שלום, הייתי רוצה לברר כל כמה זמן רצוי לנקות את המסיכה? יש לי מסיכת קומפורט קלאסיק די חדשה ועוד מסיכת פנים די ישנה של OPUS. איך בדיוק מנקים את המסיכה? משרים במים חמים?
מורידים את הרצועות ומשרים במים חמימים עם סבון. לאחר מכן שוטפים ומייבשים (לא בשמש) אני עושה זאת בערך אחת לחודש. כל יום אני מנגב עם מגבון לח את פנים המסיכה.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
שלום, 3 פעמים בשבוע ניגוב בעזרת מטלית לחה ללא אלכוהול. כל שבועיים אמבטיה של מים חמים 50- 60 מעלות C עם שמפו תינוקות ללא אלכוהול. שטיפה ויבוש בצל. טיפ: לאחר השטיפה, לספוג את טיפות המים בעזרת מגבת נייר וכך תישמר המסיכה נקיה וצלולה ללא כתמים של מים שהתייבשו (כמו בכוסות זכוכית).
אני מצליח לשמור על מסיכה במצב טוב: שנה עד שנה וחצי.
דעתי היא שחשוב להקפיד ולנגב את המסיכה עם מגבון לח בכל בוקר וזאת על מנת להסיר את שכבת הזיעה(החומצית) מן המסיכה. במקביל אחת ל 10 ימים בערך מומלץ יהיה לשטוף ולהשרות את המסיכה ללא הרצועות במים פושרים וסבון עדין בניחוח שמקובל עליך כמובן במשך כשעה.שלאחריה מומלץ ליבש את המסיכה על מגבת נקייה במקום מוצל.
את הרצועות במינון פחות אינטנסיבי יש לכבס בכביסה ידנית עם הסקוטצ'ים סגורים.
כמובן שמידת ההזעה יכולה להכתיב לך ניקיון יותר תכוף או פחות תכוף.
חשוב שבסה"כ המסיכה תהיה נקייה וראויה לשימוש.
מסיכות סליקון כדוגמת הקומפורט קלאסיק יכולות להחזיק בין שנה ל 4 שנים במקרים קיצוניים של לקוחות אשר מנקים ושומרים על הציוד באופן קיצוני(לחיוב). הבלאי של מסיכות הג"ל גבוה יותר - כשנה.
היי, אני ממליץ דווקא על שטיפת בועת הסיליקון עם סבון כלים, פארי,פלמוליב,סנו וכו"...משום שהפנים פולטות שומן אשר נדבק לסיליקוןולסבון כלים יש אלמנט של הסרת שומן קלה (חומר אלקלי בטבלת ph)ואילו לסבון ידים\גוף רגיל ph ניטראלי5.5 והוא לא מסיר את השמנוניות. את הרצועות אחרי הכביסה הידנית(עם אבקת כביסה)הייתי ממליץ להשרות מעט עם מים ומרכך שתפקידו:א-בישום ב-ריכוך ג-גם כן הורדת ה-ph כי יכול להיות שייגרד בראש בגלל האלקליות. את הטיפ הזה נתן לי מהנדס הכביסה מחב, זהר-דליה מ.דליה שמשתמש גם כן ב cpap.
אני מייצג את האסכולה החוששת ונזהרת עקב רגישויות שונות של פציינטים שונים. ולכן לעולם לא אמליץ באופן גורף על שימוש בסבון חזק מדי.....איש חכם לימד אותי משפט נהדר בנושא: כל חומר שטוב לעור הפנים שלנו מקובל ומומלץ לשימוש בכל הנוגע לניקיון המסיכה.
עבדתי שנים רבות בבית חולים ורכשתי ניסיון רב בתחומי סטרליזצייה:חיטוי וניקוי ציוד רפואי, וכיום במסגרת העסק שלי לשיווק מכשור רפואי:פלסאוקסימטרים וסטוסקופים,אני גם משווק חומרים אוקולוגיים לניקוי וחיטוי הציוד הרפואי שיתרונם בכך שהם מתמודדים עם וירוסים ונבגים(spore)מבלי לסכן את הסביבה ואת הציוד הרפואי ואת המשתמש בו.
בדקתי בהנחיות היצרן ומתברר שהחומרים יכולים להתאים לניקוי רוק ושומנים וחיטוי ברמה גבוהה של המהמסכות ומהרצועות ומי שרוצה יכול מוזמן לנסות אותם ולהנות מיתרונותיהם:ניתן להשיגם כמגבוני ניקוי,או כחומר נוזלי להשריית המסכות או כספריי