שלום, ממי קיבלת את ההמלצה? אם ממעבדת השינה - לאחר בדיקה, אז בוודאי ישנת לפחות לילה אחד עם סיפאפ. אפשר להגיד שהסיפאפ אינו מסוכן כלל וכלל. כן, הוא לא נוח אבל מתרגלים מהר ונהנים משינה משופרת אשר תורמת לאיכות החיים והבריאות. אני מציע לך לקרוא את חמשת הנושאים העיקריים שבראש הפורום, במיוחד את http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4184 אין לי ספק שתמצא שם תשובות לרוב שאלותיך. בהמשך, נישמח להוסיף מידע המבוסס על ניסיון אישי.
השאלה אם קיבלת המלצה מרופא לשימוש במכשיר CPAP ומה חומרת הבעיה של הפסקות הנשימה שלך. כדאי לך לעבור על העץ שהופנית אליו ועל עצים רבים בפורום ולקבל התרשמות. בעיקרון מדובר על מכשיר שאינו קל להרגל או לשימוש אבל הוא ככל הנראה הפיתרון הכמעט יחידי לסובלים מדום נשימה בדרגה בינונית/קשה. לסובלים מנחירות ו/או דום נשימה בדרגה קלה יש עוד פתרונות.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
יתרונות: פתרון של כמעט 100% לבעיות דנ"ש. אינו מסלק את מקור הבעיה. בעקשנות ובמאמץ והתמדה אפשר להתרגל ולשפר את איכות החיים (עירנות, ריכוז, היעדר כאבי ראש, היעדר סחרחורות)
חסרונות: קשה להתרגל למגע של המסיכה על הפנים. למצב של לחץ אויר מעל הלחץ הסביבתי. לרצועות המחזיקות את המסכה. דליפות אויר במידה שהמסכה לא אוטמת. נדרשת ניסוים ותעיות של מספר מסכות וסוגי מסכות.
שיפורי ביניים: מערכות להפחתת לחץ בנשיפה בחלק מהמכשירים.
הבדל בין המכשירים: מכשירים אוטומטים. מכשירים ללחץ קבוע. מכשירים עם הפחתת לחץ בנשיפה.
מסכות: מסכות אף. מסכות נחירונים. מסכות אף-פה.
אם תרצה עוד מידע תשלח לי מייל עם מספר הטלפון שלך לכתובת הרשומה מטה.
עמוס פורת
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 09/24/2009 17:31:52