Originally posted by שמחה23
אייל שלום סליחה שאני נודניק ולא הסברתי עצמי טוב דווקא במכשיר שלכם נקבע לי תוצאת אפס וזה נראה לי מוזר לרדת מ 55 במעבדה ל אפס תודה
שלום, ואולי התוצאה הזו דווקא משקפת את איכות המכשיר שמצליח מאד בתפקידו???
בברכה  |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2010 : 22:07:12
|
שלום שמחה וברוך הבא לפורום,
כמו שכתבתי פעמים רבות תהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא קל לעיתים אולם לאחר שתסתגל למכשיר איכות חייך צפויה להשתפר משמעותית ובעיקר תפחית את הסיכונים הבריאותיים המשמעותיים שבהפסקות הנשימה בשינה.
אכן המכשירים שלקחת לניסיון הם המכשירים המובילים בשוק לדעתי.(שים לב של- RESMED יש מכשיר מתקדם יותר מזה שלקחת בשם S9) לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות אך בסופו של דבר הם די מקבילים ברמתם וחשוב שתבחר את החברה שמציעה לך שירות ואחריות ברמה גבוהה יותר והמכשיר שסובייקטיבית יותר נוח לך.
אם אכן במכשיר אחד באופן עקבי מספר הפסקות הנשימה שלך נמוך יותר בהחלט זהו יתרון שחשוב לשקול אותו.
החשיבות הראשונה היא אכן למצוא את המסיכה המתאימה והנוחה לך יותר אישית.
המסיכות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: מסיכות נחירונים ומסיכות אפיות.
מסיכות נחירונים קטנות ועדינות יותר ומושכות יותר את המשתמש המתחיל, מאידך הן מפעילות את לחץ האויר ישירות לתוך הנחיריים ולא כל אחד מסתגל אליהם.
המסכיות האפיות פופולריות יותר ויש להן מגוון דגמים וחומרים שונים (בעיקר ג'ל וסיליקון) וכדאי להתנסות במספר מסיכות ודגמים שונים על מנת לאתר את זו הנוחה לך ביותר.
יובש בפה יכול להיפתר על ידי מעשיר לחות ולמכשירים שציינת יש אפשרות להוסיף מעשיר לחות אינטגראלי.
אם לא תצליח לפתור את השינה בפה פתוח ייתכן שיהיה כדאי לך להתנסות בסוג שלישי של מסיכה - מסכית פנים מלאה המכסה גם את הפה. אם כי זה פיתרון נדיר יותר
בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לעדכן ולהתייעץ |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/27/2010 22:10:21 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2010 : 16:00:20
|
שלום, על פי נסיוני, מעשיר לחות לא יפתור לך את בעית היובש בפה. אני מציע שתנסה אותו תחילה.
בברכה  |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2010 : 19:24:46
|
לפעמים עוזר ולפעמים לא אך כמו שרובין אומר תמיד כדאי לנסות לפני שרוכשים |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2010 : 23:16:31
|
בלחץ נכון אפילו אם תרצה לנחור לא תוכל. כל זה נכון בלחץ קבוע. במכשיר אוטומטי אין כמעט מצב שיורדים לאפס כי האוטומט מבוסס על מעט ארועים שבעקבותם בא תיקון. יובש בפה נובע לרוב מנשימת פה וזה יכול לנבוע מחסימה באף או מלחץ נמוך מידי. מעשיר לחות ראשית מסייע לצמצום הגודש באף ואז הפה נסגר ויובש הפה יורד. יובש פה יכול לנבוע גם מסיבות אחרות כמו סכרת או בעיה בבלוטות הרוק. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
שמחה23
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2010 : 23:11:20
|
שלום ןתודה על התשובות המאלפות אבל לשמחתי אין לי סכרת או בעיה בבלוטות הרוק,נבדקתי אבל לקחתי מסכה אף פה (משתמש 2 לילותׂ) ולמרות זאת התעוררתי כל לילה פעמים עם יובש בפה וזה מרתיע אותי להשך השימוש אודה אם תמשיכו להאיר עיני באפשרויות נוספות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/03/2010 : 10:09:17
|
| ניסית מעשיר לחות? |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/03/2010 : 15:45:26
|
שלום, סבלת מיובש בפה גם לפני הסיפאפ? האם השימוש בסיפאפ משפר במשהו את התופעה?
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 08/03/2010 15:45:43 |
 |
|
|
שמחה23
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2010 : 22:07:49
|
שלום לחברים המעבירים מנסיונם הצעות לפתרון. לא וצע לי מעשיר לחות ע"י הסוכנים.אחד מהם אף טען שמכשיר כזה מתאים יותר לחבלי ארץ שונים ממחוז ת"א הגעתי למעבדת שינה כאשר אחד הסימפטומים הבעייתים היה יובש חזק בפה ונבדק הסוכר ובלוטות רוק והתוצאה היתה שהבעיה לא בהם. במציאות נושא היובש השתפר בעזרת המכשירים הנסיונים אבל לא חלף והמסכות שהשתמשתי בהם היו אפיות והיום אני מתנסה במסכת פנים+אף והתוצאה מבחינת יובש לפי הרגשתי זהה אודה על המשך עצותיכם ונסיונכם כי בסך הכל מבחינת עירנות ביום השתפרתי והתגברתי לעומת העבר נטול המכשיר למרות שעדיין לא מצאתי את המסכה שתלווה אותי כמסכה קבועה לאורך זמן |
 |
|
|
שמחה23
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2010 : 22:09:29
|
שאלה ליצחק מנהל הפורום האם אפשר לערוך הפורום כך שהדיונים העכשווים יופיעו בראש הדף ולא בסופו תודה וסליחה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2010 : 22:44:30
|
בתחתית עמוד הפתיחה של הפורום (בו אתה רואה את כל הנושאים)
צריך לשנות ל:
זמן הודעה אחרונה וסדר יורד |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2010 : 22:19:46
|