משתמשים חדשים מנסים להשתמש במסכת הCPAP בהדרגה.הם מסירים את המסכה לקראת סוף הלילה, בין השעות 4 ל 6 ישנים את שנת החלומות (REM). השינה מתחלקת ל 5 שלבים שלב 1 נמשך בין 1 ל 7 דקות מתחילת השינה.זהו שלב מעבר בין עירנות לשינה. שלב 2 לוקח את חלקו הגדול של זמן השינה. הוא עמוק יותר משלב 1 אבל עדיין נחשב שינה קלה. שלבים 3 ו-4 הם גלי שינה יותר עמוקים. באיזה שהוא שלב בין 2 ל 4 אפשר לאבחן תנועות עיניים מהירות. גם בשלב 5 מאבחנים תנועות עיניים מהירות. בשלב 5 כל השרירים רפויים ולכן אירועי דנ"ש מופיעים בעיקר בשלב זה. בשלבים 1 עד 4 ישנה עדיין מתיחות שרירים. בשעה 5 בבוקר שנת ה REM מגיעה לשיאה ונמשכת שעה אחת. לכן ישנה חשיבות לפעולת המכשיר לאורך כל הלילה.
אכן. אני מלווה חברה לעבודה שהיא משתמשת חדשה והיא מוציאה את המסיכה לפנות בוקר. אני מעודד אותה להחזיר המכשיר בהמשך ולישון עד הבוקר. אין ספק ששינה ללא CPAP בשעות הבוקר המוקדמות עלולה "להרוס" את האפקט של ה-CPAP ולעייף עוד יותר.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
חשוב לציין שאם מפסיקים את השיינה במהלך הלילה...וחוזרים לישון- לא חוזרים לשלב שהפסקנו בו...אלא מתחילים מהתחלה בשלבי השיינה. אך,השלבים בהירדמות מחודשת ,קצרים יותר
שלום אכן צודק ואני מתעורר בסביבות 430 ורק אם אני מוריד המסיכה אני מצליח להרדם שוב לשעה ניסיתי להשאר עם המסיכה ולא הצלחתי להרדם שוב מנסיונכם-הותיקים מה עושים
כמה זמן אתה משתמש במכשיר? לאיזה לחץ הוא מכוון אוטומטי או קבוע?. אם אוטומטי מה טווח הלחצים.
יש מקרים שאנשים מסירים את המכשיר בשעות הבוקר כאשר הגוף בהרפיה ואז גם הלחצים במכשיר האוטומטי עולים מאד והדבר מעיר. יש מקרים שהמכשיר לא מכוון ללחץ מספיק ואז נוצרת תחושת מחנק שגם היא מעירה. צריך לבדוק כל מקרה לגופו. כדאי שתבצע קריאת נתונים מפורטת מהמכשיר ותנתח אותם בעזרת איש השירות /מכירות שלך על מנת לנסות להבין את פשר התופעה הספציפית אצלך.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
תודה על התשובות אני משתמש חדש וכרגע בוחן מכשירים שונים כהמלצתכם כרגע ברשותי מכשיר REMSTAR כשבוע המכשיר הוא אוטומטי בקריאה בפורום ובהצעה ראשונית של הסוכן לקבל מכשיר לחות האם זה משפר,מקל על השנה-אני מתגורר בחולון